Безплатен климатик, без разход на гориво.

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Безплатен климатик, без разход на гориво.

Мнение от xaoc777 » 21 Авг 2003, 11:08

Това по DIY линковете не го виждам, а е готино (май само за дълъг път)
Е... някои могат и да се посмеят, но в общи линии операцията е елементарна:
Намокрете един парцал и го сложете на входа на въздуховода (намира се под капака, непосредствено под чистачките.
Еми това е простият вариант. Изпробвал съм го. Има ефект. Духа много приятно хладно в жегите.
Е.. за по големите маняци мога да дам усъвършенствано "Устроство" на климатика :lol: :lol: :lol: :lol:
Просто направете един джоб от плат с формата на входа на въздуховода, напълнете го със стърготини и го зашийте най накрая. поставете го под малката решетка . (Стърготините между другото не трябва да са наблъскани яко!. Колкото до намокрянето... освен ръчно, за друхо не се сещам (нали все пак исъхва на 15-20мин)Може би нещо вързано към водата на чистачките може да се измисли.
Е, пробвайте първо, пък впчатленията съм любопитен да науча :wink:

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 21 Авг 2003, 11:16

Едно разклонение на маркучето за чистачките и когато си ги пуснеш да се мокри :) Интересно :)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 21 Авг 2003, 11:20

но трябва на края на маркучето някакъв разпръскател, за да мокри на всякъде равномерно. Обаче ще трябва да е от високо...ммм не става.
по скоро по-дълго маркуче което да има от там кадето влиза до края дупчици по цялата си дължина. Напоителна система :)

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 21 Авг 2003, 11:27

НапОителна Система - НОС :twisted: :twisted: :twisted: И една поръчкова хладилна чанта вместо резервоарчето за вода на чистачките, за да наливаме имаме хубава хладна течност по всяко време ;)
Последна промяна Иво на 21 Авг 2003, 11:28, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 21 Авг 2003, 11:27

:lol: :lol: :lol: :lol:
е*ати щиротиите :):):):):)

и аз преди си мислех да правя такива идиотщини само че с един плик с лед във въздухоотводите отпред ххехехее
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Авг 2003, 18:38

ааа никви фенове не сте.. всеки истински фен ако трябва да избира между хладен въздух за него или хладен въздух за двигателя- двигателя ще спечели :)

алекс
трабант 601с

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW/ Mercedes
Мечтае да кара: Porsche

Мнение от 3C » 21 Авг 2003, 22:10

:D интересна DIY идеа .... :lol: ............ това ми напомня за едни експерименти където един мои приятел си правеше миналата година по неговото 325Ci-Е46 (сега го подмени с Z4 щото на купето му видя сметката на края и то само за 1 година ), anyway та тои слагаше пакетчета с лед във възфушната кутия в/ху филтера ....... по този начин се увеличавали HP и бил чуствал значителна мощност като карал :lol:

пс: .........та вместо мокър парцал можеш да пробваш с пакетче лед, а още по добре ще да е пакетче ot така нареченият "син лед" които не се разтапя а държи студено много дълго време (използва се при контузии не знам как в БГ се нарича този лед).

:D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 22 Авг 2003, 11:32

3C идеята тук е друга. Не знам дали би станало въобще нещо с лед.
Аз съм написал "парцал". Самата реакция е друга. Ако сложиш лед предполагам бързият въздух преминаващ покрай него да го разтопи. Ефекта няма да е забележителен, а пък и на път от къде лед?
Докато с парцала, когато той е мокър и минава през него въздух, се получава исъхване, при която реакция се отделя ниска температура и влажност, поради което се получава хлад в колата :)
Те климатиците (старите) имат сходен принцип. А новите са между хладиник и вентилатор :) :wink:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 23 Авг 2003, 11:35

Ивоооооо, ако водицата иде от казанчето за чистачките ....вътре ше ухае на умрели лебеди бе брат .....нали там сипваш обикновенно концентрат - 50% вода и 50% щуротий ......

Имам по авангардно предложение .......една китайка на предната седалка с едно ветрило и да вее с него ......Може и по-друг начин да се осъществява "обдухването" ....пак е свързано с женска ама тогава ще прегреете пък и опасноста от катастрофа се увеличава значително..... освен това колата ще стане цялата в копелета .... 8) :twisted: :shock: :idea:

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 23 Авг 2003, 14:23

хахаха луд си ей :) Абе аз лятото не сипвам никви щуротии само минерална вода хехеехе :) А може и Уиски да се сипе какво ли ще стане? :) :) :)
Изображение
Изображение

FX Master
Аватар
Кара: нафтата да става на пушек
Мечтае да кара: без да плаща
Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring

Мнение от Deakon » 23 Авг 2003, 15:24

Иво написа:А може и Уиски да се сипе какво ли ще стане? :) :) :)

K'во ша стане ..... Ако та спрат куки ша луднат :mha:
If you know about BMW, you either own one or want one.
Изображение

Назад към Основен Форум