E36 318is гори много масло!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
Re: E36 318is гори много масло!
Колега купи си на Valvoline една добавка Engine stop leak, ще ти намалее разхода и струва колкото литър масло! Изпробвана е и има положителен ефект 

- dennistd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is
- Мечтае да кара: с цена на бензина от 1,20 лв
Всеки ще ти каже различно, аз от коли не претендирам, че разбирам много, но достатъчно механици споделят мнението ми, че добавката за течове, не влияе положително на двигателя в дългосрочен план. Нямам желание да влизам в спорове, просто изказвам мнение.
Със смяна на маслото със сигурност няма да се оправи. Бих те посъветвал единствено, да не я пълниш догоре с масло, а максимум до средата и винаги да си готов да доливаш, докато не се решиш да я отвориш. Като я отвориш бъди готов да дадеш една приятна сума (зависи кой я прави и от какво е болна).
Със смяна на маслото със сигурност няма да се оправи. Бих те посъветвал единствено, да не я пълниш догоре с масло, а максимум до средата и винаги да си готов да доливаш, докато не се решиш да я отвориш. Като я отвориш бъди готов да дадеш една приятна сума (зависи кой я прави и от какво е болна).
Walter Röhrl написа:For me driving starts when I steer the car with the throttle pedal instead of the wheel.
Everything else is just doing work.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
valeri_86_ написа:Няма кола, която се кара да не гори масло и бензин...
Особено ако я пържат с 230 км/ч

Никой не мое ма връне на селу!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
daddy_ написа:zvetiko написа:
Остава да кажеш къде се намира този клапан на картерните газове, че при този двигател май го няма.![]()
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ead_cover/
Наистина има, но между този клапан и клапана на Е39 към който даваш линка за харчене на масло, няма нищо общо. При Е39 е клапан сепаратор, който като се запуши вместо да отделя маслото от газовете и да го връща в картера, започва да смуче масло от него и да го вкарва в смукателният колектор от там и повишеният разход.
- Код: Избери целия код
Особено ако я пържат с 230 км/ч
Не знам на мен и при 200 км/ч ми гори.

- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
Това значи ли, че дори и да го сменя с нов няма да има ефект върху разхода на маслото?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ако е заминал или е тръгнал да заминава е добре да го смениш така или иначе. За разхода... това масло БМВ макар и да е от сигурен източник на мен не ми вдъхва доверие. Един приятел с IS също се оплака от лек разход след като е сложил такова. Вземи сложи нещо по-истинско. Вярно - пари са, но ако се окаже, че на моторетката и няма нищо, а ти се хвърлиш да я отваряш... меко казано кофти 

- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Добре, препоръчай ми масло ?
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
zvetiko написа:
Наистина има, но между този клапан и клапана на Е39 към който даваш линка за харчене на масло, няма нищо общо. При Е39 е клапан сепаратор, който като се запуши вместо да отделя маслото от газовете и да го връща в картера, започва да смуче масло от него и да го вкарва в смукателният колектор от там и повишеният разход.
Не знам на мен и при 200 км/ч ми гори.![]()
Ето и за М42.
viewtopic.php?f=8&t=277694&hilit=%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Dirty M5 driveR написа:Ако е заминал или е тръгнал да заминава е добре да го смениш така или иначе. За разхода... това масло БМВ макар и да е от сигурен източник на мен не ми вдъхва доверие. Един приятел с IS също се оплака от лек разход след като е сложил такова. Вземи сложи нещо по-истинско. Вярно - пари са, но ако се окаже, че на моторетката и няма нищо, а ти се хвърлиш да я отваряш... меко казано кофти
Кога ще спреш да пишеш глупости в тоя форум на основание, че си чул от някой си/чел от някъде си/играл на LFS? Не му било "вдъхвало доверие", а ти в ръцете даже не си го държал. Кво картинката на опаковката в интернет ли не ти харесва

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
b00st написа:...
Пиша на база лични впечатления. С БМВ масло не съм карал никога. Ти някъде да прочете, че трябва само майстори да пишат тука?!... Аман от хейтъри! То ако беше така има няма 90% от потребителите трябва само да четат.
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
абе какво сте се хванали с марките масло , читав двг не харчи масло, не и такива количества. един колега зададе правилния въпрос, ама никой не му обърна внимание:
какъв цвят пуши и кога?
въпреки, че на тоя студ е трудно да се определи какво излиза от аспуха.
огледай кюнеца отзад: има ли маслен пръстен на края, пипни вътре, на какво мирише?
ако има мазно пръстенче, ако саждите са мазни, и смърди на изгоряло масло, значи поне гумички на клапани.
какъв цвят пуши и кога?
въпреки, че на тоя студ е трудно да се определи какво излиза от аспуха.
огледай кюнеца отзад: има ли маслен пръстен на края, пипни вътре, на какво мирише?
ако има мазно пръстенче, ако саждите са мазни, и смърди на изгоряло масло, значи поне гумички на клапани.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
Зависи как се кара.
И 2те ми стари Е36ици горяха масло на магистрално каране, понеже отиват в по-високи обороти при 130-140. Но никога не съм имал над 1.5л. на 10000км. при абсолютно изрядни мотори. Сегашната не знам как е все още
Имах случай да карам около 8-9х.км. градско, при моят стил на каране, не знам дали беше изхабила и 500мл.
В интерес на истината, на много е36ици им тече един клапан в тялото на масления филтър. Появява се основно при М44 (понеже при М42 е по-различно), от там течеше адски много масло, докато не се усетих на старата, че той е виновникът.
Клапанът е евтин, смяната е лесна. Ако ти е силно омазнено около картера и в долната част на блока, сети се от къде ти идва разхода.
Не видях в темата с кой мотор си, средата на 95та вероятно е М42, значи не важи за теб, но все пак да го имаш предвид.
А и никой не знае в какво състояние ти е мотора, че тези коли преди години ги караха като Ферарита, докато имаше акциз
И 2те ми стари Е36ици горяха масло на магистрално каране, понеже отиват в по-високи обороти при 130-140. Но никога не съм имал над 1.5л. на 10000км. при абсолютно изрядни мотори. Сегашната не знам как е все още

Имах случай да карам около 8-9х.км. градско, при моят стил на каране, не знам дали беше изхабила и 500мл.
В интерес на истината, на много е36ици им тече един клапан в тялото на масления филтър. Появява се основно при М44 (понеже при М42 е по-различно), от там течеше адски много масло, докато не се усетих на старата, че той е виновникът.
Клапанът е евтин, смяната е лесна. Ако ти е силно омазнено около картера и в долната част на блока, сети се от къде ти идва разхода.
Не видях в темата с кой мотор си, средата на 95та вероятно е М42, значи не важи за теб, но все пак да го имаш предвид.
А и никой не знае в какво състояние ти е мотора, че тези коли преди години ги караха като Ферарита, докато имаше акциз

- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Накрая на ауспуха според мен е мазно. Не знам дали от конденс или от друго, но така ми заприлича. Колата пуши бяло по първи наблюдения, утре ще я видя през деня.
Днеска смених клапана на картерните газове - 89 лева. Стария ми изглеждаше доста зле.
Сега бива да засека маслото, което вече е стигнал до 10% над минимума. Ако скоро удари чертата на минимума, значи проблема остава.
Днеска смених клапана на картерните газове - 89 лева. Стария ми изглеждаше доста зле.
Сега бива да засека маслото, което вече е стигнал до 10% над минимума. Ако скоро удари чертата на минимума, значи проблема остава.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колега най-вероятно си за един ремонт,гумички на клапаните + сегменти мисля че ще те оправят.
И аз ще минавам скоро от там,моята също гори много масло,на около 3000км около 2л масло,като се има в предвид че си я карам яко,под 120 рядко върви,но според мен не е в това проблема,защото преди това съм имал две м43-ки б16 и б18 и двете са карани по същия начин и повече от 500мл за една смяна не е липсвало....
М42-ката ми е добре,върви си прилично,обаче гори много масло и най-вероятно да са ми износени само маслените сегменти,защото този случай го видях на няколко мотора до сега,незнам на какво се дължи,може и от кофти масло,защото и този мотор преди не беше от най-поддържаните,стегнах го,всичко на 6,обаче сегменти и гумички сега ще сменям
И аз ще минавам скоро от там,моята също гори много масло,на около 3000км около 2л масло,като се има в предвид че си я карам яко,под 120 рядко върви,но според мен не е в това проблема,защото преди това съм имал две м43-ки б16 и б18 и двете са карани по същия начин и повече от 500мл за една смяна не е липсвало....
М42-ката ми е добре,върви си прилично,обаче гори много масло и най-вероятно да са ми износени само маслените сегменти,защото този случай го видях на няколко мотора до сега,незнам на какво се дължи,може и от кофти масло,защото и този мотор преди не беше от най-поддържаните,стегнах го,всичко на 6,обаче сегменти и гумички сега ще сменям

- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Добре, драсни някой ред след ремонта как е.
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4