Високо технологични военни разработки...
Модератор: Общи модератори
- pantata
- младши ентусиаст
-
The Boss питам те цивилизовано и не искам такова надменно отношение що не съм го заслужил с нищо Що мислиш че такива средства са секретни само в САЩ ми в БГ???Иво ми каза че имаш допир с тия среди и предполагам че много добре знаеш защо писах за такава опасност Аз мога да ви дам що годе компетентно мнение понеже съм в тия среди стига да не излиза от рамките на секретносттаTheBoss написа:Четейки предпоследнот мнение се сетих нещо. ХОРААААААААААААААААА! Агенцията за национална сигурност на САЩ дебнеееееееее. Стига сме писали, че са ша пратят 20-30-50-100 хиляди командоса да ни арестуват, че бистриме такава важна за "тяхната" национална сигурност тема.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Re: .........
Тоо Cool написа:Босев, приятелю, ако имаше наистина достъп до такава информация щеше да знаеш, че руските експерти дошли веднага в Будяновица, на мястото на сваления F-117 Nighthawk жадни за информация от първа ръка (как аджеба действа тоя стелт дали...) са установили и в докладите им го пише, че самолетът е свален от едрокалибрена зенитна артилерия. Сега ще питаш ама как? Свален е защото пилотът е допуснал груба грешка като е слязъл под нивото на облаците в тая нощ и е бил открит визуално от сръбската ПВО! Ф-117 няма активен стелт, какъвто се разработва в момента за Б-3 (невидим за човешкото око) и затова е бил свален-още повече, че Ф-117 не може да се движи със свръхзвукова скорост!
За нискотехнологичните Т-72 просто паднах от смях-руските танкове ВИНАГИ са били и ще бъдат по-слаби от американските И в технологично отношение, но Т-72 в никакъв случай не е нискотехнологичен! Всъщност веднага след М-1А1 и английският "Челинджър", Т-72 е на трето място за най-добър основен боен танк в света и има много ама МНОГО електроника в него-ВЕРВАЙ МИ! Виждал съм му карантиите до една в завода "Хан Кубрат" в Търговище!
А относно ЕМИ при ядрен взрив (подземен, земен, въздушен или подводен) мога книги да напиша ама не е тука мястото! Ти за изпреварващ масиран ядрен удар чувал ли си? А за "Светата стратегическа троица/триада" на NORAD?
луда работа .ти ако от некви смотани доклади очакваш да научиш истината направо си си слепец без да се обиждаш! ако искаш да знаеш самолета е черен за това е невидим щото поглъща сички слънчеви лъчи и не отразява а не щото е невидим за човешкото око-баси тапака !смешни работи пишеш!
Последна промяна 7S\/E7OSLA\/ на 29 Авг 2006, 22:56, променена общо 1 път
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
pantata написа:...The Boss питам те цивилизовано и не искам такова надменно отношение що не съм го заслужил с нищо Що мислиш че такива средства са секретни само в САЩ ми в БГ???Иво ми каза че имаш допир с тия среди и предполагам че много добре знаеш защо писах за такава опасност Аз мога да ви дам що годе компетентно мнение понеже съм в тия среди стига да не излиза от рамките на секретността
Извинявай човеко, не съм искал да те обидя. Просто хубавата темичка отиде в кереча и не се стърпях да иронизирам. Нищо лично към теб. Само дето тия дни ми омръзна да ми внушават колко велики са американците. Но понеже съм "от тези среди" ги знам какви нещастници са. Преди години великите им командоси бяха поканени да участват в състезанието по парашутен многобой. Изключително тежко състезание, след края му обикновено не ставаш за нищо, обезводнен си, отслабнал си с 5-6 кг.(въпреки че се подготвяхме за него по 4-5 месеца). Та пристигнаха две групи "прославени" командоси, участвали в Ирак(онази смешна война дето я почна Буш-баща). И познай, едната група 4ти другата 7ми от СЕДЕМ отбора. Виж германците бяха друга работа. Влачеха си даже и индивидуалните аптечки(дори помогнаха на един колабирал участник, въпреки че така губеха време). По време на придвижването(25 км. и почти през цялото време се бяга, освен когато гребеш в гумената лодка или стреляш, хвърляш гранати и шурикени, носиш "ранен" другар) всички се разсъбличат. Германците тоже. Е да, ама на 100 метра преди финала спряха, облякоха се, накачиха си цялото снаряжение, заприличаха на готови за строеви преглед и под строй на бегом пресякоха финала. И кой мислиш обра овацийте? Славно воювалите в Ирак американци? Да ти кажа на тях никой не им обърна внимание. А немците, въпреки че се класираха 3ти, бяха центръа на внимание. Заради повдението си. В другата тема, за Хирошима засегнах точно това. Военните са хора на честта, а не боклуци, които за да докажат колко са велики избиват цивилни мъже, жени и деца.
Пак се отклоних от темата. Панта, извинявай още веднъж, не съм искал да те засегна.

- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
...........
ЦУРАТА-пич ходи се прегледай на ядрено-магнитен резонанс моля те!!!!!!
Уникалното ти обяснение на стелт свойствата на Ф-117 съм го пуснал във форума на ВВС на САЩ и по-специално на авиобазата Холоман-домът на Ф-117 до преди известно време! Вече има доста постове и както и се очакваше ВСИЧКИ падат от коня чудейки се верни ли има такива тиквеници някъде!
Свойството СТЕЛТ на бомбардировача на Локхийд Ф-117 "Найтхоук" се дължи на няколко основни фактора, а именно:
-това, че е черен
(шегувам се разбира се-ако беше така утре си боядисвам колата черна-да поглъща слънчевите лъчи-по-голяма тъпотия не съм чувал!!!!
) Всъщност черната матова боя, с която се боядисват серийните самолети е специална такава и съдържа милиони микроскопични малки желязо-магнезиеви сферички, който поглъщат електромагнитната енергия излъчвана от противниковия радар и по този начин врга "не вижда" нищо на радара си;
-това, че при облъчване с радар формата на Ф-117 не отразява обратно към излъчващия радар НИКАКЪВ процент от излъчените лъчи-това е така заради специално проектираната ръбеста форма на самолета (отразява електромагнитната радарна енегия във всички посоки освен обратно към източника на същата);
-това е така заради максимално намаленото електромагнитно и топлинно излъчване на самия самолет-всички оръжия на самолета са поместени в два бомбови отсека в централната част на фюзелажа, двигателите са специална разработка на фирмата Прат&Уитни и са съоръжени със специални устройства за разпръскване и охлаждане на изгорелите газове-така зад самолета я няма характерната за всички не-стелт самолети топлинна следа;
Невидимите за човешкото око стелт системи се наричат "Активен стелт". Това се постига с т.нар. "обгръщане на самолета" с определен вид енергия, която го прави невидим не само за радарите на врага, но и неоткриваем при визуален контакт!
Мога още много да ти обяснявам за този уникален самолет-Ф-117, но съм убеден, че нищо не ще схванеш...пак добре ако си разбрал и една трета от това, което написах!

Уникалното ти обяснение на стелт свойствата на Ф-117 съм го пуснал във форума на ВВС на САЩ и по-специално на авиобазата Холоман-домът на Ф-117 до преди известно време! Вече има доста постове и както и се очакваше ВСИЧКИ падат от коня чудейки се верни ли има такива тиквеници някъде!
Свойството СТЕЛТ на бомбардировача на Локхийд Ф-117 "Найтхоук" се дължи на няколко основни фактора, а именно:
-това, че е черен

-това, че при облъчване с радар формата на Ф-117 не отразява обратно към излъчващия радар НИКАКЪВ процент от излъчените лъчи-това е така заради специално проектираната ръбеста форма на самолета (отразява електромагнитната радарна енегия във всички посоки освен обратно към източника на същата);
-това е така заради максимално намаленото електромагнитно и топлинно излъчване на самия самолет-всички оръжия на самолета са поместени в два бомбови отсека в централната част на фюзелажа, двигателите са специална разработка на фирмата Прат&Уитни и са съоръжени със специални устройства за разпръскване и охлаждане на изгорелите газове-така зад самолета я няма характерната за всички не-стелт самолети топлинна следа;
Невидимите за човешкото око стелт системи се наричат "Активен стелт". Това се постига с т.нар. "обгръщане на самолета" с определен вид енергия, която го прави невидим не само за радарите на врага, но и неоткриваем при визуален контакт!
Мога още много да ти обяснявам за този уникален самолет-Ф-117, но съм убеден, че нищо не ще схванеш...пак добре ако си разбрал и една трета от това, което написах!
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
SEMPER FI!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Re: .........
Тоо Cool написа:Босев, приятелю, ако имаше наистина достъп до такава информация щеше да знаеш, че руските експерти дошли веднага в Будяновица, на мястото на сваления F-117 Nighthawk жадни за информация от първа ръка (как аджеба действа тоя стелт дали...) са установили и в докладите им го пише, че самолетът е свален от едрокалибрена зенитна артилерия. Сега ще питаш ама как? Свален е защото пилотът е допуснал груба грешка като е слязъл под нивото на облаците в тая нощ и е бил открит визуално от сръбската ПВО! ...
Абе човеко, ти чуваш ли се какво говориш? Визуално открит от сръбското ПВО. Бях чувал легенди, че около Авиано денонощно седят сръбски агенти с ГСМи и щом излетят самолети веднага се обаждат и дават бройка, тип и посока на машините. Това все пак звучи правдоподобно, ама да седят някакви зенитчици с бинокли и да чакат СТЕЛТ да мине под облаците за да го треснат с оръдие звучи като приказка на хора дето не са виждали зенитно оръдие. Вярно, че през ВСВ 80мм ЗО е използвано като противотанково, ама твоето е направо

1. Определя се на каква височина ще бъдат разривите. (информацията се взима от показанията на радарите, ако имат такива. В противен случай се приема, че сътоветните самолети извършват бомбомятане от еди-каква си височина. Това последнот е на базата на ТТД и бойния опит)
2. Определя се кои оръдия на каква височина настройват снарядите за да се поличи заградителен огън.
3. При появата на вражески самолети се започва стрелба, която лично на мен ми се струва безразборна. Ако питаш обаче зенитчиците ще ти кажат, че всичко е по предварителен план.
Така че или стелтът не е стелт и са хванали на радара(което само по себе си е ебати срама) и да го потрошили от гърмене(твоята версия за ЗО), или са го гръмнали интелигентно с една ракета(моята версия).
Другият вариант, който ти предлагаш е: седи някой с бинокъл, вижда самоолета под облаците, виква на артилеристите, те слагат снаряд и гърмят. И така докато го уцелят. Е хубаво, ама тези снаряди не целят директно самолета(както противотанковото оръдие - танка), а се взривяват след определено време, което е изчислено предварително. След това взривателя е нагласен, завит на снаряда, снаряда натикан в цевта, произведен изстрел. Ибааааааааааа, тия бързаци-сърби. Все си мисля, че Ф117 лети с поне 800-900 км/ч. Оди го гони тогава.
Спирам до тук, защото ми омръзна да чета неща, които нямат нищо общо не само с илтината, но и с логиката. И после да обяснявам защо това не е така, а онака.

- pantata
- младши ентусиаст
-
Кво да ти кажа колега за Хамериканците или лошо или нищо и те подкрепям напълно.А в форума съм си писал мнението че са нация с извратени представи за куп неща.Тъпото е че имат съществено влияние в НАТО макар че при различните гласувания в Брюксел и не само там всяка държава да има еднакъв глас по тежест.Хареса ми тва за хората на честта мнгого добре казано и ти благодаря за извинението макар че не ми го дължиш.Не се чувствам засегнат и се радвам че има в форума хора като тебе.TheBoss написа:pantata написа:...The Boss питам те цивилизовано и не искам такова надменно отношение що не съм го заслужил с нищо Що мислиш че такива средства са секретни само в САЩ ми в БГ???Иво ми каза че имаш допир с тия среди и предполагам че много добре знаеш защо писах за такава опасност Аз мога да ви дам що годе компетентно мнение понеже съм в тия среди стига да не излиза от рамките на секретността
Извинявай човеко, не съм искал да те обидя. Просто хубавата темичка отиде в кереча и не се стърпях да иронизирам. Нищо лично към теб. Само дето тия дни ми омръзна да ми внушават колко велики са американците. Но понеже съм "от тези среди" ги знам какви нещастници са. Преди години великите им командоси бяха поканени да участват в състезанието по парашутен многобой. Изключително тежко състезание, след края му обикновено не ставаш за нищо, обезводнен си, отслабнал си с 5-6 кг.(въпреки че се подготвяхме за него по 4-5 месеца). Та пристигнаха две групи "прославени" командоси, участвали в Ирак(онази смешна война дето я почна Буш-баща). И познай, едната група 4ти другата 7ми от СЕДЕМ отбора. Виж германците бяха друга работа. Влачеха си даже и индивидуалните аптечки(дори помогнаха на един колабирал участник, въпреки че така губеха време). По време на придвижването(25 км. и почти през цялото време се бяга, освен когато гребеш в гумената лодка или стреляш, хвърляш гранати и шурикени, носиш "ранен" другар) всички се разсъбличат. Германците тоже. Е да, ама на 100 метра преди финала спряха, облякоха се, накачиха си цялото снаряжение, заприличаха на готови за строеви преглед и под строй на бегом пресякоха финала. И кой мислиш обра овацийте? Славно воювалите в Ирак американци? Да ти кажа на тях никой не им обърна внимание. А немците, въпреки че се класираха 3ти, бяха центръа на внимание. Заради повдението си. В другата тема, за Хирошима засегнах точно това. Военните са хора на честта, а не боклуци, които за да докажат колко са велики избиват цивилни мъже, жени и деца.
Пак се отклоних от темата. Панта, извинявай още веднъж, не съм искал да те засегна.
Поздрави пантата
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Преди 2-3 седмици по Дискавъри-то даваха филмче за тези самолети. Става въпрос за СУ 37 и Трактора, пардон - Раптъра. Та в това филмче показаха на какво е способен Сухият (
). Още на представянето си в Борже, Франция той прави малко маневри във въздуха, каца и пилотът приканва на дуел всеки от присъстващите, независимо с какъв самолет е. Никой не приема. Дори и пилотите на Раптъра. А, да, Су 37 има променлив вектор на тягата. Това, което ме потресе, обаче, са отзивите на самото предаване. Дискавъри е собственост на ББС. ББС е британски, а оттам суперлативите им са за всичко английско и разбира се - за големия техен брат Америка. И все пак Дискавъри Ченъл заяви, че СУ 37 е много по-добър от Раптъра.

...Тез` две бири `що ги каза ...?
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
................

10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
Re: ...........
то е верно че не съм отличник да знам такива детаили като тебе ама все пак и това е някаква достоврна инфо което казах макар да е част от голямата истина!!!как да ти обесня че не си човека до който ще се допитам четеш и после цитираш някви мнения като папагал От ПЕНТАГОНА от БЛИЯ ДОМ след малко ще извадиш инфо и т.н....и както виждаш спориш само и единствено със себе си всеки тук ти го каза ...
Последна промяна 7S\/E7OSLA\/ на 10 Авг 2006, 20:25, променена общо 1 път
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
.............
УБЕДЕН съм, че си учил за РАМ материалите, от които е построен Ф-117 и че знаеш повече опт мен по въпроса
Ако и ти си вярваш има за тебе един имот със страхотен излаз на море в Невада! Гениален си-радвам ти се! Много!!!!

Ако и ти си вярваш има за тебе един имот със страхотен излаз на море в Невада! Гениален си-радвам ти се! Много!!!!

10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
BigMUZZY написа:Преди 2-3 седмици по Дискавъри-то даваха филмче за тези самолети. Става въпрос за СУ 37 и Трактора, пардон - Раптъра. Та в това филмче показаха на какво е способен Сухият (). Още на представянето си в Борже, Франция той прави малко маневри във въздуха, каца и пилотът приканва на дуел всеки от присъстващите, независимо с какъв самолет е. Никой не приема. Дори и пилотите на Раптъра. А, да, Су 37 има променлив вектор на тягата. Това, което ме потресе, обаче, са отзивите на самото предаване. Дискавъри е собственост на ББС. ББС е британски, а оттам суперлативите им са за всичко английско и разбира се - за големия техен брат Америка. И все пак Дискавъри Ченъл заяви, че СУ 37 е много по-добър от Раптъра.
авиацията не познава по-маневрен летателен апарат управляван от пилот от су-37 няма 2 мнения по въпросса ,не виждам кадеима място за спор тук
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
луда работа .ти ако от некви смотани доклади очакваш да научиш истината направо си си слепец без да се обиждаш!кое му не е свръхзвуковото на изтребителя???и ако искаш да знаеш самолета е черен за това е невидим щото поглъща сички слънчеви лъчи и не отразява а не щото е невидим за човешкото око!смешни работи пишеш!
след това изказване просто няма какво да коментираме

п.с. по-въпроса за засичането на стелта според мен в възможно и да е бил засякан на радара, все пак тези самолети не са напълно невидими, а има и доста методи които се спрягат за засичането им, така че не се знае какво е станало, може да е късмет, може и да не е...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
Re: .............
Тоо Cool написа:УБЕДЕН съм, че си учил за РАМ материалите, от които е построен Ф-117 и че знаеш повече опт мен по въпроса![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако и ти си вярваш има за тебе един имот със страхотен излаз на море в Невада! Гениален си-радвам ти се! Много!!!!![]()
![]()
с
не е само се защитих че това което съм драснал че самолета е черен за разлика от другите и че е се движи по-бързо от скоростта на звука ,нищо повече защо правиш скандалоуси ...също казах че съм го минал тоя матриал просто не ми е било интересно и не помня в подробнос ти какво ми се хвалиш кат пич пред маце !!!

- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
..........

10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Re: .............
tsurata написа:Тоо Cool написа:УБЕДЕН съм, че си учил за РАМ материалите, от които е построен Ф-117 и че знаеш повече опт мен по въпроса![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако и ти си вярваш има за тебе един имот със страхотен излаз на море в Невада! Гениален си-радвам ти се! Много!!!!![]()
![]()
с
не е само се защитих че това което съм драснал че самолета е черен за разлика от другите и че е се движи по-бързо от скоростта на звука ,нищо повече защо правиш скандалоуси ...също казах че съм го минал тоя матриал просто не ми е било интересно и не помня в подробнос ти какво ми се хвалиш кат пич пред маце !!!
Това ти е последното мнение на теб в тази тема