Не иска да запали е36 318 м42

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Не иска да запали е36 318 м42

Мнение от player123 » 10 Дек 2012, 19:59

Здравейте колеги,проблема ми е следният колата е е36 318 ис м42 и не иска да запали на бензин въобще.Като тръгна да я паля след 5 6 завъртане уж да запали стига до 500 оборота и гасне.Колата има обикновена газова уредба просто не знам от къде идва проблема.На газ работи добре безпроблемно само че сега сутрин като паднаха температурите и не иска да запали дори на газ.. направо не знам какво да правя.Ще помоля хора които казват изхвърли газта и подобни коментари да подминат темата.Мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар

Re: Не иска да запали е36 318 м42

Мнение от player123 » 10 Дек 2012, 20:53

Сега бях и я мъчих и запали на газ и я прибрах до нас някакси а иначе за 3 4 път го прави това като заредя газ да не иска да запали на газ :kuku: Ако може и някой да ме насочи към сервиз които биха ми помогнали.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 10 Дек 2012, 21:25

Колега, какъв ти е ключа за газта? Моя е с 3 положения- само на бензин, "само" на газ , и третото е пали на бензин и на определени обороти обръца на газ. И аз така до днес не можех да паля на бензин. Палех я на газ така- давам на положение 3- да обръща на обороти и като взема да въртя на стартер го чуквам веднага да пали само на газ. И след 4-5 секунди запалва.Пробвай така. Иначе проблема май е бензинова помпа. Вземи от приятел неговата и пробвай.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от player123 » 10 Дек 2012, 21:53

и при мен са 3 положения,но не пали нито на бензин нито на положение газ/бензин само на положение газ и то сутрин вече много трудно,защото са отрицателни температурите :(

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 10 Дек 2012, 22:02

Със зелен и червен индикатор ли си на ключа. Зелен за газ, червен за бензин и друг червен за резерва. Като въртиш да палиш сутрин какво ти свети- червен или зелен индикатор. При мен като не можеше да пали на бензин и не можеше да обръща на газ като хората. Слагам го на положение газ, а свети червено като въртя на стартер. Обръщам та бензин/газ и после като врътна на стартера и чуквам на газ само, светва зелено и след 3-4 секунди запалва. Аз до миналата зима съм палил само на газ и не съм имал проблеми и при минус 20 градуса. Но минала зима нещо се прецака по газовата и като я запаля на газ след минута почва да прекъсва и аха, аха да изгасне и така 2-3 минути. Ако не изгасне се оправя, иначе като изгасне няма палене ни на газ ни на бензин. затова я паля на бензин и чакам стрелката за температурата да иде поне до следата на синьото и чак тогава обръщам на газ.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от player123 » 10 Дек 2012, 22:27

Мен преди на червено палех на бензин изчаквах да влезе до средата на синята зона и тогава от копчето бам на газ светва зелено и всичко е точно а лятото съм на положение паля на бензин и обръщам след 2000 оборота на газ.Сега обаче не иска да запали на бензин въобще трябва да видя бензиновата помпа дали работи

Назад към E36