Към хората които не вдигат на непознати.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Re: Към хората които не вдигат на непознати.

Мнение от justboy » 09 Дек 2012, 18:13

saleen написа:Преди няколко години имаше тема във форума, където един колега с БМВ се оплакваше, че от негово име някой бъзичкия беше пуснал обява за проджаба на Голф в мобилето и се скъсвали да му звънят купувачи, направо терор :mhihi:

Ти остави... веднъж бяхме пускали обяви за масажи с хепи енд за 10 лева на бая места, обяви за продажба на трактори, скутери и т.н.
И бяхме дали телефона на едно момиче... Преди 5-6 години това де, били сме 11ти клас, нещо такова... :mhihi:

После разказва как се е обяснявала по телефона и какви разговори се е налагало да провежда :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 09 Дек 2012, 23:48

Много сме далеч от западноевропейското мислене,а още по-далеч от американското.4 страници и нито един колега не спомена като причина - privacy,т.е. хората на запад масово не си вдигат на непознати заради несприкосвеността на личното им пространство,такова нещо в Бг явно няма.Според тях телефонията не е задължение,а просто едно от средствата за комуникация,и в по-голямата част от денонощието вдигат телефона си единствено за семейството си и/или някой тясно свързан с работата им.Бил съм пряк свидетел как доста бизнеси се развиват единствено през гласовата поща на собственика на фирмата,като естествено човека си преслушва пощата и избирателно връща обаждания.Познавам доста хора отвъд Океана,които си вдигат телефона само в обедната почивка и след работа,евентуално до 19.00,без значение дали звънят приятели или непознати(изключвам семейството).Хората си ценят свободното време и имам чувството,че мразят телефонните разговори,а предпочитат текстови и/или гласови съобщения...Няколко пъти ми се е случвало да звъня на шефа при спешни ситуации от друг номер(умряла батерия или липса на обхват),и нито веднъж не ми беше отговорено на обажданията.На въпроса ми защо не вдига телефона на непознати номера,лаконичният отговор беше - "аз на познати номера не обичам да вдигам за да не си нарушвам спокойствието,а пък на непознати-никога............
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Дек 2012, 0:09

Добре де - какъв е проблема да вдигнеш на непознат номер и ако не е нещо, което очакваш, просто да му теглиш една и да затвориш? Какво толкова ще се случи, ако вдигнеш на непознат номер?
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Дек 2012, 0:13

защото имам по-интересни занимания от да тегля майни на хората? ;)

иначе към по-горния пост...
това е вярно, обаче за другия случай. защо не винаги се вдига телефон дори и на познати номера... което в българия се интерпретира "кво се прай ся що не вдига", а там за където ти говориш се интерпретира "явно зает/заета с нещо друго и като има време ще се обади". друго, което трябва да отчетеш, че "хората на запад" поради културните разлики имат много "по-голямо" лично пространство. като си говорят хората стоят на по-голямо разстояние един от друг... дори и по светофарите като се редят коли спират на големи разстояния, което е израз на това и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Дек 2012, 20:40

Дигам винаги. А тези които не дигат, това говори само за себе си.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 10 Дек 2012, 21:07

Kroki написа:Дигам винаги. А тези които не дигат, това говори само за себе си.

Какво говори само за себе си, че не ти разбрах нещо мисълта? (не се заяждам, просто или аз съм прост и не разбирам к'во казваш, или не е толкова очевидно, колкото го изкарваш :shock: )

Аз вдигам, стига да имам възможност да говоря. Когато не мога затварям, евентуално отсрещния да разбере, че няма да стане веднага работата..Галаксито ми има опцията да затворя и веднага да прати смс с няколко шаблона - "На конференция съм", "Шофирам" и т.н., удобно е ;)
Но преди 2-3 седмици ми звъни скрит номер в 00:30 някъде, добре че не бях легнал още, 'щото щях да се ядосам доста. Вдигам и ми мълчи, някакъв шум се вдига. Викам си, 'грешка' е сигурно. Ама еб*си грешката 5-6 пъти поред със скрит номер :evil: Последните 2 заглуших микрофона, оставих го на масата на говорител и продължих да си цъкам. Чу се нещо от сорта "ае говори уе" и затвориха. Но за всеки случай си изключих телефона за през нощта..
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 10 Дек 2012, 21:26

Ако се обажда жена ти, детето или майка ти, защото са ги ограбили и т.н. и т.н. от телефона на първият срешнат чове, какво правиме тогава ? Това си е няква прищявка, защото разбираш ли, така е модерно.!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Дек 2012, 21:38

сега се замислих, че има и друго. разлика в поколенията.
някой от нас помнят какво е да живееш без мобилен телефон.
по-скоро това сега с телефона е модерно :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 10 Дек 2012, 22:03

Въпрос на виждане, телефона го използвам за работа и да чуя родителите си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 10 Дек 2012, 22:06

Когато нямаше телефони и ЖСМ се уговаряхме в училище или от вечерта за другия ден.
Какво, като ти звънят със скрит номер, няма да вдигнеш за да не научиш , чуеш нещо - ти губиш ,,,,,,,,,, лошо е когато злонамерени хора ти имат НОМЕРА И ЗАПОЧНЕ ДЕНОНОЩЕН ТОРМОЗ стига се до там да сменяш тел.номера, да не можеш да спиш, да работиш , дори и да еб... . Аз вдигам телефона си на всички , така или инъче новината която трябва да чуеш , ако е речено ще я чуеш за добро или за зло.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 10 Дек 2012, 22:15

stankata777 написа:... privacy...

Ей това е. Преценявам с кого да говоря и с кого не, защо трябва да си скапвам настроението и прекарването някъде, заради дълги обяснителни телефонни разговори?
През деня вдигам почти винаги, но вечер много рядко. Предпочитам след позвъняването да има sms кой е отсреща и ако преценя, да се обадя...
Близките ми приятели са наясно с настроенията ми - ако не ми се говори/излиза, просто ще чукна червената слушалка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 10 Дек 2012, 22:27

stankata777 написа:Много сме далеч от западноевропейското мислене,а още по-далеч от американското.4 страници и нито един колега не спомена като причина - privacy,т.е. хората на запад масово не си вдигат на непознати заради несприкосвеността на личното им пространство,такова нещо в Бг явно няма.Според тях телефонията не е задължение,а просто едно от средствата за комуникация,и в по-голямата част от денонощието вдигат телефона си единствено за семейството си и/или някой тясно свързан с работата им.Бил съм пряк свидетел как доста бизнеси се развиват единствено през гласовата поща на собственика на фирмата,като естествено човека си преслушва пощата и избирателно връща обаждания.Познавам доста хора отвъд Океана,които си вдигат телефона само в обедната почивка и след работа,евентуално до 19.00,без значение дали звънят приятели или непознати(изключвам семейството).Хората си ценят свободното време и имам чувството,че мразят телефонните разговори,а предпочитат текстови и/или гласови съобщения...Няколко пъти ми се е случвало да звъня на шефа при спешни ситуации от друг номер(умряла батерия или липса на обхват),и нито веднъж не ми беше отговорено на обажданията.На въпроса ми защо не вдига телефона на непознати номера,лаконичният отговор беше - "аз на познати номера не обичам да вдигам за да не си нарушвам спокойствието,а пък на непознати-никога............

Какво ли би станало, ако му звъняха от моргата за да си прибере по близкия роднина , дали спокойствието му на другия ден пред полицаите , които ще го известят с радостната вест, ще му се отрази добре, че пр. до 13,00ч. трябва да си го прибере особено ако е от друг Град.
А, забравих НЕПРИКОСНОВЕНОСТТА е по важна , ще звъннем по телефона камиона да го прибере. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
комуникацията е ВАЖНА ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ било по телефон ,писма .... и Най вече лично и на Живо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Дек 2012, 23:15

примера ти е доста груб, но ако искаш да го развием...
какво ще се промени ако на другия ден научиш за това ? точно нищо.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 11 Дек 2012, 4:25

steeN написа:примера ти е доста груб, но ако искаш да го развием...
какво ще се промени ако на другия ден научиш за това ? точно нищо.

Да ест,нека си полежи трупа там докато ти си хапваш и гледаш телевизия.Мисли малко кво пишеш.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 11 Дек 2012, 16:29

Zagy написа:Добре де - какъв е проблема да вдигнеш на непознат номер и ако не е нещо, което очакваш, просто да му теглиш една и да затвориш? Какво толкова ще се случи, ако вдигнеш на непознат номер?

Ще направиш гоУем бицепс на едната ръка :twisted:

Само дето темата е :shock: и не разбирам "непознат" или "блокиран" - често банките и т.н са "блокирани" но има и такива,на които се изписва номер..
Това с непознатия номер е малоумно - да от време на време някой може да си направи шега - и какво?
Ситуации много и на мен ми се е случвало,да звъня от чужд номер на близък,просто защото моя е бил строшен,без батерия или забравен...налага се и се радвам,че поне има такива ,които ще ти помогнат - а този,който не вдига - така е преценил..
По лошото е като ти знае номера и не вдига :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Предишна

Назад към Извън Темата