Предколедна картичка от КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Предколедна картичка от КАТ

Мнение от kinetism » 08 Дек 2012, 21:57

Здравейте,
Днеска докато бях на работа ми се обадиха, че в нас ми е пристигнала честитка от КАТ, под формата на електронен фиш.
Тъй като си работя и живея в София, но по адрес съм в Пловдив, тя си е престояла 3-4 дена в нас, преди да се сетят да ми кажат, тъй че да приемем, че е доставена около 04.12.
В електронният фиш пише, че в 14 дневен срок от пристигане на писмото мога да заплатя само 70% от стойността на глобата. А самият електронен фиш е издаден на 20.11.
Дали ако им преведа само 70 лв, тъй като за мен писмото е пристигнало преди 4 дена реално, ще го зачетат или има шанс да се заядат, че е пратено на 20.11 и това че съм го получил толкоз късно не е техен проблем.
Другото, което ме интересува, има ли шанс и най-вече смисъл да оспорвам истинността му, тъй като не съм много съгласен с километрите, с които са ме засекли (76 км/ч градско, като се има предвид, че в чужди градове, които са ми непознати не карам с повече от 60)?
Ето и малко снимков материал:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Предколедна картичка от КАТ

Мнение от vicho » 08 Дек 2012, 22:03

в Монтана ли е това и защо пише Видин?
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 08 Дек 2012, 22:05

14-те дни се броят от датата на която си го получил, т.е. на която си се разписал (или твоите роднини в случая) на обратната разписка, а не от датата на издаване на фиша ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinetism » 08 Дек 2012, 22:20

Maverick_VS написа:14-те дни се броят от датата на която си го получил, т.е. на която си се разписал (или твоите роднини в случая) на обратната разписка, а не от датата на издаване на фиша ;)

Значи може спокойно и другата седмица да си го платя.

vicho написа:в Монтана ли е това и защо пише Видин?

В Монтана е. Просто "Монтана - посока Видин" е дестинацията.

vicho написа:в Монтана ли е това и защо пише Видин?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 08 Дек 2012, 23:48

И аз го ядох на същото място преди 2 години...пътя прилича на междуградски и подвежда....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 08 Дек 2012, 23:57

14 дневният срок май важи от датата на пощенското клеймо когато е пристигнало е местната поща... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: возят ме
Мечтае да кара: космически кораб, ама надали...

Мнение от dudeto_sy » 09 Дек 2012, 0:31

Можеш да заплатиш 70% от наложената глоба в 14 дневен срок след получаването на електронния фиш. Водила съм няколко пъти разговори с Главен Комисар Антон Антонов (Главна дирекция охранителна полиция - охрана на пътищата), той отговаря за електронните средства за измерване на скоростта в България и практиката през последната половин година показва, че срока е 14 работни дни. Така, че ако си получил писмото преди 4-5 дни имаш още достатъчно време, за да им преведеш парите.
Колкото до електронните камери и това до колко мерят реално скоростта. Стационарните камери мерят 30+, т.е. на 31 км. /ч. превишена скорост вече се активират. Или с други думи, ако ограничението е 90км./ч., ще те снима ако минеш със 111 км./ч. Такъв е радарът на АМ Хемис при бензиностанция "Лукойл" близо до Правец, скоро го пренастроиха, защото беше ограничен на 161 км./ч., но сложиха табели за задължителна скорост 90 км./ч. поради опасност от преминаващи диви животни. За стационарните радари е важно да се знае, че обикновено между 15.01 и 01.04 не работят, защото ежегодно минават метрология.
Радарите обаче, които са в колите на КАТ са настроени по-гадно и снимат на 21+., ако ограничението на скоростта е било 50, ти си минал със 76 и радара се е активирал след 71+. Трудно може да се оспори снимката на радарите от камерите в колите, защото те минават метрология всеки месец и това доста ще натежи в съда или с други думи никой няма да оспори становището на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Плати си и другия път по-внимателно, за да не те снимат пак.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinetism » 09 Дек 2012, 0:39

6estaka написа:И аз го ядох на същото място преди 2 години...пътя прилича на междуградски и подвежда....

Сега като го гледам в тоя сайт http://garaj-bg.com/index.php/%D0%B2%D0%B8%D0%B6-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8?start=21 и верно е извън града. Аз като я гледах тая улица в google maps и ми излиза вътре в града почти и се чудих, как пък съм минал от там, след като карах по нещо като околовръстно.

И малко :OT: за настроение:

[quote="cod-cdbp"]

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 09 Дек 2012, 10:58

радарите в колите сигурно са настроени на 60км/ч,това лято получих 2 снимки на едната съм с 61км/ч на другата с 63км/ч.
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 10 Дек 2012, 1:53

:OT: Това от стационарната камера на излизане от Монтана ли е :?:
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 10 Дек 2012, 2:08

dudeto_sy написа:Стационарните камери мерят 30+, т.е. на 31 км. /ч. превишена скорост вече се активират.

Ако това е така, защо него са го засекли със 76 км/ч, при положение, че там ограничението е 50 или 60, не помня точно? Т.е., ако там има знак 50, значи трябва камерата да се активира, когато някой мине най-малко с 81 км/ч....Според мен камерите си ловят и малки разлики в скоростта....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: возят ме
Мечтае да кара: космически кораб, ама надали...

Мнение от dudeto_sy » 10 Дек 2012, 10:51

mangini написа:
dudeto_sy написа:Стационарните камери мерят 30+, т.е. на 31 км. /ч. превишена скорост вече се активират.

Ако това е така, защо него са го засекли със 76 км/ч, при положение, че там ограничението е 50 или 60, не помня точно? Т.е., ако там има знак 50, значи трябва камерата да се активира, когато някой мине най-малко с 81 км/ч....Според мен камерите си ловят и малки разлики в скоростта....

Ако е стационарна камера е възможно дори ограничението да е 40 км./ч. Аз лично докато работех в предишната фирма подпомагах именно процеса по сертификацията и от там зная коя камера след колко км. се активира. Последния радар, който сложихме беше на надлез "Надежда" и след това напуснах. Интересното беше, че на надлеза за час бяха направени 312 снимки и събраха маса пари от там.

От друга страна аз така и не разбрах дали го е снимала стационарна камера или го е снимала камера в кола. Тук прочетох, че някой са го снимали и със 63 км., което е лесно оспоримо, защото процента на точност на измерване на скоростта е /+-3 км./, така че това вече може да бъде оспорвано. Между другото е възможно да са намалили скоростта след, която се активира, днес непременно ще го проверя като взема информация от първа ръка, но поне до последно не беше пипана. Аз напуснах преди малко повече от месец. Ще разговарям с Антонов и ще публикувам точна информация след час-два.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 10 Дек 2012, 12:56

dudeto_sy написа:От друга страна аз така и не разбрах дали го е снимала стационарна камера или го е снимала камера в кола.

Ако снимката на колегата е действително от изхода на Монтана в посока Видин, значи 100% е стационарна камера, тя седи там от доста време...Явно ги пренастройват често...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 10 Дек 2012, 13:00

От същото място и аз имам "честитка" за скорост от 71км/ч,март 2011г.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinetism » 10 Дек 2012, 17:02

Дам, явно е от доста време там, защото си говорих с едно приятелче и преди бая време приятелката му остана 1 месец без книжка. Явно още са били по-старите глоби за превишена скорост, тъй като са го снимали с 90 км/ч, а за това вече не взимат книжката, само глобата е по-голяма.

Следваща

Назад към Извън Темата