Начин на живот, не просто кола .. ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: Начин на живот, не просто кола .. ?

Мнение от titto » 09 Дек 2012, 22:22

v1e9s8o8 написа:Подържането на една кола покаэва какъв е човека които е кара ако е подържана и чиста то и човека е такъв примери много :mhihi:

:yes:

Боли ме фара, кой ме е.ава...Цялата работа идва от това, че, са хейтъри, щото от едно време е останала представата за човек, който кара БМВ -гъзар, киселяк, паралия и т.н...Всъщност не знаят, че да поддържаш БМВ вече не е кой знае какво като пари(с изключение на Е30 :mhihi: ) Удоволствие е да се грижиш за една красива и "говореща" кола!
Не ни разбират, щото карат посредствени пазарски колички, да стигат от т.А до т.Б ! :smoke:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Аватар

Мнение от F3P » 09 Дек 2012, 22:38

Dirty M5 driveR написа:... И като за някого колата е всичко...

Тогава този някой е за преглед при сериозен специалист ;)
Да си поддържаш колата чиста, лъскава, с намазан кожен салон, да купиш нови джанти, постоянно да правиш нещо по нея (подобряваш, а не- ремонтираш) и т.н. или както каза "да я глезиш" е едно- правиш го за да ти е кеф на теб да я гледаш и да се качиш в тази кола. Но когато стигнеш до там една купчина желязо да е "всичко" вече е съвсем друго положението и трябва някой да те заведе на преглед.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 09 Дек 2012, 23:07

F3P написа:
Dirty M5 driveR написа:... И като за някого колата е всичко...

Тогава този някой е за преглед при сериозен специалист ;)
Да си поддържаш колата чиста, лъскава, с намазан кожен салон, да купиш нови джанти, постоянно да правиш нещо по нея (подобряваш, а не- ремонтираш) и т.н. или както каза "да я глезиш" е едно- правиш го за да ти е кеф на теб да я гледаш и да се качиш в тази кола. Но когато стигнеш до там една купчина желязо да е "всичко" вече е съвсем друго положението и трябва някой да те заведе на преглед.

Напълно съгласен с горното!

Dirty M5 driveR написа:Не става дума за позьорщина, а просто за мания :) Ако трябва да говоря за себе си - мисля доста за автомобили, постоянно правя планове за моята кола, давам по-голямата част от парите си за нея. Дори се случва да се лиша от по принцип нужни неща, за да си купя нещо за колата. И не са малко хората, които се чудят как може да имам такъв начин на мислене. А мен не ми дреме какво мислят другите. Правя всичко за мое собствено удовлетворение.

Извинявай за въпроса Колега, но... не си семеен, нали? Представи си как поглеждаш сина си в очите, слагаш ръка на рамото му и му обясняваш бащински: "Тази зима ще караш със старото яке и обувки моето момче, защото тати иска да си купи М-брони и лип за колата...". Как ти се вижда?
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 09 Дек 2012, 23:13

Borymeckata написа:Според мен, става въпрос за различна нагласа, различно отношение към автомобила. За повечето хора той е просто транспортно средство, моторизирана каруца, с която "си вършиш работа". Такива хора поддържат колата си по задължение и в минимален възможен обем, като се стремят да спестят разходите по нея. Трудът и времето, хвърлени по колата, им тежат. Но има и хора, за които автомобилът е преди всичко ХОБИ. Те има мерак да направят нещо хубаво за автомобила си и това ги радва. Нормално е (за мен) да възниква неразбиране при общуването на автомобилисти от двете групи.

Почти всеки човек си има някаква мания. И на мен ми е чудно, как големи мъже пълнят цели стаи с макети на влакчета, как дават по 4 бона за фотоапарат или с готовност висят по цял ден покрай някоя бара за да хванат 2 таранки. Или пък пътуват до друг континент да гледат 2 часа мач, излизат по тъмно за да разхождат кучето си или се разтреперват при вида на ръждив щик или надупчена от дървояди кремъклийка... Приемам го като хоби, увлечение, което нито може, нито трябва да бъде обяснявано.

Просто не мога да го кажа по добре от това +1 :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Дек 2012, 23:50

начин на живот е ако към себе си и останалите си вещи се отнасяш по същия начин. иначе си е вманиачаване в купчина ламарини.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 09 Дек 2012, 23:56

няма лошо да си обичаш колата и да си перфекционист, но аз вече не съм такъв, щото колата е на улицата сред маймуните, а не в музея, и осъзнах, че да ми серат на труда и мерака ми влияе твърде зле.... именно поради това се прилага универсалната истина, че прекалено хубаво не е на хубаво и толкова... иначе само загубено време, ядове, нерви и развален кеф ще са нещо неизменно....
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 10 Дек 2012, 2:21

Много сте ми интересни... Начина ви на мислене, абе всичко.
Borymeckata написа:Извинявай за въпроса Колега, но... не си семеен, нали? Представи си как поглеждаш сина си в очите, слагаш ръка на рамото му и му обясняваш бащински: "Тази зима ще караш със старото яке и обувки моето момче, защото тати иска да си купи М-брони и лип за колата...". Как ти се вижда?

Кой баща ще си остави детето със старите дрехи заради колата? Брони, липчета...Айде моля ти се...
За мен колата не е само автомобил, тя е начина на живот. Не ме оставя, когато имам нужда от нея. Гледам си я, поддържам си я и и се радвам всеки ден, когато мога. Дали сам обсебен от колата си - ДА, дали сам луд - може. Но аз се отнасям така и със себе си и със вещите си, както колегата по-горе написа. Не ми пука какво мислят другите за мен. Данък обществено мнение не плащам.
А към колегата
F3P написа:Тогава този някой е за преглед при сериозен специалист ;)
Но когато стигнеш до там една купчина желязо да е "всичко" вече е съвсем друго положението и трябва някой да те заведе на преглед.

За какво пишеш толкова озлобено и някак си заядливо с хората? Яд те е на БМВ обществото ли? За какво си регнат във форума?
Чел съм ти всичките мнения, еми нема едно като хората... Само злобеене, заяждане и тва е.
Не искам много, искам всичко!

User
Аватар

Мнение от b00st » 10 Дек 2012, 2:48

steeN написа:начин на живот е ако към себе си и останалите си вещи се отнасяш по същия начин. иначе си е вманиачаване в купчина ламарини.

Съгласен. Обичам колата ми да е чиста и да мирише вътре хубаво, кожата да е мека мината с препарат. Но в къщи също искам да ми е толкова чисто и да седя на хубав кожен стол. Обаче кога човек почне да се лишава от неща къде са му нужни заради колата си - тва вече е доста грешно и безмислено.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Дек 2012, 5:13

Робуваш (на колата в случая) когато нямаш нещо по- важно в живота си.

Аз робувах. Сега имам семейство и робувам на него.

Всяко нещо със времето си.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Дек 2012, 7:11

Има ли смисъл да обяснявам нещо на хора, които така или иначе няма да го разберат? ;)

Аватар

Мнение от F3P » 10 Дек 2012, 8:23

Gari_82 написа:За какво пишеш толкова озлобено и някак си заядливо с хората? ...

Из другите теми може и да се заяждам, но тук конкретно не съм имал такава цел. Явно като съм на различно мнение от масата се заяждам :dunno:
Кое не разбра от написаното :?: Лошо няма да "си глезиш колата"- ако ви кажа, че вкарвам 20 годишна кочина за ремонт (всичко по окачването- вкл. амортисьори + ангренаж, ролки, пистови ремъци, водна помпа и какво ли още не) във фирменият сервиз където труда гони 50лв. на час всички ще ме обявят за луд, нали :?: Изброените ремонти ако се правят накуп ми струват към 70% от цената на автомобила- вярно съм луд щото там я обслужвам. За мен това обаче е в категорията "глезене" понеже мога да я поддържам и при бай Пешо- гледам я добре за да ми служи и тя добре. Но когато за да глезя така дъртата кочина трябва да се лиша от нещо, малко по-важно от едно ходене на кино или кафе- тогава вече не е нормално. Колата е вещ която трябва да служи на мен, а не аз на нея.
Явно за някои хора е не само приемливо, а и нормално да се лишат от нещо за да е лъскава колата им- просто за мен не е. Разбирам да се лиша от нещо (и се е случвало) от нещо важно за да направя належащ ремонт, но лишаваш ли се за да си купиш джанти, липче, ксенон или пък за да водиш колата на 3 дни на автомивка- нещо не е наред.

alx написа:Робуваш (на колата в случая) когато нямаш нещо по- важно в живота си.

Напълно вярно :yes:
С една подробност само- винаги има нещо по-важно от колата. Дали човек вижда важното обаче е друга работа ;)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Дек 2012, 10:08

F3P написа: или пък за да водиш колата на 3 дни на автомивка- нещо не е наред.

Я ми го обясни това по-подробно, че чак ми стана интересно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 10 Дек 2012, 11:03

Аве повечето от тука май си нямате работа...?
Преди време ми се занимаваше - търчах като луд за някакви джанти напред-назад,после за някви гуми,после съм си спукал бронята щото съм тъп и не знам си кви още тъпотии - ами то отнема цяла вечност да стегнеш един 15г. кошер който не спира да се чупи (за Е36 говоря)
Сега след известно време (около 5 годинки) - не ми трябват М брони,нито тъмни стъкла,нито нищо,за което трябва да изсипеш една камара пари и да не ти върши работа.
Смяна на масла,смяна на изгорели крушки и обща поддръжка са ми напълно достатъчни за да се радвам на колата си.
Извинявайте,ама повечето сме със изтървали амортисьори а в същото време давате по 50лв за препарат за кожения салон и нова боя - това ли е манящината? Да караш разлопана,но лъскава каруца?
Колата ми е в отлично техническо състояние,нови зимни гуми на ръждясали стоманени джанти - щото за един таз ми искат 30лв а не ми се занимава и нямам никакво време да ги търкам и боядисвам - не си заслужава просто и това ми е напълно достатъчно от колата в отлични отношения сме с нея :mhihi:
Единственото странично нещо за което бих дал пари в момента са стопове с бял мигач,щото тия жълтите са ми много грозни и не искам да я гледам тъй.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Дек 2012, 13:19

Има един филм на NG, за едни дето се вманиачават по разни неща. Единия с VW костенурка, секс прави. Гали я, лъска я по 5 пъти на ден, целува я, просто идилия. Една друга фенка пък с винкел от Берлинската стена си ляга. Ходи по останките от стената, милва ги, гали ги, въобще... Да живееш за една кола....не е по-различно май от тия горните.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 10 Дек 2012, 13:34

alx написа:Робуваш (на колата в случая) когато нямаш нещо по- важно в живота си.

:clap: По-хубаво нямаше как да се каже просто.

Искам да ви кажа, че ако хората не си робуваха на колите (поне на млади години), нямаше да има имена като Александър Язов например. Хора като него и повечето, които познавам в Racing средите знаят, че конски сили никога не стигат и все трябва да се прави някоя и друга модификация.
Да, за много хора BMW е просто гъзария и обичат да идат до кафето с колата, но истината за мен е, че зад абревиатурите е30, е34 и е36 стоят едни страхотни състезателни платформи, които чакат да бъдат направени. Абсурдно е да се смята, че да караш 10-15+ годишно БМВ носи каквато и да е доза гъзария или добавена стойност.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата