Преди фейс фарове срещу фейсови фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Re: Преди фейс фарове срещу фейсови фарове
Не се знае колега @turbo. Аз съм имал Е30 и Е34 все с лупи на късите, но там са трагедия. Дори на Е34-ката й рециклирах рефлекторите, но въпреки това не светят толкова силно колкото на Е39-ката. Диаметъра на лупите й беше на половина. Така че има логика проектирани фарове по различно време да дават по-добри показатели. Изхождайки от тази логика би следвало фейса да са по-добри по проект, но може и да са просто същите като преди фейса. Явно няма да излезе някой да го заяви със сигурност, но като реша каква да правя - ако взема фейс фарове ще се опитам да направя някакъв разбор. Имам подозрения, че вътре във фарът стои едно и също нещо. Озадачава ме това, че преди фейса рефлектора разсейва светлината и я пуска и около лупата, а след фейса пускат само през лупата.
Купи и двата комплекта,пробвай ги и пиши кои са по силни фарове,тъкмо и ние ще знаем,кои фарове светят с половин метър повече от другите.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Аз съм ги пробвал и двата. Купувал съм чисто нови фейсови и съм ги слагал на преди фейс, имал съм и фейсофа Е39-ка и на нея и взех нови фарове, но определено считам, че преди феса фаровете с ксенон (полирани и почистени със сменени щангички) са доста по-добри от фейсовите. Може би се дължи на стъклата с призми на преди фейса, но определено дават по-плътна светлина от фейсовите.
П.С Говорим само за оригинал Хела!
П.С Говорим само за оригинал Хела!
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Благодаря Преслав! Мнението ти е ценно, защото имаш опит и с двете и си видял с очите си разликата. (очаквах с нетърпение да се включиш в темата).
това беше неочакван развой аз си мислех че всичко ново трябва да е по-добро от предшественика си .
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
braina написа:това беше неочакван развой аз си мислех че всичко ново трябва да е по-добро от предшественика си .
Ми за мен и още поне 3-ма дето са имали земане даване с фарове преди-след фейс по-новите са видимо по-добре такаче мнения много...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Аз само споделих мнение.
Определено старите фарове правят по-плътна светлина от колкото фейсовите, но както казах, трябва да са добре полирани, с почистени лупи и със сменени шангички за регулиране и съответно добре регулирани. Новите (фейсовите) някак си оставят дупка пред колата и светят само напред...Абе трудно е да го обясня.
Може би сте останали с впечатление, че новите светят по-добре, защото старите не са били в добро състояние, знам ли. Но в случая мненията могат да бъдат и много субективни.
Определено старите фарове правят по-плътна светлина от колкото фейсовите, но както казах, трябва да са добре полирани, с почистени лупи и със сменени шангички за регулиране и съответно добре регулирани. Новите (фейсовите) някак си оставят дупка пред колата и светят само напред...Абе трудно е да го обясня.
Може би сте останали с впечатление, че новите светят по-добре, защото старите не са били в добро състояние, знам ли. Но в случая мненията могат да бъдат и много субективни.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Пресли, тази дупка (blind spot), която описваш, според теб осветява ли се при включени халогени?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Малко едностранчиво се изказвам, но моите фейсови фарове не правят никакви "дупки" на пътя и тук се замислям по въпроса за регулирането на дадени фарове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2