Начин на живот, не просто кола .. ?
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The black devil-335i e92
Начин на живот, не просто кола .. ?
Напоследак попадам в много сходни ситуации с една и съща идея.Последен пример:Събиране с приятели на заведение,става въпрос за автомобили (кой как си подържа колата и т.н.. ) и след като спомена на хората за неща като: оригинални части,препарат за кожен салон,препарати за табло,как например си чистя колата със желание или че не пуша в нея и т.н. хората реагират скептично и едва ли не,че няма никакъв смисъл,и че това е ''просто кола'' и не трябвало да се робува на автомобила и се почва едно чудене,едни странни коментари и тънки бъзици като ''то щото е БМВ затва,а не Опел (примерно). И се чудя много как да реагирам в такива сутиации и как да обяся на хората,че след като можеш да си позволиш ''намазан'' автомобил,трябва и да го подържаш на ниво и че тези неща вървят ръка за ръка.. Отделно,че след като си купиш и покараш известно време БМВ то просто ти прави кеф да се грижиш за автомобила било то заради усещането,вниманието към детайлите и т.н.. Мислел съм си да излезна с репликата ''Това е начин на живот, не просто кола'', но не смятам,че хората ще го разберат и даже напротив ще го разберат погрешно.Та предполагам доста хора са попадали в такива сходни ситуации как реагирате вие ? Само да поясня,че не съм от хората които са роби на вещите си и съм над нещата,но незнам как да им обясня че при БМВ има неща които са си по ''default '' ..
Интересно ще ми е да чуя мнението ви
Поздрави
Интересно ще ми е да чуя мнението ви

Поздрави

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Начин на живот, не просто кола .. ?
И аз имам приятели, които ми се чудят. Ама вече свикнах да не реагирам на всякакви подобни коментари.
Когато се грижиш добре за една кола това променя отношението ти към нея
както и самочувствието на човек , според мен. А понякога не се иска много. Стига да не става въпрос за вманиячаване. На мен ми прави впечатление че когато си я поддържам чистичка спретната повече си ме радва колата и повече си я пазя
пък и ме кефят завистливите погледи на светофарите на някои с чисто нов авенсис или друга кола която струва една торба пари като видят нещо дъртичко и супер лаченко 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Пич тая фраза роб на вещи според мен никак не е на място и изобщо в никакво изречение не виждам смисъл от нея.Дал си примерно 15 000 за кола.Нека разгледаме случая.Защо си дал 15 000?Защо не си купи примерно VW passat 1.8 90 коня за 1000 лева на газ и пей сърце?Аз така им го обяснявам.Аз не съм роб на колата си.Дал съм 15 000 защото ми прави кеф тази кола.Като си купиш нови черни кожени маратонки на пума примерно и се прибереш,и по маратонките имаш няколко мръсни линии от кал,епа аре да ми каже некой от вас,че няма да си ги изчисти веднага,защото човека знае че преди 30 минути е дал 150-200 лева за тия маратонки.Това значи,че е роб на нещата си?Не.Изкарал съм пари с труд,дал съм ги за нещо И СИ ГО ПАЗЯ.Е така им обяснявам на тъпите шопари които ми говорят,че съм луд всяка седмица да чистя колата с прахосмукачка и да си пера стелките...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Това като едно време т.нар. Москвичмастъри или шкода 120л маняци.
Ма тогава никой не им казваше нищо. Сега при толкова много коли и толкова разнообразни цени непрекъснато някой те чегърта за нещо, а самият той не е по-различен. Поне мен ме ебават все такива вманиячени типове.
Ма тогава никой не им казваше нищо. Сега при толкова много коли и толкова разнообразни цени непрекъснато някой те чегърта за нещо, а самият той не е по-различен. Поне мен ме ебават все такива вманиячени типове.

ATR-42/72
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
ND1 написа:Напоследак попадам в много сходни ситуации с една и съща идея.Последен пример:Събиране с приятели на заведение,става въпрос за автомобили (кой как си подържа колата и т.н.. ) и след като спомена на хората за неща като: оригинални части,препарат за кожен салон,препарати за табло,как например си чистя колата със желание или че не пуша в нея и т.н. хората реагират скептично и едва ли не,че няма никакъв смисъл,и че това е ''просто кола'' и не трябвало да се робува на автомобила и се почва едно чудене,едни странни коментари и ......
Съгласен съм че колата трябва да се пази и да се поддържа чиста и изправна, но представи си, че на същите тези приятели кажеш, че ходиш на кола маска, имаш маникюр с безцветен лак, 4-5 пъти седмично тичаш, не пуши, не е напиваш и ядеш здравословна храна и ще те обяват за луд. А защо да си луд като това е същото - но за теб.
Колега при мен беше същото , но с колегите ми от работата и накрая започнах просто да не ги отразявам, че много паля 

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- v1e9s8o8
- Потребител
-
- Кара: Каквото има
Подържането на една кола покаэва какъв е човека които е кара ако е подържана и чиста то и човека е такъв примери много 

Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!
.същата работа е и като си тъп!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Според мен, става въпрос за различна нагласа, различно отношение към автомобила. За повечето хора той е просто транспортно средство, моторизирана каруца, с която "си вършиш работа". Такива хора поддържат колата си по задължение и в минимален възможен обем, като се стремят да спестят разходите по нея. Трудът и времето, хвърлени по колата, им тежат. Но има и хора, за които автомобилът е преди всичко ХОБИ. Те има мерак да направят нещо хубаво за автомобила си и това ги радва. Нормално е (за мен) да възниква неразбиране при общуването на автомобилисти от двете групи.
Почти всеки човек си има някаква мания. И на мен ми е чудно, как големи мъже пълнят цели стаи с макети на влакчета, как дават по 4 бона за фотоапарат или с готовност висят по цял ден покрай някоя бара за да хванат 2 таранки. Или пък пътуват до друг континент да гледат 2 часа мач, излизат по тъмно за да разхождат кучето си или се разтреперват при вида на ръждив щик или надупчена от дървояди кремъклийка... Приемам го като хоби, увлечение, което нито може, нито трябва да бъде обяснявано.
Почти всеки човек си има някаква мания. И на мен ми е чудно, как големи мъже пълнят цели стаи с макети на влакчета, как дават по 4 бона за фотоапарат или с готовност висят по цял ден покрай някоя бара за да хванат 2 таранки. Или пък пътуват до друг континент да гледат 2 часа мач, излизат по тъмно за да разхождат кучето си или се разтреперват при вида на ръждив щик или надупчена от дървояди кремъклийка... Приемам го като хоби, увлечение, което нито може, нито трябва да бъде обяснявано.
Последна промяна Borymeckata на 09 Дек 2012, 21:20, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
много ми е комплексарско на мен. имам едно приятелче, което ако не си е виждал колата 10 минути й прави оглед като застраховател или все едно му предстои да я купува. бие ми на меркантилизъм и точно робство към автомобила, както казаха някои колеги. недай си боже да му надраскаш или изцапаш нещо по колата ... ше те псува и мрази известно време. в моите очи това е смешно.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Смешно ти е, щото не го разбираш... но това не значи, че е ненормално или е нещо странно. Хора всякакви и няма нищо общо с меркантилизъм, но както казах - не го разбираш, че да ти обяснявам. Пък и нямам намерение.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ами нали точно за това говорим - колата/притежаването на кола като начин на живот. И като за някого колата е всичко, е напълно нормално да я глези дори. Все едно на един художник да му мацнеш по новата картина и той да не се засегне.
- Mollov
- Мародератор
-
Ами отново грешка - "колата е всичко" също не е правилен извод... т.е. ако говорим примерно за мен като представител на тия, дето са му смешни на jordanov... иначе разните "позьори" също гледат прашинка да не падне върху колата, но при тях подбудите са коренно различни.
Но явно тук т.е. в тая тема "начин на живот" свързано с колата се има предвид точно позьорщината... поне го укажете, че да не се бъркат хората. Поне примера ти с художника е добър...
Но явно тук т.е. в тая тема "начин на живот" свързано с колата се има предвид точно позьорщината... поне го укажете, че да не се бъркат хората. Поне примера ти с художника е добър...

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Не става дума за позьорщина, а просто за мания
Ако трябва да говоря за себе си - мисля доста за автомобили, постоянно правя планове за моята кола, давам по-голямата част от парите си за нея. Дори се случва да се лиша от по принцип нужни неща, за да си купя нещо за колата. И не са малко хората, които се чудят как може да имам такъв начин на мислене. А мен не ми дреме какво мислят другите. Правя всичко за мое собствено удовлетворение.

- Mollov
- Мародератор
-
Dirty M5 driveR написа: А мен не ми дреме какво мислят другите. Правя всичко за мое собствено удовлетворение.
Ето за това става дума

39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3