REST режим и проблем с парно
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Re: REST режим и проблем с парно
Честно да ти кажа докато моята не работеше не съм усетил да има някаква разлика в работата на парното. Усещах докато смених термостатите. После всичко се сгря. Малко е баламско, но виж в менюто дали чертичките за колко топло да духа са на макс. Въпросната помпичка се намира като стоиш отпред пред колата гледаш в дясно до левия калник надолу. Мисля, че беше даже за него хваната в една странна гумена стойка. Отгоре над нея са клапаните за климатроника. Наведи се и хвани помпичката. Ако работи се усеща, че вибрира. Сигурен съм, че излиза на диагностика, така че ако при теб не излиза значи би трябвало да си работи и да обмислиш другите варианти - термостати и настройки.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
petio написа:Честно да ти кажа докато моята не работеше не съм усетил да има някаква разлика в работата на парното. Усещах докато смених термостатите. После всичко се сгря. Малко е баламско, но виж в менюто дали чертичките за колко топло да духа са на макс. Въпросната помпичка се намира като стоиш отпред пред колата гледаш в дясно до левия калник надолу. Мисля, че беше даже за него хваната в една странна гумена стойка. Отгоре над нея са клапаните за климатроника. Наведи се и хвани помпичката. Ако работи се усеща, че вибрира. Сигурен съм, че излиза на диагностика, така че ако при теб не излиза значи би трябвало да си работи и да обмислиш другите варианти - термостати и настройки.
Термостатите са добре. Държи температура между 94-96 градуса. Мислех, че има запушване на радиаторчето за парното, но сипвах разни добавки, а и като се обадих в дарукар да питам дали имат такова радиаторче казаха, че до сега не са имали случай някой да купува такова или да им е дошла кола със запушено. Така че търся причината другаде. Ще проверя като за начало електрическите клапани и помпата. При тебе зимата ли беше заминала въпросната помпа?
Rest режима за да се стартира трябва двигателя да е достигнал работна температура т.е чертичките на оборотомера да са на 4600 /преди фейса/.Това е около 70 градуса .От там нататъка духа топло в рамките на 15 минути като колкото по загрял е бил мотора толкова по-дълго ще духа топло.Естествено и в зависимост от това колко е зададено от и драйва /червените чертички на водача и пасажера/.Общо взето без печка го дават до 15 минути т.е за кратки престои.
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
т.е чертичките на оборотомера да са на 4600 /преди фейса/

Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- vrajdeber
- Потребител
-
- Кара: E61 530xd
- Мечтае да кара: F11 535d XDrive
Затова ли докато карам, колкото и да го натискам това копче REST, нищо не става? Трябва колата да е загасена?

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
vrajdeber написа:Затова ли докато карам, колкото и да го натискам това копче REST, нищо не става? Трябва колата да е загасена?
Ха-ха,да!Въпросната функция е да се използва остатъчната топлина до 15мин при загасен двигател(само ако е достигнал работна т) и зареден акумулатор в нормите.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
stankata777 написа:vrajdeber написа:Затова ли докато карам, колкото и да го натискам това копче REST, нищо не става? Трябва колата да е загасена?
Ха-ха,да!Въпросната функция е да се използва остатъчната топлина до 15мин при загасен двигател(само ако е достигнал работна т) и зареден акумулатор в нормите.
И ако е "жива" ел. водна помпичка

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2