Добри фирми строители в София?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Добри фирми строители в София?

Мнение от BMW_POWER » 01 Дек 2012, 1:13

Не гледайте ново, ами старо строителство. Новото свети, но я го вижте след 5-8 години каква картинка е. Отделно "строителят" е един, ама подизпълнителите са много. От друга страна, де късмет в София едно земетресение като Вранчанското и ще видите кой какво е икономисал. Не говоря просто така, виждал съм как се "лее" колона. Пълни се с парчета итонг и после само се тегли една маламашка с разтвор. Изглежда супер, ама горко на този, дето го е платил ...
Бон шанс!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 01 Дек 2012, 2:00

^ Това наистина го правят, но само "пишман-строителите", а те вече отдавна са извън играта. А тва "вземай старо и не гледай ново" е нож с две остриета, ако вземеш в някой блок от правителствените, дето са изчислени за бомбардировка сигурно - ОК, ама блокове правени от строителни войски са със същото качество, като тези, за които говориш. Освен това след 87 година, ако не се лъжа, се променят натоварванията от земетръс и София от 8-ма степен по Рихтер вече се изчислява за 9-та, което може да звучи незначително, но реално усилието от земетръс при оразмеряване на конструкцията се увеличава почти двойно. Така че новото строителство си е ново строителство. И наистина има фирми, които го правят качествено. За жалост те са малко, но в последно време мисля, че са едни от малкото оцелели на пазара.

По темата и аз имам конкретни наблюдения от Контракт Сити (дори щях да си взимам от тях апартамент, но финансите нещо не достигнаха) и лично бих им се доверил. Качеството е на ниво, занимават се с това 20 години, последния блок, от който се интересувах е с пусков срок 05.2013, а в момента има останали само 2 апартамента на 1ви етаж и цените започват от 850 Е/м2. Не искам да прозвучи, като реклама, но просто само тях съм проучвал. Предполагам, че има и други коректни строители, но просто нямам информация за тях. Само ще добавя, че в същия квартал, в които е въпросния блок на Контракт Сити в момента има завършени апартаменти по под 700Е/м2.

Чувал съм добри отзиви и за КРИТ, но както казах не съм ги проучвал. И последно, ако можеш да си позволиш ново строителство, бих те посъветвал да не слушаш БМВ Пауър, а да се насочиш именно към него, като естествено много добре проучиш строителя, от който ще купуваш. Както не веднъж е писано в този форум "Евтино хубаво-няма". Яко щеше да е да караш БМВ, дето струва колкото Хюндай, но всяко нещо си има цена, така е и с апартаментите за съжаление. А според мен това е покупка, при която не трябва да се правят никакви компромиси ако смяташ да я ползваш за себе си.

П.П. Смятам, че колегата barty е описал много точно какво трябва да направиш, просто отдели малко повече време и няма да съжаляваш след това...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 01 Дек 2012, 2:04

За новото стройтелство не се бъркайте, като цяло довършителните са зле и се пукат стените, но за бетона който се налива не се бърка пред блока а се кара от бетонов възел а там е как си треа има и сертификати, та може да се каже че новите са по корави от старите сгради
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 01 Дек 2012, 3:38

Старо, ново, всеки си знае за себе си. Моля не разводнявайте темата кое е по-добро, кое е по-лошо строителство :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 330 д
Детайли за колата: много глезотиики

Мнение от transmaks » 09 Дек 2012, 15:36

колега ето и от мен една качественна фирма като техника на работа и материали използвани от тях КИК ДИЗАИН. не работя във тази фирма не съм син,брат или друго в тоя род със шефа просто работя със тях често като изпълнител на някои деиности и наблюденията ми са че не се пести пари от страна на качеството на материалите и количеството. :winky:
качеството определя разликата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 10 Дек 2012, 22:41

Кеш ли ще го плащаш или разсрочваш ? Общо взето с тия кутиики е все тая к'во ще си избереш -по-добре се цели в готин квартал :D

N.Mihaylovski написа: за бетона който се налива не се бърка пред блока а се кара от бетонов възел а там е как си треа има и сертификати, та може да се каже че новите са по корави от старите сгради

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Доста съм играл на фуниики по строежите навремето, пък не съм видЕл да бъркат бетона отпред :mrgreen: Сертификата с какво прави бетона по-здрав ?
Ubi dubium, ibi libertas

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 10 Дек 2012, 23:35

hell's angel написа:Кеш ли ще го плащаш или разсрочваш ? Общо взето с тия кутиики е все тая к'во ще си избереш -по-добре се цели в готин квартал :D

N.Mihaylovski написа: за бетона който се налива не се бърка пред блока а се кара от бетонов възел а там е как си треа има и сертификати, та може да се каже че новите са по корави от старите сгради

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Доста съм играл на фуниики по строежите навремето, пък не съм видЕл да бъркат бетона отпред :mrgreen: Сертификата с какво прави бетона по-здрав ?

С какво си си играл не е важно, щото аз съм виждал как па бъркат, както и да е
А за сертификата мисля не е нужно да обяснявам.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Предишна

Назад към Извън Темата