Съвет за кофти акт от кат!
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Съвет за кофти акт от кат!
Bladest написа:Alexch написа:И да добавя нещо важноКато знаете, че сте в нарушение, никога не давайте контролния талон! Иначе при получаване на постановлението ще ви накарат да си платите глобата за да ви върнат талона, независимо дали ще обжалвате акта или не.
добре,но те талона ми го вземат те аз не им го давам по желание как така няма да го дам?
Ами като наистина си карал с 90, казваш че не го носиш талона в тебе, защото е ясно че ще ти пишат акт. Към глобата за превишена скорост се добавят още 10 лв., че не си представил всички документи и готово. После си взимаш наказателното постановление с глоба 110, 210 или 310 лв. там колкото си превишил, не плащаш нищо и го слагаш в някое чекмедже. Чакаш да минат 2 години давност, като всички документи са си в теб и не си в никакво нарушение

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
кичоне написа:BorisBMW написа:Щом си подписал акта нищо не можеш да направиш. Разгледай акта дали е съставен правилно - ако някаде има грешка, то тогава има голям % шанс да отпадне в съда. Иначе от опит от преди 4-5 дена - за 83 в града - 200лв. и 4 или 8т... не разбрах точно. При мен нямаше за къде да се хвана и ще го плащам след 1 месец като излезне...
Не мисля,че трябва да ти взимат точки....аз вече два пъти плащам с над 30км и то поради това,че мисля за много неща едновременно и се унасям(което не ме извинява)и даже секунди преди това си казвам тука дебнат трябва да не ускорявам и.....Но само плашам в 14 дневен срок с 30% отстъпка и това е няма точки няма нищо......
Ама тебе с камера от патрулка ли те снимат или те спират с радара? Мен ме спряха с радара и ми писаха акт, не е от камера. Аз ги питах ако платя там до еди колко си дена нали има 30% отстъпка, а той ми вика, че било само за електронните глоби.
Иначе и аз нямаше да си дам талона, проблема е, че за 2 месеца са слагали радара 1 път и не очаквах да са с него... Кофти късмет за съжаление, събота до 22:30 на работа и като за довиждане -200лв., ама както и да е.

Последна промяна BorisBMW на 08 Дек 2012, 18:37, променена общо 1 път
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Колега плати си акта като си виновен. Защо трябва да се мислят варианти за заобикаляне на закона? Скрили се били в храстите еми много ясно, че ще се скрият, иначе ще набиеш спирачки и като ги подминеш пак ще надвишиш скоростта.
seven-eight написа:Колега плати си акта като си виновен. Защо трябва да се мислят варианти за заобикаляне на закона? Скрили се били в храстите еми много ясно, че ще се скрият, иначе ще набиеш спирачки и като ги подминеш пак ще надвишиш скоростта.
Колега плати си за щуротията, и друг път да знаеш да не караш така.
Няма начин, когато сте пипнали за първи път топлия котлон сте се парили нали? Е колега ти се "опари" се га бегай да си платиш мехлема и следващия път ти си знаеш...
Alexch написа:И да добавя нещо важноКато знаете, че сте в нарушение, никога не давайте контролния талон!
Аферим Колега! Истинският бмв ентусиаст никога не трябва да си дава талона. Пък и откъде накъде полицията ще спира бмв, особенно ако има стикери на форума. Осмели ли се обаче да ги направи, куката трябва да отговаря на въпроси тип "абе ти занеш ли кой съм аз (тате, мама и т.н.)", "бмв се кара само с вратите напред" (цитирам по памет от форума), какви 120 у града, за мен ограниченията не важат и т.н. Ако продължава да настоява, може да му целнете един за отрезвяване. Това се препоръчва особенно, ако карате в чужбина

И за да не е съвсем спам, ето какво пише на гърба на контролния талон:
1. Контролният талон е неразделна част от свидетелството за управление и потвърждава неговата валидност.
Сиреч, нямаш ли талон, спокойно могат да ти приберат книжката. Ходи после плащай на адвокати, че нямаш редовни документи.
Успех!
- Alexch
- ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Alexch написа:И да добавя нещо важноКато знаете, че сте в нарушение, никога не давайте контролния талон!
Аферим Колега! Истинският бмв ентусиаст никога не трябва да си дава талона. Пък и откъде накъде полицията ще спира бмв, особенно ако има стикери на форума. Осмели ли се обаче да ги направи, куката трябва да отговаря на въпроси тип "абе ти занеш ли кой съм аз (тате, мама и т.н.)", "бмв се кара само с вратите напред" (цитирам по памет от форума), какви 120 у града, за мен ограниченията не важат и т.н. Ако продължава да настоява, може да му целнете един за отрезвяване. Това се препоръчва особенно, ако карате в чужбина![]()
И за да не е съвсем спам, ето какво пише на гърба на контролния талон:
1. Контролният талон е неразделна част от свидетелството за управление и потвърждава неговата валидност.
Сиреч, нямаш ли талон, спокойно могат да ти приберат книжката. Ходи после плащай на адвокати, че нямаш редовни документи.
Успех!
Май отдавна не си в България, колега!

Аз съм адвокат (някои хора от форума ме познават) и гарантирам, че тази схема работи и нямат право да ти вземат книжката

Моля те, друг път не се изказвай неподготвен, особено когато аз пиша

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Тъй де, искат ти талона, ти казваш че нямаш (не го даваш) и не ти правят нищо????? Явно нещата мноооооооого са се променили. Талона ми е от 2009г и така пише на него. Между другото, супер че си адвокат. Даваш съвети да не изпълняват разпореждания на контролни органи и особенно като са в нарушение на закона и после хоп, клиенти

- Alexch
- ентусиаст
-
Разбира се, че те санкционират. 10 лв. е глобата дори да не носиш нищо:
Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
1. не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;
+ санкцията за самото нарушение, ама айде стига толкоу
Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
1. не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;
+ санкцията за самото нарушение, ама айде стига толкоу

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
saleen написа:
BMW_POWER написа:
Ей, много хейтъри бе

Тук във форума всички са светци, ама иначе в действителност... Не карат с превишена само тия дето нямат книжки...

Към колегата - не плащай нищо!!!
За първите 4-5 години шофьорски стаж имах над 20 акта, писани по всички краища на България. След като ми взеха книжката и беше неизбежно плащането отидох в КАТ, казах им, че ми е изтекло наказанието и идвам да си взема книжката, при което лелката ми отговаря:
"Ама как така, ти имаш да плащаш 3 акта - 2 по 100 лв. и един 30 лв."

Извадих 230 лв. и толкова.
Част от актовете или се губят при "траспорта" мехду РПУ-тата, или им минава давността, или и аз не знам какво се случва

BMW_POWER написа:Сиреч, нямаш ли талон, спокойно могат да ти приберат книжката.
По-голяма глупост не бях чувал

Alexch написа:Ами като наистина си карал с 90, казваш че не го носиш талона в тебе, защото е ясно че ще ти пишат акт. Към глобата за превишена скорост се добавят още 10 лв., че не си представил всички документи и готово. После си взимаш наказателното постановление с глоба 110, 210 или 310 лв. там колкото си превишил, не плащаш нищо и го слагаш в някое чекмедже. Чакаш да минат 2 години давност, като всички документи са си в теб и не си в никакво нарушение

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
BorisBMW написа:кичоне написа:BorisBMW написа:Щом си подписал акта нищо не можеш да направиш. Разгледай акта дали е съставен правилно - ако някаде има грешка, то тогава има голям % шанс да отпадне в съда. Иначе от опит от преди 4-5 дена - за 83 в града - 200лв. и 4 или 8т... не разбрах точно. При мен нямаше за къде да се хвана и ще го плащам след 1 месец като излезне...
Не мисля,че трябва да ти взимат точки....аз вече два пъти плащам с над 30км и то поради това,че мисля за много неща едновременно и се унасям(което не ме извинява)и даже секунди преди това си казвам тука дебнат трябва да не ускорявам и.....Но само плашам в 14 дневен срок с 30% отстъпка и това е няма точки няма нищо......
Ама тебе с камера от патрулка ли те снимат или те спират с радара? Мен ме спряха с радара и ми писаха акт, не е от камера. Аз ги питах ако платя там до еди колко си дена нали има 30% отстъпка, а той ми вика, че било само за електронните глоби.
Иначе и аз нямаше да си дам талона, проблема е, че за 2 месеца са слагали радара 1 път и не очаквах да са с него... Кофти късмет за съжаление, събота до 22:30 на работа и като за довиждане -200лв., ама както и да е.
Малко със закъснение отговарям ама...
Не съобразих колега,че вие сте спирани от КАТ,а при мен единия път беше от стационарна камера,вторият от камера в кола ама пак не съм спиран,за това явно нямам отнети точки

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Понеже виждам че има колеги които които защитават тезата че не трябва да се съмняваме в искреността на родните катаджии при ситуация като описаната,та да споделя!
Имам абсолютно същата случка може би преди 2г. Преди Търново ме спират(аз съм с Форд Куриер),……
Кат: добър ден док. за проверка ,колега за къде сте се разбързали?
Аз: Пътувам за Габрово ма не бързам
Кат: Ами колега карате с превишена скорост,при ограничение едиколко си(не помня вече) вие карате с толкова (20км. и нещо от горе)
Аз: Ми това няма как да стане щот пикапа е натоварен и няма сила да бърза,но и вие няма как да знаете с колко съм карал щото радара ви не е включен,понеже имам радардетектор и не е отчел нищо (дори и само изстрел)………При което той се навежда и вижда радара,…ааааа анти радар имаш, а за му отговарям….аааа не това е радардетектор
!
По време на тоя диалог докато той ми гледа док. а аз търся и някакви други и докато се обръщах го видях да прави някакви знаци зад гърба си на колегата си!След това ми върна документите ,каза ми да спазвам ограниченията и довиждане!.......Айде замислете се дали ако бях превишил наистина или нямах радар(за да съм сигурен в себе си) щяха да ме пуснат?Най вероятно бяха засекли някой преди това и си търсеха жертвено агне ,е как да вярвам на нашите плисмени след това,за мен колегата са го изработили!
Имам абсолютно същата случка може би преди 2г. Преди Търново ме спират(аз съм с Форд Куриер),……
Кат: добър ден док. за проверка ,колега за къде сте се разбързали?
Аз: Пътувам за Габрово ма не бързам

Кат: Ами колега карате с превишена скорост,при ограничение едиколко си(не помня вече) вие карате с толкова (20км. и нещо от горе)

Аз: Ми това няма как да стане щот пикапа е натоварен и няма сила да бърза,но и вие няма как да знаете с колко съм карал щото радара ви не е включен,понеже имам радардетектор и не е отчел нищо (дори и само изстрел)………При което той се навежда и вижда радара,…ааааа анти радар имаш, а за му отговарям….аааа не това е радардетектор

По време на тоя диалог докато той ми гледа док. а аз търся и някакви други и докато се обръщах го видях да прави някакви знаци зад гърба си на колегата си!След това ми върна документите ,каза ми да спазвам ограниченията и довиждане!.......Айде замислете се дали ако бях превишил наистина или нямах радар(за да съм сигурен в себе си) щяха да ме пуснат?Най вероятно бяха засекли някой преди това и си търсеха жертвено агне ,е как да вярвам на нашите плисмени след това,за мен колегата са го изработили!

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Това ще е последната тема в този форум за информация как да "минем метър с АКТ, когато сме виновни".
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
drago_pavlov написа:Към колегата - не плащай нищо!!!
За първите 4-5 години шофьорски стаж имах над 20 акта, писани по всички краища на България. След като ми взеха книжката и беше неизбежно плащането отидох в КАТ, казах им, че ми е изтекло наказанието и идвам да си взема книжката.
господа администратори, наистина ли подобни колеги следва да бъдат оставяни да дават съвети в автомобилен форум?
явно държавата не може да ги разкара от пътищата, за сметка на което пък вие им предоставяте среда да се размножават ... чудесно.
и не, не съм "светец" - в подобна ситуация корумпирах куките и оттам насетне не съм превишавал с 30км/ч, като днес понеже карах с 40 км/ч избегнах ПТП на кръстовище при отнето ми предимство и маневрирах между две коли на лед. ако бях с 6о км/ч не знам дали щях да пиша в момента.
всеки, който превишава с 20 и нагоре км/ч разрешената скорост в населени места има акъл колкото пиле и няма място на пътя.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ще те помоля да си въздържаш изблиците... не предоставяме среда за нищо, това да не е развъдник за риба... така или иначе повече подобни теми няма да има, така че можеш да дишаш и спиш спокойно.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2