"Столичен инспекторат" няма право да глобява за паркиране:

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: "Столичен инспекторат" няма право да глобява за паркиран

Мнение от err0r » 07 Дек 2012, 16:00

Какво значение има колко паркоместа има пред блока ми? Аз ли съм виновен, че не отговарят на броя на живущите там и броя на автомобилите им? Какви са опциите и кое ми е скъпо? Не отрече това, дето ти казах, което ме кара да мисля, че просто си ланкаш тук ей така от скука петъчна. :) Какви са ми опциите? Да наредя няколко двуколонни подемника, за да може на улицата да се паркира на два етажа ли? Или пък да си оставям колата някъде по центъра, след което да се прибирам пеш до вкъщи? Или пък да си пльосна една от незаконните гаражни клетки? Очаквам твоите предложения и коментари. Надявам се следващия път да си малко по-многословен и не чак толкова заядлив. Приеми го като забележка. :)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Дек 2012, 16:01

vlad0 написа:
err0r написа:Ама аз също не споря. Общината нарушава човешките ми права, като ме ограничава да правя нещо, а не ми дава друга опция. Това не е скутерче или детска количка, това е 4-колесен автомобил, който обикнвенно е дълъг около 4 м и широк около 1,80. Къде да го навра, за да не пречи на когото и да е?

И ти не ми се прави, щото сигурно стотици пъти си паркирал на най-различни тротоари и тревни площи от нямъне къде да спреш.

Виновен съм, защото нямам друга опция, да. Ма нека да ме глобят... :)

Ти като си купува колата беше ли запознат колко паркоместа има пред твоя и съседните блокове?
Опции има, но явно те мързи или ти е скъпо;)

И какви са опциите освен да смени блкока/квартала?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Дек 2012, 16:51

err0r написа:...

Подминах го, защото твоето мнение не е меродавно, даже така като ти чета постовете е доста повърхностно.

Общината не е длъжна да осигури паркоместа, а строителят на блока трябва да го направи!
Има платени паркинги и също така можеш да обиколиш и да паркираш на 500м-1км/да, петстотин метра до 1км/. Свободните места постоянно се въртят дори в малките часове ;)

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 07 Дек 2012, 17:45

Аз все още очаквам някое адекватно предложение от твое височество. Ако не ми дадеш добро предложение, ще взема да си помисля, че просто се заяждаш с потребителите на форума, че дори ги определяш, което е срещу правилата, та ще трябва модератор да те загледа. :)

Досега от теб не видях нито една читава идея, задълбочена и развита както трябва. Това ли ти е единственото предложение? Да паркирам на 1 км от вкъщи? Идейно. Ти къде си паркираш колата, ако живееш около НДК? Сигурно някъде на северния вход на Южния парк?

Ще те помоля, като не знаеш, просто да не коментираш. Не само мен, ами и по принцип. Грозно е да се излагаш... в смисъл на мен ми е все тая, ама запази някакво достойнство. Провери, разпитай... може пък и да разбереш каква точно е ситуацията. В България е пълно с дървени философи, които знаят само да си ланкат, дори и да не са много в час със ситуацията. Ти си един от тях до колкото виждам.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 07 Дек 2012, 18:12

vlad0 написа:
Ти като си купува колата беше ли запознат колко паркоместа има пред твоя и съседните блокове?
Опции има, но явно те мързи или ти е скъпо;)

:twisted: А ти като го написа това случайно да си представи следната ситуация. Колата я има, нанасяш се в нов блок, паркоместа достатъчни, гараж няма, защото задължението строителя да прави брой гаражи, равен на брая апартаменти е сравнително отскоро... Та... в един хубав момент, в продължение на 4-5-6 години в съседство нацъфтяват 1-2-3 нови кооперации, 1-2 офис сгради, блоковете се населват, офисите също, най-близкия охраняем паркинг е на повече от 1 км/може би 2/, гаражи за продажба в новостроящите се сгради в няколко карета наоколо няма, на квато и да е цена...или са толкова тесни и неудобни като подход, че е абсурдно да дадеш и половината от цената, която им искат...И каква е опцията сега, ам? Продажба на апартамента и покупка на друг, с гараж сигурно, къща на село, да, да, опции сигурно има винаги, съгласна съм :winky:
И ако нашето мислене е повърхностно, твоето е на човек, който или не кара и паркира, или не е от София, или е на богопомазаните с гаражите, за които гаражи винаги има, щом аз имам и другите могат да имат, е да, ама не! И да казваш, че нас, паркиращите на улицата/тротоара ни мързи и ни е скъпоооо... :evil: :twisted: хайде млъкнах :X
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 07 Дек 2012, 18:32

Доста дървени философи, в това число и хора ,които уЖ не трябва да са такива, гледащи от собствената си камбанария.
Живеещите до НДК , в това число и АЗ ,имат на разположение 3 огромни платени паркинга , ама са платени .
Кофти е да са платени, по-евтино е да си паркираме по тротоарите.
Въобще, всеки който успее да си изсмучи от пръстите ,каквото и да е оправдание затова, че паркира по тротоарите и градинките - Да се засрами !

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 07 Дек 2012, 18:51

Хи-хи, а живеещите в 13-етажни панелки и заобиколени от 15-етажни кооперации + две болници, имащи 1 (един!) платен паркинг за 40 (четирдесет) автомобила на разположение, да се факаме у дупе? :D :D :D Интересна логика...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Дек 2012, 21:34

Apassionata написа:...

Т.е. не можеш да мислиш в преспектива? Проблема е твой. :mhihi: Особено, ако си си мислила, че твоята кооперация ще е единствена... Около мен има кооперации и паркирам на улицата, а не на тротоара? Като се огледам доста хора го правят. Естествено има и прости хора, които предпочитат на тротоара вместо да спрат на някакво разстояние или да потърсят малко, но за чуждата простотия не отговарям!

err0r написа:..

Ти се излагаш, а не аз. Нарушаваш наредба и ревеш, че те наказват! Кой се излага?! :mhihi:
Къде паркирам? На улицата и на съобразено разстояние от кръстовище! Да паркирал съм на 1км.

Проблема не е само с пешеходците, а и с чупенето на тротоара!

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 08 Дек 2012, 8:07

Не рева, грешно си ме разбрал. :) Ти цинкяш, че ти се пречкам. Хайде лека нощ! :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 08 Дек 2012, 8:18

Ти пък се извъди най-праведния...

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Дек 2012, 9:37

Добре де ..чисто за протокола след като тоя тъй наречен "столичен инспекторат " няма законово право да налага коментираните санкции защо се води тая полемика за паркоместа след като смисъла на темата е малко по различен ?
И ако приемем че има нарушение какво дава право на общината по начин познат от комунизма да си определя кой прав кой крив вместо да направи нещо в полза на гражданите ?
Вместо това общинските паркинги са отдадени под наем и общината по тоя начин показва че не иска изобщо да се занимава с проблема а само да рекетира гражданите.Някак си не мога да приема факта че че някоя мъглива сутрин на 2008г бай чиновник е "решил" проблема с паркирането като е пуснал 400 служители да налагат санкции и то без да имат правно основание за това .
Това че паркоместата са в пъти по малко от автомобилите е ясно и за най некадърния общинар .Или автомобилите се разчита да минават транзит без да спират никъде по улиците и да паркират в полето около Нови хан ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 08 Дек 2012, 11:49

Това-че общината или държавата не си е свършила работата- не е повод да предавате вината на пешеходците или някой случаен и непознат човек-който нито ви познава-нито му пука за вас...Спазването на правилата трябва да започне първо от гражданите- тъй като държавните институции и в частност общините са СЛУГИ на обществото( избрани са от народа) и каквато е обществената нагласа-те са длъжни да я изпълняват..В този ред на мисли-ако всички масово обвиняваме държавата или общината че не са осигурили паркоместа( защо пък някой трябва да ви осигурява места-този някой ли ви е подарил колите) и си паркираме по тротоарите на пук на общината-то се въртим в омагьосан кръг-защото общината може и трябва да се задейства само когато има обществен интерес от дадено действие.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Дек 2012, 17:21

Аааа ясно ..тия с колите те не са хора..не си плащат данъците и глобите на колите в тая община не са достойни един вид са втора ръка измет .Е щом е така бой и глоби за такива докато се научат да не си купуват коли и да не спират на общинска територия.И хвала на общинските служители щом са решили да колят и бесят в името в името на редовия пешеходец.Нищо че нямат право да глобяват ама то и не е необходимо в държава където всеки прави квото му е кеф на него.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 08 Дек 2012, 18:26

Jordana написа:Аааа ясно ..тия с колите те не са хора..не си плащат данъците и глобите на колите в тая община не са достойни един вид са втора ръка измет .Е щом е така бой и глоби за такива докато се научат да не си купуват коли и да не спират на общинска територия.И хвала на общинските служители щом са решили да колят и бесят в името в името на редовия пешеходец.Нищо че нямат право да глобяват ама то и не е необходимо в държава където всеки прави квото му е кеф на него.

Ти глупав ли си къф си??? Аз да не би да не карам кола и да не ми е проблем паркирането в центъра или там,където има струпване на много МПС -та??? Поне не паркирам по тротоарите-за разлика от такива "богоизбрани" като тебе...И когато знам,че отивам там-където има проблем с паркирането или не ми се дават 2-3-5 лв за 2-3 часа престой-хващам си якето и мааам пеша (рейс,трамвай,метро)... И въобще не ми е проблем да се разхождам пеша 1-2 часа за ден, не ми е проблем и че спазвам правата на пешеходците-тъй като и аз като тях ползвам често тротоарите пеша, като съм паркирал на близо(500-1000 метра) ..Или то е модерно да не слизаш от колата и да си пърдиш по цял ден в купчината метал около теб???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 08 Дек 2012, 18:32

Тука замириса на кръв, ла*на и сополи :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата