Профилактика на дебитомер на 530д Е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d 04'
Мечтае да кара: X6 50d

Профилактика на дебитомер на 530д Е60

Мнение от RED_LABEL » 07 Дек 2012, 19:38

Здравейте колеги,вчера се наложи да сменям двата термостата на моята печка и реших да сваля дебитомера за почистване понеже беше ми се открил :lol: та първо да кажа защо го направих.Колата е закачана за диагностика в движение извънградско при всякъкви скорости и обороти и единствената забележка на майстора към колата беше че не са добри стойностите на дебитомера при рязко подаване на газ и във високите обороти,но иначе не е като да не работи :mhihi: смисъл тои пак си докарва нужните стойности но по бавно,неговия съвет беше да го сваля и почистя със спрейче за дебитомери....последствията от тази лоша работа на дебито са че колата изпушваше повече от нормалното при рязко мачкане на газта и наи дразнещото,придърпваше след 3к оборота.Сменихме термостатите,напръскахме дебитомера с WD40(само това имахме под ръка) не повярвах,излезе черна като маслото на двигателя :D течност от дебитомера,няколко пръскания още докато тръгне бистра течност и всички по местата.Излязох извънградско за тест на термосите и може да ви се стори смешно или банално,но като смачках газта все едно се качвам в друга печка,няма и следа от придърпване,отива до червена зона както никога откакто е в мен тази кола,останах адски доволен,иначе бях решил ако не работи дебитомера,вместо нов за тези пари да си сложа едно чипче и да си карам така,та мисълта ми е че ако някои от вас има такъв проблем,нека пробва първо с чистене,не винаги има резултат,но може да се изненадате приятно :lalala:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Профилактика на дебитомер на 530д Е60

Мнение от Ilko Ivanov » 07 Дек 2012, 21:07

Ти добре си го смазал с това WD40 ,по добре да го беше полял и с 5W30 :mhihi:
Той се ЧИСТИ със специален спрей ,който не оставя никакви следи,камоли пък мазно.
В момента не си го почистил ,а си го смазал .....

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d 04'
Мечтае да кара: X6 50d

Мнение от RED_LABEL » 07 Дек 2012, 21:22

Ilko Ivanov написа:Ти добре си го смазал с това WD40 ,по добре да го беше полял и с 5W30 :mhihi:
Той се ЧИСТИ със специален спрей ,който не оставя никакви следи,камоли пък мазно.
В момента не си го почистил ,а си го смазал .....

:) :) :) Възможно е колега,но е факт че сега колата върви доста по мазно от преди,но докога незнам :bchug: Знам че има специален спрей за дебитомери и предвид издръжливите Е60-тки :mhihi: скоро като стане пак нещо за смяна по мотора ще го почистя вече с правилния спрей :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 07 Дек 2012, 21:35

Хахах как ще го полееш с WD40!!! Нали идеята е да го почистиш. Като го залееш с тази мазнотия какъв мислиш, че ще е ефекта. Дебитомера се чисти със специален спрей, който всъщност е вид алкохол който след изпарението не оставя следи и разтваря мазнотии.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 07 Дек 2012, 21:41

Продължавайки добрият тон на колегите, бих добавил, защо въобще си игра да го чистиш, нов не е скъп :mhihi:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mitko8203 » 25 Юни 2015, 9:04

RED_LABEL написа:Здравейте колеги,вчера се наложи да сменям двата термостата на моята печка и реших да сваля дебитомера за почистване понеже беше ми се открил :lol: та първо да кажа защо го направих.Колата е закачана за диагностика в движение извънградско при всякъкви скорости и обороти и единствената забележка на майстора към колата беше че не са добри стойностите на дебитомера при рязко подаване на газ и във високите обороти,но иначе не е като да не работи :mhihi: смисъл тои пак си докарва нужните стойности но по бавно,неговия съвет беше да го сваля и почистя със спрейче за дебитомери....последствията от тази лоша работа на дебито са че колата изпушваше повече от нормалното при рязко мачкане на газта и наи дразнещото,придърпваше след 3к оборота.Сменихме термостатите,напръскахме дебитомера с WD40(само това имахме под ръка) не повярвах,излезе черна като маслото на двигателя :D течност от дебитомера,няколко пръскания още докато тръгне бистра течност и всички по местата.Излязох извънградско за тест на термосите и може да ви се стори смешно или банално,но като смачках газта все едно се качвам в друга печка,няма и следа от придърпване,отива до червена зона както никога откакто е в мен тази кола,останах адски доволен,иначе бях решил ако не работи дебитомера,вместо нов за тези пари да си сложа едно чипче и да си карам така,та мисълта ми е че ако някои от вас има такъв проблем,нека пробва първо с чистене,не винаги има резултат,но може да се изненадате приятно :lalala:

Еи това не го рабхах:
"иначе бях решил ако не работи дебитомера,вместо нов за тези пари да си сложа едно чипче и да си карам така"
как ще се реши проблема с дебитомера със слагането на чип, питам защото моя също не работи перфиктно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 25 Юни 2015, 13:52

Никак, а инвестицията в нов дебитомер си заслужава! Колата работи по съвсем друг начин - парите не са много, а усмивката е голяма после.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 25 Юни 2015, 14:24

Дебитомер се чисти само с това :idea:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Потребител
Аватар

Мнение от mitko8203 » 25 Юни 2015, 14:35

laviatan написа:Дебитомер се чисти само с това :idea:

Миналата седмица си взих точно този спрей, почистих дебитомера и в интерес на истината има ефект на пак не е както трябва, явно ще трябва да си купя но нов :D :D :D

Назад към Е60/Е61