"Столичен инспекторат" няма право да глобява за паркиране:

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

"Столичен инспекторат" няма право да глобява за паркиране:

Мнение от 0001 » 07 Дек 2012, 11:16

"Столичен инспекторат" няма право да глобява за паркиране по ЗДП:
Доходен бизнес от години е глобяването на граждани, с постъпления в общинския бюджет за милиони лева годишно.
В Административен Съд е започнато дело, за забрана на "Правилника за организация и работа на Столичен инспекторат", както и за забрана на самата дейност на тази структура, вън от общината.
Сега знаете, че бележките които намирате по автомобилите си, във вид на призовки за явяване в "Столичен инспекторат", са стъпка в улова на Шарани извън Никулден!
За да се запознаете по- добре и детайлно, проследете линка:
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=52789

"Инспекторите" , които поставят тези призовки, са общински , а не държавни служители. Служители на общинско предприятие и субект, нямат и не са имали право да извършва "административно наказателна дейност".
Търси се съдействие, за привличане на разследващи журналисти, които да проследят пътя на мнимите и фалшиви глоби, от които Столичен инспекторат, получава заплати и бонуси!

младши ентусиаст
Аватар

Re: "Столичен инспекторат" няма право да глобява за паркиран

Мнение от rhase » 07 Дек 2012, 12:08

Имах такава бележка преди 2 месеца. Трябваше да се явя незнам си къде (дори не си направих труда да търся мястото, че съм нов в квартала)...бяха изредили цялата улица на която спираме нашия и отсрещния блок. Дори по ЗДвП не бяхме в нарушение...гладни гладни
Незнам как очакваха да намеря бележката след като ми я защипаха на чистачката в дъждовен ден :dunno: Намерих я полуподгизнала и едва се четеше и иначе грознописа на "служителя" :dummy:
:bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Дек 2012, 13:23

rhase написа:Имах такава бележка преди 2 месеца. Трябваше да се явя незнам си къде (дори не си направих труда да търся мястото, че съм нов в квартала)...бяха изредили цялата улица на която спираме нашия и отсрещния блок. Дори по ЗДвП не бяхме в нарушение...гладни гладни
Незнам как очакваха да намеря бележката след като ми я защипаха на чистачката в дъждовен ден :dunno: Намерих я полуподгизнала и едва се четеше и иначе грознописа на "служителя" :dummy:

На тротоара ли сте били спрели? Защото това е нарушение на наредбата на Столичен инспекторат?
Ако си спрял на тротоара в дъждовен ден, а и в слънчев къде да отидат тези глупаци пешеходците? :mhihi:

Жалко, че нямат право да пишат глоби!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 07 Дек 2012, 13:27

0001 написа:Търси се съдействие, за привличане на разследващи журналисти, които да проследят пътя на мнимите и фалшиви глоби, от които Столичен инспекторат, получава заплати и бонуси!

К'ви бонуси и допълнително материално стимулиране от глоби бе ,пич .... :kuku: Неква акция си подхванал видимо ,ма си свери часовника преди да пишеш глупости :winky:

Някой от по-горните етажи на структурата,може и да блажи ,от цялата тая работа,но редовите инспектори не взимат и стотинка отгоре,та им е през оная работа колко бележчЕта ще сложат под чистачките ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 07 Дек 2012, 13:30

vlad0 написа:
rhase написа:Имах такава бележка преди 2 месеца. Трябваше да се явя незнам си къде (дори не си направих труда да търся мястото, че съм нов в квартала)...бяха изредили цялата улица на която спираме нашия и отсрещния блок. Дори по ЗДвП не бяхме в нарушение...гладни гладни

На тротоара ли сте били спрели? Защото това е нарушение на наредбата на Столичен инспекторат?
Ако си спрял на тротоара в дъждовен ден, а и в слънчев къде да отидат тези глупаци пешеходците? :mhihi:

Крайно време е да се вдигнат многократно глобите за паркиране по тротоари- и тези пишман шофьори които "немали каде да паркирот" да бъдат наказвани сериозно-а не някви фишчета, дето ги хвърлят-и после няма събираемост...

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Дек 2012, 13:53

И като ги вдигнат тия глоби какво ще се промени? Пак няма да има къде да паркираме. С приятели в квартала сме насъбрали по един кочан. Там освен на улицата и на тротоара, няма къде да се паркира. Блок на 12 етажа и с 5 входа, имащ в близост две болници, още една дузина други жилищни постройки и няколко кафенета?

exotique написа:... и тези пишман шофьори които "немали каде да паркирот" да бъдат наказвани сериозно...

Довечера ще я оставя за уикенда на улицата, за да е свободен тротоарът. Пък недай си жена ти да трябва да ражда и да стигнеш до родилното в съседство, движейки се по тротоара... :) Аре успех!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Дек 2012, 14:16

err0r написа:...

А разходил ли си се по съседните улици да видиш дали няма място на улицата, или се оглеждаш само пред блока ти? :mhihi:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 07 Дек 2012, 14:17

Не, бате, искам да спра точно на стълбището. Естествено, че съм се разходил! Не четеш, май... В квартала ми около всяка улица има по 2 блока. Просто НЯМА къде да се спре.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Дек 2012, 14:21

err0r написа:Не, бате, искам да спра точно на стълбището. Естествено, че съм се разходил! Не четеш, май... В квартала ми около всяка улица има по 2 блока. Просто НЯМА къде да се спре.

Варианти винаги има, но просто поставяш твоето благоденствие пред това на пешеходеца! :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 07 Дек 2012, 14:52

vlad0 написа:

Без лошо колега, нито се познаваме, нито знаеш къде и как съм спрял. Едва намирам място и на тротоара да спра - понеже Веднъж спрях през 2 блока и си намерих колата без емблеми и надрана все едно на лов съм ходил с нея, не мисля да опитвам пак, че може и да не я намеря заради цитирам - "глупаци пешеходци". Да, спирам си точно под прозореца - мястото предразполага. Има 2 метра тротоар до блока, и това когато колата ми е качена на тротоара...мисля че има място за пешеходци. Та тя улицата е колкото тротоара широка.
Пешеходци там където спирам така или иначе не минават пешеходци, защото общината не си поддържа тротоара който толкова държи да е свободен. Има тръни които така или иначе пречат да се минава, та се ползват поне да се разделят колите през 2-3 :mhihi:
И аз съм бил пешеходец, дори продължавам да съм и то доста често, и мен не ме свърта от безнаказани пичове... може и аз да съм такъв, незнам...всеки отговаря за сега си. Ако е така ще си понеса последствията.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 07 Дек 2012, 14:59

vlad0 написа:Варианти винаги има, но просто поставяш твоето благоденствие пред това на пешеходеца! :ok:

Тру стори, а общината поставя нейното благоденствие пред моето... За много неща ме оставиха да мисля и да намирам решения...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Дек 2012, 15:19

Каквото и да напишете Вие нарушавате наредба, знаете, че не е позволено да се паркира на тротоара и си търсите какви ли не оправдания за отдавна заспалата ви съвест.
Аз не се отнасям с лошо към Вас, в крайна сметка всеки си преценява как да си живее живота, просто не съм съгласен с мисленето Ви.
Вие сте нарушители и за нарушителите си има съответните глоби ;)

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 07 Дек 2012, 15:24

Ама аз също не споря. Общината нарушава човешките ми права, като ме ограничава да правя нещо, а не ми дава друга опция. Това не е скутерче или детска количка, това е 4-колесен автомобил, който обикнвенно е дълъг около 4 м и широк около 1,80. Къде да го навра, за да не пречи на когото и да е?

И ти не ми се прави, щото сигурно стотици пъти си паркирал на най-различни тротоари и тревни площи от нямъне къде да спреш.

Виновен съм, защото нямам друга опция, да. Ма нека да ме глобят... :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 07 Дек 2012, 15:50

ЗдвП, чл94 т.3 - За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 метра за преминаване на пешеходци
Аз се позовавам на тази точка. Попълвам изискванията на тази точка и мисля че имам право да спирам там, и се възползвам от правото си :dunno:
Както казах бяха си избрали цялата улица, бяха наредили бележки на всички автомобили спрели по същия начин, по който аз спирам. Има перманентно паркирани автомобили, които са перпендикулярно на пътя и заемат целия тротоар - което означава, че възпрепятстват безопасното преминаване на пешеходци - тези автомобили нямаха бележка от общината :dunno: Не се заяждам, не твърдя че съм и абсолютно прав, тъй като за жалост не съм напълно запознат с наказателния кодекс, просто не ми харесва постоянно да давам пари на държавата и те да потъват някъде, без да има явен резултат. Ако знаех че като си платя данъка гражданската/каското и винетката ще спя спокоен, че колата ми поне малко се охранява от полицията, а когато тръгна няма да си мисля коя е по-малко разбитата улица., или да оглеждам храстите като ловец, да не изскочи някой пазител на реда да ми иска 20лв...
Малко се отплеснах :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Дек 2012, 15:57

err0r написа:Ама аз също не споря. Общината нарушава човешките ми права, като ме ограничава да правя нещо, а не ми дава друга опция. Това не е скутерче или детска количка, това е 4-колесен автомобил, който обикнвенно е дълъг около 4 м и широк около 1,80. Къде да го навра, за да не пречи на когото и да е?

И ти не ми се прави, щото сигурно стотици пъти си паркирал на най-различни тротоари и тревни площи от нямъне къде да спреш.

Виновен съм, защото нямам друга опция, да. Ма нека да ме глобят... :)

Ти като си купува колата беше ли запознат колко паркоместа има пред твоя и съседните блокове?
Опции има, но явно те мързи или ти е скъпо;)

Следваща

Назад към Извън Темата