"Столичен инспекторат" няма право да глобява за паркиране:
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- 0001
- Потребител
-
"Столичен инспекторат" няма право да глобява за паркиране:
"Столичен инспекторат" няма право да глобява за паркиране по ЗДП:
Доходен бизнес от години е глобяването на граждани, с постъпления в общинския бюджет за милиони лева годишно.
В Административен Съд е започнато дело, за забрана на "Правилника за организация и работа на Столичен инспекторат", както и за забрана на самата дейност на тази структура, вън от общината.
Сега знаете, че бележките които намирате по автомобилите си, във вид на призовки за явяване в "Столичен инспекторат", са стъпка в улова на Шарани извън Никулден!
За да се запознаете по- добре и детайлно, проследете линка:
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=52789
"Инспекторите" , които поставят тези призовки, са общински , а не държавни служители. Служители на общинско предприятие и субект, нямат и не са имали право да извършва "административно наказателна дейност".
Търси се съдействие, за привличане на разследващи журналисти, които да проследят пътя на мнимите и фалшиви глоби, от които Столичен инспекторат, получава заплати и бонуси!
Доходен бизнес от години е глобяването на граждани, с постъпления в общинския бюджет за милиони лева годишно.
В Административен Съд е започнато дело, за забрана на "Правилника за организация и работа на Столичен инспекторат", както и за забрана на самата дейност на тази структура, вън от общината.
Сега знаете, че бележките които намирате по автомобилите си, във вид на призовки за явяване в "Столичен инспекторат", са стъпка в улова на Шарани извън Никулден!
За да се запознаете по- добре и детайлно, проследете линка:
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=52789
"Инспекторите" , които поставят тези призовки, са общински , а не държавни служители. Служители на общинско предприятие и субект, нямат и не са имали право да извършва "административно наказателна дейност".
Търси се съдействие, за привличане на разследващи журналисти, които да проследят пътя на мнимите и фалшиви глоби, от които Столичен инспекторат, получава заплати и бонуси!
- rhase
- младши ентусиаст
-
Re: "Столичен инспекторат" няма право да глобява за паркиран
Имах такава бележка преди 2 месеца. Трябваше да се явя незнам си къде (дори не си направих труда да търся мястото, че съм нов в квартала)...бяха изредили цялата улица на която спираме нашия и отсрещния блок. Дори по ЗДвП не бяхме в нарушение...гладни гладни
Незнам как очакваха да намеря бележката след като ми я защипаха на чистачката в дъждовен ден
Намерих я полуподгизнала и едва се четеше и иначе грознописа на "служителя"

Незнам как очакваха да намеря бележката след като ми я защипаха на чистачката в дъждовен ден

rhase написа:Имах такава бележка преди 2 месеца. Трябваше да се явя незнам си къде (дори не си направих труда да търся мястото, че съм нов в квартала)...бяха изредили цялата улица на която спираме нашия и отсрещния блок. Дори по ЗДвП не бяхме в нарушение...гладни гладни
Незнам как очакваха да намеря бележката след като ми я защипаха на чистачката в дъждовен денНамерих я полуподгизнала и едва се четеше и иначе грознописа на "служителя"
![]()
На тротоара ли сте били спрели? Защото това е нарушение на наредбата на Столичен инспекторат?
Ако си спрял на тротоара в дъждовен ден, а и в слънчев къде да отидат тези глупаци пешеходците?

Жалко, че нямат право да пишат глоби!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
0001 написа:Търси се съдействие, за привличане на разследващи журналисти, които да проследят пътя на мнимите и фалшиви глоби, от които Столичен инспекторат, получава заплати и бонуси!
К'ви бонуси и допълнително материално стимулиране от глоби бе ,пич ....

Някой от по-горните етажи на структурата,може и да блажи ,от цялата тая работа,но редовите инспектори не взимат и стотинка отгоре,та им е през оная работа колко бележчЕта ще сложат под чистачките

vlad0 написа:rhase написа:Имах такава бележка преди 2 месеца. Трябваше да се явя незнам си къде (дори не си направих труда да търся мястото, че съм нов в квартала)...бяха изредили цялата улица на която спираме нашия и отсрещния блок. Дори по ЗДвП не бяхме в нарушение...гладни гладни
Незнам как очакваха да намеря бележката след като ми я защипаха на чистачката в дъждовен денНамерих я полуподгизнала и едва се четеше и иначе грознописа на "служителя"
![]()
На тротоара ли сте били спрели? Защото това е нарушение на наредбата на Столичен инспекторат?
Ако си спрял на тротоара в дъждовен ден, а и в слънчев къде да отидат тези глупаци пешеходците?
Крайно време е да се вдигнат многократно глобите за паркиране по тротоари- и тези пишман шофьори които "немали каде да паркирот" да бъдат наказвани сериозно-а не някви фишчета, дето ги хвърлят-и после няма събираемост...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
И като ги вдигнат тия глоби какво ще се промени? Пак няма да има къде да паркираме. С приятели в квартала сме насъбрали по един кочан. Там освен на улицата и на тротоара, няма къде да се паркира. Блок на 12 етажа и с 5 входа, имащ в близост две болници, още една дузина други жилищни постройки и няколко кафенета?
Довечера ще я оставя за уикенда на улицата, за да е свободен тротоарът. Пък недай си жена ти да трябва да ражда и да стигнеш до родилното в съседство, движейки се по тротоара...
Аре успех!
exotique написа:... и тези пишман шофьори които "немали каде да паркирот" да бъдат наказвани сериозно...
Довечера ще я оставя за уикенда на улицата, за да е свободен тротоарът. Пък недай си жена ти да трябва да ражда и да стигнеш до родилното в съседство, движейки се по тротоара...

err0r написа:...
А разходил ли си се по съседните улици да видиш дали няма място на улицата, или се оглеждаш само пред блока ти?

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Не, бате, искам да спра точно на стълбището. Естествено, че съм се разходил! Не четеш, май... В квартала ми около всяка улица има по 2 блока. Просто НЯМА къде да се спре.

err0r написа:Не, бате, искам да спра точно на стълбището. Естествено, че съм се разходил! Не четеш, май... В квартала ми около всяка улица има по 2 блока. Просто НЯМА къде да се спре.
Варианти винаги има, но просто поставяш твоето благоденствие пред това на пешеходеца!

- rhase
- младши ентусиаст
-
vlad0 написа:rhase написа:Имах такава бележка преди 2 месеца. Трябваше да се явя незнам си къде (дори не си направих труда да търся мястото, че съм нов в квартала)...бяха изредили цялата улица на която спираме нашия и отсрещния блок. Дори по ЗДвП не бяхме в нарушение...гладни гладни
![]()
Без лошо колега, нито се познаваме, нито знаеш къде и как съм спрял. Едва намирам място и на тротоара да спра - понеже Веднъж спрях през 2 блока и си намерих колата без емблеми и надрана все едно на лов съм ходил с нея, не мисля да опитвам пак, че може и да не я намеря заради цитирам - "глупаци пешеходци". Да, спирам си точно под прозореца - мястото предразполага. Има 2 метра тротоар до блока, и това когато колата ми е качена на тротоара...мисля че има място за пешеходци. Та тя улицата е колкото тротоара широка.
Пешеходци там където спирам така или иначе не минават пешеходци, защото общината не си поддържа тротоара който толкова държи да е свободен. Има тръни които така или иначе пречат да се минава, та се ползват поне да се разделят колите през 2-3

И аз съм бил пешеходец, дори продължавам да съм и то доста често, и мен не ме свърта от безнаказани пичове... може и аз да съм такъв, незнам...всеки отговаря за сега си. Ако е така ще си понеса последствията.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
vlad0 написа:Варианти винаги има, но просто поставяш твоето благоденствие пред това на пешеходеца!
Тру стори, а общината поставя нейното благоденствие пред моето... За много неща ме оставиха да мисля и да намирам решения...

Каквото и да напишете Вие нарушавате наредба, знаете, че не е позволено да се паркира на тротоара и си търсите какви ли не оправдания за отдавна заспалата ви съвест.
Аз не се отнасям с лошо към Вас, в крайна сметка всеки си преценява как да си живее живота, просто не съм съгласен с мисленето Ви.
Вие сте нарушители и за нарушителите си има съответните глоби
Аз не се отнасям с лошо към Вас, в крайна сметка всеки си преценява как да си живее живота, просто не съм съгласен с мисленето Ви.
Вие сте нарушители и за нарушителите си има съответните глоби

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Ама аз също не споря. Общината нарушава човешките ми права, като ме ограничава да правя нещо, а не ми дава друга опция. Това не е скутерче или детска количка, това е 4-колесен автомобил, който обикнвенно е дълъг около 4 м и широк около 1,80. Къде да го навра, за да не пречи на когото и да е?
И ти не ми се прави, щото сигурно стотици пъти си паркирал на най-различни тротоари и тревни площи от нямъне къде да спреш.
Виновен съм, защото нямам друга опция, да. Ма нека да ме глобят...
И ти не ми се прави, щото сигурно стотици пъти си паркирал на най-различни тротоари и тревни площи от нямъне къде да спреш.

- rhase
- младши ентусиаст
-
ЗдвП, чл94 т.3 - За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 метра за преминаване на пешеходци
Аз се позовавам на тази точка. Попълвам изискванията на тази точка и мисля че имам право да спирам там, и се възползвам от правото си
Както казах бяха си избрали цялата улица, бяха наредили бележки на всички автомобили спрели по същия начин, по който аз спирам. Има перманентно паркирани автомобили, които са перпендикулярно на пътя и заемат целия тротоар - което означава, че възпрепятстват безопасното преминаване на пешеходци - тези автомобили нямаха бележка от общината
Не се заяждам, не твърдя че съм и абсолютно прав, тъй като за жалост не съм напълно запознат с наказателния кодекс, просто не ми харесва постоянно да давам пари на държавата и те да потъват някъде, без да има явен резултат. Ако знаех че като си платя данъка гражданската/каското и винетката ще спя спокоен, че колата ми поне малко се охранява от полицията, а когато тръгна няма да си мисля коя е по-малко разбитата улица., или да оглеждам храстите като ловец, да не изскочи някой пазител на реда да ми иска 20лв...
Малко се отплеснах
Аз се позовавам на тази точка. Попълвам изискванията на тази точка и мисля че имам право да спирам там, и се възползвам от правото си

Както казах бяха си избрали цялата улица, бяха наредили бележки на всички автомобили спрели по същия начин, по който аз спирам. Има перманентно паркирани автомобили, които са перпендикулярно на пътя и заемат целия тротоар - което означава, че възпрепятстват безопасното преминаване на пешеходци - тези автомобили нямаха бележка от общината

Малко се отплеснах

err0r написа:Ама аз също не споря. Общината нарушава човешките ми права, като ме ограничава да правя нещо, а не ми дава друга опция. Това не е скутерче или детска количка, това е 4-колесен автомобил, който обикнвенно е дълъг около 4 м и широк около 1,80. Къде да го навра, за да не пречи на когото и да е?
Ти като си купува колата беше ли запознат колко паркоместа има пред твоя и съседните блокове?
Опции има, но явно те мързи или ти е скъпо;)
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3