Зимни гуми - размисли и страсти.
Модератор: Общи модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Зимни гуми - размисли и страсти.
deyan-enchev написа:От къде ги взе и какъв е размера
Моите са от АДК, 205/55/16, бяха ги пуснали на много промоционална цена, не знам дали още е в сила.
Never mistake motion for action...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
^ сега им звънях, всичко от този модел е разпродадено, нямат нито един размер налични - тоя континентал счупи пазара тая година 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Здравейте колеги, искам да питам какво мислите за следните гуми на които съм се спрял:
1) Vredestein snowtrac 3 205/55/16
2) Semperit Speed Grip 2 205/55/16
И за двете има и добри и лоши отзиви, но искам ако някой има лични впечатления да сподели.
Сега карам с едни гуми с доста добър грайфер , но...... стар DOT -2508. И ми се струват доста твърди вече, та за това се чудя:)
И за двете има и добри и лоши отзиви, но искам ако някой има лични впечатления да сподели.
Сега карам с едни гуми с доста добър грайфер , но...... стар DOT -2508. И ми се струват доста твърди вече, та за това се чудя:)
Бях доволен от един изтъркан дънлоп, сега взех друг и продължавам да съм доволен 

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Аз бях 2 сезона с Kleber бях много доволен но нацелих една дупка и 2-те леви гуми заминаха.
Днес си купих Pirelli Sottozero 195/65/15 да видим как ще се представят те.
Днес си купих Pirelli Sottozero 195/65/15 да видим как ще се представят те.

- ILIANJO
- Потребител
-
- Кара: е60 525d, Mercedes E420 w211
- Мечтае да кара: BMW S1000rr
mopasan написа:Здравейте колеги, искам да питам какво мислите за следните гуми на които съм се спрял:
Vredesteina е мн. добър изпитан от няколко години насам. Дори и поопечен пак върви.
Семперита е мн хубав и той, няма кои знае колко отзиви понеже е нов модел, няколко теста има и е в зеления топ на 15ките. Но много бързо се износва !!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Да ъпдейтна малко. Dunlop winter sport 4d. Размера е 195/65/15. Гумата е просто чудесна. Колата се държи супер, дори при висока скорост (леко поднасяне със 100, усеща се съвсем контролируема). При нормално подаване на газ дори имам чувството, че има прекалено много сцепление
Спира страхотно - 60-0км/ч. за един светофар, на АБС, спря точно навреме (като се включи АБС-а си казах, че няма да успея да спра до стоп линията, но се оказа че греша). При нормално спиране, дори с малко по-лек натиск върху педала на спирачката не усещам АБС въобще. В една педя неотъпкан сняг спирам, маневрирам, тръгвам - няма никакви ядове. На лед е също доста добре. С две думи - държи се точно както очаквах, като четох ревютата. Някой колеги казват, че е доста шумна. Може би съвсем леко, но според мен е нормално предвид структурата на протектора. Препоръчвам я на тези, които се колебаят дали да я закупят. Цената е мааалко над Мишлен Алпин А4 и другите топ фаворити.
ПП: Колата е със шпер.

ПП: Колата е със шпер.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
и аз взех Конти ТС850 2 бр 195/65/15, за цена 128 лв бройката с монтаж. За момента на сухо се държи много добре, колата спира много яко, а на сняг не съм ги пробвал, че тук при нас в Стара Загора такъв времеви феномен нямаме
. При всички тестове този модел го дават номер 1

the project is ready....

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Все още не е имало сериозен сняг..поне не и за тези които не са ходили нагоре...говоря за града,така че реално аз още немога да дам оценка за гумите ми (fulda cristal montero 3 & Falken eurowinter.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- ILIANJO
- Потребител
-
- Кара: е60 525d, Mercedes E420 w211
- Мечтае да кара: BMW S1000rr
Firestone Winter Hawk Evo 2, 185/60/15, отначало на снега ми се струваха мн. нестабилни като се наметох на 1 площад с завой с по голяма скорост, но се оказа че имало малко ледец отдолу.
На новият сняг реших да им направя един тест драйв от 100км. Минах всякакви пътища, спирах тръгвах в огромни баири, завирах се в преспи никъде не съм пробуксувал, копаят адски много и спира доста добре ( особенно без АБС )
Стабилно си опъвах ръчната колата не е мърдала. За 93лв. гумата съм нереално доволен !!
На новият сняг реших да им направя един тест драйв от 100км. Минах всякакви пътища, спирах тръгвах в огромни баири, завирах се в преспи никъде не съм пробуксувал, копаят адски много и спира доста добре ( особенно без АБС )
Стабилно си опъвах ръчната колата не е мърдала. За 93лв. гумата съм нереално доволен !!
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Да дам прясно прясно мнение от hankook icept rs
Тая нощ правих Габрово-Смолян-Габрово.
По Шипка много сняг,по Пампорово също,имаше виелици навявания ледове,киши абе всичко.
Страшно съм доволен,не съм очаквал такова сцепление на предницата.
Сега като се прибрах ги тествах и на градските баири,които не бяха почистени,тая нощ в Габрово си е поваляло доволно - вървя и рина като комбайн,спирам и тръгвам кат пич.
Онази вечер пък със едно торнео обуто със нови Клеберки минвах шипка.
Честно да си кажа миналогодишния комплект май беше по-добър.
Има явно недозавиване,иначе си драпа няма проблеми.
Алпин А4 сега кара 2-ри сезон на служебна кола навъртя доста километри миналата зима - 6+ гумата е един път,друго нямам какво да кажа за тях.
Тая нощ правих Габрово-Смолян-Габрово.
По Шипка много сняг,по Пампорово също,имаше виелици навявания ледове,киши абе всичко.
Страшно съм доволен,не съм очаквал такова сцепление на предницата.
Сега като се прибрах ги тествах и на градските баири,които не бяха почистени,тая нощ в Габрово си е поваляло доволно - вървя и рина като комбайн,спирам и тръгвам кат пич.
Онази вечер пък със едно торнео обуто със нови Клеберки минвах шипка.
Честно да си кажа миналогодишния комплект май беше по-добър.
Има явно недозавиване,иначе си драпа няма проблеми.
Алпин А4 сега кара 2-ри сезон на служебна кола навъртя доста километри миналата зима - 6+ гумата е един път,друго нямам какво да кажа за тях.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Преди на Алудата, сега и на бумера със сила от Japan ... Toyo power grip
Mного добре до момента в който реша да се плъзна някъде - не ще ва ... То вярно че М20-та си няма душица, ама с газ не ще да тръгне ... Ако я смачкам до долУ или и ритнем съединителя тръгва, иначе си е послушна ! Два-три теста си направих, и не мисля да въртя гуми повече ! Кефи ме как всички се подиграват на комбинацията сняг+бмв, обаче аз си се движа безпроблемно засега !
Ще видим ако трупне повече сняг, да станат коловозите и тогава вече е интересно !

Mного добре до момента в който реша да се плъзна някъде - не ще ва ... То вярно че М20-та си няма душица, ама с газ не ще да тръгне ... Ако я смачкам до долУ или и ритнем съединителя тръгва, иначе си е послушна ! Два-три теста си направих, и не мисля да въртя гуми повече ! Кефи ме как всички се подиграват на комбинацията сняг+бмв, обаче аз си се движа безпроблемно засега !
Ще видим ако трупне повече сняг, да станат коловозите и тогава вече е интересно !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Пичове ще купувам нови 15ки за е36цата.Какво ще ми препоръчате за максимално сцепление на СНЯГ ? На дъжд и сухо не ме интересува.За сега съм се спрял на Hankook icecept rs.
Бюджет около 100 лв парчето.
Gislaved nord frost 5 ако някой знае продават ли се някъде ще е ясен избора
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

DanielzZz написа:Пичове ще купувам нови 15ки за е36цата.Какво ще ми препоръчате за максимално сцепление на СНЯГ ? На дъжд и сухо не ме интересува.За сега съм се спрял на Hankook icecept rs.
В автогуми.бг има, само че са една идея по-"старички" от колкото очаквах. Миналата седмица ми дойдоха с дот 2713. Това за 195/65/15.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
speedhokk написа: една идея по-"старички" от колкото очаквах. Миналата седмица ми дойдоха с дот 2713
Малко се вживявате повече от необходимото