Проблем с газов инжекцион-Решен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Проблем с газов инжекцион-Решен
Здравейте колеги.
Двигателя е М43 1.6 имам газовия инжекцион от 4 години и досега не съм имал никакви ядове,сипвам газ и карам и разхода е страхотен.
Проблема се появи от 3-4 дни.
Както работи на газ и обръща сама на бензин,после я връщам на газ и тръгва и така докато реши пак да прекъсне.Ходих при газаджия и ми каза че проблема е в единия от пиновете на компа за газта който дава сигнал на ижекторите,не контактувал хубаво с буксата и когато се прекъсне сигнала колата обръща на бензин за да продължи да върви.Майстора зачисти пина и се оправи но за няколко часа и пак същата история.Каза ми че се запоявал кабел от пина и се връзвал директно за буксата (това мога и сам да го направя) но днес след 200 км каране установих че колата го прави този проблем когато и отнема газта,започва да пука в крайното гърне и обръща на бензин.
Пробвах доста пъти за да се уверя че е така и сега въпроса ми е някой може ли да каже това наистина от пина на компа ли е или да търся проблема другаде.
Газаджията си разбира от работата,сериозен мъж е но има много коли и на мен ще ми обърне внимание след месец а колата ми трябва всекидневно.
Надявам се някой да го е имал същия проблем и да помогне да го разреша и моя.
Двигателя е М43 1.6 имам газовия инжекцион от 4 години и досега не съм имал никакви ядове,сипвам газ и карам и разхода е страхотен.
Проблема се появи от 3-4 дни.
Както работи на газ и обръща сама на бензин,после я връщам на газ и тръгва и така докато реши пак да прекъсне.Ходих при газаджия и ми каза че проблема е в единия от пиновете на компа за газта който дава сигнал на ижекторите,не контактувал хубаво с буксата и когато се прекъсне сигнала колата обръща на бензин за да продължи да върви.Майстора зачисти пина и се оправи но за няколко часа и пак същата история.Каза ми че се запоявал кабел от пина и се връзвал директно за буксата (това мога и сам да го направя) но днес след 200 км каране установих че колата го прави този проблем когато и отнема газта,започва да пука в крайното гърне и обръща на бензин.
Пробвах доста пъти за да се уверя че е така и сега въпроса ми е някой може ли да каже това наистина от пина на компа ли е или да търся проблема другаде.
Газаджията си разбира от работата,сериозен мъж е но има много коли и на мен ще ми обърне внимание след месец а колата ми трябва всекидневно.
Надявам се някой да го е имал същия проблем и да помогне да го разреша и моя.
Последна промяна Biogame на 12 Фев 2013, 18:32, променена общо 1 път

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Re: Проблем с газов инжекцион
Предполагам че проблема ти е в изпарителя
След като върнеш педала на газта се спира подаването на гориво и в този момент редуцираното налягане се повишава над някакъв лимит и компютъра преминава аварийно на бензин
Това е само на "прима виста" и имай предвид че причините може да са още доста
Газовия комп каква марка е?
След като върнеш педала на газта се спира подаването на гориво и в този момент редуцираното налягане се повишава над някакъв лимит и компютъра преминава аварийно на бензин
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Колега без да се види причината за превключване от диагностиката на уредбата обсъждането на проблема са празни приказки. Отиди някъде където могат да диагностицират този инжекцион и виж каква е причината за превключване и тогава може да се говори.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
mladfen написа:Предполагам че проблема ти е в изпарителя
Колега, това се случва когато налягането падне под определена, зададена стойност- някъде около 0.70 бара.
Колега Biogame нищо не ти пречи да направиш това, което те е посъветвал майстора- казваш, че разбира от работата си, лесно се прави,вероятна причина е, не повреждаш нищо ...

- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
Благодаря за отговорите.
Ако не днес,утре ще се занимая с компа,но сега се сетих че последния път в който сменях филтъра на изпарителя бях забравил да спра газта от бутилката и когато тръгнах да развивам болта от започна да излиза газ и от налягането изплю гуменото уплътнение.После спрях газта,смених филтъра но да не би това уплътнение да се е наранило и от там да губи налягане.Май днес ще го сваля и ще купя ново да пробвам а и да знам че съм го сменил поне.
Ако не днес,утре ще се занимая с компа,но сега се сетих че последния път в който сменях филтъра на изпарителя бях забравил да спра газта от бутилката и когато тръгнах да развивам болта от започна да излиза газ и от налягането изплю гуменото уплътнение.После спрях газта,смених филтъра но да не би това уплътнение да се е наранило и от там да губи налягане.Май днес ще го сваля и ще купя ново да пробвам а и да знам че съм го сменил поне.

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
zvetiko написа:Колега, това се случва когато налягането падне под определена, зададена стойност- някъде около 0.70 бара.
Колега става въпрос за аварийно преминаване на бензин което евентуално е съпътствано с някакъв проблем
Тази горна граница може да бъде настройвана на някои системи като най често тя е от 2 да 3 бара, а за БРЦ на пример по дефаут тя е 2 бара
Тази долна граница за която пишеш е от съвсем различен характер - служи за преминаването на бензин при свършваща газ
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
Компютъра е вече оправен и карам си аз вчера и си викам айде готова си и тя пак ми обърна на бензин в момента в който бях на 3-та с на около 2500 оборота и си махнах крака от газта.
Вече незнам какво да мисля.Ще чакам майстора да ми отдели време и да я погледне колата.
Вече незнам какво да мисля.Ще чакам майстора да ми отдели време и да я погледне колата.

- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Е какво му оправяхте?
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
Bass_Man написа:Е какво му оправяхте?
Запоихме едно кабелче от вътрешната част на пина и я запоихме директно на кабела от горната страна на буксата.
В сряда другата седмицаколата влиза в сервиза.
Надявам вече да бъде решен проблема.

Абе имам подозрение, че филтъра на течната ти фаза е заминал... обикновено буксите им са безотказни на повечето газови инжекциони, които съм виждал.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
liloff написа:Абе имам подозрение, че филтъра на течната ти фаза е заминал... обикновено буксите им са безотказни на повечето газови инжекциони, които съм виждал.
А къде се намира този филтър?

Преди редуктора на тръбата или в редуктора, зависи какъв тип е... Едно малко филтърче. Ако е преди редуктора, се намира в тялото на спирателния ел. клапан.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
Каквото и да е майстора ще каже вече.
Другата седмица ще пиша какъв е бил проблема,стига да я оправи де
Другата седмица ще пиша какъв е бил проблема,стига да я оправи де

- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
Вече ми писна постоянно да ми казват ела утре,ела вдруги ден та аз си платих ремонта в вид на гориво да ходя само до тея майстори.
Колата продължава да си прехвърля на бензин в момента в който и отнема газта и започне да пука в крайното гърне(то е някво обикновено да бръмчи) не го прави винаги но се случва на моменти за 1-2 минути по 5-6 пъти да го направи.
Може ли проблема да е в кебелите които излизат от инжекторите,струва ми се че когато пипна по тях и почва сякаш да мени обороти,пусна ли ги и всичко се оправя.
Някакви съвети.
Колата продължава да си прехвърля на бензин в момента в който и отнема газта и започне да пука в крайното гърне(то е някво обикновено да бръмчи) не го прави винаги но се случва на моменти за 1-2 минути по 5-6 пъти да го направи.
Може ли проблема да е в кебелите които излизат от инжекторите,струва ми се че когато пипна по тях и почва сякаш да мени обороти,пусна ли ги и всичко се оправя.
Някакви съвети.

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
колко километра си минал с тоя инжекцион без облужване на рейката ? Нормалните италиански рейки на 3 ома карат по 30000 мах 40000 км , а по някога и по под 20 000. Ако всичко е наред с филтрите , ходи някаде да ти рециклират рейката , но след това ще трябва да се качи на комп да се оправят настройките.
ето го ремонтния комплект за RAIL да речеме 8лв на цилиндър , следва и калибровка на инжектора след смяна обаче :

http://www.fobosgas.com/product/96/remo ... altek.html
интересно тея майстори които разбират как не са ти проверили рейката веднага
ето го ремонтния комплект за RAIL да речеме 8лв на цилиндър , следва и калибровка на инжектора след смяна обаче :

http://www.fobosgas.com/product/96/remo ... altek.html
интересно тея майстори които разбират как не са ти проверили рейката веднага

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2