Мнения за детска количка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнения за детска количка

Мнение от Gqbriel » 06 Дек 2012, 13:09

Здравейте,

Както се подразбира,скоро ни предстои покупка на първата детска количка :oops: и като цяло сме се спрели на Jane (знам че темата звучи малко тип bgmamma :) но всяко мнение се брои,опита си е опит).Главно заради добрите отзиви сме решили,че цената и не е толкова важна в случая ,колкото удобството.
Имам предвид ето това нещо:
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplay0_10751_-1_131768_10001

Главното,което ме интересува е дали някой има преки наблюдения върху големия кош (който става детско столче за кола - причината да се спрем на нея).В доста форуми,четохме,че големите минуси са теглото му и факта,че в най-горна позиция главата на бебето не е особено стабилна :shock: - което не е особено добре.
Ще се радвам,ако някой може да сподели опит с по-новия модел,тъй като това с неудобната позиция е за модел от преди 2 години.
Като цяло ме интересува - до колко е удобно цялото нещо(пътуваме често и такъв тип система е това от което имаме нужда) и евентуално впечатления от подобни колички,които можем да имаме в предвид.

Благодаря предварително .
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: Мнения за детска количка

Мнение от Ronka » 06 Дек 2012, 13:28

Първо ЧЕСТИТО !
Много се радвам за вас :ok:

Второ, не е стабилна, едното колело отпред трудно се управлява, само се врътка насам натам...
Трето, мисля че тоя тип не се сгъваха много за багажник, а както пътувате ще трябва място.
Четвърто, удобството не предполага скъпа количка в никакъв случай :)
иначе е окей, че е с кош, махаш, слагаш на седалката,ама като стане малкото на над 6мес, трудно ще се побира и доколкото виждам от снимките, ще му висят крачетата надолу някъде си, което означава колани, а пробвай ти да държиш въртеливо 6 месечно в колани, ще ви побърка :mrgreen:
Аз взех отделно количка, голяма, ама ставаше за офроуд яко и на 34-ката багажника няма проблем.
Моя съвет е количка нормална, но по сгъваща се и лека!
И отделно столче за кола.
Успех и ако имаш нужда от нещо, знаеш че можеш да звъннеш винаги :bchug:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 06 Дек 2012, 13:43

Ronka написа:Първо ЧЕСТИТО !
Много се радвам за вас :ok:

Второ, не е стабилна, едното колело отпред трудно се управлява, само се врътка насам натам...
Трето, мисля че тоя тип не се сгъваха много за багажник, а както пътувате ще трябва място.
Четвърто, удобството не предполага скъпа количка в никакъв случай :)
иначе е окей, че е с кош, махаш, слагаш на седалката,ама като стане малкото на над 6мес, трудно ще се побира и доколкото виждам от снимките, ще му висят крачетата надолу някъде си, което означава колани, а пробвай ти да държиш въртеливо 6 месечно в колани, ще ви побърка :mrgreen:
Аз взех отделно количка, голяма, ама ставаше за офроуд яко и на 34-ката багажника няма проблем.
Моя съвет е количка нормална, но по сгъваща се и лека!
И отделно столче за кола.
Успех и ако имаш нужда от нещо, знаеш че можеш да звъннеш винаги :bchug:

хеех мерси Ронка :winky:
Да ти кажа,сгъва се достатъчно за да влезе в багажника на 46-цата :ok: ...за удобство,комфорт и цена - съгласен - далече съм от дай да е скъпо,защото нали - напротив.Гледахме доста модели на различни фирми,различни цени (изключвам тези 2к + що части ще накупя с разликата :mhihi: )...както и да е...
Идеята е до тези 6-8 месеца да му е удобно на малкия човек,като цяло коша УЖ трябва да става и за над 6 месеца...проблема ми е ,че с куче ,бебе и количка с различни кошове - май ще се разделям с 3-ката :mhihi: .А за след това съм си харесал много готино recaro 8)
А за 3-колката - пробвахме на сухо - доста е стабилна и тва амортисьорче отзад ме кефи много :)...стабилна е ...да не е ултра маневрена като 4-ри колка,специално тази е тежичка и има нужда от по-голям радиус ,но в движение усещането на зад-количкото устройство е приятно и стегнато..като цяло гледаме с по-големи гуми и да не са пластмасови или тамкакъвто и модерен материал - дразни ме просто, а гумени.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 06 Дек 2012, 13:48

Мии отивате в един голям магазин и започвате с пробите :paranoid:
Но тая не става за над 6 мес, малка е, независимо какво пише, гаранция ... всички около мен са с бебета, някои с по 2 вече, имам известни наблюдения :mhihi:
ИзображениеIs...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 06 Дек 2012, 13:53

Колега, Честито за чудесната новина :lalala:
Да споделя мнението на Ронка, наистина триколките са супер неудобни от страна на маневри. Има една фраза: Жените когато станат майки, обръщат внимание в какво състояние са тротоарите ни. Триколкота и заради това за мен е минус. Най- добре си е с четири колела. Като и те са от значение пласмасови или помпащи се, като при вторите има риск от често пукане. Но това си зависи от марката на количката.
Също подкрепям Ронка, че скъпото не означава винаги удобство, като това ще е най- важно за мъничето. Има колички на нормални цени, просто трябва да обиколите и да разгледате марки и модели.
Моето мнение е, че количката не трябва да е много тежка, за щастие има и такива модели. Защото реално погледнато няма да си постоянно до жена си, тя ще я вдига,ще я сваля. И това гледайте.
Количката която си купих за моя дзвер е с кош за новородено, летен вариант и отделно стол за кола, който може да монтира на количката съвсем отделно. Не съм фенка на варианта 3 в 1, който става за новородено, после за лятна. Детето докато навърши година сигурно ще искате да купувате само лятна, защото предната Ви на нищо не прилича. Като се роди, порасне до година ще видите за какво иде реч :lol:
И на последно място гледайте наистина като се сгъва колко е голяма. Опция има да отидете с колата до магазина и да пробвате шасито какво място заема и отделно самия кош. Преки наблюдeния нямам от самия модел, но ако сте се спряли на този модел, вземете с четири колела.
Успех и да се похвалиш какво сте купили/
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 06 Дек 2012, 14:18

ElizabetS написа:Колега, Честито за чудесната новина :lalala:
Да споделя мнението на Ронка, наистина триколките са супер неудобни от страна на маневри. Има една фраза: Жените когато станат майки, обръщат внимание в какво състояние са тротоарите ни. Триколкота и заради това за мен е минус. Най- добре си е с четири колела. Като и те са от значение пласмасови или помпащи се, като при вторите има риск от често пукане. Но това си зависи от марката на количката.
Също подкрепям Ронка, че скъпото не означава винаги удобство, като това ще е най- важно за мъничето. Има колички на нормални цени, просто трябва да обиколите и да разгледате марки и модели.
Моето мнение е, че количката не трябва да е много тежка, за щастие има и такива модели. Защото реално погледнато няма да си постоянно до жена си, тя ще я вдига,ще я сваля. И това гледайте.
Количката която си купих за моя дзвер е с кош за новородено, летен вариант и отделно стол за кола, който може да монтира на количката съвсем отделно. Не съм фенка на варианта 3 в 1, който става за новородено, после за лятна. Детето докато навърши година сигурно ще искате да купувате само лятна, защото предната Ви на нищо не прилича. Като се роди, порасне до година ще видите за какво иде реч :lol:
И на последно място гледайте наистина като се сгъва колко е голяма. Опция има да отидете с колата до магазина и да пробвате шасито какво място заема и отделно самия кош. Преки наблюдeния нямам от самия модел, но ако сте се спряли на този модел, вземете с четири колела.
Успех и да се похвалиш какво сте купили/

Пффф...кофти работа...само за маневреността и паветата и тротоарите не съм съгласен,това нещо което глдаме е доста проходимо в сравнение с тези в магазина с 4-те колела...за останалата част - съм съгласен и май ще се дообмисля...има още време макар и да лети..
А за това,че няма да съм постоянно да мъкна - ето това ме притеснява,и да тежи нещо в повече - не ми е проблем ще мъкнем :D нооо...
Явно ще се ходи наново да се гледат нещата...и както бяха крайни - отиват към промяна...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 06 Дек 2012, 14:19

Честито и от мен :bchug:

За количките ... за 6 месеца сменихме 4бр. Последната е подобна на тази дето си дал. Мисля че модела на нашата е Jane muum matrix.

Ще ти изброя + първо:

- Нищо че е с 4 колела като се свие преспокойно се хваща в багажника и имаш предостатъчно място за багаж.
- Коша за новородено (ако не се лъжа че така се казва) става и за кош за кола. (казвам го защото от предишните модели си купувахме отделно кош за кола)
- Летния кош също става за стол на кола. Въпреки, че мен не ми харесва, познавам много семейства който си го ползват за такъв и са повече от доволни.
- Уникална изработка и качество
- Гумите и окачването са много добри. Няма павета, няма дупки, няма шахти... от където ти е кеф от там си минаваш

Ето и малко - :

- Тъй като си застудя започнахме да обличаме малко повече бебока и леко му умаля коша (зимния май се води или този за новородено или май говоря за едно и също :mhihi: ). Тоест до лятото докато стане за стол ще е тегава история ....
- Теглото (не е от най-леките колички, но си зависи от майката. Жена ми е 55-60кг. и няма проблем да я носи, но някой майки се оплакват че е тежка ...)
- Нови гуми са към 250-300лв. (износват се доста бързо като ги гледам)

Ако мога да помогна с друго пиши, няма проблем ако си от СФ и да се видим да ти я покажа на живо и да можеш да си я тестваш не в МАГАЗИННИ условия.

П.П. Първата количка беше някаква Дрифт 3 в 1, също не беше лоша, но жена ми реши че не е фешън, та за нея също съм с добри впечатление. Другите 2 колички бяха с малки гуми което е ужас за условията в който трябва да ги буташ (дупки, павете и т.н.) Така, че само колички с големи гуми и по възможност ако могат да се помпат.

Поздрави
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 06 Дек 2012, 14:31

GKuzmanov написа:Честито и от мен :bchug:

За количките ... за 6 месеца сменихме 4бр. Последната е подобна на тази дето си дал. Мисля че модела на нашата е Jane muum matrix.

Ще ти изброя + първо:

- Нищо че е с 4 колела като се свие преспокойно се хваща в багажника и имаш предостатъчно място за багаж.
- Коша за новородено (ако не се лъжа че така се казва) става и за кош за кола. (казвам го защото от предишните модели си купувахме отделно кош за кола)
- Летния кош също става за стол на кола. Въпреки, че мен не ми харесва, познавам много семейства който си го ползват за такъв и са повече от доволни.
- Уникална изработка и качество
- Гумите и окачването са много добри. Няма павета, няма дупки, няма шахти... от където ти е кеф от там си минаваш

Ето и малко - :

- Тъй като си застудя започнахме да обличаме малко повече бебока и леко му умаля коша (зимния май се води или този за новородено или май говоря за едно и също :mhihi: ). Тоест до лятото докато стане за стол ще е тегава история ....
- Теглото (не е от най-леките колички, но си зависи от майката. Жена ми е 55-60кг. и няма проблем да я носи, но някой майки се оплакват че е тежка ...)
- Нови гуми са към 250-300лв. (износват се доста бързо като ги гледам)

Ако мога да помогна с друго пиши, няма проблем ако си от СФ и да се видим да ти я покажа на живо и да можеш да си я тестваш не в МАГАЗИННИ условия.

П.П. Първата количка беше някаква Дрифт 3 в 1, също не беше лоша, но жена ми реши че не е фешън, та за нея също съм с добри впечатление. Другите 2 колички бяха с малки гуми което е ужас за условията в който трябва да ги буташ (дупки, павете и т.н.) Така, че само колички с големи гуми и по възможност ако могат да се помпат.

Поздрави

Най-накрая почна да ми става малко неудобно хехех...
Разликата в муум и тридер е че едното е с 4 другото с 3 колела.
А модела на коша е Matrix - същия като този,който гледаме(зимния + новородено +стол за кола = 1 кош)
Ние също се двуомихме с Muum...но първото ми мнение беше против тези гуми - казах и на консултантката - "Не може да ме убедиш,че това ще изкара дълго" - :mrgreen:
Другото е ,че живот и здраве ,трябва да се появи към края на февруари - следователно зимния кош + за кола ще върши работа 6 месеца ,от които ще се пътува - няма как.
И реално след това,май ще се гледа столче,което без isofix не взимам...такива колани молани - не вярвам въобще...
Едно е ясно,и това не е лесно да му се невиди :mhihi:

п.с. Но се кеф ако можех бих се метнал у едно детско столче recaro :mrgreen:

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 06 Дек 2012, 14:35

Има за после уникални столчета, рекаро, на бмв има ма те са за по-големи,от тея седналите с 2 вида нормален и 3точков колани ... бе не е лесна работа, виж ако си купуваш кола по-лесно :mhihi:

300лв за гуми ... тея не са добре, за 34ката са по-малко ...

Виж, ако нищо не решиш, имам всичко :D
ИзображениеIs...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 06 Дек 2012, 14:46

Ronka написа:Има за после уникални столчета, рекаро, на бмв има ма те са за по-големи,от тея седналите с 2 вида нормален и 3точков колани ... бе не е лесна работа, виж ако си купуваш кола по-лесно :mhihi:

300лв за гуми ... тея не са добре, за 34ката са по-малко ...

Виж, ако нищо не решиш, имам всичко :D

На БМВ са много готини ама и цените им са такива :lol: но там ,ще е по-лесно ...да изберем едното,другото в последствие ще се гледа...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 06 Дек 2012, 14:56

В този период няма да имате проблеми със кош-а за кола... Все пак моя е 8+кг и като се намъкне в чувала за навън става като мечка :mhihi:

Ако проблема ти е гумите, има вариант да се минават по честичко на рекламация :mhihi: е сега за коледа чакаме да видим дали става номера и ако става един вид 2 години нямаш грижи, пък след това количка едва ли ще Ви трябва.

П.П. Не е чак толкова труден избора, ако си наясно за какво да гледаш. От опит те съветвам да гледаш най-много какви са гумите, просто е ужас с кофти количка на разбити тротоари.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 06 Дек 2012, 15:41

Искам да споделя моя опит с количките(вече 2 сменихме за 1 година).
Каквато и марка и модел да избереш, искам да ти споделя нещата, които съм видял за мен, че са най-важни в една количка и бих искал да върна времето назад и да ги знаех тези неща, за да не се набутвам 2-3 пъти да купувам колички.
Това е чисто мое мнение:

1. Гледай да е с 4 колелета - да не са от най-големите, но да не са и от най-малките. Гледай също така самите колелета да са меки, а не някви твърди пластмасови, че много друса и трака..

2. По-добре купи количка, на която коша за новородено да е същия, които се слага и в колата,а не от ония комбинираните дето имат кош за кола, кош за новородено за количката/зимен и летен кош.

3. Добре огледай летния вариант на количката и виж облегалката как е измислена. Гледай да е твърда, а не някакъв плат, също така гледай да има странични опори, ако не искаш детето да стои постоянно килнато на една страна(както при първата ни количка).

4. Да има обръщане на посоката на коша (като буташ количката, детето да гледа към теб и да може да се обърне да гледа и в посока на движението). Това е важно в началните месеци, защото бебето иска да вижда родителя.

5. Как се сгъва количката. Еее това направо ми е....болна тема.
Карам е46 седан и да ти кажа тая кола тясна ми се видя. Тръгваме на дълъг път, слага се количката, един голям сак с дрехи на малкия, една голяма чанта с памперси и козметика на малкия и едно малко сакче...нашия багаж стои по седалките.
Като купуваш количката, винаги ходи с колата и тествай сгъната как се прибира в колата. Има колички, които изглеждат големи, но се сгъват в много хубава форма и се събират мн добре в багажника.

6. Да е с цяла дръжка.
7. Да има използваем багажник(количката)
8. Да има табличка на летния кош и ако няма да се продава отделно.
9. Последно, но не по важност .... колко тежи количката и как се качва по стълби и тротоари.

Това от моя гледна точка, а на коя марка и модел ще се спреш си зависи от теб!

Иска ми се някой да ми ги беше казал тия неща преди да купим първата количка :dummy: ама ... така е :)
Поздрави и успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 06 Дек 2012, 15:43

cHaunepucTa написа:Искам да споделя моя опит с количките(вече 2 сменихме за 1 година).
Каквато и марка и модел да избереш, искам да ти споделя нещата, които съм видял за мен, че са най-важни в една количка и бих искал да върна времето назад и да ги знаех тези неща, за да не се набутвам 2-3 пъти да купувам колички.
Това е чисто мое мнение:

1. Гледай да е с 4 колелета - да не са от най-големите, но да не са и от най-малките. Гледай също така самите колелета да са меки, а не някви твърди пластмасови, че много друса и трака..

2. По-добре купи количка, на която коша за новородено да е същия, които се слага и в колата,а не от ония комбинираните дето имат кош за кола, кош за новородено за количката/зимен и летен кош.

3. Добре огледай летния вариант на количката и виж облегалката как е измислена. Гледай да е твърда, а не някакъв плат, също така гледай да има странични опори, ако не искаш детето да стои постоянно килнато на една страна(както при първата ни количка).

4. Да има обръщане на посоката на коша (като буташ количката, детето да гледа към теб и да може да се обърне да гледа и в посока на движението). Това е важно в началните месеци, защото бебето иска да вижда родителя.

5. Как се сгъва количката. Еее това направо ми е....болна тема.
Карам е46 седан и да ти кажа тая кола тясна ми се видя. Тръгваме на дълъг път, слага се количката, един голям сак с дрехи на малкия, една голяма чанта с памперси и козметика на малкия и едно малко сакче...нашия багаж стои по седалките.
Като купуваш количката, винаги ходи с колата и тествай сгъната как се прибира в колата. Има колички, които изглеждат големи, но се сгъват в много хубава форма и се събират мн добре в багажника.

6. Да е с цяла дръжка.
7. Да има използваем багажник(количката)
8. Да има табличка на летния кош и ако няма да се продава отделно.
9. Последно, но не по важност .... колко тежи количката и как се качва по стълби и тротоари.

Това от моя гледна точка, а на коя марка и модел ще се спреш си зависи от теб!

Иска ми се някой да ми ги беше казал тия неща преди да купим първата количка :dummy: ама ... така е :)
Поздрави и успех!

:bowdown:
Mного благодаря за съветите!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Дек 2012, 15:49

Колега много хубава новина!
Аз съм доволен от това http://mutsy.com/bgen/transporter/, извози първото ми дете без никакви проблеми, сега чака второто, надявам се и с него да издържи докато е нужна.
Както вече ти писаха и по горе, зимния кош се ползва до 6м. и после бебето почва да седи полу легнало и седнало, което в равния кош няма възможност да се случи.
Като цяло е много оптимистично да сваляш зимния кош и да го слагаш в колата с детето вътре, защото там детето не е вързано има място накъде да се търкаля мести и тн.
Докато е малко е най-удачно да го возиш в колата в кошница, като мине 6. и започне да седи му купуваш хубаво столче което да има възможност за раздвижено положение, всмисъл да се смъква надолу и детето да застава в полулегнало положение, това е много удобно за по дълъг път.
Независимо от това какво ще избереш гледай количката да е максимално лека лесно да се сгъва/разглобява и да е удобно за бутане.
Щото има една камара колички за по 3000/4000лв. дето си ги купуват за престиж и да дефилират с тях по парковете, но са много неудобни за сметка на хубавата им цена :mhihi:
Успех и всичко най хубаво, това са едни от най хубавите моменти в живота :)
Така или иначе докато е малко рядко ще взимаш с теб и количка и кошница, просто няма да ти е проблем да го носиш щото е лекичко, количката се ползва най активно малко по късно, между 6м. и 18м. после като проходи вече не ти трябва.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Дек 2012, 15:56

Това което щях да напиша преди да прочета темата, е че не знам за точно тази, но като преуспяващ баща и шеф на многолюдна лудница щях да ти кажа да си търсиш лека и стабилна количка с големи колела защото поне за мене теглото е решаващо.

Също е много удобно количката да е и столче защото не знам дали си връзвал бебе с три- точковия ама на мене не ми е любимо упражнение ако и да съм факир. А със столчето- количка връзваш бебето веднъж и си спокоен до следващия дайпър или хранене и си го разнасяш.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата