Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Rennfahrer » 04 Дек 2012, 22:47

За пичките всъщност се шегувах, но все пак има доза истина :lol:

А я кажете, ако си взема кола без махагон в салона, може ли след това да се купи отделно и да се сложи и скъпо ли струва това удоволствие?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 04 Дек 2012, 22:53

Голям проблем виждам и в това, че визията на Е60 се харесва на много хора, които не са задължително фенове на марката. Това означава, че все повече хора ще ги купуват като вещ, с която да се покажат пред приятели и неприятели. Истината е, че една Е60-ка може да продължи да си се движи по улиците и без да й работят екстрите, потропват разни работи по окачване и управление, с консумативи заместители и т.н. За много хора това е достатъчно! Жалко за нас, които сме си взели колите с желание и си ги гледаме и поддържаме порядъчно. Ще се наложи някой ден да ги продаваме на цени съобразени с моментния пазар и тогава ще започне голямото изваждане.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 04 Дек 2012, 23:01

Автомобилът стана като аЙфона.Може да не ти трябва точно такъв,но ти носи жадувания имидж.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 04 Дек 2012, 23:31

се по страшна става покупката на кола с БГ регистрация и точно заради немърливите подръжки

Потребител
Аватар

Мнение от asroma » 04 Дек 2012, 23:48

На мен модела много ми харесва и дълго време исках да си купя такава. Малко се разколебах, след като карах F10, но всъщност причините за отказа от покупка са две - многото кражби на Е60 и факта, че напоследък тази кола се кара от някакви лумпенизирани тийнейджъри - келеши или от фалирали мутри, гледащи лошо на светофара. По отношение на първата причина - дори не можах да повярвам, че на мой познат му откраднаха две в рамките на половин година, като втората бе открадната от подземен гараж с ел. врати. Общо взето, човека вдигна ръце и реши да не си купува трета. Познавам и още един, който се раздели с Е60 по този начин. В тази връзка, да познаваш една дузина хора, от които само двама са пострадали от кражби, респективно откраднатите три коли на двамата са Е60 .... е малко стресиращо и ми идва горница. По отношение на хората, които си купуват Е60 / в последно време / - имал съм пререкания с двама на пътя / условно казано /, като и двамата караха този модел БМВ. Единият беше някакъв мутант с анцунг, който щеше да ме бие на паркинга на "Технополис" в Младост, защото съм му взел мястото за паркиране. А паркинга бе празен. Вторият случай бе по-безобиден, но пак бе пример за ниска култура на пътя. В тази връзка, смятам, че не малка част от собствениците на тази кола, станали такива с остаряването на модела, са някакви повърхностни хора, обладани от сериозни комплекси. И някак си е много неприятно това да се случва точно с тази кола, защото е прекрасен автомобил и шофирането му е удоволствие. На мен специално са ми много смешни постове на хора на по 18-25г., сондиращи мнения за кола, която в Западна Европа се кара от по-възрастни мъже с професия, статус в обществото и успешна кариера. Гледам, че са тотално неграмотни, вероятно зле образовани, а още по-вероятно и без финансови възможности за поддръжка на такава кола / 2000лв. е смешен доход за собственик на Е60, освен ако не е полуидиот, който ще харчи една трета от заплатата си за колата - това автоматично го превръща в пълен идиот /, но въпреки това Е60 им се е превърнала в някакъв фетиш, като тайно си мечтаят да впечатлят съседа Гошо в крайния софийски квартал или кварталната куха бръмчалка. Доста тъжна картина. А тази кола е последната, която заслужава този имидж.

Rennfahrer написа:За пичките всъщност се шегувах, но все пак има доза истина :lol:

Да, но е истина за елементарните мърли, които имат няколко мозъчни клетки в главата. Истинска класна мацка много повече би се впечатлила от една дискретна вечеря в "Его" / 150-160лв. /, едно парти в "Джинджър" / 100лв. / и качествен секс като завършек на вечерта, отколкото от 8-9 годишен автомобил БМВ 5-та серия, който на всичкото отгоре не е и актуалния модел. Така, че по-добре инвестирай в себе си и в преживявания, като посочените по-горе, отколкото в рециклиране на рейки и турбини.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 05 Дек 2012, 0:33

asroma написа:......

:clap: Да не си брат на Иво Сиромахов? :mhihi:
Интересен пост има много истина но това е положението-"свят широк хора всякакви" :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 05 Дек 2012, 0:58

2000лв. е смешен доход за собственик на Е60, освен ако не е полуидиот, който ще харчи една трета от заплатата си за колата - това автоматично го превръща в пълен идиот

тея е60тки ги изкарахте майбах,вече взехте да ставате смешни честно!!! никой не ви е виновен че сте дали по 50к лева за колите си преди 2-3г да ревете колко се било напълнило с тях по улиците,с годините и пада цената нормално е.Кенефи има и ще има винаги от вас зависи вашите от кои ще са.Стига сте гледали другите.Колите си ги подържате и си ги гледате предпоалгам с идеята на вас да ви е кеф,а не че когато решите да ги продавате ще избиете пари от тях.
На мен след сметки храни и прочие ми остават грубо около 2к лева,ако ви слушам излиза че съм бахти клошара и не мога да си позволя 10 годишна кола.Дайте да сме по толерантни този форум е да си помагаме,не да избиваме комплекси :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 05 Дек 2012, 1:29

asroma написа: На мен специално са ми много смешни постове на хора на по 18-25г., сондиращи мнения за кола, която в Западна Европа се кара от по-възрастни мъже с професия, статус в обществото и успешна кариера.

Да ама вече и в западна Европа не се кара от заможни и успели, а си е по-новия скрап, който идва насам :wave:

320iPower написа:тея е60тки ги изкарахте майбах,вече взехте да ставате смешни честно!!! никой не ви е виновен че сте дали по 50к лева за колите си преди 2-3г да ревете колко се било напълнило с тях по улиците,с годините и пада цената нормално е.Кенефи има и ще има винаги от вас зависи вашите от кои ще са.Стига сте гледали другите.Колите си ги подържате и си ги гледате предпоалгам с идеята на вас да ви е кеф,а не че когато решите да ги продавате ще избиете пари от тях.
На мен след сметки храни и прочие ми остават грубо около 2к лева,ако ви слушам излиза че съм бахти клошара и не мога да си позволя 10 годишна кола.Дайте да сме по толерантни този форум е да си помагаме,не да избиваме комплекси :bchug:

+1 :yes: :clap:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от asroma » 05 Дек 2012, 1:43

320iPower написа:На мен след сметки храни и прочие ми остават грубо около 2к лева,ако ви слушам излиза че съм бахти клошара и не мога да си позволя 10 годишна кола.Дайте да сме по толерантни този форум е да си помагаме,не да избиваме комплекси :bchug:

Аз говоря за доход в размер на 2000 лева месечно, а не да ти остават чисти 2000лв. на месец след необходимите разходи като храна, сметки и други. Поне аз не мога да си представя как някой, който получава подобна заплата може да си позволи тази кола. Всъщност, може, но трябва да харчи една доста съществена част от тези пари, за да поддържа колата. Ако сложим каско, ГО, данък, обслужване, гориво / при 20.000 километра на година, например / + някой и друг ремонт, ще излезе, че средно месечно човек с подобна заплата ще харчи доста съществена част от заплатата си за автомобила. Общо взето, колата ще е най-важното перо в бюджета. А поне за мен е пълно малоумие най-големия ти харч / средно годишно / да е за кола. Защото тогава не автомобила служи на човека, а обратното. Но както колегата правилно отбеляза по-горе - свят широк, хора всякакви.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 05 Дек 2012, 9:20

Не виждам смисъл да се спори по този начин, да се цитират доходи- разходи. Мисля, че тук съм мяркал сякаш един dyankov :) Сериозно по въпроса... Всеки си преценя сам според мен. И ако не го направи или не умее, другия път вече ще знае. Факт е, че повечето хора, докато не минат през нещо, колкото и да им обясняваш - няма ефект. Наистина тези автомобили станаха масови само в рамките на половин година. Разликата е, че тези които сме ги взели по-рано и на малки години, сме го направили, докато са били в по-добро състояние. Оттам нататък извода за повечето от вас е ясен. Този подфорум доскоро беше по-скоро инструкция за употреба. И тук-таме някоя "детска болест". Нещата се промениха и споделяните неща и проблеми ще стават все по-сериозни заради големия пробег на този клас автомобили и многото ентусиазирани нови собственици. Обикновено проблемите при премиум сегмента започват на 350-400 000 км, по километраж 100 :) Като прословутия душегуб на ауди (2,5 тди). Ми те всичките бяха на по половин милион км. Виждал съм нов внос на 600. Да ми посочите автомобил, който на този пробег няма да има проблеми. Заблудата идва от километража. Дори и да знаят, че не е така те вярват и се надяват. И в крайна сметка всичко е относително. Много зависи на какво ще попаднеш. Всеки има глава на раменете си, да внимава. И не искам някой да ми обяснява колко съм се набутал, като съм дал еди колко си преди, пък сега били по еди-колко си, защото същия този човек въпреки, че си е взел същия "престижен " автомобил продължава да се обръща след моя. По тая логика, тези които си купуват нови автомобили са егати загубеняците :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 05 Дек 2012, 9:31

Само не знам защо се учудвате, че е60 става масова кола - да не би това да не стана с е39? Това е нещо очаквано и това ще стане с ф10.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 05 Дек 2012, 9:50

Напълно съм съгласен. Това е нещо нормално.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 05 Дек 2012, 10:02

Няма какво да се смеете ,че е трудно за човек с доходи под 2 бона . Точно защото се занимавам с части и ги знам нещата - та едно обслужване на скоростите е 500-600 лв. На Е39 автомат ако е филтъра не е с картера и е доооста по евтин /това е един малък и смешен пример/. Всичко е по - скъпо на този автомобил . И не е вярно ,че много коли може да се движат по улиците с доста неработещи системи - тук доста от нещата са свързани пряко с шофирането на колата . Ама пак повтарям - аз само се радвам от такива мнения и чакам масовизацията на Е60 и Ф10 с една усмивка :mhihi: И няма нищо общо ,че колата си стана като модел на 10 години - харчлъка по нея си е същия :!:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 05 Дек 2012, 22:26

Задължително ли е да си правя пълно каско? Не може ли само срещу кражба примерно, че по-евтино?

Могат ли лайсните на салона да се сменят с махагон и колко струва това? Искам да е с махагон, пък гледам, че много малко коли от предлаганите на цена до 8-9 хиляди евро го имат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 06 Дек 2012, 10:23

Rennfahrer написа:Задължително ли е да си правя пълно каско? Не може ли само срещу кражба примерно, че по-евтино?

Могат ли лайсните на салона да се сменят с махагон и колко струва това? Искам да е с махагон, пък гледам, че много малко коли от предлаганите на цена до 8-9 хиляди евро го имат.

Не го пожелавам на никой , но ако претърпиш ПТП или е чукнеш някъде - фара примерно знаеш ли колко струва :roll:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61