Не пали на бензин и още някои въпросчета М40- РЕШЕНО

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Не пали на бензин и още някои въпросчета М40- РЕШЕНО

Мнение от ivopicha » 04 Дек 2012, 21:28

Привет! Значи първо колата не пали на бензин. Днес смених помпата, но пак така. Старата помпа се беше прецакала нещо и не въртеше. Иначе като подам ток цъка, но нещо и пречеше да завърти перката долу. Новата върти всичко, но не пали. Имам газ и паля на газ. Обръщам на бензин и спира. Какво да погледна, за да видя дали ще запали. Бушона на помпата е здрав. Може ли да е нещо от ключа газ/бензин? Мотора е М40. Другото ми питане е за бензиновата помпа. Тази, която взех е от 320 и като я сложа в резервоара нещо не може да влезне както трябва. Струва ми се че отдолу, където е цедката е малко по длъжка и подпира. Има ли разлика в резервоарите на при 318 и 320.И последно- кормилния прът от 320 (този с рерулировката) става ли на 318 и дали ще може да се ползва регулирането? Благодаря Ви!
Последна промяна ivopicha на 10 Дек 2012, 22:09, променена общо 1 път
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Не пали на бензин и още някои въпросчета М40

Мнение от Dirty M5 driveR » 04 Дек 2012, 21:44

Помпата трябва да пасва без проблеми. Действително може бутона за газ-бензин да прави мизерии, затова виж дали хвърля бензин като почне да върти стартера.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 04 Дек 2012, 21:47

"...като я сложа в резервоара нещо не може да влезне както трябва..."

Ами то брат ми не бе стегнал добре помпата към резервоара на реното си и на бензиностанцията като им каза "до горе" по някое време персонала се разбяга уплашен. Та внимавай...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 04 Дек 2012, 22:04

От къде трябва да хвърля бензин? Помпата я пробвах- като съм на бензин и дам на контакт помпата завърта и изхвърля бензин (даже понамикрих кората :) ) Не съм пробвал да завъртя стартера, щото помпата беше откачена.Но като върнах ключа и после пак контакт вече не се чуваше помпата. Така ли трябва да е?
@Chapai, аз я сложих за проба само.Не бих я оставил така при никакви обстоятелства :yes:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 04 Дек 2012, 22:17

Става дума като почнеш да въртиш на стартер (и си дал бутона на бензин) дали хвърля бензин, за да можеш да отхвърлиш прекъсвача като проблем. Иначе е нормално като дадеш на контакт да завърти помпата и да спре, и после да почне да върти пак когато тръгнеш да палиш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 06 Дек 2012, 20:37

Колеги, проблема все още е на лице. Релето на помпата и бушоните са в изправност. Давайте идей, че иде студ и не ми се иска да разчитам само на газта.

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 06 Дек 2012, 22:29

Колега, щом ти се струва, че помпата не е влизала нормално и, че нещо я е подпирало - погледни резервоара дали не се е поогънал точно под помпата. Когато вентилацията на бензиновите пари се прецака/запуши в резервоара се създава такова налягане, че той се деформира.
Този вакуум може да го разпознаеш, когато развъртиш капачката на резервоара, ако чуеш едно изсъскване (сякаш резервоара си поема въздух) значи проблема с непаленето ти е точно във вентилацията на резервоара.

Извади маркуча за въздух от тази схема: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=13&fg=15
(намира се отпред при двигателя, би трябвало да е под дроселовата клапа)
и пробвай да запалиш.

При М40 май не изглежда както е начертан на схемата в Realoem, а може би ще изглежда като това: СНИМКА - ЦЪК

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 09 Дек 2012, 11:45

След като завъртях цедката на помпата и всичко си легна на място. Не иска да пали и не иска. Дори няма никакви симптоми на запалване. Все едно че не съм завъртял ключа в позиция 0 и е по инерция на скорост. Вчера закъсах на 200 метра от бензиностанция извън града :oops: , а имам 30 литра бензин в резервоара. Не зная какво да гледам вече.

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 10 Дек 2012, 1:25

ivopicha написа:След като завъртях цедката на помпата и всичко си легна на място. Не иска да пали и не иска. Дори няма никакви симптоми на запалване. Все едно че не съм завъртял ключа в позиция 0 и е по инерция на скорост. Вчера закъсах на 200 метра от бензиностанция извън града :oops: , а имам 30 литра бензин в резервоара. Не зная какво да гледам вече.

Дюзите, и дали идва ток до тях, да не е прекъснат и тока към дюзуите като са връзвали газта.

ентусиаст
Аватар

Re: Не пали на бензин и още някои въпросчета М40- РЕШЕН

Мнение от ivopicha » 10 Дек 2012, 21:31

Проблема е идвал от бензиновата помпа, въпреки, че тази която пробвах върти, но не прави необходимото налягане :D Сега е много, много :lalala:
Тези дни ще слагам климатроник и ще мога спокойно да я вкарам в бокса, като зноя, че и на бензин работи. Благодаря на всички, които изказаха мнение по проблема!

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Не пали на бензин и още някои въпросчета М40- РЕШЕНО

Мнение от Dirty M5 driveR » 11 Дек 2012, 20:39

Трябваше да уточниш, че "новата" е втора употреба :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Re: Не пали на бензин и още някои въпросчета М40- РЕШЕНО

Мнение от ivopicha » 11 Дек 2012, 21:55

За сетен път се убеждавам, че евтиното излиза по- скъпо. Ако бях взел нова помпа за 100 лв, сега нямаше да съм назад със 140лв :mhihi:

Изображение
Изображение

Назад към E36