Проблем със скоростната кутия 530xd
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- aleksandar.noev
- Потребител
-
Проблем със скоростната кутия 530xd
Добър вечер на всичкки!Купих си на скоро Бмв 530xd 2006г .Обаче за мое съжеление днеска като карах почна да ми прави следният проблем: когато карам бавничко,в задръствания например и подам газ след това пусна педала, оборотите падат и почва да се чуваа нещо като удари и леко претрисане на колата,тези ударо са около 4,5,6 последователни и когато превключа на N дори по време на ударите, пак си продължават и не спират,затова не съм сигурен дали е от кутията.Същото това го прави понякога и на по висока скорост, но по-леко и по-рядко.
Ще съм ви много благодарен ако изкажете някакво мнение от какво може да е!
Ще съм ви много благодарен ако изкажете някакво мнение от какво може да е!
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Проблем със скоростната кутия 530xd
Сменял ли си скоро масло на скоростната?Откакто паднаха чувствително температурите ли го прави?Като преминеш на ръчен режим и ги сменяш ти скоростите пак ли е така?Виждам че си 4х4,на хлъзгаво/заледено ли го прави това и това думкане при претрисането откъм скосортната кутия ли е или задния мост?И все пак отиди на диагностика .
- aleksandar.noev
- Потребител
-
Масло на кутията не съм сменял .Аз я купих колата преди 2 дена и незнам дали само при студено време го прави.Ръчен режим забравих да пробвам . Думкането сякаш отпред се чува ,но като набира колата и сменя скорости няма проблем или поне аз не го усещам и като отворих капа при работещ двигател се чува едно леко хлопане .
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
братле това с падането на оборотите да нямаш проблемни дюзи,наскоро гледах едно е60 така като му дадеш газ и отпуснеш оборотите падат до степен почти да изгасне двигателя и от там идва това изтракване отпред от мотора
- aleksandar.noev
- Потребител
-
Хммм ами оборотите падат до около 600 700 ,но отскоро карам колата и си мислех ,че това е нормално но не знам .
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Колега - задължително смени филтъра/картера/ на скоростите , маслото , буксата и не е лошо да снемиш и болтчетата . Задължително в добър сервиз и с качествени продукти , за да не ти побелее косата. Виновни скоростите или не направи тази манипулация .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
laviatan написа:Колега - задължително смени филтъра/картера/ на скоростите , маслото , буксата и не е лошо да снемиш и болтчетата . Задължително в добър сервиз и с качествени продукти , за да не ти побелее косата. Виновни скоростите или не направи тази манипулация .
Колеги дайте име на качествен сервиз, че трябва напролет и аз да сменям
П.П. viewtopic.php?f=112&t=269176 - много информация по темата. Значи търся сервиз който може да ми източи и маслото от torque convertor-a
Tool - Fear Inoculum
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Emooo написа:Бих отишъл до София и Пловдив може.
Няма какво да ходиш по "специални сервизи". Процедурата е елементарна, но повечето сервизи не са наясно. Моят съвет е да го направиш в сервиз в който ги познаваш и биха те оставили да им даваш акъл. Аз моето масло го сменях лятото в сервиз, който ми беше препоръчан, където били сменяли маслото на няколко е60, но се оказа че не го правят като хората. Бях изчел всички сервизни бюлетини на БМВ и ЗФ, бях питал и няколко човека които с това се занимават в чужбина. Общо взето бях в канала под колата с термометъра и казвах на майстора какво да прави и къде са болчетата

Като решиш, пусни едно лично и ще ти дам допълнително инфо откъде да си вземеш частите на добра цена - колега от форума от който съм доволен, аз от него си взех всичко. Не знам дали мога да му пусна тука ника, макар че той има платени обяви в съответния раздел.
Аз съм наясно как да сменя само част от маслото без източването на torque convertor-a. Ако някой знае как се прави източването на torque convertor-a или има документация нека да сподели.
Tool - Fear Inoculum
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
jordanpar, Благодаря - явно трябва да купя двойно повече масло да напълня един път кутията, да извъртя скоростите и да източа отново.
Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:Аз съм наясно как да сменя само част от маслото без източването на torque convertor-a. Ако някой знае как се прави източването на torque convertor-a или има документация нека да сподели.
Cтава по методa на изместване и циркулaция чрез специализирано оборудване, което позволява да се замени маслото във всички възли в скоростна кутия, в това число и в хидро -трансформатора.Към тази машина трябва да има и необходимите връзки подходящи за съответната скоростна кутия .Шанса да се справиш без машинката (специализиран сервиз) клони към нула.
Emooo написа:jordanpar, Благодаря - явно трябва да купя двойно повече масло да напълня един път кутията, да извъртя скоростите и да източа отново.
литъра е около 32 lv.C двойно повече масло ще загубиш около 300 лв ,няма да стане както трябва и много ядове ще береш
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2