Загуба на антифриз?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Загуба на антифриз?
Ситуацията е следната - имам Е36-цата М43В16 от 7 години и винаги съм си я гледал, поддържал и карал само с антифриз. Усетих, че губи антифриз...сметнах, че се е спукал - не ми се разправяше с цигании, лепене на радиатора и добавки за запушване на дупки и т.н. Купих си нов радиатор - сложих си го, напълних го пак с антифриз и пълен напред. Но - пакккк....си изчезва
Гледам за локви под колата като пакирам - нанайси - няма.
Капачката си ми е оригинална BMW немска. Мисля си тя да не испуска - ако и вие имате такива опасения - споделете как да проверя това. Другото - имате ли някакви други идеи от къде може да тече или да се изпарява. 100% не е смесила в маслото....това го знам...колата си работи идеално. Явно някъде по пътя бяга
Мерси предварително

Капачката си ми е оригинална BMW немска. Мисля си тя да не испуска - ако и вие имате такива опасения - споделете как да проверя това. Другото - имате ли някакви други идеи от къде може да тече или да се изпарява. 100% не е смесила в маслото....това го знам...колата си работи идеално. Явно някъде по пътя бяга
Мерси предварително
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Загуба на антифриз?
Има страшно много писано. Отделно за 1 седмица сигурно има 10 теми за загуба на антифриз
Капачката я виж дали трака като я клатиш. Честно казано не знам колко е меродавен тоя метод за тестването й, но така знам от форума. На е36-цата не тракаше, смених я и загубата намаля значително.
После може да има теч от някъде и да се изпарява. Сума ти връзки има. Характерно място е разклонението на гърба на двигателя. Може да е радиаторче на парното. Кажи и каква е загубата, за да те ориентираме. А най-добре потърси из старите теми, за да се ориентираш сам.

Капачката я виж дали трака като я клатиш. Честно казано не знам колко е меродавен тоя метод за тестването й, но така знам от форума. На е36-цата не тракаше, смених я и загубата намаля значително.
После може да има теч от някъде и да се изпарява. Сума ти връзки има. Характерно място е разклонението на гърба на двигателя. Може да е радиаторче на парното. Кажи и каква е загубата, за да те ориентираме. А най-добре потърси из старите теми, за да се ориентираш сам.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Същия проблем. Днес обаче забелязвах, че около капачката ми имаше антифриз, разклатих я и тя тракаше, но учевидно не беше наред. Смених я с нова. Нормално ли е след 20 км градско каране с яко газ, да мога да отворя капачката без да избие и една капка антифриз. Не би ли трябвало да има налягане?
Нормално е....днес не издуржах и си купих нов антифриз 5 литра...източих си стария (беше си плътен) и сипах новия концентрат. Та бях карал час и половина в задръстване около 12км и след 20 мин стоене на колата на място след гасене си отворих капачкате без да съска. Огледах капачката...нямаше проблеми....утре ще видя дали пък няма луфт
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
E36TM написа:Ситуацията е следната - имам Е36-цата М43В16 от 7 години и винаги съм си я гледал, поддържал и карал само с антифриз. Усетих, че губи антифриз...сметнах, че се е спукал - не ми се разправяше с цигании, лепене на радиатора и добавки за запушване на дупки и т.н. Купих си нов радиатор - сложих си го, напълних го пак с антифриз и пълен напред. Но - пакккк....си изчезваГледам за локви под колата като пакирам - нанайси - няма.
Мерси предварително
Toзи мотор нямаше ли един тройник от към купето там на главата...в много от случайте пластмасата се цепеше от топлината и от староста и просълзяваше...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Има тема точно за тройника където седи от задната страна на двигателя .Ако не си го сменял действай и давай газ .

- thugmc1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36coupe320
zafirovp написа:Същия проблем. Днес обаче забелязвах, че около капачката ми имаше антифриз, разклатих я и тя тракаше, но учевидно не беше наред. Смених я с нова. Нормално ли е след 20 км градско каране с яко газ, да мога да отворя капачката без да избие и една капка антифриз. Не би ли трябвало да има налягане?
според мен тва не е нормално замисли се малко как другите коли ако отворят капачката ще се разлети антифриз навсякъде при теб обаче не

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Системата работи под налягане и трябва поне да изфъска, като тръгнеш да отваряш капачката.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Да, според мен някоя връзка изпуска налягането.
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Колега за най - сигурно вземи работеща капачка от някой колега и направи тест със нея, за да изключиш капачката, трябва да ти прави налягане системата няма как...
- rhase
- младши ентусиаст
-

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Капачката е сменена с нова. Не е там проблема. Дали ще е проблем да карам до Банко отиване и връщане без налягане в системата? 

Карай си спокойно, следи само за температурата + след и парното - ако е надънено на максимум горещо и като спреш на място и върти и духа по-слабо топло....значи имаш загуба 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
zafirovp написа:Капачката е сменена с нова. Не е там проблема. Дали ще е проблем да карам до Банко отиване и връщане без налягане в системата?
Капачката оригинална ли е,или е от тези дето само ти взимат парите по авто частите....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
E36TM написа:. Усетих, че губи антифриз... Гледам за локви под колата като пакирам - нанайси - няма.
...имате ли някакви други идеи от къде може да тече или да се изпарява. 100% не е смесила в маслото....това го знам...колата си работи идеално. Явно някъде по пътя бяга
Здр. колега, според мен загубата ти се дължи на добре познатия ''тройник'' от задната страна на блока на двигателя (от към купето). Трудно се вижда загуба от там, в повечето случаи не е голяма... Струва 16лв, обаче смяната е неприятна и пипкава. Чух че на няколко години се скапва и сълзи/тече.
Сменяй смело въпросния гумен тройник, 90% мисля е от него. За всеки случай огледай внимателно и другите гумени съединения, те поне се виждат по-лесно. Успех.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3