Високо технологични военни разработки...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

..........

Мнение от Тоо Cool » 09 Авг 2006, 14:31

steen, приятелю не четеш правилно-аз имам точно това впредвид-самолетът издържа на такова претоварване, но няма човек способен да го издържи-ето защо е изчислено с компютърна симулация колко g издържа Ф-22. Принципно има пилоти от ВМФ на САЩ, които издържат до 10g, но самолетите Ф-16 и Ф-14 се саморазпадат при 10.5g, така че единственото решение остават безпилотните самолети!!!!!!!
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 14:42

Су27 е приет на 23 август 1990 година... не знам ти откъде я взе твоята дата... Су-27 прави кобрата на Пугачов, това е вярно
а управляемите сопла са на Су35 и Су37, както написах в самото начало... и те са единствените самолети в света които правят маневрата "Чакра Фролова", така че принципът остава същият - тези самолети са по-добри от всички познати американски...
Су37 съществува и може да бъде купен от заводите на Русия, това означава че дори не е най-новата им технология запазена за тях... има го във военните им каталози, а кой си го е купил - Бог знае...
това имах предвид и за T-95S например, който не е на въоръжение в Руската армия, просто защото за да е на въоръжение нещо трябва да има определено количество военни единици с него... а иначе и ние имаме T-85 с газовотурбинни двигатели ама сигурно са 2...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: ..........

Мнение от steeN » 09 Авг 2006, 14:43

така го разбрах, както го беше написал...
само ще добавя, че според мен това ще е бъдещето... безпилотни самолети, защото вече просто техниката толкова изпревари хората, че те не могат да я управляват или не поне от самия самолет...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

U.S. MARINES
Аватар

.............

Мнение от Тоо Cool » 09 Авг 2006, 14:54

Е това вече ме разби.......1990г. :shock: :shock: :shock:
Е няма да споря-явно си запознат по-добре кога влиза на въоръжение даден руски самолет дори от самите руснаци :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lol: :lol: :lol: :lol:

Още Т-72 е с газо-турбинен двигател......на въоръжение в бг армията е САМО Т-72!!! Провери в ГЩ на МО ако желаеш!

Това, че "да е на въоръжение нещо трябва да има определено количество военни единици с него" не го разбрах ама уотевър..ако имаха възможност руснаците нямаше сигурно да сменят остарелите Т-72 и Т-80 с Т-90.....ама явно ти ги разбираш повече :mhihi: :mhihi: :mhihi:

"принципът остава същият - тези самолети са по-добри от всички познати американски... " е също доста повърхностно, некомпетентно и общо взето ламерско изказване, защото както по-горе цитирах Ф-22, който е в серийно производство прави ВСИЧКИ познати в света фигури от висшия пилотаж, новите проттипни самолети на САЩ правят и такива фигури, които човек не може да понесе (завой на място със скорост над 2М например). Су-35 и 37 НЕ са в серийно производство-ясно стана защо....или може би нямат вече достатъчно авиокрила, за които да произведат тези машини (по твоята логика.....) :lol: :lol: :lol:
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
SEMPER FI!

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 15:03

1. Да, точно тогава влиза на въоръжение, има си правителствен декрет по въпроса. Един Гугъл решава проблема.
2. Можеш ли да водиш разговор без да засягаш личните качества и възможности на седящият отсреща. Може би не си уверен за своите?!
3. Не знам по какви стандарти се определя кое е серийно и кое не, но Су37 си е реално съществуващ самолет, завършен в крайна фаза. Произвежда се и е демонстриран за продажби както повечето руски оръжия. ИЗРИЧНО Е КАЗАНО, че той заедно със Су35 са ЕДИНСТВЕНИТЕ САМОЛЕТИ В СВЕТА който правят "Чакра Фролова", имаше филмче от авиоизложение демонстриращо тази маневра. Повече по този въпрос спорът е излишен и представлява плюене в чашата с ракия на съседа.
4. В Българска Армия на въоръжение е Т-72, но имаме единични бройки и от Т-85. Т-72, поне този който аз съм виждал и познавам, е с дизелов двигател, не отричам че може да има и модификации с газово-турбинни двигатели. На въоръжение в Руската и Сръбската Армия също е Т-72, но модификации от 2002 години. Същата история е и с Су37 - той не е на въоръжение по документи, защото си има правила как се приема на въоръжение нещо. Рапторите също не са на въоръжение, и ще го твърдя поне докато не ми покажеш документ за това нещо.
5. Това което компютрите на САЩ показват не е меродавно. Известен е пълният фарс на Пейтриът системите, докато в същото време Буш уверено твърдеше че имат 90% успеваемост. След такива нагли пропагандни лъжи, как да им вярваш за каквото и да е. Абе, изобщо, кой вярва на американците за нещо?? Че дори и те не си вярват...
Сега след като го прочете това, поеми си дъх и си помисли, че нито ти си Буш, нито ти разработваш и приемаш на въоръжение американското оръжие, така че няма защо да се нервираш.
Изображение

U.S. MARINES
Аватар

...........

Мнение от Тоо Cool » 09 Авг 2006, 15:21

Не се нервирам ама въобще-напротив много ми е забавно даже! :D

Щом казваш няма да спориме по този въпрос-Гугъл е по-меродавна от писмен документ на ОКБ "Сухой"-ти го казваш-няма да споря вече-ОБЕЩАВАМ. За танковете-сигурно си бил танкист на такъв танк явно-не знам :mhihi: :mhihi: :mhihi: -няма да споря и за това вече!!!!
За сериините Раптъри можеш да прочетеш в сайта на ВВС на САЩ, сайта на авиобазата Едуардс и в сайта на МО на САЩ, както и на други места ама пак и за това няма да споря защото просто няма смисъл......пропаганда ще да е явно... :lol: :lol: :lol: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ако се чудиш защо съм толкова уверен в знанията си-в Combat Leaders' Guide на Морската пехота на САЩ едно от основните правила е "Know your foe!"-та за това става въпрос ;)

Край на дискусията-просто е безмислено-не се обиждай, но ще споря с някой разполагащ с по-достоверни доказателствени материали от Гугъл...ай със здраве!
10-10-81 - 07-12-2006

SEMPER FI!

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 15:24

Deal! Печеля една бира, обаче! :winky:
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Re: ............

Мнение от TheBoss » 09 Авг 2006, 15:58

Тоо Cool написа:Значи понеже тука се навъдиха доста "запознати разбирачи" ще отделя още малко време да ви обясня някои неща.

...
Американската разузнавателна система НЕ може да се свали никога от нищо (камо ли от руски изтребител-прехващач :mhihi: :mhihi: :mhihi: ), защото тя включва много компоненти-самолети АУАКС(охранявани ВИНАГИ от поне едно звено Ф-15Е "Страйк Игъл"), ниско летящи безпилотни самолети от типа "Придейтър" и "Тейсит Блу", разузнавателни спътници от типа "Лакрос" и "Вела" (разделителна способност до 15см. от 240 км. височина на геостационарна орбита) и други по-сложни системи, които мисля, че е безмислено да споменавам.

...

1. Приемам го лично :)
2. Той и Ф117 беше невидим, ама комшиите го треснаха със системата КУБ. За справка КУБ е произведена през 50-те години на миналия век
:!: , а е изхвърлена от въоръжение през 70-80те(различни години за различните страни от Вар. договор). Оказало се е обаче, че в армията на СФРЮ са си ги запазили. Интересно защо ли вездесъщото американско военно разузнаване и ЦРУ не са знаели за факта. По този повод един руски генерал беше казал:"Невидимо може да е само това, което не искаш да видиш". Та ако го перифразирам: "Несваляемо е само това, което не искашда свалиш."

sieg написа:...
4. В Българска Армия на въоръжение е Т-72, но имаме единични бройки и от Т-85. Т-72, поне този който аз съм виждал и познавам, е с дизелов двигател, ...

Т72 е на въоръжение в БНА от края на 70-те. Първо са доставени в 9та танкова бригада - Горна баня и в полка на УБО. ДВГ е дизелов, но не точно. Всъщност е многогоривен. А защо руската техника е нискотехнологична? Ами вие сте доста млади и не сте чували за доктрините на студената война. Аз съм ги изучавал обаче. При 3-тата световна война трябваше масирано да се ползва ядрено оръжие. Един от основните поразяващи фактори на ядреното оръжие е електромагнитният импулс. Какво прави той? Ами изпържва всичката електроника наоколо. И тогава прословутият Ейбрамс става едно НЕвкопано оръдие. Докато нискотехнологичният Т72 продължава да върви, да се ориентира, да стреля.

Хайде стига, че ще зачекнеме класифицираната информация :twisted:

Милко, без лоши чувства, имам няколко диска, един за миг 29, един за су27, енциклопедии за авиация и флота(измъкнати от военната академия). Ако ти представляват интерес ще ти дам да ги погледнеш :)
Изображение

Фюрера
Аватар

Re: ............

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 16:03

TheBoss написа:
Тоо Cool написа:Значи понеже тука се навъдиха доста "запознати разбирачи" ще отделя още малко време да ви обясня някои неща.

...
Американската разузнавателна система НЕ може да се свали никога от нищо (камо ли от руски изтребител-прехващач :mhihi: :mhihi: :mhihi: ), защото тя включва много компоненти-самолети АУАКС(охранявани ВИНАГИ от поне едно звено Ф-15Е "Страйк Игъл"), ниско летящи безпилотни самолети от типа "Придейтър" и "Тейсит Блу", разузнавателни спътници от типа "Лакрос" и "Вела" (разделителна способност до 15см. от 240 км. височина на геостационарна орбита) и други по-сложни системи, които мисля, че е безмислено да споменавам.

...

1. Приемам го лично :)
2. Той и Ф117 беше невидим, ама комшиите го треснаха със системата КУБ. За справка КУБ е произведена през 50-те години на миналия век
:!: , а е изхвърлена от въоръжение през 70-80те(различни години за различните страни от Вар. договор). Оказало се е обаче, че в армията на СФРЮ са си ги запазили. Интересно защо ли вездесъщото американско военно разузнаване и ЦРУ не са знаели за факта. По този повод един руски генерал беше казал:"Невидимо може да е само това, което не искаш да видиш". Та ако го перифразирам: "Несваляемо е само това, което не искашда свалиш."

sieg написа:...
4. В Българска Армия на въоръжение е Т-72, но имаме единични бройки и от Т-85. Т-72, поне този който аз съм виждал и познавам, е с дизелов двигател, ...

Т72 е на въоръжение в БНА от края на 70-те. Първо са доставени в 9та танкова бригада - Горна баня и в полка на УБО. ДВГ е дизелов, но не точно. Всъщност е многогоривен. А защо руската техника е нискотехнологична? Ами вие сте доста млади и не сте чували за доктрините на студената война. Аз съм ги изучавал обаче. При 3-тата световна война трябваше масирано да се ползва ядрено оръжие. Един от основните поразяващи фактори на ядреното оръжие е електромагнитният импулс. Какво прави той? Ами изпържва всичката електроника наоколо. И тогава прословутият Ейбрамс става едно НЕвкопано оръдие. Докато нискотехнологичният Т72 продължава да върви, да се ориентира, да стреля.

Хайде стига, че ще зачекнеме класифицираната информация :twisted:

Милко, без лоши чувства, имам няколко диска, един за миг 29, един за су27, енциклопедии за авиация и флота(измъкнати от военната академия). Ако ти представляват интерес ще ти дам да ги погледнеш :)

Да, за многогоривното съм съгласен, просто по дифолт си е дизелов, но това не е точно определение.
За доктрините на студената война говори и факта че МиГ-овете са с лампова "електроника". И тази лампова "електроника" се справя доста успешно с функции, за които на Ф-овете им трябват чудеса от микропроцесори и Уиндоуси...
А за този спор - тук се сблъскват огромни пропагандни машини. Руската техника е плод на блестяща инженерна мисъл и по този спор може да се говори само с човек който е видял и познава за какво става въпрос, при все че знаем за недъгавостите й(то който е карал нещо руско не може да не знае), но по-важното е че от 20 години на сам руската техника се самофинансира чрез реални продажби и тя се доказва на реален свободен пазар - точно американския принцип. Докато американската техника се налага чрез рушвети и политически сделки - независимо дали е добра или не. Но защо да я правят добра, като така или иначе е едно и също - все ще се продаде. Бизнес и технологии не са добра комбинация.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 09 Авг 2006, 16:18

sieg написа: Никак не е сложно устройството, да не говоря че има военни устройства такива, които ще заглушат не само радара, ами и абсолютно всякакъв сигнал в определен радиус. .

:mhihi: :mhihi: :mhihi: струва ми се, че не си ги виждал тия животинки ,ти да не си мислиш че са толкова малки че да си ги слагаш по колата :mhihi:

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 16:21

tsurata написа:
sieg написа: Никак не е сложно устройството, да не говоря че има военни устройства такива, които ще заглушат не само радара, ами и абсолютно всякакъв сигнал в определен радиус. .

:mhihi: :mhihi: :mhihi: струва ми се, че не си ги виждал тия животинки ,ти да не си мислиш че са толкова малки че да си ги слагаш по колата :mhihi:

Виждал съм ги за разлика от тебе, а на мен ми се струва че не четеш преди да пишеш. Може би не си свикнал и се уморяваш?
Аз твърдях че са големи колкото куфарче защото съм виждал такова, а ДъБос ти написа колко са големи. Аре сега се върни и пак виж...
Изображение

U.S. MARINES
Аватар

.........

Мнение от Тоо Cool » 09 Авг 2006, 16:30

Босев, приятелю, ако имаше наистина достъп до такава информация щеше да знаеш, че руските експерти дошли веднага в Будяновица, на мястото на сваления F-117 Nighthawk жадни за информация от първа ръка (как аджеба действа тоя стелт дали...) са установили и в докладите им го пише, че самолетът е свален от едрокалибрена зенитна артилерия. Сега ще питаш ама как? Свален е защото пилотът е допуснал груба грешка като е слязъл под нивото на облаците в тая нощ и е бил открит визуално от сръбската ПВО! Ф-117 няма активен стелт, какъвто се разработва в момента за Б-3 (невидим за човешкото око) и затова е бил свален-още повече, че Ф-117 не може да се движи със свръхзвукова скорост!
За нискотехнологичните Т-72 просто паднах от смях-руските танкове ВИНАГИ са били и ще бъдат по-слаби от американските И в технологично отношение, но Т-72 в никакъв случай не е нискотехнологичен! Всъщност веднага след М-1А1 и английският "Челинджър", Т-72 е на трето място за най-добър основен боен танк в света и има много ама МНОГО електроника в него-ВЕРВАЙ МИ! Виждал съм му карантиите до една в завода "Хан Кубрат" в Търговище!
А относно ЕМИ при ядрен взрив (подземен, земен, въздушен или подводен) мога книги да напиша ама не е тука мястото! Ти за изпреварващ масиран ядрен удар чувал ли си? А за "Светата стратегическа троица/триада" на NORAD?
10-10-81 - 07-12-2006

SEMPER FI!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Авг 2006, 16:39

така и така си се разписал, ще споделиш ли нещо за plasma stealth technology ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 09 Авг 2006, 16:42

sieg написа:
tsurata написа:

Виждал съм ги за разлика от тебе, а на мен ми се струва че не четеш преди да пишеш. Може би не си свикнал и се уморяваш?
Аз твърдях че са големи колкото куфарче защото съм виждал такова, а ДъБос ти написа колко са големи. Аре сега се върни и пак виж...

ми аз и да гледам и да не гледам само глупости пишете -то ако се гледаше от гугъл таз инфо всеки щеше да е секретчик :mhihi:
тва у-во дет викаш че си го виждал аз все още имам възможност да го гледаам колкото си искам ,да не казвам са каде и с какво се занимавам ...вии тука за абсолютни глупсоти спорите от каде се почна каде се стигна "3та световна-ядрена война " и нз си още какво .такова животно съществува ли ядрена война и кои е тоя дето щял да издържи на ядрения удар ,май някой каза че го познавал по-горе :mhihi: човек да се смее с големи мъже

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 16:52

ГРЕШКА!
Последна промяна sieg на 09 Авг 2006, 16:54, променена общо 1 път
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата