Високо технологични военни разработки...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

Високо технологични военни разработки...

Мнение от Тоо Cool » 08 Авг 2006, 18:49

Тази тема я създадох въз основа постовете от темата за Антирадарите в Основен форум,поради безкрайното и разводняване.
bmwdriver

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Значи ако ще става въпрос за военните заглушители на радари-те също са смущаващи, объркващи, създаващи лъжливи цели и напълно прекъсващи работата на вражеския радар. Тук в случая става въпрос за заглушаване на радара на смешковците не чрез заглушаване всики честоти в определен радиус, а чрез разпознаване атоматично на честота, на която работи полицейски тадар и автоматичното и заглушаване-радара просто излиза от строя за кратко! Ама ако имах такъв радар щях да карам поне Ф-15 Игъл :twisted:
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

Фюрера
Аватар

Re: .........

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 8:46

Тоо Cool написа:Значи ако ще става въпрос за военните заглушители на радари-те също са смущаващи, объркващи, създаващи лъжливи цели и напълно прекъсващи работата на вражеския радар. Тук в случая става въпрос за заглушаване на радара на смешковците не чрез заглушаване всики честоти в определен радиус, а чрез разпознаване атоматично на честота, на която работи полицейски тадар и автоматичното и заглушаване-радара просто излиза от строя за кратко! Ама ако имах такъв радар щях да карам поне Ф-15 Игъл :twisted:

е аз имам достъп до такова устройство, каквото го описваш... хайда да видим дали знаеш как се казва(има си название - търговско), след като познаваш военната техника... това у-во впрочем е далеч по-добро от всички американски аналози и активно е използвано срещу тях във войната в Залива... само че не е за крупни обекти, има по-скоро антитерористичен замисъл, поради което е компактно и без сериозен обхват(като истинските радарни заглушители, които са нещо друго)... :winky:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 09 Авг 2006, 12:26

Имаше навремето едни две военни изделия, приличаха на малко парче подострен молив(сещатете се, когато остане късичко и го подостриш зиглежда много готинко) с размери около 50-60 см дължина. Може да се изстреля от гаубица или да се пусне с парашутче от ниско прелитащ самолет. Забива се в бетон до 1 метър и автоматично се разтваря антената и започва да заглушава всичко в раздиус от 2-3 км(в зависимост от релефа). Работи докато не го потрошиш с чук или не му свършат акумолаторите. Едното се казва ОСА, другото Стършел. Предполагам, че сега това изделие се ползва от офис-крадците. Защото, ако не знаете, зачестиха обири, когато сотът не е задействал. А не са редки и случаите, когато сутринта идваш в офиса и липсва и самата централа. :evil:
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 12:29

TheBoss написа:Имаше навремето едни две военни изделия, приличаха на малко парче подострен молив(сещатете се, когато остане късичко и го подостриш зиглежда много готинко) с размери около 50-60 см дължина. Може да се изстреля от гаубица или да се пусне с парашутче от ниско прелитащ самолет. Забива се в бетон до 1 метър и автоматично се разтваря антената и започва да заглушава всичко в раздиус от 2-3 км(в зависимост от релефа). Работи докато не го потрошиш с чук или не му свършат акумолаторите. Едното се казва ОСА, другото Стършел. Предполагам, че сега това изделие се ползва от офис-крадците. Защото, ако не знаете, зачестиха обири, когато сотът не е задействал. А не са редки и случаите, когато сутринта идваш в офиса и липсва и самата централа. :evil:

Да това за СОТ-а го чух... Гадна работа, щото аз на него разчитам вече... ама едва ли за дребни работи ще ползват заглушаване.
Чакам Too Cool да познае как се казва това, което аз имма предвид. То е по-голяма - като куфарче е. Ти вероятно също си наясно за какво иде реч.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Авг 2006, 12:31

според мен това със сотовете е от немарливост или неправилна инсталиране, задължително трябва да се следи дали обекта излъчва сигнал през някакъв контролен интервал от време... иначе се обесмисля цялата система... но явно винаги крадците са ще са по-напред с техниката...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

U.S. MARINES
Аватар

..............

Мнение от Тоо Cool » 09 Авг 2006, 12:50

Значи това, за което Sieg говори ми е много познато, но не е руска разработка, а по-скоро такава на DARPA-Американската агенция за авангардни оръжейни разработки! Представлява куфарче, което работи на огромен диапазон от късовълнови спектри и се използва за предотвратяване на бомбени атентати-например взимате едно такова, слагате го на покрива на Американското посолство в някоя клоака от третия свят или в близкия изток и тангото дето е тръгнало да залага бомба там се взривява на около километър от посолството...или пък включвате устройството и се разхождате из предградията на Бейрут и слушате как периодично около вас се взривяват сгради, пълни с "цивилни" производители на бомби :twisted: (Готино, а!!!)
А иначе военното устройство, което няма аналог в света и самите руски специалисти са признали, че най-вероятно няма да има и в следващите 10 години е разработката на фирмите Lockheed-Martin, Raytheon и Northrop, и се казва ZSR-63(APR-50)-използва се единствено на невидимия бомбрдировач Б-2 (който между другото струва над 1 милиард долара бройката).
Тази система открива, класифицира, идентифицира, локализира, заглушава, зблуждава или напълно изважда от строя противниковите източници на електромагнитно излъчване, а също така може да се използва и за радио-техническо разузнаване сравнимо с това на спътниците от серията "КН-11"-''Кийхоул". Системата създава карта в реално време на всички противникови инсталации за ПВО и за ранно откриване и предупреждение, като директно я ретранслира на останалите самолети-други Б-2 или ударни самолети без стелт прикритие, също така тази система създава маршрути за тези самолети, по които е най-малко вероятно да бъдат засечени от противника.
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
SEMPER FI!

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 13:01

Too Cool, аз не съм русофил и не всяка моя мисъл е за Матушка Русъ. Говоря за портативно устройство за заглушаване точно на такива сигнали при бомбени атентати, но има и сериозно военно приложение. Устройството се казва Комета и е българска разработка и производство. В класа си няма по-добър аналог в света. А DARPA дава повече пари за филмчета, отколкото за разработки.
Като онова, дето през 20хх година щял да се въведе недостижимия F-еди кой си, който щял да смаже всички чужди самолети и разполага със свръхновата система с променлива тяга чрез управляеми сопла. И ти, колкото и да си интелигентен, щото знам че си такъв, като го гледаш тоя филм какво да кажеш... а който прочете съвсем официални данни, нищо секретно, ще види какво е Су-37 - единственият изтребител и изобщо реактивен самолет в света, който прави "Кобрата на Пугачов". Моделът, ако не бъркам, е от 87-а година и разполага точно с тази технология, можеш да го видиш и по филмчета в интернет какво представлява... И после за какво технологично предимство говорим??? Но в Америка е важен бизнесът, а бизнесът не му пука за технологията, стига пари да има. А пари има... По-добре е да се направят десет филма колко е по велик F-16 на цената на 1 млн долара, отколкото да се дадат 1 млрд за изледсвания които не са ясни как ще свършат. Щото ако вземем космическата им програма, за 20 години и 10 млрд е по-зле от колкото е бил Королъов 70та година. Това го казват американски инженери, не руски или български. Та като се върнем на самолетите, Lockheed Martins които са ми до болка познати, защото работя във фирма - официален техен партнъор - много добре знаем с какви безобразни подкупи си продаваха самолетите, които бяха по-лоши във всяко едно отношение от конкуренцията(тука вече не става дума за руснаци).
Извинявам се за бесния офтопик, а и Too Cool да не се сърди, просто споделям мисли...
Изображение

U.S. MARINES
Аватар

..........

Мнение от Тоо Cool » 09 Авг 2006, 13:14

Не се сърдя-но има доста неточности в поста ти, а също така и доста неверни неща!
Руския самолет, изпълняващ фигурите от висшия пилотаж "Кобра" и "Камбана" е Су-27 на ОКБ "Сухой". Следващите Су-35 и Су-37 са единствено прототипи и не са на въоръжение или серийно производство......ееех тия пари :lol:Су-27 НЯМА сопла с променлив вектор на тягата!!!
Американския изтребител за тотално въздушно превъзходство F-22 Raptor е в момента без абсолютно никаква конкуренция в световен мащаб. Самолета разполага с двигатели с променлив вектор на тягата, които на всичкото отгоре са със стелт характеристики, може да преминава звуковата бариера БЕЗ форсаж и всичките му оръжия са прибрани вътре във фюзелажа. Повече характеристики няма да споделям, но само ще кажа, че руския опит да се противостои на Ф-22, а именно МиГ-1.42 се провали безславно-било поради липпса на познания,а и на парици..... :mhihi:
А имежду другото "Кобрата на Пугачов" я правеше още опитната съместна американо-германска разработка с неусъвършенствани сопла с променлив вектор на тягата Х-31!
Раптър прави АБСОЛЮТНО всички познати фигури от висшия пилотаж, както и такива, които никой човек не може да издържи-претоварване над 16g (изчислено е с компютърна симулация) :idea:
10-10-81 - 07-12-2006

SEMPER FI!

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 13:36

Су-27 е, прав си и ИМА точно такива сопла виждал съм ги какво представляват и то преди 20 години, а не след 20 като така наречениян Раптор, който още не съществува, освен по рекламните клипчета... а Су-37 е този който за една нощ ще свали цялата разузнавателна система на американците, ама нали си ги знаеш тия работи - виж за какво се касае... Су-37 не е на въоръжение, точно както на въоръжение все още е Т-72, а Т-85, Т-90, Т-95 не са... но и те и Су-37 го има в готов вид и се продава :winky:
във самолетите руснаците имат десетилетия предимство, несериозно е да се твърди обратното, защото всеки сериозен авиоинженер ще го потвърди, а за военните специалисти е пределно ясно...
а като американец се качи в руски самолет, гледал съм интервю с такива, винаги казва едно и също "много е дървено като уреди и интериор, обаче не съм карал нищо и виждал подобно досега - а нали се сещаш че това го казват пилоти и то сериозни"
Изображение

Полковника
Аватар

Re: ..........

Мнение от TheBoss » 09 Авг 2006, 13:36

Тоо Cool написа:...
Американския изтребител за тотално въздушно превъзходство F-22 Raptor е в момента без абсолютно никаква конкуренция в световен мащаб. ...

...Раптър прави АБСОЛЮТНО всички познати фигури от висшия пилотаж, както и такива, които никой човек не може да издържи-претоварване над 16g (изчислено е с компютърна симулация) :idea:

Без да го приемаш като заяждане: 1. Колко Раптора са приети на въоръжение в армиите на САЩ или НАТО.?
2. Коя година са приети на въоръжение МИГ-29 и Су-27?
3. Защо Луфтвафе не изхвърлиха ескадрилите Миг29 когато двете Германии се обединиха, а твърдяха, че притежават най-маневреният самолет в НАТО? (в момента тези ескадрили ги подариха на Полша, но това е по политически причини-заради Юрофайтъра)
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 13:37

TheBoss написа:
Тоо Cool написа:...
Американския изтребител за тотално въздушно превъзходство F-22 Raptor е в момента без абсолютно никаква конкуренция в световен мащаб. ...

...Раптър прави АБСОЛЮТНО всички познати фигури от висшия пилотаж, както и такива, които никой човек не може да издържи-претоварване над 16g (изчислено е с компютърна симулация) :idea:

Без да го приемаш като заяждане: 1. Колко Раптора са приети на въоръжение в армиите на САЩ или НАТО.?
2. Коя година са приети на въоръжение МИГ-29 и Су-27?
3. Защо Луфтвафе не изхвърлиха ескадрилите Миг29 когато двете Германии се обединиха, а твърдяха, че притежават най-маневреният самолет в НАТО? (в момента тези ескадрили ги подариха на Полша, но това е по политически причини-заради Юрофайтъра)

:yes: :yes: :yes: :yes:
точно това мислех да кажа!!!!
Изображение

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 09 Авг 2006, 13:40

sieg написа:...Говоря за портативно устройство за заглушаване точно на такива сигнали при бомбени атентати, но има и сериозно военно приложение. Устройството се казва Комета и е българска разработка и производство. В класа си няма по-добър аналог в света. ...

Мислиш ли, че в основата на въпросното куфарче не седи осата или стършела? :mhihi: Само за инфо, аз съм ги изучавал тез джаджи през далечната 1984 година и са били с размер 50-60 см и диаметър 15-тина сантиметра(щом се изстрелва от 152 мм гаубица ;)) та не виждам какъв е проблемът да го прехвърлиш в куфар.
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Авг 2006, 13:44

TheBoss написа:
sieg написа:...Говоря за портативно устройство за заглушаване точно на такива сигнали при бомбени атентати, но има и сериозно военно приложение. Устройството се казва Комета и е българска разработка и производство. В класа си няма по-добър аналог в света. ...

Мислиш ли, че в основата на въпросното куфарче не седи осата или стършела? :mhihi: Само за инфо, аз съм ги изучавал тез джаджи през далечната 1984 година и са били с размер 50-60 см и диаметър 15-тина сантиметра(щом се изстрелва от 152 мм гаубица ;)) та не виждам какъв е проблемът да го прехвърлиш в куфар.

няма начин принципът да не е същият и просто е доразвит... а защо е в куфарче? ми усилвател+батери+антена и от там идва радиуса... а и сигурно не е точно същото, а е подобрено... 90-91 е печелило златни медали по военни изложения, значи с нещо е било по-добро от аналогичното 84-та...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Авг 2006, 14:10

Тоо Cool написа:Раптър прави АБСОЛЮТНО всички познати фигури от висшия пилотаж, както и такива, които никой човек не може да издържи-претоварване над 16g (изчислено е с компютърна симулация) :idea:

мисля, че си объркал ускорението. човек не може да издържи над 9g(и то като е подготвен предварително). а 16g е немислимо...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

U.S. MARINES
Аватар

............

Мнение от Тоо Cool » 09 Авг 2006, 14:27

Значи понеже тука се навъдиха доста "запознати разбирачи" ще отделя още малко време да ви обясня някои неща.

Та за Су-27 ". Самолетът влиза серийно производство през 1982г. в АПО Комсомолск-на-Амур. Приет е на въоръжение във ВВС на СССР през 1985г. Самолетът е построен по нормална аеродинамична схема с интегрална компоновка, разполага с два двуконтурни ТРД (турбореактивни двигатели) разработени от НПО "Сатурн", които са БЕЗ сопла с променлив вектор на тягата-такива на Су-27 НИКОГА не е имало!!!
Самолетът Су-35 е развитие на Су-27 като основните разлики са предното хоризонтално оперение (ПХО) и двигателите с променлив вектор на тягата. На базата на същия е разработен и Су-34, който е в ролята на фронтови бомбардировач, но пилотите са разположени един до друг, а не един зад друг. И тук ще цитирам руските авиоинженери Ю.А. Зуенко и С.Е. Коростелев, взели пряко участие в разработките на самолетите от ОКБ "Сухой"-"поради финансови трудности Су-35, също както и Су-34 НЕ се произвежда серийно:! :lol:
Самолетът с обозначение Миг-29 на ОКБ "Микоян" е приет на въоръжение през 1982г. Учебно-бойният МиГ-29УБ е приет на въоръжение през 1984г.
Понеже видях, че има специалисти и по бронетехника тука, ще обясня, че танковете Т-72, Т-80 и Т-90(макар и в ограничени бройки) са на въоръжение в Руската федерация. Т-80 се изнася за Индия и т.н. Т-92 (92 означава, че през тази година е започнала раработката му) е ПРОТОТИП на танк с броня съдържаща обеднен уран, която издържа на ВСИЧКИ видове танкови боеприпаси в цивилизования свят дори след неколкократно пряко попадение-с такава броня са Американските танкове М-1А1 "Ейбрамс", които се произвеждат още през далечната 1984г. (да не говорим за проектилите на М-1А1, които пробиват челна броня с дебелина 1,5метра-такава няма нито един танк в света, а и не може и да има....) Но явно и Т-92 ще остане САМО прототип....ееех пак тия пари :lol: :lol: :lol:
Американската разузнавателна система НЕ може да се свали никога от нищо (камо ли от руски изтребител-прехващач :mhihi: :mhihi: :mhihi: ), защото тя включва много компоненти-самолети АУАКС(охранявани ВИНАГИ от поне едно звено Ф-15Е "Страйк Игъл"), ниско летящи безпилотни самолети от типа "Придейтър" и "Тейсит Блу", разузнавателни спътници от типа "Лакрос" и "Вела" (разделителна способност до 15см. от 240 км. височина на геостационарна орбита) и други по-сложни системи, които мисля, че е безмислено да споменавам.

Самолетите Ф-22 Раптър са на въоръжение от 2004г. в авиобазата Едуардс като до момента има построени 339 самолета от този тип и произвеждането им продължава с пълна сила. Очаква се то да продължи до 2013г. когато Ф-22 ще бъде заменен от авангардния JАSF (Joint Advanced Strike Fighter), който ще е нещо невиждано в самолетостроенето-безпилотен, стелт, изпълняващ всички видове задачи, подходящ за всички родове войски, с вертикално излитане и кацане и т.н.

По мое мнение, когато човек не е достатъчно компетентен по дадена тема не се изказва по нея, защото изглежда смешен в очите на компетентните! Все едно аз да се изказвам уверено за двигатели или турбо конверсии :mhihi:
10-10-81 - 07-12-2006

SEMPER FI!

Следваща

Назад към Извън Темата