Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от BMW_1914 » 30 Ное 2012, 20:26

Heat написа:http://www.mobile.bg/11351602133946181

Абстрахираме се от теглича и топката на скоростния лост. Какво друго й има на външен вид? Цвета заради светлината ли изглежда така?

няма описание обявата, салона и мотора са преди фейса :roll: малко сбирчок ми се вижда :no:

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d

Мнение от Kolio Pld » 01 Дек 2012, 8:13

Здравейте колеги,ей голям зор се оказа издирването на читаво е46.Имам 2 фаворите до момента и ще се радвам ако ми помогнете с каквото можете разбира се.Това е първата колица която съм виждал,добра возия,добър външен вид и собственика изглежда читав,в предвид на това че не е измамник от класа:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1crl9x
Вторият фаворит не съм го виждал на живо,ако някой колега е гледал колата моля да изкаже мнение.На снимки изглежда запазена,звънях на телефона,вдигна ми една жена и ми обясни всичко за колата което е опоменато и в обявята.Каза,че е закупила новият модел и тази се продава именно поради тази причина.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1crl9x
Благодаря Ви предварително за помоща.
П.С.Да попитам къде в София и Пловдив мога да закарам колата да се погледне наистина от добър майстор който да ми каже състоянието и,като исключим представителствата.И евентуално за бъдещото обслужване на колата къде в Пловдив ходят колегите?
Добрите отиват в рая,а лошите където си пожелаят!!!!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Kuncavia » 01 Дек 2012, 11:25

Да попитам отново за E46 330XD след 2003-та (204 hp). Има ли проблем за автоматичната скоростна кутия ако се използва "чип тунинг"? Също така да попитам колеги, дали са брали ядове с този двигател...

Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nanio » 01 Дек 2012, 14:38

Ако не караш на кикдаун постоянно и преди теб, някой не го в подговтил за чупене - няма да имаш проблеми :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 02 Дек 2012, 8:08

Kolio Pld написа:П.С.Да попитам къде в София и Пловдив мога да закарам колата да се погледне наистина от добър майстор който да ми каже състоянието и,като исключим представителствата.И евентуално за бъдещото обслужване на колата къде в Пловдив ходят колегите?

За Пловдив я карай в Найси кар /или при твой близък приятел майстор , който все пак е виждал БМВ-та и преди това/ . В Найси кар ще ти кажат и "кътните зъби" и за по-малко от 100 лв. /36 диагностика 9-12 замерване на диагонали 23 проверка на ходова част ... мах 100 лв./ ще ти спестят евентуални бъдещи главоболия !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 02 Дек 2012, 9:44

Kuncavia написа:Да попитам отново за E46 330XD след 2003-та (204 hp). Има ли проблем за автоматичната скоростна кутия ако се използва "чип тунинг"? Също така да попитам колеги, дали са брали ядове с този двигател...

Поздрави.

Има доста коментирано за точно този мотор + автоматик, че не е най-сполучливата комбинация при БМВ дори сток. С чип съвсем дърпаш рогатия за опашката :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 02 Дек 2012, 14:20

bg_11 написа:
Kolio Pld написа:П.С.Да попитам къде в София и Пловдив мога да закарам колата да се погледне наистина от добър майстор който да ми каже състоянието и,като исключим представителствата.И евентуално за бъдещото обслужване на колата къде в Пловдив ходят колегите?

За Пловдив я карай в Найси кар /или при твой близък приятел майстор , който все пак е виждал БМВ-та и преди това/ . В Найси кар ще ти кажат и "кътните зъби" и за по-малко от 100 лв. /36 диагностика 9-12 замерване на диагонали 23 проверка на ходова част ... мах 100 лв./ ще ти спестят евентуални бъдещи главоболия !

Съгласен съм с колегата! аз като гледах мойта там поисках и газов анализ на антифриза + проверка на климатичната система. мисля, че добре се спрвиха момчетата. не е имало изненади след това. написаха ми 3400лв кусури, но реално бяха 2 бона и тъй като мога да преценя кое е наистина за смяна и кое не. има смисъл от такива проверки на коли със скъпа подръжка...проблемът е ако клиента е хал хабер и като получи списъка да не вземе да припаднe :mhihi:

аз си бях направил проучване за модела, кое колко струва и кога се разваля и разните му там депферни шайби по 800лв въобще не ме впечатлиха като казаха, че е пътник....да не стане така, че после като трябва да се дават кинти, БМВ да са виновни за това и да ги намрази човек...ако им такива чувства обратно по Голфовете!!! Радоста от шофирането си има своята цена...Иначе всички щяха да са радостни :mrgreen:
"Чемодан, вокзал, Москва"

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 320ci

Мнение от DeqnMitev » 02 Дек 2012, 15:12

http://www.cars.bg/u883950 , колеги какво ви е мнението за този автомобил , ако добавим и обръщане на волана , колко ще ми стъпи долу-горе . Благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TauCaHa » 02 Дек 2012, 18:09

DeqnMitev написа:http://www.cars.bg/u883950 , колеги какво ви е мнението за този автомобил , ако добавим и обръщане на волана , колко ще ми стъпи долу-горе . Благодаря предварително

Обръщането грубо ти е 2000 лв,но само да те предупредя,че колата сигурно е на 136 000 мили,а не километри.

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d

Мнение от Kolio Pld » 02 Дек 2012, 20:04

Здравейте отново,събота отидох да погледна тази колица:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1daovv
Впечатленията ми са че вози добре,върви добре и общо взето за цената си изглежда приличен екземпляр.Колата е внесена от Германия,дадена е на бартер за новата 525,карана е от някакъв човек занимаващ се с недвижими имоти в Бургас.Колата е напълно обслужена и в момента се кара доста интензивно,момчето каза че досега дефекти не е дала.Скоро е ходила до Италия,понеже бизнеса му го изисква,общо е навъртял 4000км.Колата няма гуми нито летни нито зимни.Човека каза че няма проблем да се провери където си пойскам.Карах колата,не тропа,не свири турбото,върви добре не пропушва като я запалиш и когато беше студена запали от ряз.Цената на която се разбрахме евентуално да я купя е 8500лв.Моля Ви за едно мнение от ваша страна все пак разбирате повече от мен най вероятно.В събота мисля да отида да я видим в сервиз и евентуално да я отнасям понеже вече ми писна от гледането и надлъгването на дараци.
П.С.Какво представлява тази озвучителна система,и навигацията най вероятно иска диск нали?
Поздрави и благодаря Ви предварително.
Добрите отиват в рая,а лошите където си пожелаят!!!!!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 320ci

Мнение от DeqnMitev » 02 Дек 2012, 20:32

TauCaHa написа:
DeqnMitev написа:http://www.cars.bg/u883950 , колеги какво ви е мнението за този автомобил , ако добавим и обръщане на волана , колко ще ми стъпи долу-горе . Благодаря предварително

Обръщането грубо ти е 2000 лв,но само да те предупредя,че колата сигурно е на 136 000 мили,а не километри.

Не знам колко е това в километри , но да кажем , че е прилично ? Обръщането не добър избор ли е ?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 02 Дек 2012, 20:44

Къде е копчето за Harman Kardon-а :conf:
Колата изглежда добре на снимки.
Прилични екстри, като изключим липсата на задни ел.стъкла.
Добър външен вид.
Дискове за навигацията има, не очаквай чудеса от тази навигация.
Ако ти е харесала и смяташ, че е твоята кола не го мисли много :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 02 Дек 2012, 22:03

Bavarcho написа:

Къде е копчето за Harman Kardon-а :conf:
Колата изглежда добре на снимки.
Прилични екстри, като изключим липсата на задни ел.стъкла.
Добър външен вид.
Дискове за навигацията има, не очаквай чудеса от тази навигация.
Ако ти е харесала и смяташ, че е твоята кола не го мисли много :yes:

Ксенона също не е фабричен.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

Потребител
Аватар
Кара: E46 , E64
Детайли за колата: 318 i , 635 d

Мнение от zl000 » 03 Дек 2012, 15:46

DeqnMitev написа:
TauCaHa написа:

Не знам колко е това в километри , но да кажем , че е прилично ? Обръщането не добър избор ли е ?

междо 1600- до 2000 лв - въртенето зависи каде , 136 к-мили са ти 215 хил-км - което е нищо :)
БАТЕ СА - BMW SWAG .mp3

ПредишнаСледваща

Назад към E46