За дрифта ...
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
За дрифта ...
Не може да не сте се замисляли кога и как е измислен този вид спорт. Интересно ми е кой, кога и най-вече - КАК е измислил този спорт. От какво идва името "Drift". Моля, всеки, който знае нещо по-въпроса да пише.
Надявам се да се получи добра тема

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Re: За дрифта ...
май от Япония идва ама друго не се сещам
плюс тва има гугъл

плюс тва има гугъл

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
http://vbox7.com/play:985ac42ab8 e как японците
Буквалният превод май е "дрейф" - което май е нещо от корабоплаването, нещо от сорта да се носиш по вълните и течението

Буквалният превод май е "дрейф" - което май е нещо от корабоплаването, нещо от сорта да се носиш по вълните и течението

Никой не мое ма връне на селу!
- randity
- Photographer
-
barabqga написа:
плюс тва има гугъл
Т'ва се знае, но не е ли по-добре да има поне една свястна тема в тоя раздел ? Ако пък решите я заключете и да четем как някой са го хванали с две кила трева и к'во да прави или как да каже на жена си и детето си, че има любовница и ги зарязва.

П.П. Нищо лично към авторите на въпросните теми

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

randity написа:Не може да не сте се замисляли кога и как е измислен този вид спорт. Интересно ми е кой, кога и най-вече - КАК е измислил този спорт. От какво идва името "Drift". Моля, всеки, който знае нещо по-въпроса да пише.
Е сега ще убия темата в зародиш

ИСТОРИЯ
Всъщност дрифтът не е нов като явление и се използва като техника още от 30-те години от пилотите в Grand Prix. В най-чиста форма обаче, дрифт техниката е изведена през 70-те години в японския автомобилен шампионат. За пионер в дрифта се смята японският състезател Кунимитсу Такахаши, известен с агресивната си техника на преминаване през завоите с контролирано приплъзване и висока скорост. Този нестандартен за времето си стил му осигурява множество титли и овациите на публиката, екзалтирана от зрелищният спектакъл на висока скорост и димящи гуми.
Един човек бил особено впечатлен от техниката на Такахаши. Това бил младият уличен състезател Кейчи Тсучия, който започнал да практикува дрифт техниките на Такаши по тесните планинските пътища в Япония, като ги развива и усъвършенства. Популярността на Кейчи Тсучия бързо се разпространява сред така наречените "hashiriya" (яп. улични състезатели). Това предизвиква интереса на редица автомобилни списания, които се съгласяват да продуцират филм за т.нар. touge-run (спускане и изкачване по планински път) на Тсучия. Филмът известен като "Pluspy" вдъхновява много последователи на дрифт-техниката и увеличава популярността на този стил, както на улицата, така и сред професионалните състезатели. През 1988г. на пистата Цукуба в Япония се организира първото дрифт състезание D1 Grand Prix, което популяризира техниката сред автомобилната общественост. Очаквано на Запад също се появяват ентусиасти, повлияни от магията на дрифта. През 1993г. се организира първото състезание извън Япония, проведено на пистата Уилол Спрингс в Калифорния. Постепенно спортът добива популярност и печели фенове в цял свят, като днес е особено разпространен в Северна Америка, Европа, Австралия и разбира се Япония.
Относно името- избери си значение от тук, аз залагам на вторият глагол:
съществително
дрейф drift, driftage, leeway, sag
отклонение deviation, variation, diversion, deflection, divergence, drift
течение course, current, flow, stream, passage, drift
стремеж striving, aim, seeking, search, intention, drift
бавно течение drift
морско течение drift
речно течение drift
тенденция trend, tendency, pattern, movement, drift, propensity
направление direction, heading, track, tendency, way, drift
намерение intention, intent, plan, purpose, view, drift
пуасон swage, drift, plunger, punch, die
носени от вятъра облаци drift
преспа drift, driven snow
пасивност passivity, passiveness, drift, inactivity
хоризонтална галерия drift, adit
нанос deposit, silt, debris, alluvium, hirst, drift
плаваща рибарска мрежа drift-net, drift
шомпол ramrod, drift, rammer
замба drift, pricker
шибан от вятъра дъжд drift
пробой drift, mandrel, mandrill, pricker
плавей flotsam, floatage, float, flotage, drift, driftage
клин за избиване drift
подкарано стадо drift
глагол
дрейфирам drift
нося се slip, sashay, spin along, be rife, roll, drift
пускам трупи drift
оставям се на съдбата drift
бездействувам screw around, idle, sit back, drift, slumber, twiddle one's thumbs
нося се без компас drift
скитам bum, hike, hobo, tramp, roam about, drift
разширявам expand, enlarge, widen, stretch, dilate, drift
рикоширам rebound, ricochet, glance, drift, skip, glance off
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
F3P написа:randity написа:Не може да не сте се замисляли кога и как е измислен този вид спорт. Интересно ми е кой, кога и най-вече - КАК е измислил този спорт. От какво идва името "Drift". Моля, всеки, който знае нещо по-въпроса да пише.
Е сега ще убия темата в зародишС едно цъкане у бай ви Гугъл излиза това:
ИСТОРИЯ
Всъщност дрифтът не е нов като явление и се използва като техника още от 30-те години от пилотите в Grand Prix. В най-чиста форма обаче, дрифт техниката е изведена през 70-те години в японския автомобилен шампионат. За пионер в дрифта се смята японският състезател Кунимитсу Такахаши, известен с агресивната си техника на преминаване през завоите с контролирано приплъзване и висока скорост. Този нестандартен за времето си стил му осигурява множество титли и овациите на публиката, екзалтирана от зрелищният спектакъл на висока скорост и димящи гуми.
Един човек бил особено впечатлен от техниката на Такахаши. Това бил младият уличен състезател Кейчи Тсучия, който започнал да практикува дрифт техниките на Такаши по тесните планинските пътища в Япония, като ги развива и усъвършенства. Популярността на Кейчи Тсучия бързо се разпространява сред така наречените "hashiriya" (яп. улични състезатели). Това предизвиква интереса на редица автомобилни списания, които се съгласяват да продуцират филм за т.нар. touge-run (спускане и изкачване по планински път) на Тсучия. Филмът известен като "Pluspy" вдъхновява много последователи на дрифт-техниката и увеличава популярността на този стил, както на улицата, така и сред професионалните състезатели. През 1988г. на пистата Цукуба в Япония се организира първото дрифт състезание D1 Grand Prix, което популяризира техниката сред автомобилната общественост. Очаквано на Запад също се появяват ентусиасти, повлияни от магията на дрифта. През 1993г. се организира първото състезание извън Япония, проведено на пистата Уилол Спрингс в Калифорния. Постепенно спортът добива популярност и печели фенове в цял свят, като днес е особено разпространен в Северна Америка, Европа, Австралия и разбира се Япония.
Относно името- избери си значение от тук, аз залагам на вторият глагол:
съществително
дрейф drift, driftage, leeway, sag
отклонение deviation, variation, diversion, deflection, divergence, drift
течение course, current, flow, stream, passage, drift
стремеж striving, aim, seeking, search, intention, drift
бавно течение drift
морско течение drift
речно течение drift
тенденция trend, tendency, pattern, movement, drift, propensity
направление direction, heading, track, tendency, way, drift
намерение intention, intent, plan, purpose, view, drift
пуасон swage, drift, plunger, punch, die
носени от вятъра облаци drift
преспа drift, driven snow
пасивност passivity, passiveness, drift, inactivity
хоризонтална галерия drift, adit
нанос deposit, silt, debris, alluvium, hirst, drift
плаваща рибарска мрежа drift-net, drift
шомпол ramrod, drift, rammer
замба drift, pricker
шибан от вятъра дъжд drift
пробой drift, mandrel, mandrill, pricker
плавей flotsam, floatage, float, flotage, drift, driftage
клин за избиване drift
подкарано стадо drift
глагол
дрейфирам drift
нося се slip, sashay, spin along, be rife, roll, drift
пускам трупи drift
оставям се на съдбата drift
бездействувам screw around, idle, sit back, drift, slumber, twiddle one's thumbs
нося се без компас drift
скитам bum, hike, hobo, tramp, roam about, drift
разширявам expand, enlarge, widen, stretch, dilate, drift
рикоширам rebound, ricochet, glance, drift, skip, glance off
Според мен е четвъртия глагол - оставям се на съдбата drift

Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Мислех си да пейстна, ама пичовете от drifting.bg са направили чудна страничка, илюстрована, та затова - http://drifting.bg/drifting/
Друго да питаш, с удоволствие ще споделим
Друго да питаш, с удоволствие ще споделим

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И аз знам, че се е зародил по пистите. А за Кеичи - той казва, че първоначално умението да плъзва колата му е помагало в състезателни условия, когато колата е губила сцепление и е било нужно да я вкара в пътя. После вече се запалва много и започва да се учи по неговите думи "day and night". Него наричат и Drift King, макар да има и по-добри от него.
Лично за мен най-истинската и желана форма на дрифта е планинския. Има интересни клипове из нета, и определено нещата все още се случват както е било едно време. Но японците са други хора просто - страшна дисциплина, мислят с главите си. Затова мероприятията им протичат хубаво, без обичайните по нашите ширини цигании
Лично за мен най-истинската и желана форма на дрифта е планинския. Има интересни клипове из нета, и определено нещата все още се случват както е било едно време. Но японците са други хора просто - страшна дисциплина, мислят с главите си. Затова мероприятията им протичат хубаво, без обичайните по нашите ширини цигании

saleen написа:Ми дай да цъкнем в гугъла БМВ и да затворим форума
Ти какво очакваш- да му изнасям лекции и да му разяснявам нещо ли

- randity
- Photographer
-
F3P написа:saleen написа:Ми дай да цъкнем в гугъла БМВ и да затворим форума
Ти какво очакваш- да му изнасям лекции и да му разяснявам нещо лиНа зададен тъп въпрос получава стандартният тъп отговор- "Гугъл казва по въпроса следното..." Явно не е пораснал достатъчно за да знае как да поведе тема в посоката която иска
Как по-точно трябваше да бъде зададен въпроса ми за да потръгне темата ?

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Ти какво очакваш- да му изнасям лекции и да му разяснявам нещо лиНа зададен тъп въпрос получава стандартният тъп отговор- "Гугъл казва по въпроса следното..." Явно не е пораснал достатъчно за да знае как да поведе тема в посоката която иска

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Порасналия що не пропуснеш темата,видяхме че освен от google няма какво да кажеш!!!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- saleen
- старши ентусиаст
-
Все си мисля, че хората тук могат да кажат нещо повече за дрифта, от това, което го пише в гугъл.
Аз примерно днес без да искам наппавих перфектен дрифтец с кола с предно предване на едно леко хлъзгаво завойче, понеже влязох май с по- височка скорост, волана изведнъж олекна, направо си припомних онова време, когато карах Е30, не ми се мисли как с БМВ бих го взел тоя завой
Аз примерно днес без да искам наппавих перфектен дрифтец с кола с предно предване на едно леко хлъзгаво завойче, понеже влязох май с по- височка скорост, волана изведнъж олекна, направо си припомних онова време, когато карах Е30, не ми се мисли как с БМВ бих го взел тоя завой

Никой не мое ма връне на селу!
- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2