Пратих телефона }:) :D

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Пратих телефона }:) :D

Мнение от LizarD » 29 Ное 2012, 21:22

Пичове, казах му че телефона е много зле и че не може да се оправи, но той въпреки всичко го искаше.. И му го пратих... Вече не ми тежи :) Каза ми че се радва че съм толкова коректен с него и че не се опитвам да го преметна... Темата е за ключ.
Последна промяна LizarD на 01 Дек 2012, 1:51, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Съвестта ми ме спира :(

Мнение от kulov » 29 Ное 2012, 21:24

недей се излага, бе, ман. името ти 50 кинта ли струва?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 29 Ное 2012, 21:26

Аз бих си казал, хем ми е чисто пред съвестта, хем има и шанс да го вземе.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 29 Ное 2012, 21:30

Аз не знам на някой да не му трябват пари :conf: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 29 Ное 2012, 21:35

Като ти трябват пари вземи от приятел на заем, искаш от шефа си аванс или продай нещо, което притежаваш за истинската му стойност :!: Аман от "тарикати"... трябвали му пари...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 29 Ное 2012, 21:39

Шом е наясно че купува неработещ телефон- най вероятно ще го оправи за 50 лв и ще го продаде за 200... В което няма нищо лошо-тъй като ти не можеш да го ремонтираш за по-малко от 200 лв .Не мисля че прецакваш някого...

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 29 Ное 2012, 21:40

Като прочетох първите две изречения си помислих, че става въпрос за много пари. Прав си, че всички богати бизнесмени са вършили ако не незаконни, то със сигурност неморални неща по пътя към успеха. Обаче, много хора правят мошеничества и далавери за много дребни суми. Тук идва изводът, че всеки си има цена, т.е. някакъв праг над който е готов да преодолее съвестта си и да действа некоректно.
В твоя случай, става въпрос за счупен телефон за 50 лв., с който се чудиш дали да преметнеш някакъв материално затруднен човечец. Като се замислим всъщност колко е преметнат целият народ например с приватизацията, данъците, осигуровките/пенсиите и на този фон 50 лв. изглеждат смешни. Но вината не трябва да се търси само в измамника, а и в измамения. Наивността на хората понякога е толкова крещяща, че все едно казва "Ела, вълко - изяш ме!"
Ако съм на твое място бих затворил телефона в някое чекмедже заедно колебанията си и да се насоча към друг начин за изкарване на средства, ако не по-морален, то поне по-доходоносен.... но всеки си знае цената :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 29 Ное 2012, 21:40

С тази тема доказа всичко което ти казах на ЛС!
И пак да не кажеш че ти спамя в "умните" теми звънни на човека и му обясни как стоят нещата и да си преценява...
Не е истина...
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 29 Ное 2012, 21:45

На всеки му трябват пари, ама ако съвестта ти позволява да правиш подобни неща, значи не струваш нищо! Сещам се сега за един момент от "Властелина на пръстените", където Фарамир разбира, че Фродо отива към Мордор, за да унищожи пръстена, и се кани да го пусне. Тогава един от хората му казва "Знаеш законите на баща си. Ако ги пуснеш, живота ти не струва нищо" и Фарамир: "Тогава не струва нищо" (за които са гледали филма :mhihi: , перфектно олицетворява подобни казуси). Аз лично съм продавал неща със забележки, и винаги съм бил искрен. Това са моите принципи. И в този случай мога да те посъветвам да си искрен и ти. Най-малкото - постави се на мястото на човека и бързо ще си отговориш как трябва да постъпиш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от LizarD » 29 Ное 2012, 21:52

Въпроса ми като цяло не е дали да му го пратя, а дали ми липсват качествата на преуспелия бизнесмен с S класата :arrow:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Ное 2012, 21:53

LizarD написа:Въпроса ми като цяло не е дали да му го пратя, а дали ми липсват качествата на преуспелия бизнесмен с S класата :arrow:

готов си за Вейрон даже :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 29 Ное 2012, 21:55

Е ти сам си си отговорил още в първия пост.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 29 Ное 2012, 22:06

Колега, провери дали чурката е на мястото си. Задаваш типично женски въпроси.
Освен това, очевидно си пуснал телефона за продажба, вече си решил да преебеш някой. Така че си измекярче сори

ентусиаст
Аватар

Мнение от LizarD » 29 Ное 2012, 22:09

Имаше един такъв тарикат като мене дето беше пуснал UPS с прекаран вътре разклонител и тухли....
PS: Извинявам се за тъпата тема ама мен като ме вълнува нещо обичам да се допитвам до хората. Благодаря ви за коментарите :)
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 29 Ное 2012, 22:30

А дали грешката ще е в теб или този отсреща?
Явно на него няма да му е за първи път. (ако наистина е така както ти е казал) Защо той трябва да купува телефон за 50 лева, чиято реална стойност е 200 лева и да очаква да е като този от 200 лева?! Вие сте говорили и ти ясно си му казал "телефона е развален" толкова. Ако не иска да поема рискове вместо няколко развалени за 50лв. да си купи един работещ за 200лв.!
Пита ли те проверил ли си го дали може да се оправи? Май не те е питал, е ако не те е питал защо да гризе съвестта, че не си му казал?

п.с. В темата всички гледат да се изкарат някакви светци. А в живота не са и не веднъж са постъпвали по подобен начин.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата