Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
stankata777 написа:п.с.и като гледате тея петици,нали знаете,че болезнената детска болест е кормилната рейка-нова струва 3к лв,подлежи на рециклиране максимум 2-3 пъти,и над 80-90% от тези(преди 2006-7г) по автокъщите са с рециклиране вече такива,имайки оставащ живот 10-20к км..
след феиса има ли го още проблема с реиката ?
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Почти не съм срещал автофорум, независимо марката и модела, в който тема за рейката да не е на едно от челните места.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
http://www.allgermanauto.com/product/bm ... rvoir.html
Някой да е слагал това или да го е срещал у нас по магазините.
Някой да е слагал това или да го е срещал у нас по магазините.
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
Здравейте, някой има ли представа защо Е60 в мобиле.бг излизат по-евтини от mobile.de т.е. в Германия. И не обезсмисля ли това ходене до Германия за внос на кола. Като добавим и разходите по обикалянето там и занимавката, горивото навръщане, еко такса и т.н. не излиза ли танто за кукуригу? От друга страна пък, качеството винаги е скъпо, та това ме кара малко да се съмнявам тука в българските оферти. Защото както каза един колега тука във форума, човек рядко продава такава кола ако му служи вярно, или е на зор за пари в повечето случаи, или е бактисал да налива пари в нея и иска нещо по-икономично.
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
Rennfahrer написа:Здравейте, някой има ли представа защо Е60 в мобиле.бг излизат по-евтини от mobile.de т.е. в Германия. И не обезсмисля ли това ходене до Германия за внос на кола. Като добавим и разходите по обикалянето там и занимавката, горивото навръщане, еко такса и т.н. не излиза ли танто за кукуригу? От друга страна пък, качеството винаги е скъпо, та това ме кара малко да се съмнявам тука в българските оферти. Защото както каза един колега тука във форума, човек рядко продава такава кола ако му служи вярно, или е на зор за пари в повечето случаи, или е бактисал да налива пари в нея и иска нещо по-икономично.
най-често срещаната практика е когато излезе евтина оферта в германия на кола на 500'000км, с проблем, ударена или нещо друго, то тя се купува веднага и след това се появява тук след известни интервенции на ниска цена с коментар "уникат!!!"
виждал съм преди 2 години е-class такси на ~1'000'000 км след цялостно пребоядисване (и на коша на двигателя), със сменен салон, превъртян километраж на 90'000км, сложени джанти и да се продава като "уникалната кола, не е карана".
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

А към колегите по-горе, които изкачат с такива обяви и питат "тая кола става ли"...Ми не, колеги, не става. И за да разберете защо не става, седнете в едно Е60 за примерно 30 000лв. пълно с екстри вътре и ще разберете защо не става. За техническото състояние на въпросните автомобили не коментираме

Only dead fish follow the stream...
Повечето коли в България са внос от Италия, а там по принцип са по-евтини. Вече техническото състоянието на дадена кола трябва да се гледа на място - и от Германия и от Италия има читави коли, но има и абсолютни кошници. Страната, от която е внесен автомобилът не е критерий. 

До нас има сервиз.Там карат коли за пребоядисване и т.н някои от тях са ударени.Постоянно има петици,нито ауди или мерцедес,само петици.И гледам една обява за 550i 2008 със спортната скоростна кутия(където скоростите се сменят от кормилото) с изминати 160 000 километра и цената и е 29 999.Не можах да я позная на снимката като я докараха беше почти размазана отвсякъде.Момчето в автосервиза ми каза,че е поне на 400к километра.И е внос от Италия.В моя град се напълни с петици не знам защо.Някой казват,защото излезли f10 и германците си сменят колите.Ама не може една кола на 5-10 години на 100-200к км да струва 10-20 хиляди лева.Едно момче искаше да си купи 520i за 13500 пак внос от Италия на 140к километра,2004 година.Казах човек купи нещо друго кадърно отколкото това БМВ,защото най-малко ще имаш още 5-10 хиляди за ремонт,а пък ти ги нямаш и той ми се разсърди.Един си купи 530d 2004,218кс,180хил. км внос от Италия.Имаше спестени 2 хиляди лева,изтегли заем от 12 хиляди,и продаде на баща си имуществото за 10 да си купи петица.Кара я някъде около месец и сега стои в гаража,защото няма пари да я поддържа......Така че купете си кола,която ще ви върши работа,не кола да се правите на богати,дето баба ви и дядо ви са събирали пенсията цял живот да ви я дадат,а пък вие да ги прахосате за един барутник.....Карам едно 530d на 368хил км.Голяма возия на магистралата ми взима акъла хуква.Досега нищо не му се е опряло.Много поддържана беше на един приятел.Само филтри е сменял и една рейка.След живот и здраве някоя 535d от германия 2008-2009 за 25 хиляди евро.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
kurti999 написа:..........И гледам една обява за 550i 2008 със спортната скоростна кутия(където скоростите се сменят от кормилото) с изминати 160 000 километра и цената и е 29 999.Не можах да я позная на снимката като я докараха беше почти размазана отвсякъде.Момчето в автосервиза ми каза,че е поне на 400к километра.И е внос от Италия.............Карам едно 530d на 368хил км.Голяма возия на магистралата ми взима акъла хуква.Досега нищо не му се е опряло.Много поддържана беше на един приятел.Само филтри е сменял и една рейка.След живот и здраве някоя 535d от германия 2008-2009 за 25 хиляди евро.
Сега,550тка на 400К километра не съм виждал.А не е като да не обикаляхме с един познат тва лято докато му купихме.На тея километри и в Германия няма,в момента от обявите най-големия пробег е на едно 550 туринг в Берлин и е на съвсем скромните,но все пак доста като за такъв двигател-ламя 175К километра.Повярвай ми следя редовно обявите,щот имам интерес за такъв автомобил.Другото което е 400К километра са 4000 пъти по 100 км.Тази кола средно си харчи едни 11 ,градско и 17-18,ама айде да го сложим 11л/100км.4000х11=44000 литра гориво.В Италия бензина е 1,75 евро.Нима ми казваш че за 4 години жабаря е дал 70К евро за бензин??????Така че кажи на тоя твой френд да мисли преди да говори.
Другото което е да кажеш че 530Д нищо не му се опира е направо смешно.218 коня не са нищо особено,40 процента само от гамата на останалите модели на БМВ ще ти се ''опрат'' на това 530д.
Значи форума супер се разводни,стана като ''лична драма'',''здрастиии ко ши кажити за таз кола'',''тази обява как ви се струва'.........''Искам Е60 ама нямам пари,как да накарам дядото да си даде пенсията''.дашип,меморекса,емооо ии още някой трудолюбиви момчета докато правеха хубави,стегнати и синтезирани теми беше добре.Да си пообсъждаме реалните проблеми и забележки.Вече стана като голфаджийски семколюпещи теми.Пичове,който има пари не търси мнение,чете и купува.Който няма и търси да купи от евтините трици и цяла тема да му отделиш пак ще купи кенеф.Взимайте по един ''нов внос уникална'' и после ще ни ревете за проблемите.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
jordanpar написа:Взимайте по един ''нов внос уникална'' и после ще ни ревете за проблемите.
И в никакъв случай да не е по-скъпа от 15к, задължително не по-нова от 2004-та (по-новите изглеждат по същия начин, няма смисъл) и да има кожа и автомат вътре (друго не ви трябва, важно е че е Е60)

Only dead fish follow the stream...
Възможно ли е като се отключва колата стоповете и angel eyes да се цъкнат?
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
jordanpar написа:Аз Е60 за човек с доход под 2000лв месечно не виждам как би го ''отглеждал'' както трябва
Горе-долу точно толкова правя на месец, понякога малко отгоре, но бях предвидил 15-16 к за колата, 2 за бумащини и първоначално обслужване, та общо 18 да ми легне, но като Ви чета как разправяте че за тея пари едва ли не само талига може да се вземе, все едно са малко 15 бона, та направо почвам да се отчайвам...
Аз така или иначе не бързам, мислите ли, че е по-добре да изчакам до догодина, февруари-март 2013, най-малкото заради психологическата граница на годините и нарастването на възрастта с 1 г. би трябвало да свали малко цените за същата кола, в сравнение с цената на която би я купил през 2012 година.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Колега - добрите и запазени Е60-ки повярвай на мига се продават, копторите си стоят и на тях може да падне цената след зимата поради глада на автоджамбазите. Не мисля ,че на запазените ще им падне цената. Ако видиш нещо читаво направо го взимай. То по тази логика 2014 ще е още по-евтина 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
laviatan написа:Колега - добрите и запазени Е60-ки повярвай на мига се продават, копторите си стоят и на тях може да падне цената след зимата поради глада на автоджамбазите. Не мисля ,че на запазените ще им падне цената. Ако видиш нещо читаво направо го взимай. То по тази логика 2014 ще е още по-евтина
Честно казано, от няколкото страници прочетени от тази тема и консултация с приятели, се разубедих да вземам "нов внос, уникат"

Все пак, разбира се, добре е да си отваря човек очите още в началото.
Добре де, на каква цена мислите, че мога да намеря читава и добре гледана е60 от Германия - 9к евро? 10?
А мога ли да взема лаптопа с мене си и да пускам предварителна софтуерна диагностика с тая специалната програма? Може ли човек който за пръв път да я вижда, да борави с нея?
2014 ще е още по-евтина разбира се

Баща ми си купи е46, карана от жена и ако е лъжа това последното твърдение, явно доста са се постарали

Ама даде за нея 9 бона, преди година и нещо, за кола 99 г., докато имаше в мобилето оферти за същата година е46-ци със същите екстри за 6 к да речем.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Абсолютно.Плюс това никога ама никога на 1оо процента не можеш да диагностираш кола от ранга на Е60.Диагностиката може и да ти покаже някои неща,но други,ако няма човек с теб собственик на такъв автомобил да знае какво да гледа,просто защото е минал вече по тези проблеми-няма как иначе.И рейката може да се закрепи докато се продаде колата,и пеперудените клапи няма как да ги видиш в какво състояние са,и ЕГРа колко е мръсен,и ДПФ-а си има начини да ти показва още хиляди и хиляди километри...........
Преди седмица гледах една Е60 в автокъща в провинцията ,М пакет,2006-7,ала бала,беше на 26900 лева,вчера и смениха цената на 24900!!!!Е 1000 евро как се свалят току така,като все пак автотъргаша по принцип иска едни 3000 лева печалба на коли в тази ценова гама.Значи за 11 000 евро ли я е взел?Ама съм сигурен че някой шаран ще лапне въдицата,щот ако е следил цената и ''М-пакета,гуляята визия и фаасон'' и колата съм сигурен че до другата събота ще я няма,ако не тоя уикенд.
Абе забелязал съм българина купува с очите,не със разума си.Като циганите--червена ли е и с хромирани джанти-купена е вече.
Преди седмица гледах една Е60 в автокъща в провинцията ,М пакет,2006-7,ала бала,беше на 26900 лева,вчера и смениха цената на 24900!!!!Е 1000 евро как се свалят току така,като все пак автотъргаша по принцип иска едни 3000 лева печалба на коли в тази ценова гама.Значи за 11 000 евро ли я е взел?Ама съм сигурен че някой шаран ще лапне въдицата,щот ако е следил цената и ''М-пакета,гуляята визия и фаасон'' и колата съм сигурен че до другата събота ще я няма,ако не тоя уикенд.
Абе забелязал съм българина купува с очите,не със разума си.Като циганите--червена ли е и с хромирани джанти-купена е вече.