Дължина на кардана
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Дължина на кардана
Някой има ли идея къде мога да видя дължината на кардана само, че на двете парчета отделно. В Реал ОЕМ ги има ама общо, а ми трябват по отделно, че съм замислил едни работи
Също и теглото ако може от някъде да се изнамери ще е идеално.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Re: Дължина на кардана
Мерси. Мислех, че е по-тежък. Явно го дават без разните тампони и др работи по него. Някой има ли идея колко е дълго "голямото парче"
То май е еднакво за всички мотори.

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Не и предната и задна част се различават в зависимост от дифа и скоростите. С Гетраг предната част е по дълга от колкото с ЗФ, при задните части с малко прасе е с 3см по дълга отколкото за диф голямо прасе. Мога да потвърдя само за заднаат част защото съм ги мерил.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Дам, моя диф е от автомат и съм забравил вече ама май предната част ми е от тази с автомата, че беше различна.
При 2.8 предните части от кардана са различни при ръчка и автомат(на автомата е по-късо парчето), а задните са еднакви.
Утре ако не забравя, мога да ти измеря и претегля, само кажи дължината точно от къде да ти го измеря(бележи на няква снимка на кардан от нета, ако нямаш твоя).
Утре ако не забравя, мога да ти измеря и претегля, само кажи дължината точно от къде да ти го измеря(бележи на няква снимка на кардан от нета, ако нямаш твоя).
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
За теглото ако можеш претегли една от двете части и по нея ще сметна колко е останалото като го извадя от общата тежест.
Дължината ми трябва от дупка до дупка на съединенията където са.
Дължината ми трябва от дупка до дупка на съединенията където са.
Ами дано не забравя само, ще претегля направо целият и по отделно, тъкмо ще видя и в бмв фенса дали лъжат с теглото
Бележи на изображението долу, че нещо не те разбрах от къде до къде да измеря.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тия от ЧЕЗ за 6-ти път ми изгориха компа и съм с един Мак на който няма такива работи за чертане
По тая снимка ако можеш да се ориентираш дължината дадена като "А" ми трябва. Ама дори и да не вземеш тая, а цялата на предното парче пак ми върши работа, щото на тоя етап ми трябват някакви приблизителни размери за да знам дали да се главоболя изобщо. А под мойта кола няма ка да се навра, че съм я оставил на едни трупчета

По тая снимка ако можеш да се ориентираш дължината дадена като "А" ми трябва. Ама дори и да не вземеш тая, а цялата на предното парче пак ми върши работа, щото на тоя етап ми трябват някакви приблизителни размери за да знам дали да се главоболя изобщо. А под мойта кола няма ка да се навра, че съм я оставил на едни трупчета

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Между другото, тези шлици, чрез който са свързани 2-те части бая "разтягане" и "събиране" позволяват.
Такаче и да не ти даде точните размери + - пак може да го нагодиш.. но като не знаем какво си замисли...
Такаче и да не ти даде точните размери + - пак може да го нагодиш.. но като не знаем какво си замисли...
Идеален е чертежа, довечера дано не забравя, че съм доста разсеянbum_bum написа:...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
In_Memoriam написа:Нека позная... намерил си кой да ти направи карбонов
Явно добре ме познаваш

No0k написа:Между другото, тези шлици, чрез който са свързани 2-те части бая "разтягане" и "събиране" позволяват.
Като си сменях дифа и напасвахме кардана не съм ги заглеждал изобщо и грам идея нямам там какво може да се направи. Ако е за няколко см вярвам все ще се измисли, въпроса е да видя как ще дойде предната част за да се прецени как да се направи лагера. Задната част вероятно ще я взема алуминиева от е39 или нещо друго каквото има по-леко. Не знам обаче как ще дойде баланса като задната част ще е относително по-тежка от предната и дали това няма да е проблем.
Сори за закъснението
Размерът на дългата част на кардана, както си го посочил е 76 см(+- няколко мм, не знам до колкото ти е важен абсолютно точният размер). Късата част на автомата е 48.3 см, а по-дългата от ръчната кутия е 62 см.

Размерът на дългата част на кардана, както си го посочил е 76 см(+- няколко мм, не знам до колкото ти е важен абсолютно точният размер). Късата част на автомата е 48.3 см, а по-дългата от ръчната кутия е 62 см.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2