Почистване на интеркулер 320д...или подготовка за лятото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
И аз си свалих моя не беше кой знае колко задръстен обаче радиатора отзаде е доста и така мъчих се да го изчистя с обезмаслител на мафра обаче си остана запушен.
Така че другия път ще си извадя пароструйката и ще го почистя както трябва иначе се едно че пак е запушен като не може да излиза въздуха през радиатора 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Днес и аз я извърших процедурката. Ако някой не го е направил - да го прави. Много е лесно. Според мен най-лошо беше положението между кулера и радиатора зад него - бая "матриал" изпадна оттам. Имаше и крило от врабче или друга някаква малка птичка
После с тънка отвертка внимателно изправих покривените ламелки, обезмаслих го отвътре с препарат, измих го с водоструйка (измих и радиатора) и заспа. Сега се надявам колицата да ми се отблагодари, дано се справя по-добре с жегите. А и да ви питам - как точно трябва да се изрази ефекта от почистения кулер - според мен това повече ще се усети при по-високата скорост, когато през кулера минава повече въздух.

Не съм вярвал, че ще намеря такава ужасия между кулера и радиатора, нещо страшно беше. Непроницаем боклук стигаше над средата на радиаторчето и съответно е работил може би на 1/4 Според мен най-важни са ламелите на радиаторите да са чисти и прави (много камък е летял много нещо). Вътре не съм го пипал, по простата причина, че ми се стори безсмислено заради маслото от турбото.
и аз го почистих и измих, но малко съжалявам че го мокрих вътре
нищо не излезе от там, въпреки препаратите т.е. беше си чист
сега остана сушенето и изправянето на ламелите
Иначе за боклука между двата радиатора бях подготвен. Имаше доста
--------------
На следващият ден като видях колата не можах да я позная. Прем М бронята светеше нещо
То само заради това да го изчистил 
нищо не излезе от там, въпреки препаратите т.е. беше си чист
сега остана сушенето и изправянето на ламелите
Иначе за боклука между двата радиатора бях подготвен. Имаше доста
--------------
На следващият ден като видях колата не можах да я позная. Прем М бронята светеше нещо

- ronito1983
- кандидат ентусиаст
-
Re: Почистване на интеркулер 320д...или подготовка за лятото
след процедурата по миене,трябва ли да се изчаква да изсъхне кулера и радиатора или палиш и тръгваш?
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Почистване на интеркулер 320д...или подготовка за лятото
ronito1983 написа:след процедурата по миене,трябва ли да се изчаква да изсъхне кулера и радиатора или палиш и тръгваш?
Ако кулера си го промивал отвътре, то е задължително да е изсъхнал на 100%. Иначе може да стане мяу. Ако толкова не ти се чака може да ползваш сешоар.
- Totomirov
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 320D, E46, 2003, 150HP
Re:
plamen_hh написа:.......... иначе на пред последната снимка ми се вижда че колера ти е мазен в дясно ако е така значи е пукнат .
Здравейте Колеги,
Темата е стара, но аз чак сега намерих време да направя профилактика на моя кулер. Бях подготвен за изненадата скрита между двата радиатора и боклука не можа да му се изсипе на главата

Всякакви мнения са добре дошли

Поздрави,
Цецо
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46