Ел.Стъкла компакт проблемче :(
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- tuzins
- Потребител
-
- Кара: Е34 и Е36
- Мечтае да кара: Е38 M62B44 или Е46 М3
Ел.Стъкла компакт проблемче :(
Здравейте колеги,
Имам следния пробле с съклата на компота.
Първо беше лявото свалих го до доло и след това като го качих нагоре се откачи отпред и застана на една страна с задната част извун колата. Ок отворих нагласих щипките оправисе и селд два дена пак. Реших че щипките са прецакани и си купих нови и ги смених. изкара с новите около 2 седмици и пак същия номер откачат се щипките от ножицата. кото ги наместя и е отворена кората си го качвам нагоре ндоло всичко изглежда ок. кработи още два три дни и пак сащото.
Днеска и десния прозорец направи сащата мизерия.
Дали някои е имал такав прооблем и как го е решил ? Някакъв реглаж на водачите ли на ножицата може би?
Дали не трябва да сменя ножиците или водачите отстрани нз?
Ако трябва да ги сменям на седана и компакта еднакви ли са машинките за ел стъклата.
Поаздрави и благодаря на отзовалите се.
Имам следния пробле с съклата на компота.
Първо беше лявото свалих го до доло и след това като го качих нагоре се откачи отпред и застана на една страна с задната част извун колата. Ок отворих нагласих щипките оправисе и селд два дена пак. Реших че щипките са прецакани и си купих нови и ги смених. изкара с новите около 2 седмици и пак същия номер откачат се щипките от ножицата. кото ги наместя и е отворена кората си го качвам нагоре ндоло всичко изглежда ок. кработи още два три дни и пак сащото.
Днеска и десния прозорец направи сащата мизерия.
Дали някои е имал такав прооблем и как го е решил ? Някакъв реглаж на водачите ли на ножицата може би?
Дали не трябва да сменя ножиците или водачите отстрани нз?
Ако трябва да ги сменям на седана и компакта еднакви ли са машинките за ел стъклата.
Поаздрави и благодаря на отзовалите се.
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Re: Ел.Стъкла компакт проблемче :(
здравей колега аз имах подобен проблем при мен правеше същото смених ножиците, защото преди това пробвах с щипките. Преди да сменя ножицата пробвах моята да я чукна от тук от там, защото ми изглеждаше деформирана, намерих втора употреба и нещата се оправиха. Иначе има един болт за реглаж, този който е горе долу под бравата от там може да го понагласиш. другия вариант е виж дали като сваляш и дигаш стъклото, когато си свалил кората на вратата, дали самия механизъм мърда, ако е така при мене бях с нитове, които разпробих и сложих болт с гайка за да не мърда механизма, не вярвам да е нещо от уплътненията дали не задържа и не еб*ва нещо прозореца. По принцип сега със тази новата ножица и нови щипки реглаж, който не е труден и със сигурност уплатненията са ми добре, механизма се движи много леко. Дано съм ти помогнал. Относно на седан и компакт не знам дали са еднакви.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
99% от случаите уплътненията са износени и задържат в предната си част и затова се криви и ножицата чупят се щипки и какволи още не.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Търси си машинки само от Компакт с моторчетата заедно.Моторчетата могат да се разменят ляво с дясно,но машинките не,та внимавай за коя от двете врати взимаш машинка.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
При мен имаше подобен проблем, без кората си бачка ОК, като я сложа НЕ! При мен се оказа, че понеже бях сменил болтовете (под дръжката от вътрешната страна които се захващат за механизма) с една идея по-големи и по-дебели (беше се поизяла резбата) и като се вдига или сваля прозореза задираха в в държача на стъклото и правеха мизерии. Изпилих им крайчетата и сега е тип-топ. Пробвай да сложиш кората и без да завинтваш тия болтове как ще е...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Същия проблем и при мен, след смяна на механизма. Разликата е че при почти затворен прозорец, предната щипка ми откача. някакви идей?
- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m42 и м43
- Мечтае да кара: нещо ново от магазина
- Детайли за колата: хич не върви пък много гори,що е то ? м43
много върви ,много гори ама и много се чупи що е то? м42
нищо не копуваш,нищо не сменяш преди буквално 2 дена оправих същия проблем...
Най от доло на прозореда има един метален държач,за които е залепен джама...... Най често колите са бласкани и джамбазите когато лепят прозорците ги лепят на грешното място и с грешното лепило..... Закарай я на джамджия,да ти я оправят и залепят даржачите с полиуретаново лепило.Те имат ! ! и нещо много важно,по принцип дават лепилото да съхне до 24 4аса и най вероятно ще ти кажат да оставиш колата там,че трябвало да е свален джама и да сахне....
Тва него прави до 2-3 часа дарпа лепилото закачат го зглобяват ти кори те и т.н прозореца е в дигнато положение...... ТИ просто 2 дена не го пипашшшш !!!! Цена 20 лв....
Най от доло на прозореда има един метален държач,за които е залепен джама...... Най често колите са бласкани и джамбазите когато лепят прозорците ги лепят на грешното място и с грешното лепило..... Закарай я на джамджия,да ти я оправят и залепят даржачите с полиуретаново лепило.Те имат ! ! и нещо много важно,по принцип дават лепилото да съхне до 24 4аса и най вероятно ще ти кажат да оставиш колата там,че трябвало да е свален джама и да сахне....

- tuzins
- Потребител
-
- Кара: Е34 и Е36
- Мечтае да кара: Е38 M62B44 или Е46 М3
Проблема до някъде го реших по много прост начин. Просто разглобих целя механизъм почистих всичко и водачите отстрани и (уплутненията) смазах всичко хубаво след кото започнах да си играч нагоре надоло с прозореца и забелязах че има нчкакво напрежение. развих болчето (10) което е отдоло държи едното рамо към вратат и има възможност за реглаж. так стъклото нагоре надоло то горе доло се намести само, донагласих го малко (беше въпрос на 2 мм да се мръдне оттам и напрежението изчезна затворих всичко с корите и след това го тествах по 30-40 пъти нямаше пробле вече една седмица се кара така колат но в тия студове няма много възможност да се отвар прозореца за сега проблема е решен ако пак се прецака ще мисля някакви други тактики.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
При появяване на по сериозна влага, апк ще се наложи да смажеш, друго няма да стане.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Само ще добавя,че машинките не е задължително да са от Компакт.Моята я смених с такава от седан (предполагам) и няма проблем.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Адрес в София за подобен сервиз има ли? Дали ще могат да ми оправят и кората, че липсват щипки, а не ми се разкарва до Дару Кар?
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
Колеги избиите си всякви фиулми от главата за смяна на уплатнения и прочие.Задирави уплатнението ? Пускасе защитата на прозореца и неще да се вдигне на горе ? Ми вземете малко моторно масло (не изгоряло естественето) с една маслионка или спринцофка или каквото имате там намажете си уплатнението и си решавате проблема!
Дали ще цапа по джама в бъдеще ? Твърдо НЕ.Моя ляв преден прозорец е така и няма грижи вече половин година.Десния искриви ножицата заради този проблем.
Дали ще цапа по джама в бъдеще ? Твърдо НЕ.Моя ляв преден прозорец е така и няма грижи вече половин година.Десния искриви ножицата заради този проблем.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Аз реших проблема със силиконов спрей. Вече 6 месеца нямам проблеми. При мен се зацапва 1мм от горния ръб на прозореца, но поне няма да давам 100 лв за нови уплатнения. Сега обаче, когато го затворя чрез задържане на бутона, цялата кора се издува. Имам чувството, че ще гръмне.
Предполагам болтовете са се разхлабили. Иначе ножицата е права.

13 мнения
• Страница 1 от 1