Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от HackeD » 26 Ное 2012, 16:11

bum_bum написа:
Ако наистина искаш да се разочароваш трябва да пробваш комплекс с тичане в комбинация с бърпита, набирания или лицеви :mhihi:

И ще си остана там където съм... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 27 Ное 2012, 10:41

Фитнеса и крос фита имат толкова общо, колкото бирата и уискито например... аз съм на мнение ,че е добре да се комбинират и 2та вида тренировки.

Колкото до най-доброто кардио - от няколко месеца насам за мен това е бокса и особено спаринга - 5-6 рунда по 3 мин и не можеш да си кажеш името, а тениската е по-мокра отколкото когато излиза от пералнята :mhihi: :mhihi:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Ное 2012, 11:15

Фитнес по същество е всеки вид тренировка със или без тежести.

Кросфита няма как да го комбинираш с ББ, щото нищо няма да стане. Кросфита е цикъл, а не безразборни тренировки каквото се сетиш. А и няма смисъл, защото в самия кросфит имаш дни с комплекси в които правиш силови упражнения. Ето например днешния комплекс е точно такъв.

Back squat, 1 rep
Shoulder Press, 1 rep
Deadlift, 1 rep
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 27 Ное 2012, 11:59

bum_bum написа:Фитнес по същество е всеки вид тренировка със или без тежести.

Кросфита няма как да го комбинираш с ББ, щото нищо няма да стане. Кросфита е цикъл, а не безразборни тренировки каквото се сетиш. А и няма смисъл, защото в самия кросфит имаш дни с комплекси в които правиш силови упражнения. Ето например днешния комплекс е точно такъв.

Back squat, 1 rep
Shoulder Press, 1 rep
Deadlift, 1 rep

bum_bum ти по каква програма тренираш? И колко време ти е нужно за възстановяване след кросфит тренировка?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Ное 2012, 12:16

Напоследък ползвам WOD, който публикуват всеки ден в crossfit.com Тренира се 3+1. Стигал съм и до 7-8 дни без почивка лятото като не ме свърташе. Тъй като не ям въглехидрати нямам мукулна треска никога или почти никога. Последно имах като направих 500 повторения мъртва тяга с високо дърпане :mhihi:
В редките случай, когато се получава е много лека и не ми пречи да си тренирам. Мисля, че 24 часа са напълно достатъчно време да се възстановя и си тренирам цялото тяло всеки ден с почивка веднъж на 3 дни.
Много от тренировките ги правя с altitude mask.

Изображение

Самата маска е пълна тъпотия за това за което я рекламират, но имам чувството, че ми позволява много по-бързо да стигам до кризата и по-лесно да я преодолявам. В кросфита по някое време се получава криза както при тичането когато направо ти се палят дробовете или мускулите и имаш чувството, че няма да можеш да продължиш.
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 27 Ное 2012, 12:22

а маската те пази и от студения въздух ли? защото зимата като ходя на лостовете, често ми се случва да имам проблеми с гърлото от студения въздух
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Ное 2012, 12:30

Би трябвало, въпреки че не е много добре да прекаляваш с пазенето от студен въздух. Дробовете един вид се каляват така.
Може да видиш маските на Респро. Аз ползвам такава за колелото като карам из центъра за да не дишам всичкия прахоляк.

Изображение

Имат клапи за издишане, които при вдишване се затварят. Ако покараш 2 седмици с филтър в София няма да ти се вярва какво нещо иначе ти влиза в дробовете.
Иначе имат и много други модели, като шалчета да пазат и гърлото и врата и разни други..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 27 Ное 2012, 13:01

@HackeD, имай предвид, че едно дете или юноша в никакъв случай НЕ Е възрастен човек в умален мащаб. повечето системи на подрастващите не са напълно оформени, особено ендокринната (която при вас функционира и по различен начин). в този смисъл крос-фитът за теб би могъл да бъде противопоказен. не съм специалист по крос фит, изказвам лично мнение (което нямам претенции да е меродавно).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 27 Ное 2012, 13:21

@xerial, кардио е процес, при който вкарваме О2 в клетките, използвайки за мускулното съкращение не АТФ или мускулен гликоген, а масните запаси на организма (по този начин от клетката също така се изхвърлят и отпадни вещества). някъде назад в страниците на темата бях качил една снимка за енергийното разпределение на организма върху време извършена работа - при по-продължителна работа, организмът влиза в кардио режим някъде след 2рата минута на упражнението, като първоначално черпи повече енергия от въглехидратния метаболизъм и по-малко от мастния. този процент с течение на минутите се обръща и най-оптималният кардио ефект се постига след 15-20 минута. ще вмъкна един малък съвет, преди кардио пийте по 1 кафенце. кофеинът подтиска въглехидратния метаболизъм и същевременно подпомага мастния. кафето е много добър фетбърнър ;), съчетано с кардио. само по себе си не е нищо.
значи, говорим че сме влезли в кардио режим, когато поддържаме сърдечния ритъм някъде в рамките на 55-85% от максималния. максимален сърдечен ритъм условно се определя по формулата 220 минус възрастта. да речем аз съм на 32, моят е около 190. това е много условно, разбира се, има всякакви хора, но така е по книга. за да вляза в режим кардио трябва да вдигна пулса на 55-85% от 190. за по-аджемии атлети този процент е по-близък до 55-65, а за машини като бум-бум - 75-85%.
ефектът на загуба на вода по време на тренировката е кратковременен, като после е задължително тя да бъде възстановена. така че примерно да се използват някакви термо пояси с цел да се таргетира по-голямо сваляне в коремната област е безсмислено.
последни няколко думи за кардиото - когато сме в режим кардио, кръвта ни се стреми да достигне и захрани все повече и повече клетки. самата кръвоносна система има тази функция да се саморазширява. изобщо с 2 думи - правете кардио.
много неща не написах тук в тоя кратък пост, но кардио трябва да се прави. това е истината.

тука малко едит ще си направя сам - това окисляване, което се извършва в клетките по време на режим кардио не бива да се бърка с оксидирането в организма. под влияние на вредни външни фактори - замърсяване, слънчева светлина, цигари и тн. се случва вътре в човешкото тяло молекула кислород да загуби един електрон. в следствие на което тя става силно реактивна. тази майна е наречена свободен радикал. когато се получи въпросният рецидив, той тръгва по тялото в търсене на други молекули, с които веднага се свързва, взема от там един електрон, но цялото получено съединение също остава високо реактивно, свързва се с други молекули и се разраства. крайният ефект е, че тази майна унищожава клетъчните мембрани, насочва се в клетъчното ядро и прави ДНКто вътре на дроб сърма, в следствие на което клетките не могат да се регенерират и възпроизвеждат. тук говорим за видимите ефекти на стареенето в следствие на тютюнопушенето. когато свободният радикал е в кръвния поток, има подлото свойство да се свързва с LDL (липопротеин с ниска плътност, или още известен като лошия холестерол) и се получава един хубав тромб.
най-разпространените антиоксиданти са зелен чай и гингко билоба.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Ное 2012, 16:13

SpUd3r написа:а маската те пази и от студения въздух ли? защото зимата като ходя на лостовете, често ми се случва да имам проблеми с гърлото от студения въздух

аз си ходя също целогодишно,миналата зима във февруарските студове 1 през ноща на -10 -ни настинка, ни грип,даже съм ходил ,когато леко ме втрисаше :dunno:
преди 2 седмици на около -1 гол до кръста-никъф проблем :dunno:
студено ми е на пръстите на ръцете обаче :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 27 Ное 2012, 16:33

kulov написа:@xerial,

С интерес чета винаги когато пишеш подобни отговори и полезна информация. Мисълта ми беше, че масовото схващане за "кардио" е да се изпотиш здраво без използването на тежести - поне според мен това е разбирането на масата (може и да греша, не всички са лаици). Та средна прдължителност на тренировката ми на бокс е около 1 час - включваща загрявка ( тип скок подскок свиснки тръст), стречинг работа с крушата. След това започва спаринг по 3мин на рунд, при който вече тялото ми е готово и подготвено за кардио процеса. Спецификата на движенията при бокса, както и самата продължителност спомагат за достигането на въпросният сърдечен ритъм и именно около 4-5 рунд човек усеща ефекта ;)

Умората и изтощението , което съм изпитвал след бокс не мога да го сравня дори и с на времето когато тренирах и правехме зимна подготовка с 10х1000 за време под 4мин :wave:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Ное 2012, 18:10

xerial написа:Умората и изтощението , което съм изпитвал след бокс не мога да го сравня дори и с на времето когато тренирах и правехме зимна подготовка с 10х1000 за време под 4мин :wave:

:yes: :yes: :yes: Аз лично най-добре съм се чувствал, когато тренирах муай-тай. Вярно, че постоянно имаш някъде "синилка", ама няма такава енергия просто! Във фитнеса както и да съм тренирал (маса, сила, релеф..)... просто не се чувствам така, както се чувствах тогава!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 27 Ное 2012, 18:50

@xerial, супер е :yes:

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 28 Ное 2012, 0:06

Реших го, фитнеса + бойно самбо ;)
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 29 Ное 2012, 1:35

Kulov,брачед..тези неща които си описал са абсолютно верни,имам само 1 молба към тебе :lol: пиши си смело постовете по-дълги,че като свърша с четенето и няма повече,се чуствам като все едно съм изгледал много як филм и искам още ама няма :lol:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата