Електронна цигара - що е то...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Електронна цигара - що е то...

Мнение от kiko » 23 Ное 2012, 22:51

малко :OT: а това носенето на тея чибуци окачени на връта са ми много смешни,като някви наказани ходят хората с тях...и това ли е няква мода?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 24 Ное 2012, 0:50

Еееее, аз пък чак на врата не бих си я окачил :D

ukelichko и аз съм така...много ми смърдят околните пушачи :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Ное 2012, 8:50

Излагането на въздействието на пропилен гликол се счита за потенциален здравословен проблем, защото в допълнение към дразнещия ефект, описан по-горе, добавката образува и вредни вещества при горене. Те включват химическото вещество пропилен оксид, което е класифицирано като възможен причинител на рак от Международната агенция за изследване на рака IARC (водеща експертна организация в областта на рака).

Все пак нека не забравяме че самите съставки може да са напълно безвредни /а те не са / но като се изпаряват от високата температура се разлагат и се получават съвсем други продукти които може да са вредни за здравето.Освен това пък как реагират по между си тия съставки е още по голям Х .Досега не съм видял някой да даде конкретни данни за такива изследвания но мисля че няма да зокъснеят понеже това с е-цигарата е също голям бизнес и рано или късно ще влезе в полезрението на институциите.Тогава се предполага че ще има повече информация .Защото сега знаем какво съдържа обикновената цигара и как действа на организма .Но никъде няма данни какво съдържа течноста на е-цигарата и как влияе на здравето.По скоро се твърди какво НЕ съдържа което не помага много.
А какъв е ефекта върху хора които пушат и от двата вида ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от bestman » 24 Ное 2012, 10:04

А това е пълният текст:

Този текст е превод на брошура за тютюневата добавка попилен гликол, създадена от Национален институт за обществено здраве и околна среда (RIVM), Холандия.
Можете да намерите оригиналния текст на английски език на http://www.tabakinfo.nl

Пропилен гликол

Пропилен гликолът е производно на нефта съединение, което има множество различни приложения в търговската промишленост. То е без мирис и няма вкусово описание.

Общо приложение

Пропилен гликолът се използва в хранителната, козметичната и фармацевтичната промишленост, както и при производството на пластмаси. Използва се обикновено за създаване на изкуствен дим или мъгла, често срещани в дискотеки, театрални или телевизионни продукции.

Информация за употреба в тютюневата промишленост

Съобщава се за използване на пропилен гликол като омекотител (овлажнител) в цигарите, т.е. вещество, което задържа водата, за да поддържа тютюна влажен, като по този начин предотвратява изсъхването на цигарата.

Пропилен гликолът се прилага или към филтъра или към тютюна и съставлява до 2,4% от общото тегло на тютюна, който се използва в една цигара (за цигари, които се произвеждат и продават в ЕС). В Холандия средното количество добавян пропилен гликол е 1,3% от общото тегло на тютюна в една цигара, с максимална стойност 5,0%.

Вредно въздействие върху здравето

По-голяма част от пропилен гликола се пренася в дима на нива, които са достатъчно високи, за да дразнят очите и дихателните пътища. Освен това, той присъства и в дима от запаления край на цигарата, така че на въздействието му могат да бъдат изложени непушачи и пушачи.

Излагането на въздействието на пропилен гликол се счита за потенциален здравословен проблем, защото в допълнение към дразнещия ефект, описан по-горе, добавката образува и вредни вещества при горене. Те включват химическото вещество пропилен оксид, което е класифицирано като възможен причинител на рак от Международната агенция за изследване на рака IARC (водеща експертна организация в областта на рака).

В момента няма проучвания, които да предоставят информация за това дали пропилен гликолът влияе върху пристрастеността към тютюнопушене. Въпреки това, пропилен гликолът съдейства за омекотяването на дима и за по-лесното му понасяне. По този начин тютюневата промишленост създава по-привлекателна и по-приятна цигара, която се пуши по-лесно и е по-атрактивна за потребителя. Чрез насърчаване на навика за пушене, в крайна сметка пушачите биват излагани на по-високи нива на токсични вещества в цигарения дим

Тази инициатива е финансирана от Европейския съюз в рамките на Здравната програма.

http://www.ttpi-bg.com/bg/downloads.html?download=3.+%CF%F0%EE%EF%E8%EB%E5%ED+%E3%EB%E8%EA%EE%EB+(Propylene+glycol).doc

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 27 Ное 2012, 20:49

аз днес забравих да питам колко време трябва да зареждам батерията.
казаха ми като за първо зареждане да я подържа по дълго.
та да ми кажете лампичката да гледам или ...става дума за eGo-T 900
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Ное 2012, 20:53

Като всяка друга литиево-йонна батерия първите 2-3 пъти я дръж повечко време, 10-12 часа, и я разреждай до дупка...

Аватар

Мнение от F3P » 27 Ное 2012, 21:29

Mollov написа:Като всяка друга литиево-йонна батерия първите 2-3 пъти я дръж повечко време, 10-12 часа...

Стига с тея глупости от времето на мобифоните :banghead: И 168 часа да я държи полза няма- повече няма да държи. Виж, от разреждане докрай може и да има полза. Но е батерия- дали ще изкара 500 цикъла или 510 цикъла е все тая, консуматив е.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Ное 2012, 22:07

Айде ш'те помоля малко по-спокойно да реагираш... и не, не са глупости. Идеята не е да държи повече в последствие батерията. Ма щом не си наясно, няма и смисъл да го коментирам. Пък и не е тук мястото.

Консуматив, консуматив, ама всеки иска максимума за парите си... и щом едни прости и неангажиращи действия може да го дадат тоя максимум - всеки преценява сам за себе си.

Аватар

Мнение от F3P » 27 Ное 2012, 22:16

Mollov написа:...Ма щом не си наясно, няма и смисъл да го коментирам. Пък и не е тук мястото...

Ама не се измъквай де- обясни на всички да знаят защо има смисъл да държат литиево-йонна батерия (която се зарежда за има-няма 1 час) 12 часа на зарядното.
После искам и да разясниш защо във всяка книжка на ГСМ пише батерията да се зарежда докато апарата изпише, че е готово. Може и да изровя упътването където пише първоначалното зареждане да е НЕ повече от 4 часа независимо от това колко е заредена.

Първите няколко зареждания да са от 0 до 100% (тоест да се изтощава докрай и тогава да се зарежда) да кажем има смисъл, но чакам просто обяснение защо да зареждам 12 часа.

ПС: Аз реагирам нормално- това, че теб не те кефи да ти опонират е твой проблем...
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Ное 2012, 22:37

Хех... виж се как ги пишеш нещата и после ми обяснявай. Нямам намерение да влизам в някви безмислени диалози с теб... излишно ми е, пък и нямам време... не е въпросът в това да се държи точно 12 часа, ами малко по-дълго време от надписа "Charge Complete"... съветвам хората да държат по 10-12 часа, че да им се запише в съзнанието и нарочно да го държат повече време през първите няколко цикъла на зареждане... щом на теб не ти харесва "10-12" часа, тогава го прочети като "4-5" часа... и не, не всяка литиева батерия се зарежда за "има-няма 1 час". След като си толкова навътре с нещата би трябвало да го знаеш. И държането по няколко часа през първите няколко цикъла на зареждане не вреди на батерията, така че не виждам за какво ми се впрягаш... прощавай, опонираш.

Относно опонирането - ти не опонираш, ти откровенно се заяждаш (не само с мен в момента, ами и в много други случаи)... тук заяждането не го толерираме, отбележи си го където ти е важно и ще те накара да го запомниш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Ное 2012, 3:52

едно от преимуществата на литиево-йонната батерия е, че не е необходимо да се изтощава до край и да се зарежда до дупка
No bling at the Ring

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 28 Ное 2012, 18:16

По магазините има 2 вида Dekang, моля запознатите да кажат кой е истинския :dunno:
Иначе в момента пуша Hangsen и съм много доволен :lalala:

Аватар

Мнение от F3P » 28 Ное 2012, 18:58

Mollov написа:Хех....

Аааа, измъкваш се по тъча- не така. Нито аз, нито някой друг е врачка за да знае ти какво си искал да кажеш- тръшкаш едни цифри и после го играеш на засегнат като ти кажа, че пишеш глупости.

10-12 часа са много далеч от 4-5 часа и още по-далеч от "малко по-дълго време от надписа "Charge Complete" ;) Моята цигара зарежда за малко над час от УСБ-то на компютъра (затова и беше онова "има-няма 1 час"- не по принцип)- малко по-дълго го разбирам половин час, ама да го сложим 1час. Значи стават общо 2- ще успееш ли да сметнеш колко е далеч 2 от 10-12 :?:
Ти ако не си виждал калпава батерия, в смотан телефон (от онея с много сим карти), зареждан по цяла вечер с оригиналното му зарядно как на 3-ят месец се е подула като бременна хлебарка и не държи грам ток- аз съм, и то няколко пъти. Просто калпави компоненти и липса на защита да спре зареждането когато е нужно. Ти сигурен ли си колко са читави батериите и зарядните на тея цигари за да казваш "Зареждайте ги 10-12 часа"- щото аз не съм.

И да, заяждам се- ти очакваш да ми хвърлиш насреща "Не си струва да ти обяснявам щото ти е твърде сложно да го разбереш" и да си трая ли :?: Не съм искал да ми разясняваш технологията, а просто да кажеш "Има смисъл понеже ефекта е хххх"- нищо повече. Ама ти е по-лесно да ми се дървиш- казваш/пишеш нещо и си посрещаш обратната реакция, простичко, нали :?:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d по две
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500

Мнение от jboss » 28 Ное 2012, 19:02

Макар че се въздържам от каквито и да било препоръки ми се иска да направя една кратка ретроспекция на последните популярни решения за електронно пушене. Доста нови хора се пуснаха по тази плоскост през последният месец. Много от тях си нямат и идея за какво става дума а още по малко какво да си купят.
Най-голямата част отваря нета, преравя на бегом форуми, обяви, ако вече не е получил спамче в пощата с " Изключително изгодно предложение".
Зачита се човек и попада на велики хвалебствия на "най-усъвършенстваната система" еGо-Т.

Определено не препоръчвам да се взема подобно изделие. Под това име се крият най-яките ментета на пазара към момента.
Дори и да попаднете на изделие на добър производител,с добро качество, самата система е слаба. Ще се радвате на течове най-редовно, освен това ще трябва да си подменяте относително скъпият изпарител средно на две седмици.

Следващият писък се крие под името eGo-C. Това е все същата танк система, при която корпуса на изпарителя е двуделен и дава възможност за подмяна само на активната част ( камерата на нагревателя ), която реално се амортизира най-често. Отново стоят потенциалните проблеми с течовете. В този случай шанса да попаднете на "яко менте" е значително по-малък . Най-вероятно батериите ще е с доста по-добри качества от горе посочените. Т.е. след като се наситите на системата с изпарител и пълнител, ще имате възможност да опитате и други неща без да се налага да се подменя всичко и да правите двойна инвестиция.

Какво ви трябва за да получите задоволство от електронното пушене - трябват ви основно добри и здрави батерии. Капацитета не е от толкова голямо значение и се определя от индивидуалните потребности на човека. Предлагат се доста разнообразни батерии с основно 3 капацитета - 650 мАч, 900/1000 мАч и 1300 мАч.
Батерия с 650 мАч може да бъде достатъчна за човек който рядко посяга към устройството. В моите ръце губи ума и дума до около 2 часа след обяд ако съм я започнал в 9 сутринта.
Батерии с 900/1000 мАч това според мен е оптималният размер батерия. Слагам ги под общ знаменател, тъй като реално елементите вътре са еднакви.На моята употреба такава батерия издържа до около 5-6 часа следобед. Покрива до известна степен работният ден , но за банкет не стига.
Батерии с 1300 мАч не съветвам да се купуват по няколко причини:
- Най често вътре са два елемента по 650 мАч вързани в паралел. Това означава два пъти по-вече спойки и кабеля вътре,респективно възможности за авариране.
- С този капацитет са обявени едни ECHO батерии, които не искат да работят с мощен изпарител , което респективно ви обрича да ползвате само 'скопени" такива от които няма много ползва.
- Стават доста дълги точилки ( самият аз съм ползвал такава RIVA батерия преди около 2 години), вярно е че дават ток по-дълго време, но за начално устройство са доста неудобни в ръцете на начинаещ "електричар".

В никакъв случай не съветвам да се купуват стандартни батерии с екранчета долу в основата. Абсолютно ненужни неща , които да ми броят дръпките и не знам какво още. Пълна загуба на енергия и напразно удължен размер. Няма добър производител който да се занимава с подобни измишльотини. Т.е. шанса да е " яко менте" е голям.

Могат да се намерят батерии с интегрирано зарядни ( вкарано в корпуса) и с външно зарядно.
Съвета ми е да се насочвате към такива с интегрирано зарядно. Това са тъй наречените passtrough батерии. Т.е. те се зареждат основно от долу с кабел Мини USB/USB и най големият им плюс е, че могат да се ползват и по време на зареждане.Ако се въртите из офиса или в кола през по-голямата част от деня можете да се подзареждате постоянно , така че една батерия да стига и за банкет.
Този тип батерии могат да бъдат зареждани и стандартно с външно зарядно през фланеца.Цената им нормално е малко по-висока от тази на нормалните батерии , но е по-ниска от цената на нормална батерия + зарядно.
От този тип батерии не съм срещал до момента "яко менте"! На пазара са основно батерии произведени от Joytech и SMOK. не е гаранция че няма да се появят и такива ментоси но до момента не съм срещал.Персоналните ми предпочитания клонят към втория производител, по няколко причини:
- много здрава батерия с компоненти направени да работят с ниско омни изпарители и изпарители с два нагревателя.
- работят с всичко , включително и с "направи си сам" изпарители.
- Реалната аварийност на електроника и елементи е нулева.
- Имат отлично работеща защита от късо.
Ако имат някаква слабост то това е клемата на мини USB порта. Единствените случаи в които е имало проблем е това.Просто трябва да се внимава при поставяне на кабела и да не се тръгва нанякъде с включен кабел.Но дори и в такъв случай с едно външно зарядно батерията остава в играта.

Другото важно нещо което ви е необходимо е изпарителя.
Съвета ми е за старт да се ориентирате към така наречените картомайзери или обединени в едно пълнител и изпарител. Цената им е доста по-ниска от отделните изпарители ( макар че напоследък има тенденция към сближаване). Работят добре като всеки изпарител в рамките на две седмици.Но за сметка на това са почти безгрижни като употреба. Случаите на течове са доста по-малко от колкото на Т системите.
Могат да бъдат намерени няколко типа картомайзери:
- картомайзери с вата- с един или два нагревателя ( dual coil), с резервоар за течност ( DCT) или без.
За мен това си остава класическoто добре работещо устройство. Персоналният ми фаворит е ватен картомайзер с два нагревателя и резервоар за течност ( DCT-V2) в случаите когато ползвам стандартно изпарителче.
Положителните страни са прекрасна мощност с минимално подсъхване и видим контрол на течноста в резервоара.
Минуса е че не подлежат на възстановяване след естествената им амортизация и има някой тънкости при първоначалното зареждане на карта за да се гарантира дълъг живот и добри вкусови показатели.

- Картомайзери без вата ( с фитил) СЕ2 ,СЕ3, СЕ4 и не знам кой по ред още. Нормално са прозрачни или полупрозрачни като в обема на резервоара се вижда фитила който води течноста до нагревателя.
СЕ2 е основата на всичко от този тип, намотката се намира в горната част.Това са предпочитаните картомайзери от хора които са склонни да се занимават с възстановяване , репариране и модифициране. Това е основният плюс на този тип картомайзери. Лично за мен от този тип стандартен картомайзер не може да бъде изкарана особено голяма мощност, без това да се отрази на вкуса,чупливи са и доста често се налага да се посръбва течност или коненз попаднал във въздуховода.Също са доста пипкави за пълнене.Независимо от това си имат достатъчно многобройни фенове.
СЕ3 е подобна концепция при която намотката се намира в долният край.Бяха доста свеж опит за добре работещ карт, продължават да бъдат търсени от хора с опит. Лично аз спрях да се занимавам с тях основно заради още по пипкавото пълнене и липсата на дуракоустойчивост.
СЕ4 + е последната вариация на СЕ2. В последните 2-3 месеца стават доста популярни. Като цяло подлежат на възстановяване, много лесно обслужваеми за зареждане на течност, поемат приемливо количество течност, държат достатъчно дълго като живот.
Минусите им са основно чупливост, склонност към протичане , доста често се посръбва течност от тях, но за момента остават като един от най-добрите варианти за ширпотреба. Идеални са за начинаещи, не особено претенциозни потребители, които все още не знаят какво точно търсят от устройството си. Доста често се случват значителни флуктуации в работата в зависимост от това кой е производителя. В момента цял Китай ги произвежда и е една голяма загадка на какво точно е попаднал човек.

В последните седмици се появиха и още по-нови модификации в тази насока със сменяема глава на нагревателя. Лично все още не съм ги тествал, надявам се в най-скоро време да мога да се произнеса и за тях.

Та в заключение на кратко за всички кандидат електричари- търсете основно добре работещи батерии, по възможност с интегрирано зарядно, вземете си 2-3 вида картомайзери колкото да се ориентирате за вариантите и търсете собственият си фаворит!
Това са моите персонални виждания по въпроса в следствие на вече почти три годишен опит.Най вероятно ще откриете и други мнения, въпрос на личен избор и преценка е какво да си вземете.
За хардуера за сега толкова

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d по две
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500

Мнение от jboss » 28 Ное 2012, 20:23

BMW///M-ma6inata написа:По магазините има 2 вида Dekang, моля запознатите да кажат кой е истинския :dunno:
Иначе в момента пуша Hangsen и съм много доволен :lalala:

На истинският Деканг в основата на капачката пише YNDK,дори и на старите опаковки.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата