Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от da6ip » 26 Ное 2012, 23:22

jordanpar написа::OT: Хаха,така е.Мен повече ме плаши двуметров фитнес маниак с празен поглед и 57см бицепс в Голф5 отколкото изсмукан келеш с татуировка тип pimp ръкав на лявата ръка,същата изкарана през джама на Е60.

:mhihi: :mhihi:
:OT: мен ме плаши достолепна леля очиларка в чисто нов Lexus SUV, която кара по околовръстното на София, но спиритуално се намира в любимия си спа-център в Бевърли Хилс. няма как да знаеш дали точно като я заобикаляш няма да кривне към басейна с етерични масла.. :lol:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 26 Ное 2012, 23:52

Все пак подфорума се оживи с въпроси за избор на шеасетки и възникнали в последствие закачки :mhihi:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от chabal » 27 Ное 2012, 9:55

Здравейте, бихте ли дали едно мнение за този автомобил.
http://www.cars.bg/u865785

Потребител
Аватар
Кара: E61 530xd
Мечтае да кара: F11 535d XDrive

Мнение от vrajdeber » 27 Ное 2012, 10:31

Според мен също 17000-18000лв са малко за E60 и това би значило че колата няма да е в най-доброто възможно състояние. Моята ми я докараха от Германия на ход, на 209 хил. км, в много добро състояние. На 200к човека и беше сменил доста консумативи, дори и филтъра за твърди частици. Когато я закарах във Варна Карс, дори и от там бяха възхитени как са се грижили за тази кола, само в един сервиз на БМВ е влизала през целия си живот. До момента единствените разходи по нея освен гориво са зимни гуми и багажни Thule (който изобщо не е задължителен, просто казвам за какво съм дал пари). Тепърва след 4000км ще я вкарам за смяна на масло и смятам да сменя и задните накладки. Колата ми излезе 23 000лв. за самото МПС + 2000лв. за каско и гражданска. Да не и е уруки, ама съм страшно доволен.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 27 Ное 2012, 13:03

chabal написа:Здравейте, бихте ли дали едно мнение за този автомобил.

Здравей!На пръв поглед се набиват три неща на очи:
1.не е произведена декември 2005г,от август/септ. Е60 е със старт-стоп бутон
2.текстурата на волана е сменена с нова неоригинална(представи си колко много е бил износен)
3.съдейки по състоянието/износеността на кожения салон,реалните км са минимум 200к над споменатите
:no:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 27 Ное 2012, 13:49

chabal написа:Здравейте, бихте ли дали едно мнение за този автомобил.

Волана е претапициран, включително и вътрешната част, най-вероятно колата е имала удар и еърбега е гърмял.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 28 Ное 2012, 14:17

Здравейте,
Чета из нета от известно време за Е60... кара ми се голям дизелов двигател последно време :mhihi: та 535 ми изглежда доста добре, но големия въртящ момент, задното и автоматика може и да са не много приятни за каране зимата...
Какви са впечатленията ви относно поведението на 530dA, 535dA, 530xD...
Питам тук защото се надявам ще има много хора които може да говорят от личен опит... а не чул не дочул :)
От година карам е46 (320d facelift) и не съм имал проблеми зимно време... само, че ме убеждават, че въртящия момент и автоматика на 530 или 535 може да ми изиграят кофти шега зимата... трудно ми е да го повярвам обаче ;)

Потребител
Аватар
Кара: e61 525i

Мнение от Sad_homecoming » 28 Ное 2012, 17:12

Здравейте,
Обмислям покупка на е60, бензин.
Интересувам се за какво трябва да внимавам при избора, често срещани проблеми и как ги замаскират автоджамбазите?
Мнения за тези 2 обяви:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11345805654038585&f1=details&slink=1bs3s3
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11353007555593003&f1=details&slink=1bs3s3
Има ли някой мотор който трябва да се избягва?

Потребител
Аватар

Мнение от Moonboy » 28 Ное 2012, 17:33

Здравейте , бихте ли дали едно мнение за тази кола ? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1bxjm6 , като година , визия въре-вън и 525 д струва ли си ? или по-добре 530 ?

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 28 Ное 2012, 19:07

Здравейте,
бихте ли използвали http://bmwpower-bg.net/forums/search.php ,повярвайте търсачката не хапе,а кола и жена по снимка само не се избират.Наясно сме че Е60 стана един от поевтинелите достъпни вече модели,но в този подфорум достатъчно потребители са се потрудили за да синтезират инфото за този автомобил в няколко теми.Четете бееееееееееееееееее.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 28 Ное 2012, 19:09

Колеги -трудно е по едни линкове да се даде мнение . Тая бензинката 3-ка съм е гледал и не е добре... другата 2,5 дето е на цената на Е39 с повечко екстри - 100% после ще хвърлиш още поне 1/2 от колата или пък ще е 6-ца от тотото ...
Отивате в оторизиран сервиз и нека ги прегледат :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AmW » 28 Ное 2012, 20:08

jordanpar написа:Здравейте,
бихте ли използвали http://bmwpower-bg.net/forums/search.php ,повярвайте търсачката не хапе,а кола и жена по снимка само не се избират.Наясно сме че Е60 стана един от поевтинелите достъпни вече модели,но в този подфорум достатъчно потребители са се потрудили за да синтезират инфото за този автомобил в няколко теми.Четете бееееееееееееееееее.

Колега без да искам да те обидя, или някой от раздела/форума, но масово във всички теми се обяснява как всеки желаещ да си закупи Е60 няма достатъчно финанси бил 20 годишен и подобни...
Не може само по цената на една кола да се съди, че не става... нито по снимка разбира се.
За да получа отговор на даден въпрос съм изчитал теми от по 50 страници...
Ползвам тъсачката ок, но при един добре формулиран въпрос се получава един изчерпателен отговор който спестява ровене из форума с часове...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 28 Ное 2012, 20:42

AmW написа:Здравейте,
Чета из нета от известно време за Е60... кара ми се голям дизелов двигател последно време :mhihi: та 535 ми изглежда доста добре, но големия въртящ момент, задното и автоматика може и да са не много приятни за каране зимата...
Какви са впечатленията ви относно поведението на 530dA, 535dA, 530xD...
Питам тук защото се надявам ще има много хора които може да говорят от личен опит... а не чул не дочул :)
От година карам е46 (320d facelift) и не съм имал проблеми зимно време... само, че ме убеждават, че въртящия момент и автоматика на 530 или 535 може да ми изиграят кофти шега зимата... трудно ми е да го повярвам обаче ;)

535d е един невероятен автомобил - динамичен, стабилен, икономичен за мощността си. Невероятно удоволствие е да го караш. Вози малко по-твърдо, особено ако е с рънфлат гуми. Но това повишава сигурността и стабилността. Все пак това е един мощен автомобил. Нисък е, с което трябва да се съобразяваш, особено зимата. Ако застанеш на кантар 6х6 да си, няма измъкване без външна намеса. Казвам го, но никога не ми се е случвало - винаги внимавам. Задължително отлични зимни гуми. Поради това, че автомобилът е мощен,трябва да се съобразяваш с пътните условия. Системите винаги си вършат работата, но не трябва да им се предоверяваш. Това важи за всеки съвременен автомобил. Умишлено съм ги изключвал миналата зима, за да тествам автомобила на пълен лед. С премерена газ си върви отлично. Така, че винаги зависи и от задволанното устройство. За сравнение - мощен автомобил с ръчни и предно предаване при рязко подаване на газ почва да подскача при ниско сцепление. Задницата при автомобил със задно в извънредни ситуации се контролира по-лесно. Въпрос на свикване с автомобила е, придобиваш различен стил на шофиране. Все пак това не ми пречи и не ми прави впечатление , че постоянно сменям двата си автомобила, които са коренно различни. Единия мощен дизел -автоматик със задно, другия бензинов с ръчни и предно. Успех в избора!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 28 Ное 2012, 21:21

Първата бензинка - :no: -9год.автомобил от премиум сегмента на 125к км с газова уредба,състоянието на волана говори за съъъвсем друг пробег...,+ базов климатик(с грозните врътки),никакви екстри,ръчка и т.н.
Втората бензинка - е американка,ако този факт не те притеснява,виж я ,провери км,рейката и т.н.,всичко останало е въпрос на договорки

Муунбой- е по лоша 525д не успял ли да харесаш- виж само как старт стоп бутона се олюпил за 150к км :no:

п.с.и като гледате тея петици,нали знаете,че болезнената детска болест е кормилната рейка-нова струва 3к лв,подлежи на рециклиране максимум 2-3 пъти,и над 80-90% от тези(преди 2006-7г) по автокъщите са с рециклиране вече такива,имайки оставащ живот 10-20к км..
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AmW » 28 Ное 2012, 23:30

_Maranello_ написа:...

Много благодаря за изчерпателният отговор.
Накратко нищо притеснително...
Преди да започна да карам кола със задно много хора (ама много) ме убеждаваха, че ще имам страхотни проблеми зимата. В интерес на истината ми се случи 1 или 2 пъти да влезна със задните гуми в коловоз но само това... системите и гумите си вършеха работата както трябва, а пък и мога да кажа, че съм внимателен шофьор и преценявам добре пътната обстановка.
Колкото и лошо да вози с рънфлата... все пак в момента карам е46... не мисля, че ще остана разочарован от возията (тъй като не съм се возил в Е60 за съжаление). Хубави гумите са приоритет дори да е 1.2 чист дизел :)
Препоръка за сервиз за диагностика на рейка, ходова част и тн. ?

laviatan другия път като се видим ще ми отделиш ли малко време да поприказваме по дискутираната тук тема ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61