Датчика на чистачките
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Re: Датчика на чистачките

Калине, мери си приказките и като искаш съвет - очаквай да чуеш и неща за които не си се сещал никога... Никой не знае къде те сърби за да бъдеш почесан!
И ако обичаш спазвай добрия тон, за да си имаме уважението - ако не си чел правилата на форума - можеш да ги прочетеш, а по-добре би било и да се опитваш да ги спазваш!

За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Я се стегнете и не приемайте нещата лично. Освен това, ние сме си прости user-и и не работим в БМВ сервиз. Някои хора могат да дадат и 1000 предположения, но... 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Адаш, 100% е сигура информацията на колегата с чакръка за интервала нагоре/надолу регулира чувствителността на сензора. Най-горе е най-чувствителен, най-долу е най-мързелив. Променя си интензитета на работа в зависимост и от скоростта.
Искаш ли книжка за колата на БГ btw? Да си прелистваш.. ?
Апропо не бих казал, че сензора е най-интелигентния (по-нов софтуер няма от този, който имам аз) не засича най-дребните пръски и чака определено количество пръски, за да чисти .. понякога са една идея повече. Аз също имам забележки към поведението му и често му добавям 1 - 2 ръчни изчиствания.
Искаш ли книжка за колата на БГ btw? Да си прелистваш.. ?
Апропо не бих казал, че сензора е най-интелигентния (по-нов софтуер няма от този, който имам аз) не засича най-дребните пръски и чака определено количество пръски, за да чисти .. понякога са една идея повече. Аз също имам забележки към поведението му и често му добавям 1 - 2 ръчни изчиствания.
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
Turturelo написа:Апропо не бих казал, че сензора е най-интелигентния (по-нов софтуер няма от този, който имам аз) не засича най-дребните пръски и чака определено количество пръски, за да чисти .. понякога са една идея повече. Аз също имам забележки към поведението му и често му добавям 1 - 2 ръчни изчиствания.
И аз така, ама като му добавя ръчно се изключва автоматичния режим

Обаче ще пробвам с настройката от лостчето, да видим как ще ми се струва тогава...
Последна промяна Kalin Kulev на 27 Фев 2013, 14:59, променена общо 1 път
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
При мен като натисна лоста надолу за еднократно изчистване, сензорът не се изключва. Само ако бутна нагоре на интервали. Налага се да го ползвам, та се загледах.
Never mistake motion for action...
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:При мен като натисна лоста надолу за еднократно изчистване, сензорът не се изключва. Само ако бутна нагоре на интервали. Налага се да го ползвам, та се загледах.
Сигурно и това се настройва...
- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
Leon написа:При мен като натисна лоста надолу за еднократно изчистване, сензорът не се изключва. Само ако бутна нагоре на интервали. Налага се да го ползвам, та се загледах.
И при мен е така

- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Kalin Kulev написа:Leon написа:При мен като натисна лоста надолу за еднократно изчистване, сензорът не се изключва. Само ако бутна нагоре на интервали. Налага се да го ползвам, та се загледах.
Сигурно и това се настройва...

sorry за офтопика -----
към колегата Калин Кулев - ама успя най-после да натрупкаш 100 безсмислени мнения за да можеш да си публикуваш обявата а

надявам се поне сега ще престанеш да спамиш в всяка втора тема

blagun написа:Leon написа:При мен като натисна лоста надолу за еднократно изчистване, сензорът не се изключва. Само ако бутна нагоре на интервали. Налага се да го ползвам, та се загледах.
И при мен е така
Това си е заводски - описано е в книжката - ако сензора не ти се е активирал,а пък шофьорската страна има доволно капчици- лостчето надолу - чистиш еднократно и не прекъсваш сензора. Аз лично се радвам че я има и ползвам тази функция.

- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
Компир, не си разбрал! Лостчето надолу - еднократно "замахване" на чистачките го имат повечето коли. Става въпрос за това, че при мен като е включен автоматичния режим и натисна надолу за еднократно, датчика се изключва , а при колегите не се...
На теб пък коя тема ти оспамих?
И стига руга, никак не ти влиза в работата кой какво и къде пише... господин смислено мнение! А това, че точно 100-тното мнение е обява е една Уека закачка, ама тва пък ИЗОБЩО не ти влиза в работата!!!
На теб пък коя тема ти оспамих?
И стига руга, никак не ти влиза в работата кой какво и къде пише... господин смислено мнение! А това, че точно 100-тното мнение е обява е една Уека закачка, ама тва пък ИЗОБЩО не ти влиза в работата!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
На мен пререканията обаче ми влизат в работата, та хайде без тях 

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Ейй, много досаден тоя датчик!!!!! Определено има нужда от корекция. Дори и на най-чувствителната степен, оставя много. Само незнам дали не е от аеродинамиката + наклона на стъклото, защото в горната част /където е датчика/ просто се задържат по-малко капки. Според мен неможе да няма вариант за софт намеса.
- Leon
- старши ентусиаст
-
От изминалите дни с дъжд само си затвърдих мнението, че датчика определено има нужда от корекция. На практика не върши никаква работа. Или трябва да си цъкам всеки път надолу, или трябва да го сложа на интензивното чистене, което пък е кофти като не е толкова силен дъжда.
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Leon написа:От изминалите дни с дъжд само си затвърдих мнението, че датчика определено има нужда от корекция. На практика не върши никаква работа. Или трябва да си цъкам всеки път надолу, или трябва да го сложа на интензивното чистене, което пък е кофти като не е толкова силен дъжда.

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
В дъжд му хванах долу-горе чалъма, но при сняг направо не знае какво се случва.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Има един момент, когато дъжда стане силен, а чистачките още се ослушват. Тогава направо си го пускам на непрекъснат режим. Ако дъжда намалее, цъкам пак автоматичния. Иначе и моят стои почти постоянно на максимална чувствителност - досега съм го намалявал веднъж или два пъти.
Touring & windsurf club
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3