Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от CAIIIO » 26 Ное 2012, 12:14

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 26 Ное 2012, 12:24

1-та волана не е от тази кола...или ласната на волана е сменена с некви подобие на махагон.....(какво се е случило на навито :mhihi: )
Като гледам снимките дето липсват нормални такива,лиспват на мотора,на пасажерска седалка и т.н....
2-та изглежда добре за тези пари а и има достатъчно шукарии ...доста износен борд на пасажерска седалка...е разбира се е и претапициран волана..пак няма снимка на мотора..
3-та - аз лично нито сензор за светлина нито за дъжд виждам..но и снимките не са кой знае колко добри - пак липсват основните..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 26 Ное 2012, 13:09

Gqbriel написа:

1-та волана не е от тази кола...или ласната на волана е сменена с некви подобие на махагон.....(какво се е случило на навито :mhihi: )
Като гледам снимките дето липсват нормални такива,лиспват на мотора,на пасажерска седалка и т.н....
2-та изглежда добре за тези пари а и има достатъчно шукарии ...доста износен борд на пасажерска седалка...е разбира се е и претапициран волана..пак няма снимка на мотора..
3-та - аз лично нито сензор за светлина нито за дъжд виждам..но и снимките не са кой знае колко добри - пак липсват основните..

Определено и мен втората ми грабна окото
Има доста екстри за парите си, даже това ме притеснява, сякаш е на много ниска цена
Определено не смятам, че са написани реалните километри, а това износване на седалката и претапицирания волан го показват, за смененото турбо да не говорим
Ако има някой колега от Пловдив който е гледал колата ще се радвам да сподели мнение, че са ми бая километри до там, а на доста "перфектни" коли се нагледах

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0i
Мечтае да кара: 335i
Детайли за колата: Кола

Мнение от Heat » 26 Ное 2012, 16:36

Здравейте, от няколко месеца съм в търсене на моето E46. Принципно не бях фен на марката БМВ, но това което видях на БМВ събора и след това всичко, което прочетох тук в този форум успяха да ми покажат как действително трябва да изглежда едно общество, обединено около една идея. Според мен това общество е единственото в България, което наистина може да бъде наречено автомобилна общност.

Търся си бензиново Е46, четири цилиндрово, което ще бъде газифицирано. За да не започнете да ми обяснявате, как било светотатство да се газиффицира БМВ, трябва да отбележа, че колата ще изминава доста километри годишно ( 40 000+ ) и според мен не е нужно да подарявам толкова много пари на петролните олигарси. Мисля да отида до Германия и да си взема колата от там. Набавил съм си софтуер за диагностика на BOSCH и ще взема още един приятел, който е механик. Ще се радвам, ако споделите повече информация относно кои бензинови двигатели на Е46 са най-добрият избор за газифициране. Доколкото разбрах, новите двигатели с Valvetronic технологията са доста специфични относно поставянето на инжфекционите. Харесал съм си тази, коментари за нея? Искам максимално стокова кола, като основните ми изисквания са да има DSC системата.

http://www.autoscout24.bg/Details.aspx? ... 2120000000
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Ное 2012, 17:11

Heat написа:Здравейте, от няколко месеца съм в търсене на моето E46. Принципно не бях фен на марката БМВ, но това което видях на БМВ събора и след това всичко, което прочетох тук в този форум успяха да ми покажат как действително трябва да изглежда едно общество, обединено около една идея. Според мен това общество е единственото в България, което наистина може да бъде наречено автомобилна общност.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bchug:

Heat написа:http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=223711408&cd=634892092120000000

тая е хубава, ама и цената е солена с докарване и регистрации и т.н. ще стъпи на сериозни пари, така че ако това е бюджета търси перфектен автомобил, защото хич не са малко парите :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 26 Ное 2012, 17:32

vicho написа:
Heat написа:Здравейте, от няколко месеца съм в търсене на моето E46. Принципно не бях фен на марката БМВ, но това което видях на БМВ събора и след това всичко, което прочетох тук в този форум успяха да ми покажат как действително трябва да изглежда едно общество, обединено около една идея. Според мен това общество е единственото в България, което наистина може да бъде наречено автомобилна общност.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bchug:

Heat написа:http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=223711408&cd=634892092120000000

тая е хубава, ама и цената е солена с докарване и регистрации и т.н. ще стъпи на сериозни пари, така че ако това е бюджета търси перфектен автомобил, защото хич не са малко парите :yes:

Колата изглежда прекрасно,поне на снимки..Вичо - тази цена не е крайна...но ако колата има TUV (не пише никъде) е много добре дори,като оборудване според мен има ,най-необходимите и ползвани неща:
*фабричен ксенон
*подгрев седалки
*темпомат
*чейнджъра е голям + аз съм с такъв и е много удобно в интерес на истината
*щората е голям плюс
*ел сгъваеми огледала и т.н
Има и HiFi или харман и най-вече DSC!
За 8к аналогична кола в този вид,на нашия пазар е рядкост
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Ное 2012, 17:39

Gqbriel написа:...

И аз съм на това мнение :yes:
Колата изглежда доста добре, приятна от към екстри.
Е не е от най-евтините, но пък не е и от най-скъпите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 27 Ное 2012, 11:32

Колеги някакви впечатления от тая кола http://www.mobile.bg/11352642251234936 Благодаря!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jorkataBMW » 27 Ное 2012, 13:48

Здравейте колеги,спрял съм се на Е46 320d,само че Compact купе 2/3 врати 150 коня. http://www.cars.bg/u690397 - ето примерна обява,не съм се спрял точно на тази кола.Споделете впечатления,има ли големи разлики спрямо 320д седан,ако да какви са те?Като разход/динамика как са?Благодаря!

Потребител
Аватар
Кара: E 46 330D automat
Мечтае да кара: Нимбус 2012

Мнение от naceti » 27 Ное 2012, 14:28

За триене:)
Последна промяна naceti на 07 Дек 2012, 13:47, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 27 Ное 2012, 22:39

jorkataBMW написа:Здравейте колеги,спрял съм се на Е46 320d,само че Compact купе 2/3 врати 150 коня. http://www.cars.bg/u690397 - ето примерна обява,не съм се спрял точно на тази кола.Споделете впечатления,има ли големи разлики спрямо 320д седан,ако да какви са те?Като разход/динамика как са?Благодаря!

колата от линка е много зле. Гледал съм я лично. Инак компакта лично мен ме кефи. Едва ли има сериозни разлики като вървеж и разходи.
Имаш шанс за по-изгодна сделка за този модел, тъй като не е най-популярния сред бмв любителите.

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_novobranec » 28 Ное 2012, 10:44

Колеги може ли мнение за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1btpvs.
Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 28 Ное 2012, 12:03

1. Лака на предната броня от едната страна се лющи.
2. Струва ми се неравномерно износване на предните гуми (ама може и да си въобразявам)
3. Или са сменяли дясната брава с кола от Англия или колата е обръщана
4. На последната снимка нещо май го няма салона отзад :dunno: (ама явно са го прали щот на другите снимки се вижда)
5. Няма снимки на мотора и снимки на салона в по-общ вид.
6. Фаровете за мъгла на предната броня или са кондензирали или са напукани (каквото и да е не изглеждат наред)
7. Харесай си друга кола :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 28 Ное 2012, 12:29

Exesus написа:6. Фаровете за мъгла на предната броня или са кондензирали или са напукани (каквото и да е не изглеждат наред)

И моите кондензират, но не е болка за умиране.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 28 Ное 2012, 17:38

Exesus написа:3. Или са сменяли дясната брава с кола от Англия или колата е обръщана

Обръщана е, вижда се ключалката на дясната врата.

ПредишнаСледваща

Назад към E46