ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Angelov91 » 23 Ное 2012, 2:56

Колеги скоростните кутии на М50б20 И М5025 еднакви ли са ?!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 330i
Детайли за колата: Automatic

Мнение от jackal89 » 24 Ное 2012, 2:22

Здравейте БМВ фенове! Понеже обмислям вариянта и аз да се сдобия с БМВ имам няколко вапроса към вас. Интересуваме дали автоматичната скоростна кутия на Е36 320 е надеждна или дава много дефекти? Сащо така искам да знам дали автоматичните скоростни кутий на Е36 320,325,328 и 325 ТДС са едни и сащи или имат разлика? Искам да попитам някои може ли да ми каже как да разбера дали автоматичната скоростна кутия е читава (някакви симптоми или трикове с които да разбера). Благодаря предварително на всички отговорили на вапросите ми :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 24 Ное 2012, 19:29

Здравейте, колеги въпроса ми е става ли рекаро салон от компакт е36 да се сложи на купе е36(имам предвид само предните седалки)

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 24 Ное 2012, 19:31

vladi_totev написа:Здравейте, колеги въпроса ми е става ли рекаро салон от компакт е36 да се сложи на купе е36(имам предвид само предните седалки)

Стават..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 coupe/m52b20

Мнение от auditek » 25 Ное 2012, 14:18

Здравеите,проблема ми е можели двигателя да загрява почти до прегряване(когато го барам е много горещ)?Горния маркуч е горещ,а долния маркуч на радиатора е почти хладен(и двата маркуча не са много твърди).На таблото датчика за температурата ми стои на 12 часа.Колата е BMW E36 двигателя M52B20.Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 25 Ное 2012, 21:29

Искренно се извинявам за тъпия въпрос. Та имам възможността да си избера кой от 2та вида задни тонколони да си сложа в колата. Та сега съм с тези с кутийята и свирят горе долу добре но имам чуството че 2рия вид от снимките вади по добър звук чувал съм го в на приятел колата.Та въпроса ми кои се водят като Hi-Fi пакeт и кой са по-добрите. :D

Изображение

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 26 Ное 2012, 1:18

Здравейте колеги ,интересува ме може ли да сложа на калник който е фейслифт мигач който е от преди фейслифта?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Ное 2012, 1:23

HowDouWantit написа:Здравейте колеги ,интересува ме може ли да сложа на калник който е фейслифт мигач който е от преди фейслифта?

Предполагам питаш за малките мигачи в калника - не стават(с изключение на варианта с рязане на калника :mhihi:).
Ако е за другите, това няма значение, а само дали е купе, седан и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 26 Ное 2012, 2:47

За основните мигачи знам ,питах за тези в калника ,жалко ,понеже от как взех колата единият мигач е фейсов ,другия преди фейса.. и много дразни .. :(
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 26 Ное 2012, 12:31

auditek написа:Здравеите,проблема ми е можели двигателя да загрява почти до прегряване(когато го барам е много горещ)?Горния маркуч е горещ,а долния маркуч на радиатора е почти хладен(и двата маркуча не са много твърди).На таблото датчика за температурата ми стои на 12 часа.Колата е BMW E36 двигателя M52B20.Благодаря предварително.

И при мен е така с м42то,сега е нормално в този не толко голям студ да не отвори почти големия кръг..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i e36
Мечтае да кара: BMW 328i e36

Мнение от bmwpesho » 26 Ное 2012, 14:39

Здравейте колеги, някой ще даде ли идея, какво мога да сложа между колектора и свещите на М43б16. Попринцип трябва да има предпазна ламарина, която днес на мене ми изпадна. Извинявам се за тъпия въпрос, но ме плаши да не се запала някъде.

Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Ное 2012, 18:25

em1l написа:Искренно се извинявам за тъпия въпрос. Та имам възможността да си избера кой от 2та вида задни тонколони да си сложа в колата. Та сега съм с тези с кутийята и свирят горе долу добре но имам чуството че 2рия вид от снимките вади по добър звук чувал съм го в на приятел колата.Та въпроса ми кои се водят като Hi-Fi пакeт и кой са по-добрите. :D
...
Нито едните, нито другите са Hi-Fi пакет. Вторите са фейслифтови (кръглите отдолу). Те са с по-големи мембрани и свирят по-приемливо. Щом можеш да избираш, скачай директно на тях.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Ное 2012, 21:39

bmwpesho написа:Здравейте колеги, някой ще даде ли идея, какво мога да сложа между колектора и свещите на М43б16. Попринцип трябва да има предпазна ламарина, която днес на мене ми изпадна. Извинявам се за тъпия въпрос, но ме плаши да не се запала някъде.

Благодаря предварително!

Нищо няма да се запали и без нея. Но е по-добре да си я сложиш. Аз бих я взел здрава втора употреба, имайки предвид, че нова е 60лв., а реално е част, която с времето не се амортизира и втора употреба са по 10-20лв.
Ако все пак парите не те бъркат:
Номенклатурен номер : 11621743719
Описание : ГАРНИТУРА
Ед.цена (с ДДС) : 60.19 BGN

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Ное 2012, 0:33

Тая гарнитура на Victor Reinz е 28лв, ако колегата иска старата и си плати доставката ще му я пратя...

Потребител
Аватар

Мнение от sailo99 » 27 Ное 2012, 20:05

Здравейте,понеже съм нов във този форум може да имам малко грешки, та въпроса ми е следния:Колата е BMW e36 1995 coupe Vanos
Колата си ми дига градуси без проблем до нормалното обаче парното ( или климатроника) е нагласен на 32 градуса и неиска да духа топло. Обезвъздуших го уж, тръбите парят тия отпред , но не знам, къде е проблема точно.Мерси предваритвелно

ПредишнаСледваща

Назад към E36