BMW F30 - едно от най-красивите BMW ever..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Re: BMW F30 - едно от най-красивите BMW ever..

Мнение от AIWERA » 23 Ное 2012, 18:01

Новите БМВ-та били еднакви... То и еднояйчните близнаци са еднакви, но родителите им безпогрешно ги разпознават ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 26 Ное 2012, 0:08

Dido_stz написа:
Vra4anin написа:Не е лоша на вид, по-красива е от Е90, почти всеки ден виждам една F30 във Враца (в модерния на последък кафяв цвят тип... да не казвам какво :mhihi: , дето го слагат и на изчадието адово daciа duster) , но откровено казано, ако видя седан Е36 с М пакет, с хубави големи джанти с борд и ниско окачване, повече би ми привлякло погледа. За мен лично от тройките седан, Е36 има най-визия. Не че имам Е36 или ми е мечта да имам Е36, че да го хваля, просто така го чувствам че тази кола (специално 4 вратата версия) имаше излъчване което нито Е46, нито Е90, нито сега F30 имат. Е36 притежава една изчистена линия, една спретната и стегната стойка, особено завършека на праговете при Е36... не мога да го обясня, красив и същевременно не лигав на вид седан.
Купетата са друга работа, там Е92 наистина е уникално красива.

ето за това Е36 седан е моята кола, много точно го описа вместо мен... Иначе следващата може и да е такава , мен ме зарибява предницата каква е навъсена

:yes: и аз съм на вашето мнение,няма спор леко пипнато седанче Е36 :bowdown: направо ги разбива другите 3-ки,това ф30 не е лошо никак даже ...
(а това дето колегата ineedmoney написа аз съм на друго мнение за 3-те,за мен е30 и е46 пък са отвратителни особенно пък е30 това няма да си го взема и за кокошарник даже все едно са го дрънкали пияни руснаци със кирка,да не се засегне колегата а и другите фенове на е30-та това си е мое мнение )

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Ное 2012, 0:44

ineedmoney написа:при трета серия общо взето ситуацията е такава, че дизайна им се получава добре през поколение
Е21 не е особено красив автомобил като изключим може би само двуфаровите 320-ки. Бъбреците са невзрачно малки, а стоповете са все едно взети от москвич.
Със следващото поколение нещата са коренно различни. Е30 e стегнат и мускулест автомобил с перфектна задница, а тези с тройния стоп са просто съвършени. Бъбреците са точно толкова големи колкото е необходимо за предницата на колата. Двойния фар е убийствен.
Е36 следвайки логиката на "през 1 поколение" е най-грозната 3-ка правена някога. Прекрасния 2-ен фар от е30 е обвит в отвратителна пластмаса, по която постоянно кондензира нещо, а бъбреците са изведени напред от основната равнина на предницата и изглеждат като свинска зурла. Стоповете са във форма трапец чертан от пиян тракторист, които освен това са и малки за тази задница.
Е46 оправя вида на серията. Фарът вече е едно цяло с прилична заоблена форма, бъбреците са по-прибрани и не седят като залепени с лепило Рила, но най-хубавата на интериора са стоповете и задницата като цяло.
с направата на E90 си мислех че са счупили каръка на поколенията, но си мислех така докато не излезе F30. Определено е90 е красив автомобил след фейслифт-а, но преди това .... стоповете седят като "ококорени" а отпред всеки елемент се "врязва" и деформира капака в някакви извивки. е92 пък все едно е отделна 3-ра серия която няма нищо общо със седаните и си мисля че още тук можеха да отделят купетата в 4-та серия. Стопа е съвсем различен,а фаровете са малки за предницата и единственото нещо което я различава от тойота са бъбреците, които са много добре поставени.
F30 е дългоочакваното спасение. Първоначално като я видях си казах "как подяволите ще свържат фара и бъбреците, защо са тези гурли помежду им". След това обаче като се позагледах, осъзнах че това придава някаъв уникален хищнически поглед , който никое друго бмв няма (камо ли друга кола) Бъбреците са най-големите правени някога за 3-ка. "Нацепения" капак придава впечатлението за напонпан спортист а задницата е нещо като подобрен вариант на Е46 задницата (най-хубавата според мен от 3-ките).
F30 е най-хубавата 3-ка правена някога. Следва я E30 и E46 за бронза. Какво виждате....през поколение стават нещата. (говорейки изцяло и само за екстериор и то видян през моите очи) ;)

Абре и тва си е талант, от една камара писаници да уцелиш една-две истини :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Ное 2012, 0:52

Dpy написа:
ineedmoney написа:при трета серия общо взето ситуацията е такава, че дизайна им се получава добре през поколение
Е21 не е особено красив автомобил като изключим може би само двуфаровите 320-ки. Бъбреците са невзрачно малки, а стоповете са все едно взети от москвич.
Със следващото поколение нещата са коренно различни. Е30 e стегнат и мускулест автомобил с перфектна задница, а тези с тройния стоп са просто съвършени. Бъбреците са точно толкова големи колкото е необходимо за предницата на колата. Двойния фар е убийствен.
Е36 следвайки логиката на "през 1 поколение" е най-грозната 3-ка правена някога. Прекрасния 2-ен фар от е30 е обвит в отвратителна пластмаса, по която постоянно кондензира нещо, а бъбреците са изведени напред от основната равнина на предницата и изглеждат като свинска зурла. Стоповете са във форма трапец чертан от пиян тракторист, които освен това са и малки за тази задница.
Е46 оправя вида на серията. Фарът вече е едно цяло с прилична заоблена форма, бъбреците са по-прибрани и не седят като залепени с лепило Рила, но най-хубавата на интериора са стоповете и задницата като цяло.
с направата на E90 си мислех че са счупили каръка на поколенията, но си мислех така докато не излезе F30. Определено е90 е красив автомобил след фейслифт-а, но преди това .... стоповете седят като "ококорени" а отпред всеки елемент се "врязва" и деформира капака в някакви извивки. е92 пък все едно е отделна 3-ра серия която няма нищо общо със седаните и си мисля че още тук можеха да отделят купетата в 4-та серия. Стопа е съвсем различен,а фаровете са малки за предницата и единственото нещо което я различава от тойота са бъбреците, които са много добре поставени.
F30 е дългоочакваното спасение. Първоначално като я видях си казах "как подяволите ще свържат фара и бъбреците, защо са тези гурли помежду им". След това обаче като се позагледах, осъзнах че това придава някаъв уникален хищнически поглед , който никое друго бмв няма (камо ли друга кола) Бъбреците са най-големите правени някога за 3-ка. "Нацепения" капак придава впечатлението за напонпан спортист а задницата е нещо като подобрен вариант на Е46 задницата (най-хубавата според мен от 3-ките).
F30 е най-хубавата 3-ка правена някога. Следва я E30 и E46 за бронза. Какво виждате....през поколение стават нещата. (говорейки изцяло и само за екстериор и то видян през моите очи) ;)

Абре и тва си е талант, от една камара писаници да уцелиш една-две истини :mhihi:

Страшен разбор е направил. Абе ти да не си дизайнер или си гледал много Chip Foose по дискавъри?

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 26 Ное 2012, 1:09

Vra4anin написа:Не е лоша на вид, по-красива е от Е90, почти всеки ден виждам една F30 във Враца (в модерния на последък кафяв цвят тип... да не казвам какво :mhihi: , дето го слагат и на изчадието адово daciа duster) , но откровено казано, ако видя седан Е36 с М пакет, с хубави големи джанти с борд и ниско окачване, повече би ми привлякло погледа. За мен лично от тройките седан, Е36 има най-визия. Не че имам Е36 или ми е мечта да имам Е36, че да го хваля, просто така го чувствам че тази кола (специално 4 вратата версия) имаше излъчване което нито Е46, нито Е90, нито сега F30 имат. Е36 притежава една изчистена линия, една спретната и стегната стойка, особено завършека на праговете при Е36... не мога да го обясня, красив и същевременно не лигав на вид седан.
Купетата са друга работа, там Е92 наистина е уникално красива.

Шшшшш, баце, нЕма да ми обиждаш F30-ката! :nono: :lol:
А цвета е различен при различно осветление - нощем например изглежда тъмно сива колата.
Е90-ката ми си ми харесва много повече, обаче. Много по-удобна ми е вътре, мигачите не цъкат като на някоя Kia (в F30-ката направо ми се повръща като ги чуя), волана е къде къде по-красив и удобен, скоростния лост на 90-ката също е по-удобен, навигацията при по-слънчево време се вижда по-добре в 90-ката, тая дръжка на вратата при шофьора още не мога да я възприема, отделно е супер досадно на всяко палене да изключваш старт-стоп системата, "умният" автоматик също (т'ва колата автоматично да ми минава на паркинг като си отворя шофьорската врата си е пълна простотия),абе както си го и мислех, когато си купувах е90-ката, по-добра 3-ката няма как да стане. F30 не е лоша кола, но в 90-ката няма абсолютно нищо, което да ме дразни и ми пасва перфектно. :)

п.п. F30-ката е на бащата

Сигурен съм, че много колеги с кеф биха те ритали за тия думи! :lalala: :lol: :lol: :lol:
Изображение

I wanna leave you far behind....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Ное 2012, 2:06

за мен е36 е едно от не особено интересно изглеждащите бмв-та. но е ок, няма някакви смели решения и е доста консервативно. е46 ми е с по приятен интериор, защото има връщане назад към е30. е90/92 ако без айдрайв изглежда като тойота вътре :) и екстериора е още по-скучен. е92 ми харесва отвън, там са уцелили за мен. (хейтър съм... знам). ф30 също е супер невзрачно.. е90 с нова предница.

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Мнение от AIWERA » 26 Ное 2012, 3:36

steeN написа:за мен е36 е едно от не особено интересно изглеждащите бмв-та. но е ок, няма някакви смели решения и е доста консервативно.

Точно обратното пък наскоро си разсъждавах за е36 - че за времето си е било с революционен дизайн. Съединяват двата фара под стъкло и обръщат наклона им, с което тотално се е изгубил "шарк" погледа. Задницата я правят отличително доста по-висока от предницата - тоест с този модел за първи път наблягат толкова много на аеродинамиката. Освен това бъбреците ги издължават хоризонтално. Тенденции, които се виждат при всички последвали модели.
Няма как тези неща да не са предизвикали реакция между тогавашните заклети фенове. Жалко, че не е имало форум в началото на 90-те, който да овековечи първосигналните им старовремски псувни :mhihi:

И за да не съм много офф-топик - при ф30 пък свързват фаровете директно с рамката на бъбреците, а рамката пък е нараснала на дебелина. Като гледам при i8 също е така и май това ще е новия облик на предниците на доста модели.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 26 Ное 2012, 10:16

За мен последното поколение F коли са няма и тези коли. В дизайнерско отношение бият всякаква конкуренция, от вътре и от вън. Толкова красиви бмв-та не е имало никога. Дори не мога да се сетя за по-красива кола от ф10 примерно. В предишните модели, лично аз съм си мислил еее това ауди изглежда доста добре, мерцедеса е доста як и т.н. В момента просто нямат аналог, много красота е събрана в сегашното поколение.
:OT: Ако бмв бяха продължили линията от е30, едва ли сега щях да карам бмв. Просто няма една черта в тази кола, която да ми хареса.

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 26 Ное 2012, 10:40

Прав си. БМВ-тата едно време имаха индивидуалност. Бяха нещо уникално. Да, това не се харесваше на всеки, но пък това е и причината да има различни марки, нали? Всеки да открие себе си в даден автомобил. Старите БМВ-та, както казаха в едно старо видео за 911-ката, са правени да са всичко за някой, а не по нещо за всеки. ;) В днешно време БМВ са се отдали на комерс и "запълване на пазарни ниши" с какви ли не глупави модели, които ни очакват в следващите няколко години. И не само БМВ са така...много марки с вековна история го направиха....то затова вече няма почти ник'во значение к'ва точно кола ще си купиш в един ценови сегмент...
Изображение

I wanna leave you far behind....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Ное 2012, 10:49

TsvetanVR написа:то затова вече няма почти ник'во значение к'ва точно кола ще си купиш в един ценови сегмент...

общо взето това добре обобщава нещата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Ное 2012, 10:50

На мен пък Е36 ми харесва повече от Е46 :smoke:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 26 Ное 2012, 17:59

shark1986 написа:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :yes:

е21 е супер красива, във всичките си модификации. затова пък е30 седан 2оен стоп като дизайн е крачка назад. за 3оен стоп е далеч по добре, особено купето.
е36: седан, купе са отлично дизайнерско попадение, много ми харесват. единствено комбито не ми аресва много, компакта, въпреки , че минава за недоразумение също ми допада.
е46: осъвременен дизайн на е36, и ... хем ми харесва, хем ми е малко безлично.
е90 : много ми аресва, макар и тотално да е загубило приемственост със култовия си праотец.

както са казали братушките: на вкус и на цвет, товарищи нет :mrgreen:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 26 Ное 2012, 22:08

аз не случайно написах че това е 3-та серия през моите очи. Съгласен съм че много от старите кучета никога няма да се съгласят с мен за е36 най-вече, но всеки има право да си харесва колата.
А и в случая говорихме само за екстериор, а не за интериор. :winky:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 26 Ное 2012, 22:24

ineedmoney написа:...
А и в случая говорихме само за екстериор, а не за интериор. :winky:

вЕрно ли? :arrow:

ineedmoney написа:...
...

сериозно се замислям дали правиш разлика м/у интериор и екстериор....
освен ако не караш нек'ва е46-ца, на която стоповете са захвърлени на задната седалка
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 27 Ное 2012, 14:24

Добре бе, що не си цъкаш акнето от екстериора пред огледалото, а се напъваш да правиш разбор на дизайна?

Освен, че си тотален естетически инвалид ти липсват и елементарни фактологически познания.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата