Проблем-утечка над 4 ампера

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем-утечка над 4 ампера

Мнение от DON4O » 24 Ное 2012, 19:14

Здравейте колеги!Нов съм във форума и искам да се извиня ,ако вече съществува такава тема.
Имам проблем с голяма утечка-над 4 ампера!!!Ходих по различни сервизи,дори в сервиз на БМВ в Плевен-от където останах разочарован.
Всички стигат до един бушон-предпазител ном.55(сервотроник).До колкото разбрах,на този бушон е вързан и комфорт модула,т.е. централно заключване,заводска аларма,осветление в купето,шибидах.
В сервизите съм проверил-си ди чейнджър,централно заключване,люк,плафони(жабка и багажник).
Днес вадих букса по букса комфорт модула и утечката си стои.Принуден съм всяка вечер да махам минуса на акомулатора(между другото акомулатора е нов),за да запаля сутрин.Има ли някой идея какъв е проблема.
p.s.Чудя се при тези 4-5ампера утечка,как до сега не е изгорял проблемният елемент(който и да е той)!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Re: Проблем-утечка над 4 ампера

Мнение от sambeto » 24 Ное 2012, 22:29

И аз имах проблем с утечка около 4 ампера.При мене проблема беше от някаква платка на климатроника,не помня точно вече.
Трябва ти читав жичкаджия :mrgreen:
При мене го намериха и отстраниха за около 2 часа.
Ако си от Варна,мога да те пратя при един човек да ти оправи проблема ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Ное 2012, 5:38

Казват му жаргонно "таралеж"

Иначе утечката има още един малко по-пипкав момент на гонене - да се изключват модул по модул нещата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 25 Ное 2012, 11:41

Колега аз знам,че да хванеш утечката трябва да махаш бушон по бушон и да следиш кога я няма.След като разбереш при кой бушон я няма,там е проблема.Примерно махаш бушона на парктроника и нямаш утечка - следователно проблема идва някъде по веригата на парктроника и проследяваш до модула :yes: Доста пипкава работа е,но така можеш поне сам да пробваш да си отстраниш проблема без да даваш излишни пари.Поздрави :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от DON4O » 25 Ное 2012, 13:18

cod-cdbp написа:Казват му жаргонно "таралеж"

Иначе утечката има още един малко по-пипкав момент на гонене - да се изключват модул по модул нещата.

Благодаря за отзивите!А къде точно се намират модулите на Е38(мисля,че GM модула е зад жабката,другите незнам).

Потребител
Аватар

Мнение от DON4O » 25 Ное 2012, 13:20

sambeto написа:И аз имах проблем с утечка около 4 ампера.При мене проблема беше от някаква платка на климатроника,не помня точно вече.

Здравей колега!Виждам,че си посочил Враца-местонахождение.Аз съм от Козлодуй,дали има някой свестен жичкаджия наоколо?!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 25 Ное 2012, 16:47

DON4O написа:
sambeto написа:И аз имах проблем с утечка около 4 ампера.При мене проблема беше от някаква платка на климатроника,не помня точно вече.

Здравей колега!Виждам,че си посочил Враца-местонахождение.Аз съм от Козлодуй,дали има някой свестен жичкаджия наоколо?!

Е то съм от Враца,ама си ходя там няколко пъти в годината брат.Живея във Варна,и затова казах че ако имаш път към Варна мога да те заведа при един човек.
За Враца не знам кой е твоя човек там.

Назад към Е38