QUAIFE диференциал
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: QUAIFE диференциал
И аз си мисля, че мост от М3 + обслужване на дифа щеше да ти легне по-евтино... но ти си знаеш...
Поздравления - да кажеш после как е усещането
Поздравления - да кажеш после как е усещането

Si non confectus, non reficiat.
- attodorov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 323 CI
- Мечтае да кара: М5 (няма значение кой модел)
мерси колеги. а ето това се случва като се сложи supercharger на кола без LSD 
http://www.youtube.com/watch?v=XIz3ZFOR ... ure=fvwrel

http://www.youtube.com/watch?v=XIz3ZFOR ... ure=fvwrel
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
vicho написа:Bavarcho написа:Както каза 10 годишния шпер от М3-ката надали ще е същия като чисто новия...
Което ме подсеща с какъв процент на заключване е? (М-ковия май беше 25%)
тоя път не си прав![]()
Variable M Differential Lock - демек до 100% предаване на въртящия момент на колелото, което има нужда![]()
старите шперове са на 25% ... мдааа
поздравления на колегата за Куайфето, но имам 2 забележки -
Цената е покъртително висока дори за чисто нов диф и второ - това за 323-ката ли е?
мда прав си

п.с. мисля, че коментари от рода "що взе такъв, а не от М-ка с все моста" са безмислени, евалата на колегата че е дал толкова пари за колата, тука 90% се мислят за супер маниаци и ако ги питаш са налели милиони по колата си, но като стане въпрос за шпер всички казват "ама много скъпо".

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Bavarcho написа:п.с. мисля, че коментари от рода "що взе такъв, а не от М-ка с все моста" са безмислени, евалата на колегата че е дал толкова пари за колата, тука 90% се мислят за супер маниаци и ако ги питаш са налели милиони по колата си, но като стане въпрос за шпер всички казват "ама много скъпо".
и аз мисля, че всички колеги са длъжни да свалят шапка на човека, че е инвестирал в колата си за такава част... другото е бошлаф...
кервана си върви, хората си дрифтят...

който, както може...
и все пак си мисля, че цена около 1500 до 2000 лв. максимум би била разумна, всичко нагоре е маниащина... всичко надолу е късмет
п.с. това е с оглед на цената на колите ни и възможностите на средностатистическия българия

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Със здраве да си го караш, но си запази и стария, като си продаваш колата да си го свалиш този, защото никой няма да го плати на тази цена, да не говорим, че трудни и на 50% от нея ще и вземеш.
В този ред на мисли имам един Шпер за Е46 на цена от около 1600 лева.
В този ред на мисли имам един Шпер за Е46 на цена от около 1600 лева.

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Честито колега
Много кеф да ти доставя колата.
ОФФ: т'ва ми напомня, че и аз трябва да ходя до Рашо да правя разни неща, но като гледам са заети

Много кеф да ти доставя колата.
ОФФ: т'ва ми напомня, че и аз трябва да ходя до Рашо да правя разни неща, но като гледам са заети

- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Quaife е супер решение.
Това с М-ковия мост си мисля че не става току така. М-ката е лекикно по-широчка от нормално Е46/
Иначе глефам и Heed Auto предлагат Quaife писах им за цена за 330ка ама не ми отговориха...
Това с М-ковия мост си мисля че не става току така. М-ката е лекикно по-широчка от нормално Е46/
Иначе глефам и Heed Auto предлагат Quaife писах им за цена за 330ка ама не ми отговориха...
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
Поздрави за колегата. Аз лично виждам доста повече смисъл да се инвестира в това отколкото в м брони и прочие
Колега да знаеш ,че с нетърпение очаквам да споделиш как се е променила колата и ако може и някое клипче да пуснеш ще е супер

Колега да знаеш ,че с нетърпение очаквам да споделиш как се е променила колата и ако може и някое клипче да пуснеш ще е супер

- attodorov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги,
оказа се че лагерите в диф-а са някаква супер трудна за намиране част и от няколко дни търсим и не може да се намерят правилните размери. Помагайте ако знаете от къде мога да си ги набавя.
Да дам малко детайли - диф-а се отваря за да се сложи Quaife-то, като лагерите при смяната е добре да се подменят (моите и без това си бяха заминали, а от изкарването още повече са се преебали).
Това с лагерите го чета в много форуми (американски, английски) и навсякъде питат за тия лагери и уж ги намират по номер, но явно в БГ не е толкова лесно.
Другия вариант е - лагери от 2-ра ръка диф - само дето на мен тоя диф не ми трябва (ако е до някаква нормална цена, бих го купил заради лагерите само, въпреки , че пак има риск да се преебат при изкарването). От Е36 също ставали като чета по другите форуми.
Знаете ли някой които се е занимавал с диф-ове от форума, които може да ми помогне с тия лагери ? (Иначе сглобяването на диф-а не би трябвало да е проблем ако не се пипа затягането на пиниона (заради финната настройка). сега аз малко си говоря на изуст, защото не съм майстор, но това е каквото съм чел).
Благодаря
оказа се че лагерите в диф-а са някаква супер трудна за намиране част и от няколко дни търсим и не може да се намерят правилните размери. Помагайте ако знаете от къде мога да си ги набавя.
Да дам малко детайли - диф-а се отваря за да се сложи Quaife-то, като лагерите при смяната е добре да се подменят (моите и без това си бяха заминали, а от изкарването още повече са се преебали).
Това с лагерите го чета в много форуми (американски, английски) и навсякъде питат за тия лагери и уж ги намират по номер, но явно в БГ не е толкова лесно.
Другия вариант е - лагери от 2-ра ръка диф - само дето на мен тоя диф не ми трябва (ако е до някаква нормална цена, бих го купил заради лагерите само, въпреки , че пак има риск да се преебат при изкарването). От Е36 също ставали като чета по другите форуми.
Знаете ли някой които се е занимавал с диф-ове от форума, които може да ми помогне с тия лагери ? (Иначе сглобяването на диф-а не би трябвало да е проблем ако не се пипа затягането на пиниона (заради финната настройка). сега аз малко си говоря на изуст, защото не съм майстор, но това е каквото съм чел).
Благодаря
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
http://www.lageri.bg/category/163/e-sho ... i-skf.html
Виж тук попитай дали имат или могат ли да намерят.
Виж тук попитай дали имат или могат ли да намерят.

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Ще използвам темата за въпрос,който не е по нея :Има ли Е 46 с фабричен шпер?
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Драгослав написа:Ще използвам темата за въпрос,който не е по нея :Има ли Е 46 с фабричен шпер?
Само М3
- attodorov
- кандидат ентусиаст
-
Има, само М3.
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Справка от уийкенда, някво Е46 с незнам какви гуми по пътя от Банско нагоре към пистите се връщаше на задна на аварийки от един завой който така и не успяваше да преодолее. След това на слизане се разминах с Е46 М3 също не знам с какви гуми, ама си перкаше по завоите с обратен наклон без грижи 
Та скъпо удоволствие е шпера, но е може би най-добрия ъпгрейд който човек може да направи на Е46-цата си

Та скъпо удоволствие е шпера, но е може би най-добрия ъпгрейд който човек може да направи на Е46-цата си

Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ivo098 написа:Справка от уийкенда, някво Е46 с незнам какви гуми по пътя от Банско нагоре към пистите се връщаше на задна на аварийки от един завой който така и не успяваше да преодолее. След това на слизане се разминах с Е46 М3 също не знам с какви гуми, ама си перкаше по завоите с обратен наклон без грижи
Не е до диф тоя номер..а до шофьор и гуми

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5