Електронна цигара - що е то...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Re: Електронна цигара - що е то...

Мнение от sims » 20 Ное 2012, 20:22

:wave: Колеги и ас пуша ел.цигара от около два месеца(510-Т е цигарата)първо комплекта беше с атомаизер и бях доволен,но след две седмици се появи вкус на прегоряло и го смених с картомаизер който издържа повече и може да го миете(драи-бърн) ;) по въпроса за течностите пуша само 18мг. и са ми добре(пушех кутия и половина бяло боро)препоръчвам ви да пробвате течностите(HANGSEN)пробвал съм Dekang и Inavera,няма такава смрад на химия и мръсни чорапи :dunno: още при отваряне на шишенцето се усеща лошата миризма и вкуса им е малко на химия :no: може да са били менте не знам но никога повече няма да повторя.Има цял форум за пушачите на ел.цигари в които са описани много неща за поддържането на консумативите и информация за течностите :yes: ако някои иска ще му пратя сайта на ЛС.да не правя реклама :winky:

п.п като цяло съм много доволен от ел.цигарата :smoke: :smoke: :smoke:

Потребител
Аватар

Мнение от bestman » 21 Ное 2012, 0:06

Колеги, не бях се зачитал доста време във форума и гледам и тук са се появили "изпаряващи" :D

С е-цигара съм от 3 г.(три години). От момента на закупуване не съм и помислял да запаля "аналогова".
Преминал съм през (хронологично): Интелициг, 510, 510-Т, еГо-Т, еГо-Ц, Т2 (това е картомайзер=изпарител+пълнител). Разликата е начина на "доставка" на течността до изпарителя - с вата/тампон в пълнителя или от пълнител-резервоар (Tank - от там е и "Т" в името на модела, еГо-Ц (eGo-C (Changeable)-със сменяеми глави, пълнителите са същите като на еГо-Т)).

Икономическият момент от всичкото това изпаряване към днешна дата - 1.30 лв./ден. Включва ВСИЧКИ разходи до момента! От любопитство в началото започнах да записвам във файл всички разходи, които правя и това е равносметката. В тези разходи към момента са включени и наличните консумативи, най-общо казано: 1 глава за еГо-Ц, 2 картомайзера Т2, 5 глави за Т2, около 300 мл течност, работещи 4 батерии - 2 х 650мАч(на края на "жизнения" си път - все пак са от 1+ година) и 2 х 1000 мАч (на 1/2 година). Т.е. разхода на ден със всеки изминат ден намалява(ако не се влагат нови средства).

Малко опит:

Мирише ви на изгоряло - няма течност в пълнителя; направили сте няколко бързи, дълги "дръпки" и фитилът е изсъхнал - оставете да се напои (това за танк системите, ако сте с картомайзер с горен фитил - наклонете за малко, така че течността да стигне до фитила и го напои).

Има си течност, но няма много пара - батерията е накрая (качествените батерии поддържат почти напрежение до край, на другите - постепенно пада); "задавили" сте изпарителя с резки дръпки (предствете си двигател); имате теч към батерията и няма добър контакт - отстранявате го; образувал се е нагар по реотана на изпарителя(тогава спира и да предава вкуса на течността) - за смяна е, или пробвате да го "профилактирате" - намирате в нета за вашия модел как точно се разглобява за да се направи промиване и/или "драй-бърн" (сухо изгаряне). При драй-бърн се подава ток от батерията докато реотана стане червен (не наведнъж, а на серии от по 4-5 сек горене, 10 сек изчакване), затова трябва да се разчасти атомайзера или главата (при еГо-Ц и някой картомайзери) за да се вижда кога целия реотан е станал червен (и чист от налепи). При картовете обикновено реотана е навит около фитила - няма страшно, ако фитила е истински няма да прегори (тествано!). Ако по време на или след процедурата реотана все пак изгори - ами било му е време да се смени!
Драй-бърн може да се приложи и при упорит мириз на изгоряло.
Атомайзер (или картомайзер или глава - според модела) може да изкара до 1-1.5 месеца (зависи от изпаряването), или 1 седмица (случва се и кофти бройка).

Течност: на пазара има купища "сготвени" по гаражи(няма такива гадости!). Качествената течност си е качествена и няма как да е 30 мл за 5-6 лв. Иначе никой няма идея какво ви влиза в дробчетата (и "готвача" даже). И ако мислите, че ще намерите течност с вкус 1:1 с "аналоговите" - забравете! За готова течност - най-много съм изпарявал Shade на FlavorArt (защото аз си ги готвя :D ).

Искате да спестите още средства и да пробвате много течности преди да откриете вкусовите си фаворити? Няма проблем!
Пример: Ако вече сте на концентрация на никотин 18 мг си купувате любимата течност с концентрация 24 мг и я разреждате до 18 мг (или в съотношение 3:1). Но... не с каквото ви падне под ръка! А например с глицерин, но не с такъв от аптека (или поне не от 99% от аптеките) - обикновено е с <85% чистота, а задължително с ФАРМАКОПЕЕН глицерин - 99.5% чистота ( цена - около 6 лв/кг).Може и с пропиленгликол, но глицеринът прави повече пара (но пък е по-сладък).
Искате да пробвате и други аромати - вземате течност БАЗА (т.е. без аромат - предлагат се основно на Inawera) с концентрация и състав (пропилен гликол-глицерин) по избор и АРОМАТИ по желание ( препоръчвам на FlavorArt и на Inawera). Запасявате се с необходимия брой празни шишенца и почвате да готвите. Количеството аромат най-общо е около 2% от "готвеното" количество или около 8-10 капки на 10 мл база. И не започвате да изпарявате веднага - трябва да отлежи. За някои 3-4 дни, за други 1-2 седмици. Не ви харесва резултата - сложете маааалко някакъв ментол, ако нищо друго не помага. (Frost на Inawera е като дъвка Орбит.)

За течностите: по-гъста -> повече нагар; по-рядка -> повече течове.

Любими аромати: 555, Shade, Cuban supreme, RedBull, касис, кафе, капучино.

Успех ! :yes:

ПП: Нямам намерение да ги отказвам и не ми е било цел.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Ное 2012, 14:48

Код: Избери целия код
Може и с пропиленгликол

Или направо с антифриз, то си е същото :mhihi:

Аз дръпнах 2-3 пъти от такава цигара ама не е за мен тая работа. То си е неква пара.. Па и нещо не ми се връзва цялата работа. Все едно да пиеш безалкохолна бира, безкофеиново кафе, да лъснеш бастунерката вместо другото и така.. уж същото ама не баш.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Ное 2012, 15:18

bum_bum написа:Па и нещо не ми се връзва цялата работа. Все едно да пиеш безалкохолна бира, безкофеиново кафе, да лъснеш бастунерката вместо другото и така.. уж същото ама не баш.

+1 ,само дето даже и не съм опитвал електрическа :mhihi: цигара-
или ги спираш или пушиш "нормални" ,къде е удоволствието иначе :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Ное 2012, 16:50

Bogat-Beden написа:
bum_bum написа:Па и нещо не ми се връзва цялата работа. Все едно да пиеш безалкохолна бира, безкофеиново кафе, да лъснеш бастунерката вместо другото и така.. уж същото ама не баш.

+1 ,само дето даже и не съм опитвал електрическа :mhihi: цигара-
или ги спираш или пушиш "нормални" ,къде е удоволствието иначе :dunno:

Това е истината.И аз съм на такова мнение изразих го в началото но се оказа че не съм "в крак с технологиите".
Въпреки че ми седи едно такова EGO-C в чекмеджето но бюрото не ме кефи и не е за мен това нещо. Тъкмо гледам съдържанието на шишето
Dekang
propilene glycol
glicerol и още бог знае какво има в тая химия.Не че в другите има нещо полезно де ама поне ми е кеф да ги пафкам натурални :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 22 Ное 2012, 8:21

bum_bum в антифриза има ЕТИЛЕН-глюкол.

На мен пък няма как да ми е кеф да си пафкам вече хартиените, като знам какво има в тях (ацетон, цианхидринова киселина, нафтиламин, амоняк, метанол, уретан, пирен, толуен, нафтален, арсен, кадмий, дибензакридин, полоний 210, формалдехид, въглероден монооксид, DDT, винил хлорид и други все такива готини вещества, които се използват в най-върлите отрови...)

а в никотиновата течност има - ароматни есенции, пречистен никотинов екстракт, пропилен глюкол и глицерин. Като изключим никотиновия екстракт, всичко останало са хранителни добавки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 23 Ное 2012, 18:49

От седмица пуша ел. цигара и до този момент не съм се замисляла да запаля нормална си цигара. А и това с ароматите ме радва много. :lol:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2012, 19:29

ръб написа:bum_bum в антифриза има ЕТИЛЕН-глюкол.

Има и е етилен и с пропилен. Втория е тоя по-модерния с по-дълъг пробег. ;)

Ако искаш тютюн без изкуствени добавки се продават и такива.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bestman » 23 Ное 2012, 21:10

bum_bum написа:
Има и с етилен и с пропилен.

Тук вече си прав.
Пропускаш само, че антифриз, в който етиленгликолът е заместен с пропиленгликол се маркира като неотровен!

"Пропилен гликола е неотровен и нетоксичен антифриз, който е безопасен за човешкото здраве.

В случай на контакт с тялото или евентуално поглъщане не вреди на човешкото тяло. Пропилен гликола се използва в хранителновкусовата промишленост."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2012, 21:18

Да, добре. Моя грешка, даже е полезен и лекува астма и глаукома :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 23 Ное 2012, 21:32

Няма ли модератор, който да контролира офтопика в темата ?

Искам да помоля тези, които не са наясно, нямат желание да разберат или дори не пушат, да не коментират.

п.п. днес стават 2 седмици, откакто не съм палил изобщо обикновена цигара. А пуша вече от 10 години по кутия на ден :) минус 2 седмици :D

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Ное 2012, 21:36

ръб написа:Няма ли модератор, който да контролира офтопика в темата ?

:D

Има бре, Бум Бум е модератор :mhihi:
П.П ако фана да чистя трябва да изтрием всичко, давайте па ще видим къде ще му е края :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2012, 21:59

Просто се опитвам да си наведа на мисълта, че безвреден порок няма. Ако щете пушете и тръстикови сламки. Със сигурност електронната цигара не е безвредна както се опитват да я изкарат. Не споря дали е по-вредна или не от нормалните. Но не си вярвайте, че пушейки електронната е супер здравословен навик.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bestman » 23 Ное 2012, 22:28

Всъщност всички "спорове" се водят за това колко много вредна е е-цигарата.
Което не е изненада като се знае, че е вероятен конкурент на многомилиарден бизнес.
Аз ( както и останалите "изпаряващи") просто се опитвам да кажа, че е по-малко вредна от "аналоговата" цигара. Дори и само за това, че не пречи и вреди на околните. Всеки интересуващ се може да гугълства наволя.
А кой какво употребява - ами въпрос на личен избор и уважавам изборът на всеки.
Не смятам никого да агитирам да ползва е-цигара. Просто споделих факти от личен опит.

И май не е лошо да се поразчисти "плявата" т.е. всичко, което няма общо с "Електронна цигара - що е то...". Може да се организира в друга тема - "Защо няма да пуша е-цигара" или подобно.

//Офф
bum_bum, За глаукомата има друго лекарство :weed:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Ное 2012, 22:47

Прочетох темата, купих си електронна цигара с картомайзер и.....малко ми е странна, но като я пуша намалих до минимум обикновените цигари. За заведение е супер, в работата също намира приложение. Отначло си купих някаква течност, която имаше дъх на чорапи :mhihi: но после намерих някаква друга, която много наподобява вкуса на истинска цигара. Странно, след няколко дни с електронна цигара, започнах да подушвам гадния мирис на тези които току що са пушили иситнски цигари. Даже започна да ми мирише някак си гадно в стая в която е пушено :shock: Не се превземам, просто като не пуша по кутия истински цигари на ден и ми се подобри обонянието.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата