Проблем с ABS!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Х5

Проблем с ABS!

Мнение от madness » 02 Мар 2012, 20:42

Здравейте!Карам 318 ти Компакт и в последно време имам някакъв проблем,като натисна педала на спирачката и постоянно ми се включва ABS и има някакво жужене,ако някой може да помогне и да каже от къде идва проблема ще съм благодарен много!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с ABS!

Мнение от PREDATOR_318is » 02 Мар 2012, 22:12

Може би датчин на АБС-са. Има куп теми за този проблем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 03 Мар 2012, 9:31

madness написа:Здравейте!Карам 318 ти Компакт и в последно време имам някакъв проблем,като натисна педала на спирачката и постоянно ми се включва ABS и има някакво жужене,ако някой може да помогне и да каже от къде идва проблема ще съм благодарен много!
Какво разбираш под "включва ми се ABS-а"?
Чуваш ABS помпата при леко натискане на педала на спирачката или става при яко натискане.
Възможно е да са ти износени гумите и тия дни при температури от около нулата има много лед навсякъде. Просто ти се включва ABS-а.

Вариант е да ти заминава акумулатора, тогава незнайно за мен защо ABS помпата се включва при леко натиснат педал на спирачката.
Това ми се е случвало и като смених акумулатора (защото спря да върти на стартер) проблема изчезна.
При слаб акумулатор колата може и да запали, но лампата на ABS-а светва в движение или изобщо не изгасва след подаване на контакт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 03 Мар 2012, 13:24

bmw325tds написа:
madness написа:Здравейте!Карам 318 ти Компакт и в последно време имам някакъв проблем,като натисна педала на спирачката и постоянно ми се включва ABS и има някакво жужене,ако някой може да помогне и да каже от къде идва проблема ще съм благодарен много!
Какво разбираш под "включва ми се ABS-а"?
Чуваш ABS помпата при леко натискане на педала на спирачката или става при яко натискане.
Възможно е да са ти износени гумите и тия дни при температури от около нулата има много лед навсякъде. Просто ти се включва ABS-а.

Вариант е да ти заминава акумулатора, тогава незнайно за мен защо ABS помпата се включва при леко натиснат педал на спирачката.
Това ми се е случвало и като смених акумулатора (защото спря да върти на стартер) проблема изчезна.
При слаб акумулатор колата може и да запали, но лампата на ABS-а светва в движение или изобщо не изгасва след подаване на контакт.

Може и датчик на сервото да е.... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 03 Мар 2012, 21:28

bmw325tds написа:....Вариант е да ти заминава акумулатора, тогава незнайно за мен защо ABS помпата се включва при леко натиснат педал на спирачката.

тва не е верно

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 04 Мар 2012, 0:00

Игнатов написа:
bmw325tds написа:....Вариант е да ти заминава акумулатора, тогава незнайно за мен защо ABS помпата се включва при леко натиснат педал на спирачката.

тва не е верно

аз също си мисля че акумулатора няма общо :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 04 Мар 2012, 20:35

Игнатов написа:...тва не е верно
Обоснови се.
Peturcho_bmw написа:...аз също си мисля че акумулатора няма общо :yes:
С кое няма общо. Със светеща лампа при слаб акумулатор или с включването на ABS помпата?

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 06 Мар 2012, 22:22

bmw325tds написа:
Обоснови се.
С кое няма общо. Със светеща лампа при слаб акумулатор или с включването на ABS помпата?

за светещата лама говоря аз коега, поне при мен не е било никога така дори и с слаб акумулатор :dunno: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от doktorabg » 06 Мар 2012, 22:47

Какво казва диагностиката , може и от релетата на ABS да е

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 06 Мар 2012, 23:19

bmw325tds написа:
Обоснови се.

един от вариантите да "сдаде багажа" някой датчик е като не му стига стартовия ток - при палене лампата свети; след известно каране (докато се зареди напълно акумулатора), гасене и повторно палене лампата изгася и първото което ти идва на акъла е че акумулатора е причината, обаче датчика "вече е тръгнал"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от doktorabg » 07 Мар 2012, 10:16

Стартов ток и датчик :?:
Диагностиката какво казва , на мен ми се е случвало но при малка скорост и беше предния ляв сензор

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 07 Мар 2012, 11:04

Peturcho_bmw написа:
bmw325tds написа:
Обоснови се.

за светещата лама говоря аз коега, поне при мен не е било никога така дори и с слаб акумулатор :dunno: :dunno:

на деУто на жената като беше отслабнал акумулатора ,таблото стана дискотека,не само абс-а,ами и бека ,светнаха,като сложихме нов никъв дерт

по темата,колега мойте гуми са също слаби и тая зима често се включваше абс-а,ако не свети лампа не се притеснявай,на стария компакт ми се беше прее..л датчик на колелото ,но тогава абс-а ми светеше и когато не светеше лампата ми се включваше на всяко спиране,а когато светеше абс-а хич не се включваше :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Ginkov » 22 Ное 2012, 23:04

При мен ABS се включва постоянно при слаб натиск -силен натиск на педала и колата трудно спира бие педала,но лампата ми не свети.Какъв може да е проблема?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 23 Ное 2012, 15:54

Ginkov написа:При мен ABS се включва постоянно при слаб натиск -силен натиск на педала и колата трудно спира бие педала,но лампата ми не свети.Какъв може да е проблема?
ABS-а ти работи. Най-вероятно гумите ти са за смяна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 03 Ное 2015, 22:30

Колеги ще ме извинявате ,че вадя тема от миналото ,но :
Тук преди 2 седмици ми светна ABS и тракшана заедно. Помпата се ,чува при леко натискане на педала ,но не винаги. След което игрява на таблото . Гася колата паля и се опрамя сама след малко като покарам. Или като светне след време само огася. Прегледах гумите отзаде са със 1-1.5 мл грайфер вече. Какъв е шанса проблема да идва от гумите ?

Няма грайфер - и тук пътя е хубав но доста грапав. И от вибрациите абс да се включва постоянно ( дори о без да съм натискал спирачка пак се включва понякога ) и да минава в авариен режим ,като натрупва грешка в компа и всичко светва ?
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

Следваща

Назад към E36