Проблем с ABS!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с ABS!
Здравейте!Карам 318 ти Компакт и в последно време имам някакъв проблем,като натисна педала на спирачката и постоянно ми се включва ABS и има някакво жужене,ако някой може да помогне и да каже от къде идва проблема ще съм благодарен много!
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с ABS!
Може би датчин на АБС-са. Има куп теми за този проблем.
Какво разбираш под "включва ми се ABS-а"?madness написа:Здравейте!Карам 318 ти Компакт и в последно време имам някакъв проблем,като натисна педала на спирачката и постоянно ми се включва ABS и има някакво жужене,ако някой може да помогне и да каже от къде идва проблема ще съм благодарен много!
Чуваш ABS помпата при леко натискане на педала на спирачката или става при яко натискане.
Възможно е да са ти износени гумите и тия дни при температури от около нулата има много лед навсякъде. Просто ти се включва ABS-а.
Вариант е да ти заминава акумулатора, тогава незнайно за мен защо ABS помпата се включва при леко натиснат педал на спирачката.
Това ми се е случвало и като смених акумулатора (защото спря да върти на стартер) проблема изчезна.
При слаб акумулатор колата може и да запали, но лампата на ABS-а светва в движение или изобщо не изгасва след подаване на контакт.
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
bmw325tds написа:Какво разбираш под "включва ми се ABS-а"?madness написа:Здравейте!Карам 318 ти Компакт и в последно време имам някакъв проблем,като натисна педала на спирачката и постоянно ми се включва ABS и има някакво жужене,ако някой може да помогне и да каже от къде идва проблема ще съм благодарен много!
Чуваш ABS помпата при леко натискане на педала на спирачката или става при яко натискане.
Възможно е да са ти износени гумите и тия дни при температури от около нулата има много лед навсякъде. Просто ти се включва ABS-а.
Вариант е да ти заминава акумулатора, тогава незнайно за мен защо ABS помпата се включва при леко натиснат педал на спирачката.
Това ми се е случвало и като смених акумулатора (защото спря да върти на стартер) проблема изчезна.
При слаб акумулатор колата може и да запали, но лампата на ABS-а светва в движение или изобщо не изгасва след подаване на контакт.
Може и датчик на сервото да е....

bmw325tds написа:....Вариант е да ти заминава акумулатора, тогава незнайно за мен защо ABS помпата се включва при леко натиснат педал на спирачката.
тва не е верно
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Игнатов написа:bmw325tds написа:....Вариант е да ти заминава акумулатора, тогава незнайно за мен защо ABS помпата се включва при леко натиснат педал на спирачката.
тва не е верно
аз също си мисля че акумулатора няма общо

Обоснови се.Игнатов написа:...тва не е верно
С кое няма общо. Със светеща лампа при слаб акумулатор или с включването на ABS помпата?Peturcho_bmw написа:...аз също си мисля че акумулатора няма общо
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
bmw325tds написа:Обоснови се.Игнатов написа:...тва не е верноС кое няма общо. Със светеща лампа при слаб акумулатор или с включването на ABS помпата?Peturcho_bmw написа:...аз също си мисля че акумулатора няма общо
за светещата лама говоря аз коега, поне при мен не е било никога така дори и с слаб акумулатор

- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Какво казва диагностиката , може и от релетата на ABS да е
bmw325tds написа:Обоснови се.Игнатов написа:...тва не е верно
един от вариантите да "сдаде багажа" някой датчик е като не му стига стартовия ток - при палене лампата свети; след известно каране (докато се зареди напълно акумулатора), гасене и повторно палене лампата изгася и първото което ти идва на акъла е че акумулатора е причината, обаче датчика "вече е тръгнал"
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Стартов ток и датчик
Диагностиката какво казва , на мен ми се е случвало но при малка скорост и беше предния ляв сензор

Диагностиката какво казва , на мен ми се е случвало но при малка скорост и беше предния ляв сензор
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Peturcho_bmw написа:bmw325tds написа:Обоснови се.Игнатов написа:...тва не е верноС кое няма общо. Със светеща лампа при слаб акумулатор или с включването на ABS помпата?Peturcho_bmw написа:...аз също си мисля че акумулатора няма общо
за светещата лама говоря аз коега, поне при мен не е било никога така дори и с слаб акумулатор![]()
на деУто на жената като беше отслабнал акумулатора ,таблото стана дискотека,не само абс-а,ами и бека ,светнаха,като сложихме нов никъв дерт
по темата,колега мойте гуми са също слаби и тая зима често се включваше абс-а,ако не свети лампа не се притеснявай,на стария компакт ми се беше прее..л датчик на колелото ,но тогава абс-а ми светеше и когато не светеше лампата ми се включваше на всяко спиране,а когато светеше абс-а хич не се включваше

При мен ABS се включва постоянно при слаб натиск -силен натиск на педала и колата трудно спира бие педала,но лампата ми не свети.Какъв може да е проблема?
ABS-а ти работи. Най-вероятно гумите ти са за смяна.Ginkov написа:При мен ABS се включва постоянно при слаб натиск -силен натиск на педала и колата трудно спира бие педала,но лампата ми не свети.Какъв може да е проблема?
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Колеги ще ме извинявате ,че вадя тема от миналото ,но :
Тук преди 2 седмици ми светна ABS и тракшана заедно. Помпата се ,чува при леко натискане на педала ,но не винаги. След което игрява на таблото . Гася колата паля и се опрамя сама след малко като покарам. Или като светне след време само огася. Прегледах гумите отзаде са със 1-1.5 мл грайфер вече. Какъв е шанса проблема да идва от гумите ?
Няма грайфер - и тук пътя е хубав но доста грапав. И от вибрациите абс да се включва постоянно ( дори о без да съм натискал спирачка пак се включва понякога ) и да минава в авариен режим ,като натрупва грешка в компа и всичко светва ?
Тук преди 2 седмици ми светна ABS и тракшана заедно. Помпата се ,чува при леко натискане на педала ,но не винаги. След което игрява на таблото . Гася колата паля и се опрамя сама след малко като покарам. Или като светне след време само огася. Прегледах гумите отзаде са със 1-1.5 мл грайфер вече. Какъв е шанса проблема да идва от гумите ?
Няма грайфер - и тук пътя е хубав но доста грапав. И от вибрациите абс да се включва постоянно ( дори о без да съм натискал спирачка пак се включва понякога ) и да минава в авариен режим ,като натрупва грешка в компа и всичко светва ?

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2