Случват ли ви се често случки като тази
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Случват ли ви се често случки като тази
Пълно е, както казвате, с тъпи *****, но е пълно и със старци неизживели се навремето в ролята на Шумахер...
Карам си аз по здрав прав път, с по една лента във всяка посока. Малко тесничък, но с добра видимост. И както си карам виждам в далечината отсреща идва някакъв комбайн, бая широк, каращ леко в банкета, за да може да се разминава с автомобилите в насрещното. Ускорявах си кротко с Паджо (той и толкоз си може
), стигайки към 60км/ч скорост, на около 80метра от разминаване с комбайна виждам как зад него се подава една Нивичка (Лада Нива
). Съвсем смело и безотговорно "пилота" подава сигнал (мигач), че видиш ли, той е в състояние да изпревари тая къща комбайна
Викам си, тоя нещо не ме вижда
Святкам мигам - НЕ, оня си продължава
Свиркам му - все тая
Викам си с тоя няма да се рабереме. Зверски спирачки, намалявам до към 20 и тъпанара се прибира между мен и комбайна, на няма и 2-3 коли място, като същевременно и той бие спирачки. Е побеснях
Ляв точно срещу него, за да спре напълно и да го питам какви са му идеите
Спряхме. Гледам вътре типичен труженик от нивата на около 65-70 години, покарал жената, и най-вероятно, внучето
към Софията
Някакси гнева ми помина, викам си възрастен, малко с уважение трябва и тоя диоптър, който имаше, сигурно беше +4, може нещо да не довижда човека...
Но вместо да каже, извинявай, нещо ала бала, няма братче, директно - "кво правиш бе младеж, виж колко място има"
Викам, ти луд ли си бе, въобще преценяваш ли си маневрите... Видях че няма смисъл да споря с закоравял комуняга, мислех да го храня с големия черепак, но ми беше неудобно да го правя в присъствието на майка ми, която беше до мен, жена му на тоя индивид и най-вече невинното дете
Изсмях му се и си тръгнах по пътя. А после се замислих - с какво трябва да вози човек семейството си, за да има някаква сигурност - Краз, Урал или какво... Напълнило се е с пишман-шофьори тарикати, некадърници, заухавци, слепи, глухи и какво ли още не, просто нямам думи... Човек трябва да си отваря очите, ама яко!
Карам си аз по здрав прав път, с по една лента във всяка посока. Малко тесничък, но с добра видимост. И както си карам виждам в далечината отсреща идва някакъв комбайн, бая широк, каращ леко в банкета, за да може да се разминава с автомобилите в насрещното. Ускорявах си кротко с Паджо (той и толкоз си може
Ляв точно срещу него, за да спре напълно и да го питам какви са му идеите
Спряхме. Гледам вътре типичен труженик от нивата на около 65-70 години, покарал жената, и най-вероятно, внучето Но вместо да каже, извинявай, нещо ала бала, няма братче, директно - "кво правиш бе младеж, виж колко място има"
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- iliyapavlov
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Мечтае да кара: Ролс Ройс
- Детайли за колата: BMW 318i 2000 куб. 2007г.
Забелязах, че карам ли нормално по правилата, то ме издухва даже и мухата/малък таралясник/. Всички са доволни, даже тези от по 1000 кубика, а за изпреварването често срещано явление е да го изпреварваш, а той с педала на газта ти вика, че кара истинска кола и това, което правиш не е шега, мечта. Затова реагирам бързо и на сигурно,особено ако карам и друг в БМВ-то ми 318 и.
ylaine написа:Е, кажи как си го излекувал де![]()
FuRoRR написа:Да беше ударил едни аварийни да спре да каже какъв му беше проблема.:dunno
Nickelback написа:Спряхме. Гледам вътре типичен труженик от нивата на около 65-70 години, покарал жената, и най-вероятно, внучетокъм Софията
Някакси гнева ми помина
Да речем, че при мен се случи първото, но не стана второто
Ами сигурно, след като се завря пред мен и скочи на спирачките с цел да се блъсна в него, а след това като отбихме колите, тръгна да ми посяга, може би в место да му надуя главата, трябваше да го попитам учтиво докато избягвам ударите, дали не желае нещо кафенце, цигарка, тва онова

Хората са казали "Когато търсиш - рано или късно намираш"
Хората са казали "Когато търсиш - рано или късно намираш"
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Днес пак ми се случи нещо подобно, в едно курортно градче тръгнах да изпреварвам един мерцедес ц клас комби, който караше с десет км. в час и тоя скочи на газта. Шофьора беше крайно комплексиран и смешен тип, облечен със селски потник и шарена кърпа на главата, а до него стоеше някакъв рус миндил и двамата нещо ми се звериха. Добре че премислих на време, защото ако го бях пребил пред толкова свидетели щях да се занимавам цяло лято с полиции и адвокати, реших че е по добре да го засека някъде на по скътано и да си поговорим както си му е реда. Ама сега ме е яд, трябваше да го спра и да го искарам през прозореца, но нищо аз такива ги помня, така или иначе ще се видим пак.
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Веднъж един такъв комплексар който тръгна да ускорява доста бързо отби за да си търси запалените фасове в купето. Съвет: Като тръгвате да се ежите и да застрашавате живота на другите си дръжте прозорците дигнати 
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

- L_E_X
- Потребител
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: BMW M6 Convertible, Aston Martin Vanquish
B.Tunchev написа:Аз често срещам малоумници по пътя, но когато си пътувам избягвам да съм конфликтна личност и дори и не се напъвам да продължавам да изпреварвам някой малоумник, който ми е дал газ докато го изпреварвам нормално, просто си се прибирам зад него.
Но си спомням съвсем ясно един случай от лятото с един Мерцедес C200 kompressor от последните по пътя Варна-Сл. Бряг.
Бях с М5-цата и си карах съвсем нормално, да речем 90-100 и по едно време, малко преди Старо Оряхово, бавно застигам въпросния Мерцедес, който също си се движи с 90, но като го доближих, сякаш нарочно отне от скоростта. В първия момент не го отразих, тъй като си лафех нещо в колата и мислих, че има нещо бавно пред него и съответно и аз намалих след него. По едно време гледам скоростомера отива надолу от 70 и викам, баси ко стаа тука(пък пътя прав и никой освен нас няма), гледам пред тоя няма никой и както съм си на 6-та, давам си най културно ляв мигач и със съвсем малко газ започвам да го изпреварвам, мислейки си, че сигурно човека ще спира някъде или просто е решил да се влачи.. сякви ги има. Та както го изпреварвам бавничко, изравнявайки се с предния му калник чух един грозен недъгав звук от рода на... "ХХъъъъЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ!!!!"... и мерцедеса тръгна да заминава напред... В първия момент се зачудих, викам тоя наред ли е... кой знае кво си е казал, "е ся ше видиш ти с туй умрялото, дърто bmw, аз къв съм бърз с моя чисто нов мерцедес, почти 200кс., компресор-момпресор, мааале милааа
" Та докато си го помислих тва, вече бях напомпил газта 1-2 пъти, бях забол от 6та - 2ра и в следващите 3-4 секунди вече му бях причинил супер тежък разстрел с 4-те картечници и терминалната ми скорост да е била 50-60км/ч повече от на тоя кош, та едвам го виждах в огледалото
съответно умряхме от хилеж в колата
Тогава за първи и последен път някой ми го е правил тоя номер докато го изпреварвам най-човешки с М-ката.
Ахахахах, "...грозен недъгав звук...ХХъъъъЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ!!!!" вика

Целта оправдава средствата.
- djoko14
- Потребител
-
- Кара: vw passat 5
- Мечтае да кара: vw passat cc
само резачка и бой за такива без спирка
LIVE LIKE YOURE DYING
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Аз не мога да ги разбера такива хора. Ти си караш и ги настигаш с 10 километра разлика и когато вече си се изравнил почти с него, без да подаваш газ, а просто си изпреварваш нормално, онзи дава газ.
Дори да идва кола, пак така правят понякога. Тъпотич до безкрайност. Лично аз когато карам бавно или просто да кажем поддържам скорост, а някой ме настигне и тръгне да ме изпреварва, никога няма да дам газ, каму ли ако отсреща идва кола.
Ако искам да се закача за да се дръпнем, тогава ще подам газ след като е зад мен или след като ме изпревари вече. Даже в много случай им подавам десен мигач ако карам бавно и ги пускам като дори съм намалял скоростта леко ако го видя, че се пъне да ме изпревари.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Интересно че и аз имах случка с Калибра на връщане от морето със цялото семейството в колата. Давам мигач и тъкмо тръгвам и виждам тая калибра как подскача вътре мазен мангал гледа лошо и натиска газта тъкмо като го изпреварвам. Естествено състезание нямаше и всичко приключи с бързо изпреварване но явно това е редовния номер на притежателите на калибри.
Tool - Fear Inoculum
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
На мен преди години ми се случи на магистралата случка с колеги от форума/имаше май стикер на форума, както и да е/. Карах едно фиат-че браво 1.6 бензин 103 к.с., голяма уса беше 
Та карам си по магистрала Хемус най-спокойно със 110км/ч и по едно време ме задминава е36 седан 318и и набива спирачки пред мен...
Гледам, никакви коли нямаше по магистралата точно тогава, само ние си бяхме на отсечката. Ония заби на 90км/ч някъде и аз тръгнах да го изпревервам.
Стана ми супер тъпо, като видях лошите погледи на 18 годишните момченца возещи се вътре докато ги изпреварвах и подадоха газ колкото може, та да не мога да ги изпреваря. Минах си най-културно в дясно и продължих да си карам нормално, но...сещате се ,че "лошите" гъзарчета намалиха и ме накараха пак да ги изпреваря....както и да е, историята свърши като се спънахме и ония ме гледаха така
като отпрашвах с малкото фиатче със 180км/ч., а черната е36ца остана наказана.
Имал съм много такива случки с колеги от форума, дори и сега когато карам бмв и то със стикери на клуба.
Не ви разбирам момци...на какви се правите?
Има супер много опасни индивиди от форума с бмв-та по пътищата, които рушат репутацията на клуба и после шофьор на БМВ става нарицателно за хулиган и рейсър
.
Та карам си по магистрала Хемус най-спокойно със 110км/ч и по едно време ме задминава е36 седан 318и и набива спирачки пред мен...
Гледам, никакви коли нямаше по магистралата точно тогава, само ние си бяхме на отсечката. Ония заби на 90км/ч някъде и аз тръгнах да го изпревервам. Стана ми супер тъпо, като видях лошите погледи на 18 годишните момченца возещи се вътре докато ги изпреварвах и подадоха газ колкото може, та да не мога да ги изпреваря. Минах си най-културно в дясно и продължих да си карам нормално, но...сещате се ,че "лошите" гъзарчета намалиха и ме накараха пак да ги изпреваря....както и да е, историята свърши като се спънахме и ония ме гледаха така
Имал съм много такива случки с колеги от форума, дори и сега когато карам бмв и то със стикери на клуба.
Не ви разбирам момци...на какви се правите?
Има супер много опасни индивиди от форума с бмв-та по пътищата, които рушат репутацията на клуба и после шофьор на БМВ става нарицателно за хулиган и рейсър
.- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
До колегата с регистрация м1990 Е46 купе , да вземе да се научи да кара преди да идва в София
. На две ленти път кара Нарочно между двете ленти по бул. Пейо Яворов без да има кола пред него в час пик 
. На две ленти път кара Нарочно между двете ленти по бул. Пейо Яворов без да има кола пред него в час пик A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
чиста комплексарщина е това и грубо нарушение на закона. Там е записано че когато се изпреварва другия шофор трябва да пропусне изпреварващия автомобил , а не да дава газ и да застрашава животи. Такива са за пребиване 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
maxpower написа:До колегата с регистрация м1990 Е46 купе , да вземе да се научи да кара преди да идва в София. На две ленти път кара Нарочно между двете ленти по бул. Пейо Яворов без да има кола пред него в час пик
По Ломско шосе денонощно блуждаят такива, да не говорим за спрелите на платното за дюнери... селска история...