Данък суета
Модератор: Общи модератори
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: Данък суета
Подкрепям мненията на Е. Димитров, че секса е на дъното на нещата.. Като прост пример ще дам далеч във времето назад когато хората са били много далече от тези неща днес се оказва, че всъщност не е така, далеч или близо колкото сега : Млад мъж на черен жребец в миналото / сега скъп премиум автомобил/ лъскави доспехи / маркови дрехи/ днес... Ако случайно юнака от миналото пък ръководи една тумба сган то това е днешния бизнесмен даващ работа на простолюдието. Какво се оказва вчера /образи възпяти от фолколора на различни народи/ магнетични и желани за подражание има ги и днес възпяти отново в не една песен
като пример веднага давам Бял мерцедес на Нелина, където лиричния героя в миналото рицаря на бял кон обект на желанията на срещуположния пол днес в образа на "мутра ченчажия" от Магурата... Даже и тези са вече минало, но за по-добър пример бих дал ММИ борец, новата мода сред младежта
И какво излиза всичко ново е добре познатото ни старо... Колкото по имаш толкова по-красив си в очите на околните..

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Много яка тема. Но да твърдиш, че всичко опира до секса, е едно доста голямо опростяване на нещата. Има две сентенции, които доста добре описват проблема. Едната е старата българска поговорка: "По дрехите посрещат, а по ума изпращат", а другата е една мисъл от един филм: "Хората харчат прекалено много пари, които не са спечелили, за неща, които не са им наистина нужни, за да впечатлят хора, които не харесват".
Тук искам да уточня, че мнението ми се отнася за хора, които демонстрират "фалшиво" богатство - от сорта на онези "тарикати" с iPhone за 1500лв в джоба, маркови дрешки и хубава кола на лизинг, която обаче нямат пари да зареждат, поддържат и т.н., и които вечер се прибират в 2-стайната панелка в крайния квартал, и всеки месец се чудят откъде да намерят пари за ток, вода и т.н., вечерят с кренвирши и полуфабрикати, защото за друго пари не са останали, след поредните 2-3 вноски по лизингите. Тези, които наистина имат пари и могат да си позволят висок стандарт, не ги коментирам - те просто могат да си го позволят.
Данъка "суета" не е нищо повече от купуване на статус в обществото от хора, които нямат други качества, за да си го изградят. Един вид - "купуваш" си уважение. Проблема е, че номерът минава само сред хора, които не те познават. Затова и това най-често се наблюдава в по-големите градове, където на ден постоянно се срещаш с различни непознати хора, на които можеш да "демонстрираш" фалшивият си статус.
Истинският проблем обаче се появява с течение на времето, когато се наложи да поддържаш фалшивия си статус, и от страх да не го загубиш, се превърнеш в роб на непотребните си вещи.
Тук искам да уточня, че мнението ми се отнася за хора, които демонстрират "фалшиво" богатство - от сорта на онези "тарикати" с iPhone за 1500лв в джоба, маркови дрешки и хубава кола на лизинг, която обаче нямат пари да зареждат, поддържат и т.н., и които вечер се прибират в 2-стайната панелка в крайния квартал, и всеки месец се чудят откъде да намерят пари за ток, вода и т.н., вечерят с кренвирши и полуфабрикати, защото за друго пари не са останали, след поредните 2-3 вноски по лизингите. Тези, които наистина имат пари и могат да си позволят висок стандарт, не ги коментирам - те просто могат да си го позволят.
Данъка "суета" не е нищо повече от купуване на статус в обществото от хора, които нямат други качества, за да си го изградят. Един вид - "купуваш" си уважение. Проблема е, че номерът минава само сред хора, които не те познават. Затова и това най-често се наблюдава в по-големите градове, където на ден постоянно се срещаш с различни непознати хора, на които можеш да "демонстрираш" фалшивият си статус.
Истинският проблем обаче се появява с течение на времето, когато се наложи да поддържаш фалшивия си статус, и от страх да не го загубиш, се превърнеш в роб на непотребните си вещи.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ACCELERATOR написа:.
Отиди на някое интервю за работа със скъсани или стари дрехи...
Нали се сещаш че всичко в този свят е някаква надпревара,ако отидеш и кажеш на интервюто че си такъв и си над нещата,шанса да те наемат клони към 0,дори и за заварчик или буклукаджия .
На самото интервю,не демонстрираш ли някакъв статус,който не е реален,примерно отишъл си с костюм,нима всеки ден ходиш с костюм...
Живота е един вид измама,мамиш околните какъв си,сега понеже веднага някой ще се появи и ще каже "не,аз съм на всякъде един и същи" ,еми приятелю,не си един и същи,когато организъма иска да изпусне парата (буквално казано) нима п..диш пред хората или отиваш на скришно място и осъществяваш облекчителната процедура...Не,по принцип хората сме двулични ,за това не може да кажеш че всичко ти е истинско и нямаш фалшив статус в обществото.
Така че,всеки си прави някаква лична пиеса и я презентира пред обществото,дори и облеклото,да скрие космалаците дето са от долу,дори вземи парфюмите...нима миришеш по този начин?
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
пичове, психолозите отдавна са открили топлата вода бе. Питайте баща си Фройд: всичко е секс. но не секса сам по себе си, а поколението, което оставя той.
на днешно време, ако някой е богат и влиятелен казваме: еди кой си е СИЛЕН. жените търсят в мъжа сигурност и закрила за себе си и поколението си: навремето физическа сила, днес е пари и влияние. колите и прочее аксесоари като часовници, чепици и т.н е еквивалент на блъскането по гърдите на горила, или перчене на пауна. на който му кънти по силно гръдния кош него избира женската. а ние си мериме коли, часовници, чекови книжки, щот сме цивилизовани, и не се блъскаме по гърдите. е поне някой от нас
на днешно време, ако някой е богат и влиятелен казваме: еди кой си е СИЛЕН. жените търсят в мъжа сигурност и закрила за себе си и поколението си: навремето физическа сила, днес е пари и влияние. колите и прочее аксесоари като часовници, чепици и т.н е еквивалент на блъскането по гърдите на горила, или перчене на пауна. на който му кънти по силно гръдния кош него избира женската. а ние си мериме коли, часовници, чекови книжки, щот сме цивилизовани, и не се блъскаме по гърдите. е поне някой от нас

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Димитров,ти взе да вадиш вода от Сахара вече.
Че чак намеси и скъсани дрехи и личната хигиена и поддържане на добър външен вид като едва ли не необходимост другите да ни харесат,а не да го правим за себе си.Още малко кажи че и гащите си сменяш по необходимост а не на теб да ти е чисто и комфортно.Нещо изкривено има тук.
По въпроса за костюмите имам такива на Картел например за 250 леФа,както и на Хюго за ХХХ евро взет с намаление.Е да не мислиш че ще отида с втория на интервю за работа,това вече е първенющина от най-лош вид.Единия си е ''работен'' и с него мога и в маршрутка да вляза,а Хюгото става да ида на сватбата на първата ми братовчедка,да сляза от колата на 5 метра от входа на ресторанта и така.И при единия си личи колко струва и при другия.Парфюми също има от 12 лева до 120 евро за едно и също количество,така че тази теория издиша.
Ходил съм и на ресторанти и казина където изискват бяла яка и фрак,нямал съм,на входа има гардероб където плащаш ,дават ти оборотни дрехи и вече спазил дрескода си уелкъм ин дъ джангъл.Това прави ли ме суетен????Значи не бъркайте етикета на облекло и поведение в дадена делова или по-официална и тържествена обстановка със суетата.
Гледам други пък бъркат социалния статус със либидото и сексуалната мощ на всеки един.Пичове,обикновено човек в леглото си ляга с една,две или колкото си иска жени гол,колите,дрехите,часовниците остават настрана.И там вече едни други показатели в сантиметри са важни,фи,хи,обиколка и т.н.
Жал ми е за тези ,които градят самочуствие на база купени ''играчки''.И запомнете че едно младо,здраво и кораво добре изглеждащо момче е много по-желан сексуален обект от жените,отколкото 50 годишен чичка със 120 санта обиколка на лайнянката на ханша и алкохолночервен нос,космати уши и увиснали гърди от заниженото вече ниво на тестостерона.Говорейки за портфейла,там вече секса няма нищо общо,жената е готова да охка и пъшка колкото трябва за да измъкне кинти от чичката и да отиде да ги похарчи с младока и да се н@ебе с него с кеф.
Че чак намеси и скъсани дрехи и личната хигиена и поддържане на добър външен вид като едва ли не необходимост другите да ни харесат,а не да го правим за себе си.Още малко кажи че и гащите си сменяш по необходимост а не на теб да ти е чисто и комфортно.Нещо изкривено има тук.
По въпроса за костюмите имам такива на Картел например за 250 леФа,както и на Хюго за ХХХ евро взет с намаление.Е да не мислиш че ще отида с втория на интервю за работа,това вече е първенющина от най-лош вид.Единия си е ''работен'' и с него мога и в маршрутка да вляза,а Хюгото става да ида на сватбата на първата ми братовчедка,да сляза от колата на 5 метра от входа на ресторанта и така.И при единия си личи колко струва и при другия.Парфюми също има от 12 лева до 120 евро за едно и също количество,така че тази теория издиша.
Ходил съм и на ресторанти и казина където изискват бяла яка и фрак,нямал съм,на входа има гардероб където плащаш ,дават ти оборотни дрехи и вече спазил дрескода си уелкъм ин дъ джангъл.Това прави ли ме суетен????Значи не бъркайте етикета на облекло и поведение в дадена делова или по-официална и тържествена обстановка със суетата.
Гледам други пък бъркат социалния статус със либидото и сексуалната мощ на всеки един.Пичове,обикновено човек в леглото си ляга с една,две или колкото си иска жени гол,колите,дрехите,часовниците остават настрана.И там вече едни други показатели в сантиметри са важни,фи,хи,обиколка и т.н.
Жал ми е за тези ,които градят самочуствие на база купени ''играчки''.И запомнете че едно младо,здраво и кораво добре изглеждащо момче е много по-желан сексуален обект от жените,отколкото 50 годишен чичка със 120 санта обиколка на лайнянката на ханша и алкохолночервен нос,космати уши и увиснали гърди от заниженото вече ниво на тестостерона.Говорейки за портфейла,там вече секса няма нищо общо,жената е готова да охка и пъшка колкото трябва за да измъкне кинти от чичката и да отиде да ги похарчи с младока и да се н@ебе с него с кеф.
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Е.Димитров написа:ACCELERATOR написа:.
Отиди на някое интервю за работа със скъсани или стари дрехи...
Нали се сещаш че всичко в този свят е някаква надпревара,ако отидеш и кажеш на интервюто че си такъв и си над нещата,шанса да те наемат клони към 0,дори и за заварчик или буклукаджия .
На самото интервю,не демонстрираш ли някакъв статус,който не е реален,примерно отишъл си с костюм,нима всеки ден ходиш с костюм...
Живота е един вид измама,мамиш околните какъв си,сега понеже веднага някой ще се появи и ще каже "не,аз съм на всякъде един и същи" ,еми приятелю,не си един и същи,когато организъма иска да изпусне парата (буквално казано) нима п..диш пред хората или отиваш на скришно място и осъществяваш облекчителната процедура...Не,по принцип хората сме двулични ,за това не може да кажеш че всичко ти е истинско и нямаш фалшив статус в обществото.
Така че,всеки си прави някаква лична пиеса и я презентира пред обществото,дори и облеклото,да скрие космалаците дето са от долу,дори вземи парфюмите...нима миришеш по този начин?
От няколко годинки аз водя интервютата, а не ходя на тях, и повярвай ми - още след няколко разменени думи си проличава що за човек е срещу теб. И ако имаш малко ум в главата, можеш да демонстрираш СТИЛ с парите, които имаш, вместо да демонстрираш ПАРИ, които всъщност не притежаваш.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
jordanpar написа:.
Не се среща човек,който толкова буквално да разбира нещо казано от друг.
Честно пич,не разбирай буквално нещата,за да ти кажа какво имам в предвид,когато казвам как ще отидеш на работа скъсан или с костюм,въобще не уточнявам какъв да бъде костюма,имам в предвид 2 крайности!
И да,сменяш си гащите заради комфорта,който се появява на лицето ти по късно..
Абе бива ли да сте такива буквалисти !
ACCELERATOR
я да ти се яви някой скитник..всъщност дали ще го допуснеш до интервюто...
Освен това ако е много умен,той ще знае как да се подготви за интервю на което отива...
... Аз пък ще отида на интервю с хубави дрехи не защото искам да изчукам интервюиращия(та) или пък като аз интервюирам ще се надявам, че добре облечения кандидат не е таи някакви задни мисли а е дошъл да си търси работа 
Случайна мисъл. Която обаче показва момента, че много хора - особено по- смислените се обличат добре, карат хубави коли и носят хубави часовници за да вървят напред в живота като задоволяват една от най- необходимите но недостатъчни задължителни която е да се уважаваш и да имаш респект към себе си. Което пък няма нищо общо с това да гледаш коя/кой по-така да врътнеш.

Случайна мисъл. Която обаче показва момента, че много хора - особено по- смислените се обличат добре, карат хубави коли и носят хубави часовници за да вървят напред в живота като задоволяват една от най- необходимите но недостатъчни задължителни която е да се уважаваш и да имаш респект към себе си. Което пък няма нищо общо с това да гледаш коя/кой по-така да врътнеш.

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Фройд ще ви завиди ако можеше да прочете темата
Грижата за облеклото е като грижата за тялото. Хубаво е да изглеждаш добре с дрехи и без тях. Едното без другото не върви. За мен човека дето е пуснал търбуха показва какъв е и отвътре. Занемарен и запуснат. Същото и с дрехите.
Има хора, които не могат да си го позволят ама човек, който има някакви възможности да ходи като прошляк някак не ми се връзва. Тва дето викате, че всичко е за секса може и така да е като се замисля щото много хора знам, които си купят нов анцунг да ходят с него на фитнес, а със стария парцал седят в къщи. Или старите маратонки отиват за тичане, нови не се купуват въпреки, че има специални за целта. Тва също ми е странно- да се нагласиш за пред хората а когато си сам със себе си или с близките си да си като парцал

Грижата за облеклото е като грижата за тялото. Хубаво е да изглеждаш добре с дрехи и без тях. Едното без другото не върви. За мен човека дето е пуснал търбуха показва какъв е и отвътре. Занемарен и запуснат. Същото и с дрехите.
Има хора, които не могат да си го позволят ама човек, който има някакви възможности да ходи като прошляк някак не ми се връзва. Тва дето викате, че всичко е за секса може и така да е като се замисля щото много хора знам, които си купят нов анцунг да ходят с него на фитнес, а със стария парцал седят в къщи. Или старите маратонки отиват за тичане, нови не се купуват въпреки, че има специални за целта. Тва също ми е странно- да се нагласиш за пред хората а когато си сам със себе си или с близките си да си като парцал

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми просто пак е гащник ама с пари.
А тва че е 300 кила си е лично негова грешка. Никой не може да ме убеди в тия болести дето от тях ставаш един тон и приличаш на гъз. Тая болест е на мозъка и се вика мързел.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Ми просто пак е гащник ама с пари.А тва че е 300 кила си е лично негова грешка. Никой не може да ме убеди в тия болести дето от тях ставаш един тон и приличаш на гъз. Тая болест е на мозъка и се вика мързел.
Понякога ставаш смешен с изказванията си отностно добрата физика. Не ти отива на цвета.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не говоря всеки да е културист и да има плочки. Просто да изглежда нормално за да се чувства комфортно в тялото си в ежедневието.
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
За много от случаите си прав, обаче има хора, които просто още от рождението си са с доста наднормено тегло ( познавам такива ) и пълнеят буквално от всичко. При тях поддържането на форма е страшно трудно и времеотнемащо, да не говорим колко демотивиращо е да влагаш страшно много усилия и все още да си дебел. Не е просто мързел 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Всичко това го казвам, щото съм виждал хора, които полагат "усилия". Ама усилия за тях, а отстрани погледнато само се самозалъгват. Аз също съм с безкрайно ограничена генетична даденост и сравнено с усилията, които хвърлям може да се каже, че изглеждам направо много зле.
Ето да дам пример какво е усилие от последната ми по-аеробна тренировка- 5 серии от всичко без почивка- 100 повторения сумо тяга с високо изтегляне с 21кг, 200 метра фермерска разходка с 2х20кг дъмбели, 2х50м ходене с дъмбел 20кг първо лява, после дясна ръка вдигнат над главата. Всичко това изпълнено с височинна маска за да не можеш да дишаш нормално.
Е тва е усилие, а който скача по 10 мин на въже и тича 5км в седмицата и вика "дебел съм" не мога да го оправдая щото реално го мързи да направи каквото трябва.
Ето да дам пример какво е усилие от последната ми по-аеробна тренировка- 5 серии от всичко без почивка- 100 повторения сумо тяга с високо изтегляне с 21кг, 200 метра фермерска разходка с 2х20кг дъмбели, 2х50м ходене с дъмбел 20кг първо лява, после дясна ръка вдигнат над главата. Всичко това изпълнено с височинна маска за да не можеш да дишаш нормално.
Е тва е усилие, а който скача по 10 мин на въже и тича 5км в седмицата и вика "дебел съм" не мога да го оправдая щото реално го мързи да направи каквото трябва.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Всичко това го казвам, щото съм виждал хора, които полагат "усилия". Ама усилия за тях, а отстрани погледнато само се самозалъгват. Аз също съм с безкрайно ограничена генетична даденост и сравнено с усилията, които хвърлям може да се каже, че изглеждам направо много зле.
Стига бе пич,
Не всички харесват спорта,не всички могат да отслабнат ,не всички са здрави,за тебе 100 коремни преси може да е усилие,но за един дебел човек това усилие се равнява да се качи до 1 вият етаж и не защото е мързелив,ами може да си има здравословни проблеми.
Недей те да смествате нещата.

Ето,аз имам уникален метаболизъм,решавам да отслабна и за една седмица по-малко ядене съм свалил 4 килограма,на теб колко ще ти коства това нещо.