До колегите със сменени мотори
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
До колегите със сменени мотори
Въпроса ми е конкретно към хората, които карат колите си със сменени мотори и не са минавали технотест, с една дума за незаконни. При нормални проверки как процедирате, леки ПТП-та и т.н., защото искам да си направа сметката дали си заслужава. Временно, ще ми се наложи да съм незаконен до пролетта/лятото, като се има предвид, че колата ще се изкара март/април от гаража.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: До колегите със сменени мотори
При нормална проверка, никой никога не ми е вдигал капака.
При леко ПТП пак никой не те кара да вдигаш капака, а и в такива случаи се ползва двустранен протокол - сиреч без КАТ да идва на място.
Все пак е добре да уточним 'леко' ПТП, щото за всеки е различно.
Всички питат какво има в багажника, а там засега съм бил легален.
При леко ПТП пак никой не те кара да вдигаш капака, а и в такива случаи се ползва двустранен протокол - сиреч без КАТ да идва на място.
Все пак е добре да уточним 'леко' ПТП, щото за всеки е различно.
Всички питат какво има в багажника, а там засега съм бил легален.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Благодаря много, под леко птп имах предвид някой смачкан калник и т.н. А за напускане на границата, примерно ходене до Румъния.. ?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Колега, истинският фен на големите мотори не се замисля - какво ще стане ако ...., колко ще ми харчи или колко ще му струва смяната на маслото
Истинският фен скача на големият мотор, и каквото сабя покаже
п.п При вас във Плевен е друго
вие се оакахте пред полицайте и сега всички се стягате.
п.п2 все пак да напиша нещо по темата
ако се случи нещо от изброените от теб неща е важно да запазиш самообладание, да не даваш признаци че имаш нередност по колата и това е.
Да използвам да дам и отговор за минаване на границата - никои не го интересува по границата с Румъния за колата ти искат да си купиш винетка и да караш като спазваш правилата. За Турция, Гърция и Сърбия не знам и ми е любопитно и аз да разбера.

Истинският фен скача на големият мотор, и каквото сабя покаже

п.п При вас във Плевен е друго

п.п2 все пак да напиша нещо по темата

Да използвам да дам и отговор за минаване на границата - никои не го интересува по границата с Румъния за колата ти искат да си купиш винетка и да караш като спазваш правилата. За Турция, Гърция и Сърбия не знам и ми е любопитно и аз да разбера.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
мен също никога не са ме карали.
визуално новия и стария мотор са неразличими

визуално новия и стария мотор са неразличими

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Kroki
- Дон Кроки
-
Живея в СОфия колега и колата ще се кара предимно тук.
Благодаря за информацията. За истинския фен знам, тя разликата е 200cm3, нищо специално...
Благодаря за информацията. За истинския фен знам, тя разликата е 200cm3, нищо специално...
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
При тотализиране на колата куките не ги вълнуват такива работи. Същото е и при леки ПТП-та. Пишат протоколи и пр. Тяхната работа е да установят кой е виновния и толкова. Застрахователите ги интересуват тези работи и проверяват всичко от-до. Виж за ДАИ не знам. Не са ме спирали, то не знам и дали имат право де. За излизане в Румъния личен пример мога да ти дам. Два пъти с 318-ка по талон, а реално 325-ца. Единия път провериха самите документи дали са редовни и дали имаме румънска минетка и ни пуснаха. Другия път се заядоха за гуми и им хвърлихме 20 евра. Не са вдигали капака. Но все пак не знам румънските закони какви са. Пак лично мое виждане - куките по пътищата не са толкова технически навътре в нещата. Тоест и да отвори предния капак надали ще знае къде е написан ВИН-а или ще направи разлика във външния вид на двигателя на 318 и 320(4 и 6 цил.).

- Kroki
- Дон Кроки
-
Да, пропуснах да попитам и това за застрахователите.. 

- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Kroki написа:Да, пропуснах да попитам и това за застрахователите..
Те са най-опасни в случая, защото си търсят причина да си спестят пари. Намерят ли несъответствие гориш - няма значение виновен ли си или не.
Прочетох ти темата и знам че става на въпрос за 200кубика.
п.п Какви са тия 20 евро колега ти си устроил банкет на целия участак

Не че не съм го писал вече, ама няма кой да чете
С куките грижи нямаш, стига да не пострада човек при ПТП. Полицая няма основание да ти каже "вдигай капака да видя мотора". Е, може би ако в талона ти пише дизел, а той отчетливо чуе някой прекъсвач на 7500 оборота ще ти каже да вдигаш преден капак.
Но застрахователя е друг въпрос. При леко ПТП се пише двустранен протокол и си лесен. Но при сериозни щети могат и силно вероятно е да ти го набият здраво. А при пострадал човек ще ти го набият до сливиците заедно с макарите, че тогава и КАТ ще те подгони.

Kroki написа:Да, пропуснах да попитам и това за застрахователите..
С куките грижи нямаш, стига да не пострада човек при ПТП. Полицая няма основание да ти каже "вдигай капака да видя мотора". Е, може би ако в талона ти пише дизел, а той отчетливо чуе някой прекъсвач на 7500 оборота ще ти каже да вдигаш преден капак.
Но застрахователя е друг въпрос. При леко ПТП се пише двустранен протокол и си лесен. Но при сериозни щети могат и силно вероятно е да ти го набият здраво. А при пострадал човек ще ти го набият до сливиците заедно с макарите, че тогава и КАТ ще те подгони.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Благодаря.А мога ли застраховката да я направа на 2000 кубика, нищо че по талон е 1.8?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Пропускате момента , ако още леко затегнат ГТП какво става? 
Скоро може и срещу подкуп никой да не иска да си сложи главата в торбата и да ходи на съд или да му закрият сервиза

Скоро може и срещу подкуп никой да не иска да си сложи главата в торбата и да ходи на съд или да му закрият сервиза

Последна промяна dr.peshev на 22 Ное 2012, 20:11, променена общо 1 път
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Не може, но въпроса би бил - Каква е причината да искаш да платиш повече?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Временно ще е така колега, пролетта или лятото всичко ще се оправи документово 
Реално застраховка да е на 2000кубика..

deyan-enchev написа:Не може, но въпроса би бил - Каква е причината да искаш да платиш повече?
Реално застраховка да е на 2000кубика..
ГО и данък се плащат според написаното в талона. Точка. Като смениш мотора и в талона ти запишат "Обем на мотора: 2000см3" отиваш при ЗК и доплащаш.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2