e90 320d спирачни дискове и накладки
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
e90 320d спирачни дискове и накладки
Колеги Здравейте, така дойде време и на тази част
Поръчал съм предни надупчени дискове Цимерман от Германия и се колебая какви накладки да сложа за тях. Препоръчаха ми оригинални от Камор, понеже били по-меки и да се захабяват накладките вместо дисковете само, че в Камор накладките са 364 лева а дисковете ми излизат 290 лева с транспортаот германия. Има ли аналог(до някаква степен) по качество на пазара с оригиналните и ест да са сравнително меки.. За АТЕ и ТЕХТАR чувам, че в БГ са само ментета и не били подходящи за такива спирачни дискове. Та въпроса ми заслужава ли си да взема оригинални накладки или има компромис и с друга марка
Благодаря предварително

Поръчал съм предни надупчени дискове Цимерман от Германия и се колебая какви накладки да сложа за тях. Препоръчаха ми оригинални от Камор, понеже били по-меки и да се захабяват накладките вместо дисковете само, че в Камор накладките са 364 лева а дисковете ми излизат 290 лева с транспортаот германия. Има ли аналог(до някаква степен) по качество на пазара с оригиналните и ест да са сравнително меки.. За АТЕ и ТЕХТАR чувам, че в БГ са само ментета и не били подходящи за такива спирачни дискове. Та въпроса ми заслужава ли си да взема оригинални накладки или има компромис и с друга марка

Благодаря предварително

Re: e90 320d спирачни дискове и накладки
sa6opetkov написа:Колеги Здравейте, така дойде време и на тази част![]()
Благодаря предварително
Вземи си LPR или някакъв друг италиански боклук. На тях ментета не правят!

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако в Камор си питал, няма как да не ти кажат, че АТЕ-то и Textar-а са все ментета... иначе сложи ATE, меки са и няма да ти съсипят дисковете... Textar-а са също меки накладки...
- jokera_x
- Потребител
-
- Кара: BMW 118d; AUDI A4 TDI
Преди седмица сложих Текстар, и сега ги пробвах до Слънчев бряг, страхотни!!! Спират много по добре от оригиналния Джурит, наложи ми се интензивно спитане от 190км до 80км защото един идиот с бус излезе без да се огледа и спрях без проблеми.
От Аутоплюс за 130лв без отстъпката.
От Аутоплюс за 130лв без отстъпката.
Карай УМНО, стигни ЖИВ!
Mollov написа:Ако в Камор си питал, няма как да не ти кажат, че АТЕ-то и Textar-а са все ментета... иначе сложи ATE, меки са и няма да ти съсипят дисковете... Textar-а са също меки накладки...
При тях и BMW което не е купено от тях е менте

- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
Колеги за накладките ATE i TEXTAR не съм говорил Камор, там просто питах за цената на оригиналните накладки. Ясно ми е, че ще ми кажат че всичко е менте и тяхното си е най-добро( което от една страна си е така).Обмислям дали да не си поръчам АТЕ от ebey.de или брат ми от Германия да ги вземе, нищо че ще трябва да изчакам.. От камор ще си купя само датчика за накладките и предни маркучи( спирачни ) , общо взето стана малко сборщина при предните спирачки.
дискове Цимерман -закупени от германия
накладки - или от ebey или на място в Германия
датчик - от Камор
и смяна на маркучи (спирачки) - пак от Камор
Моля колеги кажете си мнението за текущият списък
благодаря предварително
дискове Цимерман -закупени от германия
накладки - или от ebey или на място в Германия
датчик - от Камор
и смяна на маркучи (спирачки) - пак от Камор
Моля колеги кажете си мнението за текущият списък

благодаря предварително
Колега от около година и половина карам с дискове Zimmermann Sport надупчени на Е46-та ми.
Първите накладки, който сложих бяха Textar който са OEM за Е46. Изкараха 4000 км
и приключиха - да четири хиляди (толкова са нулите)!!! Сложих втори комплект Textarи тоя път изкараха, млако над 8000 км
. Спират уникално, но пък понеже много меки, бързо запълват дупките на дисковете с фрикционния материял (затова и вторият комхлект накладки изкара 8000 км), а повярвай ми да чистиш дупките на дисковете е забавно само първият път, втория е нерви, третия мъка и следователно повече чистения няма...чистене се налага след около 1500 км. След това сложих по-твърди накладки - TRW или нещо подобно (бяха най-евтините в Софрост), който захващат и активират ABS-a по-рано, но пак не са за дупчени дискове, не пълнят дупките толкова много. А износването на дисковете е еднакво и с двата вида накладки, да не кажа че Textar май повече им взеха здравето. Като субективно усещане Textar-а ми се струваха по-добри и ми даваха повече сигурност, но основна предпоствка за доброто спиране е и добрата гума, както и настилката в/у която се спира
Моят съвет е да си вземеш EBC, английски са и ги има в техният e-bay, но това накладка която е за спортни дискове, а има и рейсинг вариант...Ако не вземи си каквото ти изгодно или на душа. Ако ще купуваш от бг, мога да ти препоръчам от къде да ги вземеш на добра цена, но затова ми пиши ЛС 
Първите накладки, който сложих бяха Textar който са OEM за Е46. Изкараха 4000 км

- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
Колеги последно се спрях на ТЕХТАR и утре ще се монтират новите неща. Ето и 2 снимчици на дисковете Цимерман, който иска да види

Имам само още един важен въпрос свързан с сензора за налягане в гумите. Понеже ми предстой пътуване скоро и ще си купя един от тези спрейчета за залепване на спукана гума( недай си!!! чукам под бюрото :д) та четох, че не трябва да се ползва такъв ако колата е оборудвана с такъв. дали ако се наложи мога да процедирам със спрея. Какви по-точно може да са последствията ако се прецака сензора или пък да не го обърква и да ми дава грешка.. Знам, че е за малки дупки само, но върши работа.. Не съм с РФ гуми и за около година пуках гума около 3 пъти заради рапидка или просто малка дупка. пък недай си ако има сцепено ще му мисля .. Знаете че в е90то няма багажник за резервна гума и не ми се разправя да нося такава в багажника( много непрактично)
Меси пак

Имам само още един важен въпрос свързан с сензора за налягане в гумите. Понеже ми предстой пътуване скоро и ще си купя един от тези спрейчета за залепване на спукана гума( недай си!!! чукам под бюрото :д) та четох, че не трябва да се ползва такъв ако колата е оборудвана с такъв. дали ако се наложи мога да процедирам със спрея. Какви по-точно може да са последствията ако се прецака сензора или пък да не го обърква и да ми дава грешка.. Знам, че е за малки дупки само, но върши работа.. Не съм с РФ гуми и за около година пуках гума около 3 пъти заради рапидка или просто малка дупка. пък недай си ако има сцепено ще му мисля .. Знаете че в е90то няма багажник за резервна гума и не ми се разправя да нося такава в багажника( много непрактично)
Меси пак
А колега ти сигурен ли си, че имаш сензор на винтила? Защото доколкото си спомням, Е90 разпознаваше спадналата гума, чрез сензора на ABS-а (по-мекото колело се върти по-бавно) и така хващаше спадналите гуми???
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ОФФ:няма начин така да ги разпознава ,ти да не караш все направо .. като завиваш нали пак се въртят с различни обороти гумите ...
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
Колега мисля, че имам такъв сензор
, гумите не са ми спадали докрай, спадаха по малко всеки ден а пък се долавят дори съвсем малки разлики в налягането. Даже 1вия път се чудих да няма някъв бъг по колата, защото спадаше супер бавно и на пръв подглед не се познава че е спукана. даже след вулканизация през навигацията се отчиташе налягането в гумите и когато има разлика го отчита и дава сигнал
може и да греша някаде, но почти съм сигорен,че има
Та въпроса ми бе6е с този спрей дали има вариант да прецакам сензора..

Та въпроса ми бе6е с този спрей дали има вариант да прецакам сензора..

- jokera_x
- Потребител
-
- Кара: BMW 118d; AUDI A4 TDI
Вземи си спрей, и карай без да се притесняваш! Аз имам такъв, запълва отвори до 5мм. Не прецаква изобщо датчика за налягането, този датчик измерва посредством оборотите направени от гумите.
Карай УМНО, стигни ЖИВ!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Kickdown написа:Колега от около година и половина карам с дискове Zimmermann Sport надупчени на Е46-та ми.
Първите накладки, който сложих бяха Textar който са OEM за Е46. Изкараха 4000 кми приключиха - да четири хиляди (толкова са нулите)!!! Сложих втори комплект Textarи тоя път изкараха, млако над 8000 км
. Спират уникално, но пък понеже много меки, бързо запълват дупките на дисковете с фрикционния материял (затова и вторият комхлект накладки изкара 8000 км), а повярвай ми да чистиш дупките на дисковете е забавно само първият път, втория е нерви, третия мъка и следователно повече чистения няма...чистене се налага след около 1500 км. След това сложих по-твърди накладки - TRW или нещо подобно (бяха най-евтините в Софрост), който захващат и активират ABS-a по-рано, но пак не са за дупчени дискове, не пълнят дупките толкова много. А износването на дисковете е еднакво и с двата вида накладки, да не кажа че Textar май повече им взеха здравето. Като субективно усещане Textar-а ми се струваха по-добри и ми даваха повече сигурност, но основна предпоствка за доброто спиране е и добрата гума, както и настилката в/у която се спира
Моят съвет е да си вземеш EBC, английски са и ги има в техният e-bay, но това накладка която е за спортни дискове, а има и рейсинг вариант...Ако не вземи си каквото ти изгодно или на душа. Ако ще купуваш от бг, мога да ти препоръчам от къде да ги вземеш на добра цена, но затова ми пиши ЛС
Май си в грешка ОЕМ не са ли АТЕ а не Textar при Е46.Малко е странно спирачна течност АТЕ по каталог а накладки Textar.A 4000km на чифт - то меки ама чак толкова,не ми се вярва.По-добре да даде пари да си ги вземе ОЕМ ,ако на 6к ще сменя

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- itafraji
- Потребител
-
- Кара: E90 330d
От май месец карам с АТЕ накладки и преди седмица започнаха да скърцат. Страшно много ме е яд и не искам и да чувам повече за тях. Ще ги сменям явно понеже е доста дразнещо.
Здравейте. За да не отварям нова тема ще пиша в тази. И аз ще сменям дискове и накладки отпред на Е90ката. Бях решил Цимерман, но нещо ме разколебавате. Иска ми се да са двойно вентилирани, че ги прегрявам чат пат
. Давайте акъл.

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3