Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

Мнение от vicho » 22 Окт 2012, 13:33

Face написа:Това е хубаво,че си се справил с проблема.Някакви впечатения да споделиш относно осветителни качества,как разпределя снопа на платното и общо взето доволен ли си как осветява?

ми то няма нищо общо с нормалните рефлекторни фарове... нито наситеност, нито линия, нито цвят, нито светлина... абе нищо! :smoke:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 22 Окт 2012, 14:14

vicho написа:
Face написа:Това е хубаво,че си се справил с проблема.Някакви впечатения да споделиш относно осветителни качества,как разпределя снопа на платното и общо взето доволен ли си как осветява?

ми то няма нищо общо с нормалните рефлекторни фарове... нито наситеност, нито линия, нито цвят, нито светлина... абе нищо! :smoke:

:yes:
Както каза Вичо, разликата е осезаема в полза на лупите.
Инвестицията си заслужава 100%

Я някоя който е също с въпросния кит, да сподели, буксата която е към самите лупи, къде се връзва за да се ползва би-ксенона? Че това е единственото нещо, което не съм направил.
Предполагам oci може да помогне.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 22 Окт 2012, 23:07

буксата аз я одрязах, за да може да мине кабелчето през рефлектора и дупчицата да е минимална, директно кабела се запоява или връзва за кабела на дългите, в момента в който включиш на дълги лупата се отваря.

относно моя въпрос с едно прекодиране на ксенон фаровете в момента са ок

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 21 Ное 2012, 12:41

Колеги,какво правите после със секцията за дълги светлини?След като лупата е биксенон,дългите на фара се обесмислят,пък и ще е малко гадно като светнеш биксенона,те да се жълтеят до нея.Варианта е да се откачат дългите,но няма ли борда да дава грешки?
The Power of Dreams!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 21 Ное 2012, 12:50

NicKo_8 написа:Колеги,какво правите после със секцията за дълги светлини?След като лупата е биксенон,дългите на фара се обесмислят,пък и ще е малко гадно като светнеш биксенона,те да се жълтеят до нея.Варианта е да се откачат дългите,но няма ли борда да дава грешки?

ако искаш да ги махнеш което за мен е безмислено може да се изключи чека на дългите и няма да дава грешка, че ги няма.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 21 Ное 2012, 12:50

NicKo_8 написа:Колеги,какво правите после със секцията за дълги светлини?След като лупата е биксенон,дългите на фара се обесмислят,пък и ще е малко гадно като светнеш биксенона,те да се жълтеят до нея.Варианта е да се откачат дългите,но няма ли борда да дава грешки?

Е като светнеш би-кеснона, демек дългите, кой ти гледа к'во свети отпред :kuku:
Иначе може да си купиш хубави крушки, които ще светят приблизително с цвета на ксенона и няма да жълтеят.
А ако пък искаш може да изкорубиш и крушките, никой няма да те спре, като си програмираш лайт модула да не ти дава грешки :lol:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NicKo_8 » 21 Ное 2012, 13:14

Ясно,значи повечето колеги сте си ги оставили.Това с по-хубавите крушки е вариант,даже си мисля,че ако се сложат LED H7 ще стане по-добре,смисъл като визия,като осветяване неможе да се коментира.Другото което искам да попитам - 2,5 или 3 инча трябва да са лупите?До колкото разбрах оригинално са 3.Колеги който сте монтирали ретрофита, колко инча са ви?
И какво ще кажете за този кит?
http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=3149
Може да се поръчат само лупите,без баласти примерно,което в моят случай ще ми излезне по-евтино тъй като си имам баластиЛупите са 2,5 инча.
The Power of Dreams!

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Ное 2012, 13:53

То така си е оригинално - и двете светят заедно. Само в САЩ било забранено. Но както каза колегата по-горе като пуснеш дълги кой ще гледа отпред срещу светлината, че едното било жълто. Ти и да видиш някаква разлика - голяма работа, важното е че ще ти е светло

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 21 Ное 2012, 14:13

NicKo_8 написа:Ясно,значи повечето колеги сте си ги оставили.Това с по-хубавите крушки е вариант,даже си мисля,че ако се сложат LED H7 ще стане по-добре,смисъл като визия,като осветяване неможе да се коментира.Другото което искам да попитам - 2,5 или 3 инча трябва да са лупите?До колкото разбрах оригинално са 3.Колеги който сте монтирали ретрофита, колко инча са ви?
И какво ще кажете за този кит?
Може да се поръчат само лупите,без баласти примерно,което в моят случай ще ми излезне по-евтино тъй като си имам баластиЛупите са 2,5 инча.

Моите са 3 инча, първия кит, който продаваше бабуна бе с 3 инчовите, които, ако се върнев почти в началото на темата ще ги видиш как изглеждат. Смея да твърдя, че дори са по-хубави, просто монтажа е по-шибан, щото се реже рефлктора. предимството им е,че застават в такава посзиция, че не личи, че са вградени в рефлектора и реално ефекта визуалния е 1:1 с ОЕМ фара. Тези, които си посочил ти са маримотото, т.е. тези, за които не е необходимо да се реже нищо, а се вграждат в рефлектора и задната част минава през дупката на оригиналния рефлектор. Но пък седи по-навътре и лично мен това ме дразни, щото ми изглежда като сделано, но аз съм перфекционист тежък случай. Иначе не са хич лоши. Само капачката си вземи оригиналната, т.е. имитацията на оригинала,защото посочените правят още по-грозна рабпотата поне за мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NicKo_8 » 21 Ное 2012, 17:34

Да, капачката задължително ще е тази, която имитира оригинала.Аз също съм перфекционист тежък случай :mhihi: ,но пък затова не искам да развалям оригиналния рефлектор.Искам както мога да ги сложа,така и някой ден ако реша да ги махна и всичко да си е по старо му.(Макар да се съмнявам, че сложа ли ги,ще ги махна някога.)Ще се разгледам за 3 инчовите да видя как стоят спрямо 2,5.
The Power of Dreams!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 22 Ное 2012, 10:52

не е проблем да ги махнеш но силно се съмнявам да го направиш само като видиш как светят лупите и каква визия дават на колата, с моримото лупите единствено се налага да се направи една малка дупчица в рефлектора от където да мине кабела за дългите от лупата, която дупчица е 2мм

Потребител
Аватар
Кара: 320D '02

Мнение от Tsunami » 02 Дек 2012, 12:56

Здравейте колеги,
След монтажа на биксенонови оригинални фарове, реших да сложа и SMD LED ейнджъли, които вързах към буксите на габаритите. Светят перфектно, но проблема е, че като дам на контакт мигат, а като запаля светват нормално, но ми излиза грешка за изгорели габарити.
Какво трябва да направя, за да реша проблема?
Жена ми кара 3-ка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 02 Дек 2012, 13:16

Отиди на електротехник да ти върже съпротивление,при мен ми сложиха допълнителен светодиод,който играе тази роля и сега има "осветление" в моторния отсег.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320D '02

Мнение от Tsunami » 02 Дек 2012, 13:22

Благодаря колега!
Търся по-цивилизовано решение на проблема - например настройка на компютъра, защото същият проблем имаше и като монтирах ксеноновите фарове и след намесата на колегата Оци, проблема се реши.
Жена ми кара 3-ка

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 02 Дек 2012, 14:02

Tsunami написа:Благодаря колега!
Търся по-цивилизовано решение на проблема - например настройка на компютъра, защото същият проблем имаше и като монтирах ксеноновите фарове и след намесата на колегата Оци, проблема се реши.

Както сам написа, има интелигентни решения, а не през просото, както колегата по-горе предложи.
Шом веднъж си бил при Оци, отивай пак да ти спре и чека на габаритите. Не знам какво го мислиш. :)

п.п. Взех от тези лупи преди два дни да ги монтирам на друг автомобил, не БМВ:

Не знам какво ги обсъждате, но са долнопробни пластмасови ментета, които не си струват парите. :kuku:
Явно вашите представи за качествена стока са съвсем различни. :bchug:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ПредишнаСледваща

Назад към E46