Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323Ci
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Здравейте колеги,
Имам въпросче отностносно камерата за задно виждане. Поради причината че мойта се скапа от намокряне и прочие. Искам да си поръчам от ебау но там са с различни жакове а както знаем e с някакъв странен жак с 4-тери пина. Въпроса ми е ще стане ли ако си поръчам такава : http://www.ebay.co.uk/itm/REVERSE-CAMER ... 35b17ca281
И как по точно
Благодаря предварително !
Имам въпросче отностносно камерата за задно виждане. Поради причината че мойта се скапа от намокряне и прочие. Искам да си поръчам от ебау но там са с различни жакове а както знаем e с някакъв странен жак с 4-тери пина. Въпроса ми е ще стане ли ако си поръчам такава : http://www.ebay.co.uk/itm/REVERSE-CAMER ... 35b17ca281
И как по точно
Благодаря предварително !
предполагам съм със същата, но да знаеш, че не пасва на отвора за крушката. При мен беше голямо приключение - рязане, лепене и накрая стана, но ако трябва отново да монтирам и имам оригинална не рязана лайстна над номерата
едва ли ще взема същата. Иначе се вижда добре, дори и през нощта. Свързването няма нищо сложно - включваш видеокабела, пускаш и захранване и си готов. Ако все пак решиш да вземеш такава бих ти препоръчал продавач. Първата, която взех от него се скапа за 2 седмици, писах му и веднага ми върна парите. После купувах още няколко камери от него за други коли, с едната отново имаше проблем след един месец използване, но ми я замени безплатно като получих новата за няколко дни
Но все пак по-добрият вариант е камера от Бабуна, с оригиналната крушка си работи и си пасва в отвора.

Но все пак по-добрият вариант е камера от Бабуна, с оригиналната крушка си работи и си пасва в отвора.
A kak решихте въпроса с преместването на климатроника долу на мястото на жабката за очилата. Намират ли се вече лесно пластмасови панели за отдолу или си ги праскате така и да си висят??? Питам, щото ще ми бърка в очите, ако се навия да си купя най-накрая. И не на последно място - вие къде си държите колите, на улицата ли??? Тия ги крадат, нали?
slitter написа:A kak решихте въпроса с преместването на климатроника долу на мястото на жабката за очилата. Намират ли се вече лесно пластмасови панели за отдолу или си ги праскате така и да си висят??? Питам, щото ще ми бърка в очите, ако се навия да си купя най-накрая. И не на последно място - вие къде си държите колите, на улицата ли??? Тия ги крадат, нали?
не питай ... толкова се притеснявах да я оставям на улицата, накрая се престраших, стоя две -три седмици пред един блок в Бургас и накрая ми откраднаха халогените

Иначе за преместването не съм чул все още да са измислили нещо различно от оригиналните рамки ~ 80лв(евтината) и нищо не виси
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Да имаш Дайнавин и да държиш колата навън,е като да оставиш 1 пликче с 1300 лева на земята и да си тръгнеш 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
bmw-maximilian написа:Да имаш Дайнавин и да държиш колата навън,е като да оставиш 1 пликче с 1300 лева на земята и да си тръгнеш
Ето заради това не съм си купил толкова време до сега. Ще си скъсам нервите, ако ми я вземат и и ми изпочупят лайсни и щипки. Наскоро я разбиха в опит за кражба и не, че ме е страх, но тия глупаци застрахователите липси не покриват...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
@Slitter,колега паркинг е истината.Това устройство е доста по лесно за кражба от оригиналната навигация на която разните му модули там са разхвърляни из цялата кола(не че самия монитор не струва пари сам по себе си),и е много лесна плячка...само паркинг ! Аз от както сложих М волан на Е46-тицата ме е страх да си оставям колата КЪДЕТО и да било извън паркингa...дори и в мола на паркинг...да колега в мола ! На 1 приятел му откраднаха Дайнавин,М волан И ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ПОДЛАКЪТНИКА са му свалили в мола Сердика....

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- bituv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 4.8is
колеги искам да си сложа и предна камера дайте съвет каква да сложа,защото искам да се вижда и нощем по надалече.тази задната е жив майтап особено сега когато ми изгоря и светодиотчето на самата камера.гледам тези IR камери които са охранителни, но са доста големи чета ,че виждали над 30метра.другият въпрос е динавина има ли още един вход за AV -D99 android.благодаря ви
Старото устройство имаше AUX вход така че може да я върнеш там. За съжаление всички камери са китайски, не може да очкаваш кой знае какво качество, но ако е само за паркиране мисля, че се справят добре. Доста се учудих, че искаш да монтираш камера отпред, но ако става въпрос за Х5 може би има смисъл. За джип задната камера е почти задължителна - стъклото е високо, през огледалата остава мъртва зона точно зад колата, ако мине нещо по ниско въобще няма да го видиш
Иначе аз съм монтирал една на джип, пише че е за Х5 - монтира се в кръгъл отвор без да е с вградена лампичка. Струва 20-30 долара - като изгори, развивам я и я сменям. Какво да ги правиш - консуматив, който се сменя през една две години
Иначе аз съм монтирал една на джип, пише че е за Х5 - монтира се в кръгъл отвор без да е с вградена лампичка. Струва 20-30 долара - като изгори, развивам я и я сменям. Какво да ги правиш - консуматив, който се сменя през една две години

- bituv
- кандидат ентусиаст
-
здравейте колеги за Х5 става на въпрос.пиша в раздел е46,защото в нашият нищо не се случва камо ли някой да си сложи динавин.моят майстор,който монтира устройството ми разправя, че не можело камерата да показва като съм на задна и ако искам ръчно от устроиството или едното или другото.до колкото прочетох това не е така иначе сложи някакво реле в багажника иначе нямало да работи.колега слави ако е удобно драсни ми телефона си да звънна да ми кажеш как става.благодаря
- bituv
- кандидат ентусиаст
-
камерата която искам да сложа отпред с коя система трябва да бъде PAL или NTSC.
И двете системи работят. Колкото до инсталирането със възможност да се включи и на задна и от менюто - там няма нищо сложно, нито пък има някаква особеност. Не знам защо твоят майстор не е успял да го направи. Просто свързваш плюса от задните светлини към зеления кабел на който пише REVERSE. Всъщност на новите устройства този кабел трябва да мине през реле, защото са твърде чувствителни, но това не променя нищо. Като включиш задна се включва камерата, като я задействаш от менюто отново тръгва, но с тази разлика, че това не изключва звука т.е. може да продължиш да слушаш радио и да гледаш назад

- bituv
- кандидат ентусиаст
-
благодаря слави за отговора кажи само как става номера да вържа и предна камера.
Свързваш камерата или към плюс след контакт или дори може за кабела, който би включвал евентуален усилвател от буксата на Dynavin т.е. камерата ще работи винаги когато си на контакт, но ще трябва да я включваш ръчно от менюто (AUX) Друг вариант за предна камера не се сещам
....
Днес съвсем случайно видях, че още някой е мислил за предна камера. Сложил е камера отпред и ги е свързал заедно чрез сплитер към видеовхода за задната камера. Превключва ги от бутон на таблото. Доста хитро измислено:
http://www.e46fanatics.com/forum/showth ... p?t=788000
....
Днес съвсем случайно видях, че още някой е мислил за предна камера. Сложил е камера отпред и ги е свързал заедно чрез сплитер към видеовхода за задната камера. Превключва ги от бутон на таблото. Доста хитро измислено:
http://www.e46fanatics.com/forum/showth ... p?t=788000
- bituv
- кандидат ентусиаст
-
колега днес разглобих отзад да видя майстора как е вързал камерата ,защото не мога ръчно от менюто да включа камерата.има 15 амп реле взима ток от задната и друг постоянно 12в и към reverse на устройството.ако подам само постоянен ток от задната към reversa нищо не става няма картина.другото което ме интересува ако камерата е постоянно захранена от плюс след контакт няма ли да изгори?збравих да кажа че има и маса закачена към релето.благодаря