Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
maxi-mix написа:На Даънавин-чето нямам проблем да изтегля филм от замунда през wi-fi мрежа след което да дръпна и субс и да си го пусна без никакви допълнителни неща.
Доста е удобно и страхотно за дълъг път.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
От няколко дни съм с новият Dynavin D99 plus с андроид. За сега впечатленията ми са много добри, особено като го сравнявам със старото устройство - подобрено радио и звук (субективно), много по-добър интерфейс за радио, музика, видео и т.н., RDS и блутут модула работят много добре, единствено все още имам проблем с камерата за обратно виждане, но май ще се разреши лесно. По-нататък ще пиша и как се представя андроид
bmw-maximilian написа:maxi-mix написа:На Даънавин-чето нямам проблем да изтегля филм от замунда през wi-fi мрежа след което да дръпна и субс и да си го пусна без никакви допълнителни неща.
Доста е удобно и страхотно за дълъг път.
е това исках да чуя
Колега от квартала съм ти. Та който иска да види как работи устройството може да се свърже с мен, с удоволствие ще го презентирам.
Впрочем преди да си го купя и аз преди 6м. и на мен ми го презентира колега в колата си

Проблема с камерата се реши чрез едно реле и свързването на плюса от задните светлини да активира релето. Сега работи идеално, единствено има закъснение от 1-2 сек. което не е болка за умиране
© написа:Проблема с камерата се реши чрез едно реле и свързването на плюса от задните светлини да активира релето. Сега работи идеално, единствено има закъснение от 1-2 сек. което не е болка за умиране
Слави при мен този проблем го нямаше.
Трябваше да вържа + са от задните светлини към кабела от зад за навигацията и да вържа една маса + да напъхам чинча от камерата в буксата и това беше всичко. Камерата се пуска мигновенно след като вкарам задна и се изключва музиката докато ме изключа и задната.
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
А какъв е проблема с камерата?
Сега видях,че Слави се е сдобил с Андроид. Да го ползваш с удоволствие!
Сега видях,че Слави се е сдобил с Андроид. Да го ползваш с удоволствие!

Общо взето аз махнах старото устройство, което пускаше камерата само с един плюс от задните светлини и то безотказно. Като сложих новото устройство и свързах всички кабели точно както са на старото устройство се оказа, че камерата за задно виждане не може да се изключи т.е. ако е свързан кабела и включа задна показва образ от камерата. Но като изключа екрана започва да премигва т.е. явно има някакво по-малко напрежение което новото устройство засича и започва да премигва екрана. Новото устройство има кабел за фабричен парктроник, който ако се свърже има опция да показва едновременно камерата плюс нарисувана малка кола в единия край на екрана с датчици или само кола с датчици, които да реагират. Обаче моят парктроник е неоригинален, съответно нищо не свързвам към този кабел. Може и за това да прави проблеми или пък просто е по-чувствително. Със монтажа на реле(за съжаление н доста голямо 30А) проблема се реши. Камерата тръгва всеки път като съм на задна и изключва като не съм т.е. точно както беше при старото устройство. В чуждите форуми или пък по ютуб гледах, че връзват една маса отстрани на устройството - аз не съм го правил това. Може и от там да идват нещата и да пробвам и този вариант, въпреки че сега нямам проблем с камерата
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
При схемата с релето ,музиката изключва ли се като дадеш задна?
Да, действа по същият начин само че плюса от задните активира реле, което подава плюс към устройството - включва камерата с изключен звук. Ако активирам камерата от менюто, тогава има звук (за разлика от предишното, което изключваше звука и тогава)
Много приятно впечатление ми направи блутут-а - изписва имената без проблеми, може да търсиш в телефония указател, а и звука е много по-добър според тези с които говоря. Някъде четох, че модула бил на Parrot
Много приятно впечатление ми направи блутут-а - изписва имената без проблеми, може да търсиш в телефония указател, а и звука е много по-добър според тези с които говоря. Някъде четох, че модула бил на Parrot
- bituv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 4.8is
колега като активираш камерата от менюто излиза ли ти картина,защото при мен остава черен екран?иначе връзването ми е с реле като при теб и другото което ме дразни че някой път като включа задна картината не мърда,но повечето пъти трепти при теб как е?
ако активираш от менюто и имаш черен екран значи има някакъв проблем с камерата. От там винаги трябва да работи
Понякога се забелязва някакво трептене в началото, което го нямаше при старото устройство, но не е нещо сериозно и въобще не ми е пречело.
Как подаваш + на камерата? При мен не е от светлините за задна, всъщност не знам дали може да е от това, но не е зле да пробваш

Как подаваш + на камерата? При мен не е от светлините за задна, всъщност не знам дали може да е от това, но не е зле да пробваш
- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD 231hp
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron 1001hp
Здавейте ! Много се зарибих и аз но не разбрах как седят нещата с wi-fiто при андроида има го вградено или пак трябва да се слага оня пач ?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
не е вградено, но има юсб порт в който включваш един донгъл и работи. Лошото е, че няма втори за блутут с който може пък да свръжеш блутут обд2 адаптера за torque или други подобни програми за диагностика и живи данни. Но днес ще пробвам някой хъб да видим дали ще улуча правилния с който ще заработят заедно. Пача беше за WinCE при който нещата с интернета бяха много много по-трудни
От каде мага да си купя новия Д99 с андроида.Благодаря ви
- spifouu
- Потребител
-
- Кара: 535d E60
- Мечтае да кара: Bmw F10 M5
Здравейте колеги. От скоро съм собственик на бмв,колицата ми е с дънавин но е купихме от Германия и няма меню на български беше но немски и криво ляво е направих на английски. Има ли някой колега от Асеновград или Пловдив който има такава навигация за да се видим и да ми обесни горе доло и ако може да е направим на Бг. Благодаря Ви предварително.