Данък върху депозитите....
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Данък върху депозитите....
Верно ли ?F3P написа:Простичко казано:
За лихва от депозит в която и да е банка в ЕС ще плащаш данък.
Провери първо лихвите на банките извън БГ и тогава си прави сметка кое ти е изгодно. Едва ли ще откриеш по-изгодни оферти от тези в БГ, дори и след данъка от 10%.

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
ми виж ги
кой те спира? А и се говори за депозити, не за кредити.
Реално в Бг лихвите по депозитите са по-високи от 90% в ЕС. Файда да си изнешеш парите от Бг - няма.
В някои страни пак го има този данък - още една причина да си седят в БГ.
Ако се сключи договор за безсрочен влог, РС и некъв друг необлагаем влог - лихвата пада, смисъл парите да ти седят в банката - пак няма.
По-изгодно е да си плащаш 10% от лихвата и да не се занимаваш с гимнастики.
кой те спира? А и се говори за депозити, не за кредити.
Реално в Бг лихвите по депозитите са по-високи от 90% в ЕС. Файда да си изнешеш парите от Бг - няма.
В някои страни пак го има този данък - още една причина да си седят в БГ.
Ако се сключи договор за безсрочен влог, РС и некъв друг необлагаем влог - лихвата пада, смисъл парите да ти седят в банката - пак няма.
По-изгодно е да си плащаш 10% от лихвата и да не се занимаваш с гимнастики.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
има един вариант буташ парите в банка примерно за 2 и повече години,но с предварително плащане на лихвата смисъл,преди да влезе в сила закона за данъка върху лихвите
(но това ще ви отърве само за веднъж).

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
F3P написа:Dimo написа:...Чудя се как стои въпроса с изнасянето на влоговете в чужди банки, какви са таксите, кои банки бихте
препоръчали, може ли да се осъществ при условие,че нямаме гражданство и не сме постоянно
пребиваващи в дадената държава и т.н.
Желая ти успех![]()
Простичко казано:
Провери първо лихвите на банките извън БГ и тогава си прави сметка кое ти е изгодно. Едва ли ще откриеш по-изгодни оферти от тези в БГ, дори и след данъка от 10%.
ПС: Като не те кефи да даваш пари на държавата имаш 2 варианта- държиш си парите в сейфа или се изнасяш от БГ и почваш да плащаш на друга държава. Жокер- ще получиш микроинфаркт като видиш какви са данъците в ЕС
И ако някой, не се сеща каква е целта на данъка върху лихвата по депозита :
Парите държани по селски в банка на депозит, спъват икономиката . Прецедент е че в България имаме близо 40 000 000 000 лв депозити , по-голямата част от които са микродепозити , тъй като никой сериозен предприемач/холдинг не държи парите си в буркана или поне буркана не е в България . Е как ще се излезе от криза , като никой не прави нищо ?
Това е идеята и на данъка по лихвата на депозита в ЕС .
Но в БГ не може да се схване смисъла от карането на фарове , ние се опитваме смисъла от данък да изясним

- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
acho.rs написа:F3P написа:Dimo написа:...Чудя се как стои въпроса с изнасянето на влоговете в чужди банки, какви са таксите, кои банки бихте
препоръчали, може ли да се осъществ при условие,че нямаме гражданство и не сме постоянно
пребиваващи в дадената държава и т.н.
Желая ти успех![]()
Простичко казано:
ПС: Като не те кефи да даваш пари на държавата имаш 2 варианта- държиш си парите в сейфа или се изнасяш от БГ и почваш да плащаш на друга държава. Жокер- ще получиш микроинфаркт като видиш какви са данъците в ЕС
И ако някой, не се сеща каква е целта на данъка върху лихвата по депозита :
Парите държани по селски в банка на депозит, спъват икономиката . Прецедент е че в България имаме близо 40 000 000 000 лв депозити , по-голямата част от които са микродепозити , тъй като никой сериозен предприемач/холдинг не държи парите си в буркана или поне буркана не е в България . Е как ще се излезе от криза , като никой не прави нищо ?
Но в БГ не може да се схване смисъла от карането на фарове , ние се опитваме смисъла от данък да изясним
Добре че си ти да ни светнеш за основните идеи на макроикономиката... стига си писал глупости
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Да , извинявай. Всичко е мафия . Бойко е виновен
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Да бе ,Ачка,виждам че си много добър съветник чрез гугъл за климатици и плоски телевизори,ама ти купи ли си с твои пари нещо от това дето го предлагаш че да имаш лична база за сравнение.
И като имаме 40 милиарда лева затворени,дай идея къде в БГ да си вложа парите или да ги дам на някой брокер????Айде ,от тебе идеята от нас парите,че и процент си заработи.Ти що не си купи БМВто от БГ да си налееш парите тук да раздвижиш икономиката,ами отиде и взе деснячка и си даде парите на Острова,а!!!!!!Аман от дървени философи.
И като имаме 40 милиарда лева затворени,дай идея къде в БГ да си вложа парите или да ги дам на някой брокер????Айде ,от тебе идеята от нас парите,че и процент си заработи.Ти що не си купи БМВто от БГ да си налееш парите тук да раздвижиш икономиката,ами отиде и взе деснячка и си даде парите на Острова,а!!!!!!Аман от дървени философи.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
jordanpar написа:Да бе ,Ачка,виждам че си много добър съветник чрез гугъл за климатици и плоски телевизори,ама ти купи ли си с твои пари нещо от това дето го предлагаш че да имаш лична база за сравнение.
Ама от смотаняци
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Аченце,това не е отговор на зрял човек.Даже бих желал да сезирам модератор за поведението ти.Аз не се имам за смотаняк,обиждаш ме и искам да ти дадат БАН за тези ти думи.Сериозно бе,мен,питам те ето тук публично колко и какви климатици си купи последните две години,колко телевизора,защо си взе кола с десен волан а даваш мнения за климатици по 2 бона, и за да съм в крак с тази тема колко депозит имаш ти и къде би го вложил?????
Айде,чакам пълноценен отговор от един отговорен човек.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
jordanpar написа:Аченце,това не е отговор на зрял човек.Даже бих желал да сезирам модератор за поведението ти.Аз не се имам за смотаняк,обиждаш ме и искам да ти дадат БАН за тези ти думи.Сериозно бе,мен,питам те ето тук публично колко и какви климатици си купи последните две години,колко телевизора,защо си взе кола с десен волан а даваш мнения за климатици по 2 бона, и за да съм в крак с тази тема колко депозит имаш ти и къде би го вложил?????
Ами купих си 2 телевизора - един за мен , един за подарък . Втория доста по-як от моя . Има тема за ТВта та ако искаш да се изложиш по темата, пиши там

Климатик - един съм си купил. И в темата основно съм питал за климатици .
2рата ми кола от БГ съм я взел , та спокойно . Ти защо си купи печка 3та ръка на един милион километра , а не чисто нова кола ? Правиш компромис с качеството за да изглеждаш модерен ? Всъщност не ме грее особено , та не ми казвай ...
Депозит не бих направил НИКОГА .Най-много 10% бих оставил на вятъра и дори тях бих вложил в спестовна застраховка , не в буркана .
Това отговор на зрял човек ли е гошенце ?
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
acho.rs написа:jordanpar написа:Аченце,това не е отговор на зрял човек.Даже бих желал да сезирам модератор за поведението ти.Аз не се имам за смотаняк,обиждаш ме и искам да ти дадат БАН за тези ти думи.Сериозно бе,мен,питам те ето тук публично колко и какви климатици си купи последните две години,колко телевизора,защо си взе кола с десен волан а даваш мнения за климатици по 2 бона, и за да съм в крак с тази тема колко депозит имаш ти и къде би го вложил?????
Ами купих си 2 телевизора - един за мен , един за подарък . Втория доста по-як от моя . Има тема за ТВта та ако искаш да се изложиш по темата, пиши тамИма и тема , кой какво си купил та и там съм писал точно какви са ТВтата
Климатик - един съм си купил. И в темата основно съм питал за климатици .
2рата ми кола от БГ съм я взел , та спокойно . Ти защо си купи печка 3та ръка на един милион километра , а не чисто нова кола ? Правиш компромис с качеството за да изглеждаш модерен ? Всъщност не ме грее особено , та не ми казвай ...
Депозит не бих направил НИКОГА .Най-много 10% бих оставил на вятъра и дори тях бих вложил в спестовна застраховка , не в буркана .
Това отговор на зрял човек ли е гошенце ?
Сърдечно благодаря че си раздвижил родната икономика. Викаш всички да си купим нови ел. уреди, да опукаме депозитите и ето го ръста.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако ще съсипвате темата за глупости, по-добре да удрям катинара?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
acho.rs написа:Парите държани по селски в банка на депозит, спъват икономиката . Прецедент е че в България имаме близо 40 000 000 000 лв депозити , по-голямата част от които са микродепозити , тъй като никой сериозен предприемач/холдинг не държи парите си в буркана или поне буркана не е в България . Е как ще се излезе от криза , като никой не прави нищо ?
Аз питам защо аз с мойте скромни спестявания заедно с няколко други милиона с дребни сметки в банката трябва да спасяваме икономиката от криза?
Това не е естествен начин да се справим с проблема. Хубаво, ще изкараме тия спестявания, ще ги опукаме за някакво време и после какво? Ни пари в банката, ни икономиката живнала, щото тия пари ще отидат за едно временно потребление и край. Освен тва повечето от нещата в България са внос. Та къде ще идат тия пари? В нашата или в чужда икономика?
Щом държавата иска да раздвижи икономиката нека създаде условия за бизнес, а не да се чуди как да накара хората да изхарчат мизерните си спестявания.
ilia1984 написа:Верно ли ?F3P написа:Простичко казано:
Провери първо лихвите на банките извън БГ и тогава си прави сметка кое ти е изгодно. Едва ли ще откриеш по-изгодни оферти от тези в БГ, дори и след данъка от 10%.Я да видим " лихвите на банките извън БГ" особено тези на кредитите и някой наистина ще получи инфаркт ама от това как го обират в БГ
Верно не, ами ВЕРНО...Дребна подробност- не сме ние дето откриваме топлата вода с тоя данък върху депозита, има го в доста държави. Още по-дребна подробност- ще е постижение ако откриеш годишна лихва в ЕС над 3,5% и в добре известната с банките си Швейцария лихвата е ПОД 1%, а в БГ не е никак сложно да намериш лихва от 5% на година. Да не броим депозитите с растяща лихва дето може да прескочиш и 7% след 2-3 години- сам сметни колко % лихва ти остава като махнеш 10% данък

Както казах в началото- успех

ПС: И никой НЕ коментира лихви по кредитите- говорим за депозитите. На който не му харесват лихвите по кредитите в БГ да си изтегли ипотечен от банка в чужбина- все си мисля, че е възможно.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
F3P написа: Още по-дребна подробност- ще е постижение ако откриеш годишна лихва в ЕС над 3,5% и в добре известната с банките си Швейцария лихвата е ПОД 1%, а в БГ не е никак сложно да намериш лихва от 5% на година. Да не броим депозитите с растяща лихва дето може да прескочиш и 7% след 2-3 години- сам сметни колко % лихва ти остава като махнеш 10% данък![]()
Не знам коя бг банка дава 7 % лихва по депозит в евро може ли да ми я посочиш

46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4